Genre: Drama / Familie
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Hachi: A Dog's Tale
"A true story of faith, devotion and undying love."
Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Maar als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers.
- Trailer (YouTube)
Mary Anne
Carl
Ronnie (11 years)
Teddy Barnes
@rep robert : Saw 6 is wel een vreemd voorbeeld om over sentiment te spreken maar ik begrijp wat je bedoelt. Als de kijker gemanipuleerd wordt.
Ja inderdaad vreemd, maar heb me er zo aan gestoord. Ze nemen daar niet eens meer de moeite om het als een verrassing over te laten komen. Maar dat bedoel ik dus met goedkoop inderdaad
nakada
Die hoge waardering voor de film is ook makkelijk te verklaren. Lees gewoon de recensies van de hoge stemmers maar en je hoort alleen verhalen over janken & mooi hondje. Nergens komt iemand met overtuigende argumenten waardoor dit een topfilm zou zijn. Sentimentele stemmen dus, gegeven op een moment van stuurloosheid, verwardheid & realiteitsverlies en daardoor totaal niet in staat om objectief te oordelen. Zulke mensen zijn er veel, ook in het dagelijks leven.
Maar misschien heb ik het wel mis en zijn het vooral heel veel kinderen die zo hoog hebben gestemd, want als 10-12 jarige kan ik mij voorstellen dat je hierom moet huilen. Of je moet volkomen labiel zijn, lijden aan een burn-out of je hebt op emotioneel vlak nog maar weinig meegemaakt.

Ik voel me zo labiel......
VierkanteOogjes
Mijn vriendin had dit mooie waargebeurde verhaal al vernomen tijdens 'dogs 101'op Animal Planet. De tranen kwamen bij haar al op het moment dat Hachi op een ochtend wél met het balletje wou spelen.
Minstens anderhalve liter...
Mooie film, 4 *
VierkanteOogjes
Of je hebt een hart van steen...en kan je de link niet leggen dat je bij het verlies van een dierbare (hond, vriend, partner) graag terug komt bij een plek waar je je weer verbonden voelt met diegene...
En dat is goed, mooi en subtiel verfilmd, vandaar mijn 4*.
carlak
wat een onzin allemaal; gewoon een lieve film die knap gemaakt is en inderdaad een super leuke hond
downthemall
Misschien is het een goed idee om twee beoordelingen te kunnen geven en bij de film te laten zien. Eentje met stemmers van boven de 16 jaar en eentje voor kinderen. Dan krijg je.....ach, laat ook maar...
Laat me raden... .
Jij bent 17???
purples
[quote]boozebelly schreef:
Afgelopen weekend moest ik er voor de tweede keer aan geloven. Dat heb je soms als je op visite gaat
Maar gelukkig duurde dat niet langer dan drie kwartier, want toen was iedereen uitgekeken op deze inhoudsloze, simpele & oversentimentele film. Echt iedereen vond het saai en jaja...zelfs de vrouwen vonden er geen ruk aan. Ze bestaan nog...!
Toch waren ze benieuwd naar het einde en gelukkig kon ik ze dat in één zin uitleggen.
"Baasje gaat dood, hond blijft de rest van zijn leven naar het station gaan om hem op te wachten" Klaar...
Goh....waarom hebben jullie überhaupt naar de film gekeken???
Dacht de gastheer/vrouw dat jullie leden aan stuurloosheid, verwardheid & realiteitsverlies en daardoor totaal niet in staat waren om objectief te oordelen. Zulke mensen zijn er veel, ook in het dagelijks leven.
Of dacht hij/zij dat jullie volkomen labiel waren, leden aan een burn-out of dat jullie op emotioneel vlak nog maar weinig meegemaakt hadden???
Zou anders niet weten waarom de gastvrouw/heer jullie zo'n film voorschotelde en jullie een ongelofelijke 45 minuten naar zo'n vreselijke film hebben gekeken
-Roald-

Dit is ook geen film die je gezellig met vrienden of whatever gaat kijken. Als je wilt lachen kijk je maar American Pie.
Realiteitsverlies? Hoezo is een sterke band tussen hond- en baasje niet realistisch? Ontroerend, ja. Onrealistisch, nee.
Le Professionnel

