• 9.379.468 stemmen

Met onder meer: Michael Fassbender, Katherine Waterston en Billy Crudup

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 mei 2017

Plot Alien: Covenant

"The path to paradise begins in hell."

De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.

avatar van AC1

AC1

Captain.janek schreef:

en ik weet dat dit een van Ridley's persoonlijke projecten is, dus die zal zich niet zo snel opzij laten zetten....

Als ze zeggen dat ze een aantal dingen moeten herbekijken is dat meestal geen goed nieuws. Het is een zachte manier om te zeggen dat ze het niet meer zien zitten. Geen probleem, Scott heeft nog een tiental andere projecten in het verschiet. Eigenlijk maakt het weinig uit wat voor film het is. Het belangrijkste voor Scott is dat hij zich bezig kan houden met films maken want hij kan niet thuis zitten en niks doen.

Captain.janek

Die indruk wekt hij inderdaad AC1 tot op hoge leeftijd actief....en ik hoop met mooie producten....

Graaf Machine, je hebt gelijk ; ieder zijn ding.

Maar wat ik al eerder schreef vandaag: er zijn hier mensen die moedwillig, zonder goede argumenten de lol en het plezier van anderen willen verpesten...nooit met een inhoudelijke bijdrage maar enkel door zuigen en stangen.... men weet wel wie

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Ik vind zowel Prometheus als deze prima films maar ik vind dan wel weer jammer dat de volgende film ( als die nog doorgaat wat ik wel hoop ) zich weer af gaat spelen tussen deze 2.

Daarmee legt Ridley Scott zichzelf toch wel wat beperkingen op. En dat was niet nodig geweest als deze film directer in de tijdlijn aan had gesloten op Prometheus.

Captain.janek

Bravo-Neo, het is nog niet helemaal duidelijk en zeker hoor of de sequel zich ertussen afspeelt.

Want Scott heeft ook al in een interview gezegd dat de engineers die terugkeren op Paradise in woede ontsteken als ze zien wat zich daar heeft afgespeeld....

kortom het kan alle kanten op gaan, belnagrijkste is dat er een vervolg komt

avatar van TheManWithNoName

TheManWithNoName

Niet het echte Alien gevoel helaas. Borduren teveel voort op die saaie android en de oorsprong van de aliens. Verkeerde weg ingeslagen met Prometheus.

avatar van AC1

AC1

Of Ridley moet tevreden zijn met kleiner productiebudget (pakweg 50 miljoen) maar dan gaat Scott zeggen dat hij daar geen film voor kan maken. Ik zou het niet erg vinden. Minder geld kan wel eens voor extra creativiteit zorgen.

AC1, mee eens!

het is vaak zo dat met minimale budgetten de creativiteit geprikkeld wordt.

Daar komt bij dat vele basis materiaal aanwezig is waar ze mee verder kunnen, met geringe aanpassingen lijkt mij.

Dat gaat op voor decors maar ook voor de Aliens zelf.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Flinke offtopic discussie verwijderd. Nu weer over de film, aub.

avatar van TheManWithNoName

TheManWithNoName

Vanaf Prometheus vind ik de Alien franchise alleen maar slechter geworden. Waarom moeten ze zo diep ingaan op hoe de aliens ontstaan zijn. Deze hele film gaat over die saaie android die zogenaamd die aliens heeft gecreëerd. Nu is voor mij de hele mystiek weg en ook het horror imago van de aliens heeft een deuk opgelopen. Zonde. Ze zijn naar mijn idee de verkeerde weg ingeslagen. Slechte film van Ridley Scott. Overigens zijn Alien en Aliens (deel 1 en 2) ook niet te overtreffen.

avatar van Picker

Picker

Ik vond deze film als op zichzelf staande film niet verkeerd. Goed te kijken, prima mee vermaakt.

Dat gezegd hebbende wil ik er wel even aan toevoegen dat het verhaal wat mij betreft de old school Alien niet ten goede komt. Dat het gruwelijke, enge en mysterieuze monster uit Alien ( en vervolgen...) klaarblijkelijk pas een kleine 30 jaar voor Alien 1 gecreëerd word door een door mensen gemaakte synthetische loopt t beestje zoals hierboven ook al beschreven toch wel een behoorlijke deuk op..