Als je niks met honden heb moet je deze film gewoon niet kijken.
Greeneyelady1
Wauw, dat dit een waargebeurd verhaal is! Erg mooie film! Een tranentrekker en trouwens ook origineel in zijn soort.
Ramon K
Het is toch een remake? Dat is verre van origineel lijkt me.
Ach ja, remake of niet. Het is gebasseerd op ware (ontroerende) gebeurtenissen. Het is maar hoe je origineel wilt definiëren.
SuperSideSwipe
Ontroerende film,
Heb met tegenzin gekeken omdat m'n vriendin me al verteld had hoe zielig hij tegen het eind aan ging worden.
Het was inderdaad behoorlijk slikken.
Of dit nou echt een ideale kinder / familiefilm is zoals hij gemarket wordt vraag ik me een beetje af daar je niet bepaald met een feel-good gevoel wordt achtergelaten.
Maar zeker aan te raden, heb het doel gezet ooit eens het standbeeld van de echte Hachi te bezoeken in Japan.
1976Ben
Da's een mooi doel! Toen ik de film Sans Soleil (esayistische filosofische documentaire van Chris Marker) laren geleden zag kwam ik het verhaal van het hondjeHachiko voor het eerts tegen (en kreeg bij het horen ervan alleen al een brok in m'n keel) en wist ik ook dat ik heel snel naar Japan moest. Inmiddels al wat vaker in Japan geweest en is echt de ultieme reisaanrader. Het standbeeld is de drukste ontmoetingsplek van Tokio, dus er is altijd genoeg te zien!
Greeneyelady1
Persoonlijk vind ik de film origineel in zijn soort, omdat ik nog nooit eerder zo'n soort film had gezien (en dan ook nog eens waargebeurd.. ) maar het kan natuurlijk dat dit een remake is.
Nomak
Vreselijk jammer dat deze film zoveel aandacht krijgt en dat zowat iedereen het prachtige en originele Hachikô Monogatari links laat liggen.
Dat men die film links laat liggen is niet vreemd omdat het een Japanse productie (worden in Nederland zelden uitgezonden, hoogstens op NED3 bij cultuur films) betreft die hier waarschijnlijk nog nooit op TV is geweest. Omdat hij al zo oud is zal dat ook niet meer snel gaan gebeuren.
Deze film is nu overigens te zien op Film1 en ik vermoed dat de laatste stemmers daarvan zijn (inclusief ik).
-Roald-
Heb de dvd vorige week aangeschaft. Binnenkort maar is bekijken:)
- 19684 berichten
Is daar wel aan te komen dan Nomak?
Lijkt mij zeer de moeite waard.
Nomak
Ja hoor, al zal het wel moeilijk worden. Ik had mijn dvd (regio 3 Hongkong, met Engelse ondertiteling) gekocht bij Yesasia. Maar ik zie dat ie daar niet meer tussen staat. Nu staat er enkel een Japanse dvd, maar daar heb je geen ondertiteling.
Jammer, want het is echt een prachtige film die heel wat meer aandacht verdient.
- 19684 berichten

Dan maar hopen dat de DVD ooit weer met ondertiteling opduikt.
Wel bedankt voor de info Nomak.
Decec
Ik vond een mooie film...
Richard Gere speelt goed...
Zeker een moeite waard....
Prachtig verhaal over een hond...
Goede muziek...
Zeker zielig dat Hachiko over negen jaar wachten...
Hachiko weet het niet dat zijn baas was overleden....
Een waardgebeurde verhaal...
Fuentes
Helaas laat het acteerwerk van de hond te wensen over: je kan zien aan dat beest dat hij al die mensen in de film helemaal niet kent
Daarom is er ook geen echte interactie mogelijk met zijn 'baas' Richard Gere. Maar het gegeven is zeker aardig, vooral omdat het in Tokyo echt gebeurd schijnt te zijn en daar nu een bronzen standbeeld staat van de echte Hachi.
- 19684 berichten
Iets vrijwel identieks is er in werkelijkheid ook in Italië gebeurd met een hond.
rose
Is daar wel aan te komen dan Nomak?
Lijkt mij zeer de moeite waard.
Baggerman
Inderdaad, dit beeld van de echte Hachiko. Ik blijf dit project dan ook debiel vinden. Ik vraag me af waar Hallstrom straks mee komt. Skippy in New York? The Dog of Flanders (maar dan één van de stadjes in de US of A)?
Dat je Shindô's script gebruikt, okay, maar noem dan bijvoorbeeld de hond gewoon anders! Wat was mis geweest met pakweg 'Rusty: A Dog's Story'? Geef mij ook maar Hachikô Monogatari!

Netflix-succes voor oude hondenfilm: waarom kijkt iedereen nu deze tranentrekker?

Huilen met de familie op eerste kerstdag? 'Hachi' is vanavond op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Vijf goed beoordeelde films met een hond in de hoofdrol

Intouchables

Di Jiu Tian Chang
Drama, 2019

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008
loyaltyhuman animal relationshippetvriendschapvriendenfamilie relatieshondnewspaper reporterfamily dogwaiting pets