Left4Dead

"We don't know what the fuck is out there".

Ridley Scott, één van mijn favoriete regisseurs. Drie films van de gast in mijn top 10 waaronder het eerste deel van de Alienfranchise waarvan deze prent onderdeel is, duidelijk te zien bij de begintitel. Daarnaast is Sciencefiction altijd al een genre voor mij geweest waar ik van genieten kan, wat kan er dan nog fout gaan?

Vele sf de laatste jaren gezien en veel daar weer van deden mij gewoon niets, puberfilms en in mijn ogen een afbreuk van het genre. Ik hoopte dat Scott dit keer weer eens volledig anders aan zou gaan pakken, Prometheus was niet slecht maar deed onder voor zijn voorgangers binnen de franchise. The Martian heb ik nog niet gezien van hem, ben geen Matt Damon fan en daardoor loop ik nog tegen die film aan te hikken. Wie weet..

Het begin is een beetje mat, moest me er een beetje doorheen worstelen. Na een half uurtje is dan eindelijk het signaal daar, het team aan boord van de Covenant gaan op onderzoek uit waar het signaal vandaan komt. Dit signaal geeft de link met de film Prometheus, David is achtergebleven en heeft het signaal als baak de ruimte ingestuurd in de hoop contact te leggen. De planeet waar het baken vandaan werd gestuurd lijkt een ideale voor kolonisatie, een onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Rond de drie kwartier wordt de actie opgevoerd, dat was ook nodig.

En dan eindelijk is het monster terug van weggeweest, heerlijk geïntroduceerd door zijn geboorte en de soundtrack benadrukt deze kennismaking zeer goed als onveilig. Heerlijk, eentje ontsnapt op de planeet en de crew is gevangen op deze planeet. Het is wachten opdat het moederschip kan landen dat op haar beurt moet wachten op een storm die op de planeet woedt. Het beestje maakt er een lekkere slachtpartij van en ondertussen komt het team David tegen.

De planeet is leuk in vormgeving, we zien restanten van Prometheus als link naar deze prent zijn voorganger. Dat is ook wat Scott wilde, een opbouw naar het eerste deel van de franchise toe. en dat gegeven heeft mijn aandacht wel te pakken. Maar Prometheus en Covenant missen allebeide een essentieel onderdeel wat eerdere Alien-producties wel hebben, die beklemmende horror. De cast doet het leuk en Fassbender is nu ook weer heeerlijk bezig als android. Een android David met een wat schimmige achtergrond en een android Walter met een andere denkwijze, meer in dienst van de mens en minder menselijk. De soundtrack is oké te noemen, het geluidsbeeld is heerlijk net als het beeld. Al met al is er zeker kwaliteit in huis.

Het is absoluut een slow starter, het verhaal is duidelijk belangrijker dan de heerlijke horror waar ik op hoopte. Na 75 minuten ben je nog niet echt opgeschoten, veel script en relatief weinig actie. Daarnaast is er teveel aandacht geschonken aan de drama, natuurlijk behandelt de film het leven en de dood maar bij elke dode zoveel stilstaan bij dat feit....... Verder heeft het verhaal een bijzondere inslag, intelligentie en wat daar bij komt te kijken. Het is alsof men wil zeggen dat intelligentie verwoestend kan werken, de mens verwoest zichzelf. Eerst de aarde en nu door een creatie door de mens gemaakt, intelligentie kun je dus zeer betrekkelijk te noemen en misschien is dat de boodschap wel naar ons kijkers toe.

In het laatste half uur mag er gegriezeld worden, je bent dan ook wel klaar met het gebabbel eerlijk gezegd. En dat gaat goed, mooie beelden en een heerlijke soundtrack laten je genieten. Volop actie, de traktatie waarop ik had gewacht. De claustrofobische battle tussen mens en de buitenaardse op het ruimteschip krijgt gestalte, hetgeen waar ik zo verzot op ben. Dit is voor mij dan ook het beste stuk van de gehele film. Moge het aub zijn datUntitled Alien: Covenant Sequel (2019) zich daarop gaat focussen, de horror met de beestjes.

Ach het was vermakelijk, Scott neemt in mijn ogen wel iets teveel tijd om het verhaal te vertellen. Deze eerste twee prequels zijn erg uitgebreid maar mooi om naar te kijken. Vooruit 3,5**.

avatar van Diederik58

Diederik58

Onderhoudende film. Vervolg op Alien films met weinig nieuw perspectief. Alleen is de mislukte Prometheus expeditie er aan toegevoegd.

Het einde is erg voorspelbaar, maar daarom niet minder luguber en als kijker ben je machteloos.

Fassbender als androïde doet het prima. De andere acteurs en actrices presteren ook prima. De video-effecten zijn goed uitgevoerd. Prima muziek van Jed Kurzel. Unheimlich. Wagners "Das Rheingold" 4de scene is treffend.

avatar van rebelkush

rebelkush

Alien: Covenant

Wow Ridley Scott dit had ik echt niet verwacht.

Beter had hij deze film A.i. artificial intelligence vs the matrix vs the bourne identity vs aliens kunnen noemen, dan had ik het niet serieus genomen en niet gekeken.

Dit is wellicht de meest waardeloze afschuwelijke slechtste Science fiction film die IK ooit gezien heb, geloof me ik heb heel wat Science fictions films gezien.

De acteurs zijn waardeloos, zo jammer dat Guy Pierce en James Franco geen grotere rollen hadden.

De script is een grote grap, het is zo triest en slecht dat het gewoon lachwekkend wordt.

De plot..... zie je mijlenver aankomen dat het pijnlijk wordt.

Bij de bourne identity rip off kreeg ik buikpijn en tranen van het lachen dus dat was een pluspunt.

Dat hele Fassbender gedoe verpest voor mij heel veel.

Natuurlijk heeft de film ook goede kanten.

Prachtige decors.

De Aliens zagen er goed uit.

De bourne identity / Matrix scene heeft me goed aan het lachen gemaakt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Helemaal zo slecht niet hoor, het ziet er allemaal prima uit en de cast doet het ook gewoon goed. En ondanks dat het einde niet echt verrassend is heb ik me er toch goed mee vermaakt, die twee uurtjes vlogen voorbij. Het "gedoe" met de Fassbenders vond ik een aangename afwisseling, het was gelukkig niet alleen maar een constante strijd op leven en dood met de aliens. Wel een voldoende waard.

avatar van MishimaH

MishimaH

Ik ben een groot van van de eerste drie Alien films, maar dit vehikel is de slechtste tot nu toe.

Zo ontzettend saai en voorspelbaar. De special effects waren ook niet echt indrukwekkend te noemen.

Elvenraad

Waardeloze film die ik na een uur heb afgegooid. Het verhaal lijkt grotendeels op dat van Alien (1979), de karakters zijn van bordkarton, de effecten zijn voor huidige begrippen flets, de muziek is onopvallend, de actie is standaard Hollywood geweld en zoals gebruikelijk is inhoud en diepgang volledig afwezig. Kortom, een film om over te slaan.

Elvenraad schreef:

Tja... de film niet uitkijken en dan toch een stem uitbrengen. Hetzelfde, in mijn ogen, als stemmen op een politieke partij zonder hun programma volledig doorgenomen te hebben. Maar het gebeurt zeker vaker. Standaard Hollywood geweld?????????, geen diepgang of inhoud. Alleen al het feit dat elementen van grootheden van onze aarde gebruikt worden om enige diepgang te vormen is jou ontgaan?

Oja...dat van Alien (1979), daar heb je een punt, het is ene prequel namelijk...................

Left4Dead schreef:

Als je na een uur nog niet doorhebt wat voor vlees je in kuip hebt... (ik heb inmiddels al duizenden films gezien, dus op een gegeven moment weet je het wel. Zeker in dit genre). En wat zijn in hemelsnaam elementen van grootheden? Misschien bedoel je het liedje van John Denver? En prequel of niet, het verhaal lijkt in grote lijnen op dat van de eerste film (bemand ruimteschip komt op vreemde planeet, vind een neergestort ruimteschip met vijandige diertjes, etc.). En mensen die in een film één voor één worden afgeslacht vind ik toch niet echt origineel concept.

Ik ben wel benieuwd welke 'diepgang' ik dan gemist heb. (Niet dat je dat überhaupt van dit soort genrefilms moet verwachten, maar toch...) Dat moet dan in het laatste uur gezeten hebben.

Elvenraad schreef:

Een tip van de sluier; lord Byron, de muziek waarop het verhaal zich dicht. Das Rheingold, ga het checken.

Left4Dead schreef:

Nee, dank je. Ik zet liever Der Ring des Nibelungen op.

Elvenraad schreef:

Nee, dank je. Ik zet liever Der Ring des Nibelungen op.

Een onderdeel van, maar diepgang is er echt wel in de filmreeks. De prent(en) refereert naar een aloude vijand van de mens. Het huist in de mens maar Scott heeft ons een alien als gestalte gegeven voor hetgeen wat ons vernietigt. Het verdient echt beter nadenkwerk, de alien is een psuedo. We zijn op ons zelf al genoeg capabel om de zaak te verkloten. Kun je daar dan wat mee?

Left4Dead schreef:

Nee, want in dit soort films draait het om actie, geweld en special effects. Dan kan je er nog zulke diepe thema's ingooien, die gaan dan verloren door de lege verpakking.

Elvenraad schreef:

Dan is het cicreltje rond. I rest my case.

Captain.janek

Het valt mij op dat de mensen die voor de horror gaan zich ergeren aan de diepgang die deze film zeker te bieden heeft. Er wordt geclaimd dat het vooral moet gaan om actie, geweld en special effects...

Alsof dat written in stone is... er zijn legio Veronica-B -films die daaraan voldoen.

Maar gelukkig is daar Sir Ridley Scott, die de door hem gestarte franchise de laatste jaren heeft opgefrist met inderdaad ja, diepgang, allure een goede cast en een overdonderend fraaie vormgeving. (neem alleen al de Covenant en het interieur daarvan)

De openingsscene is nu al een klassieker: het spierwitte interieur met daarin de oude, prachtige kunstwerken en dan de dialoog die gebracht wordt tussen David en zijn creator Peter Weyland.

Heel jammer dat de introductie van de crew (in de featurette: the last supper, alweer een fijne verwijzing naar...) niet in de film is opgenomen, het had absoluut bijgedragen aan de introductie van de crew voor de kijkers.

Maar er zitten weer mooie karakters tussen en mensen vergelijken (Ripley versus Daniels) heeft in dit opzicht ook totaal geen zin, ander verhaal, andere omgeving, andere personen. Ik heb de film nu drie keer op groot doek gezien en het is absoluut een top productie

De sfeer wordt op Paradise al snel beklemmend en de scene met de engineers, -hoewel kort- is ook prachtig vormgegeven.

Elvenraad heeft hem er na een uur "afgegooid" (illegale download blijkbaar op een pc scherm, ja dan boet de productie wel in aan impact). Maar ik ben het met Left4dead eens: hoe kun je dan een film op de juiste merites beoordelen?

Ik ga me er maar niet verder over verbazen, goede smaak valt te ontwikkelen en als je duizenden films hebt gezien en dan zo omgaat met het materiaal vaan een van de best gewaardeerde mensen uit de filmindustrie -"vijandige diertjes"- vind ik dat een treurig resultaat.

Gelukkig zijn er nog heel veel mensen die de productie wel op de juiste waarde schatten, of ze nu in het horror kamp zitten en gaan voor de diverse Morphen, of in het meer filosofische kamp met als leidraad de engineers en het oorsprongsverhaal, toch weten mensen van beide partijen ook de vele goede punten te benoemen....

Wanneer je deze film een 1.0 geeft na enkel het eerste uur bekeken te hebben, dan kan je mening echt niet serieus genomen worden, waarvan acte.

avatar van moviefreaker

moviefreaker

Het belangrijkste is voor mij nog niet beantwoord.

Waarom is de mens geschapen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

moviefreaker
Mijn theorie: God bestaat. En God heeft de Engineers gemaakt. Vervolgens zijn kennis gedeeld met de Engineers en geleerd hoe zij ook leven kunnen creëren om zo het universum te voorzien van leven. Waaronder dus de mens. En hoe meer leven hoe beter. Althans, dat is de bedoeling. En God houdt zich dan verder bezig met het uitbreiden van het universum.

Ook denk ik dat de Engineers uit Prometheus een soort elite groep zijn, want ze zijn behoorlijk anders dan de Engineers uit A:C. En ik denk dat zij misbruik maken van de mogelijkheid om leven te creëren. Ze gebruiken het voor andere doeleindes die denk ik wat minder vredelievend
zijn.

En hoe is God dan ontstaan? Nou, wellicht ook wel per toeval. Net als dat wetenschappers er vanuit gaan dat zowel het universum als het leven op aarde per toeval is ontstaan.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

moviefreaker schreef:

Het belangrijkste is voor mij nog niet beantwoord.

Waarom is de mens geschapen.

Beetje onduidelijke vraag.

Wil je weten met welk doel de mens geschapen is?

Wil je weten wat de oorzaak is dat de mens geschapen is?

Wil je weten of er een aanleiding was tot het scheppen van de mens?

Of nog iets anders misschien?

Onduidelijke vragen kunnen nooit duidelijk beantwoord worden.

avatar van Alathir

Alathir

Voorspelbaar en vooral brengt niets nieuws. Nu zou je toch gaan denken dat Ridley Scott met pensioen zou gaan maar nee hoor. Langs de ene kant chapeau voor hem om het op zijn hoge leeftijd nog te doen maar de laatste tijd schort er toch altijd wat aan de logica in zijn films. De typische frustraties bij mij kwamen dus alweer snel tevoren want de beslissingen die de crew maken zijn soms echt niet gebaseerd door met gezond verstand na te denken.

Een paar voorbeelden misschien:
- Schieten met een "shotgun" in een ruimteschip, echt kei slim.
- Er is geen communicatie met de crew. Als we dichterbij de storm geraken, lukt het misschien wel maar riskeren we een catastrofale uitval van onze systemen. Ok, boeien let's do it. Weeral kei slim.
- David zegt tegen de kapitein: ga maar wat dichterbij het is compleet veilig (daar bij die alien-eieren).
Ahja goed zegt de kapitein, lijkt me een geweldig idee, ik steek men kop er bijna in zodat de alien me zeker kan opvreten.

Zoals je al merkt de intelligentie van de crew was weer enorm hoog in deze Alien. Ik snap niet dat je als mens zo een domme dingen kunt doen, zeker niet wanneer je leven in gevaar is. Maar goed...

Het enigste dat de film een beetje te bieden heeft is de achtergrond met David en Walter. Samen de Fassbenders genaamd. Het gaat zelfs zover dat ze elkaar kussen. Een scène waarin je toch duidelijk ziet dat er 2 fragmenten aan elkaar zijn geplakt. Dat zou niet mogen bij een film met dit budget. De andere acteurs kwamen ook eerder uit een B-milieu. Een cowboyhoed dragen op een ruimteschip waarom ook niet? Tennessee verliest dan ook zijn vrouw. Even sentimenteel doen om daarna terug vrolijk zijn schip te besturen. Tuurlijk! Hij had misschien weinig keuze als ie zelf wou overleven maar op zo'n moment zou mij dat totaal niet interesseren.

Het tempo vond ik op veel momenten te traag. In het eerste uur gebeurd er bijna niets, zelfs amper karakterontwikkeling en daarmee wordt het nooit boeiend. Bovendien zijn het veelal onbelangrijke personages die gedood worden. Ik ga nu wel afronden met negatief te wezen want audiovisueel is het zeker goed, enkel de CGI niet altijd even vlekkeloos. Het is ook jammer dat een prachtige cinematografie en een goede soundtrack op zichzelf geen goede film kunnen maken (vind ik). Als je Prometheus al matig vond dan denk ik dat je mening niet veel zal veranderen bij deze.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

het geheel hinkt Ridley Scott op twee gedachten .Of de wel het nieuwe , en dan met name het filosofische gedeelte,,zie daar prometheus.

En aan de andere kant de fan base die meestal hoopt op een sfeer die lijkt op met name de eerste twee delen.

De veronica film register ( met wie ik het meestal echt niet mee eens ben ) weet het goed te verwoorden

En ik quote : "'Vooral omdat het geen pure Alien-film is, maar ook een filosofische uiteenzetting over de oorsprong en het voortbestaan van de mens. In Alien: Covenant schuift de balans meer naar de goede kant, maar regisseur Ridley Scott is nog niet geheel op het oude niveau. Grote fout, want ze worden opgewacht door een heleboel oude bekenden. Een feest van herkenning voor alle trouwe liefhebbers, maar de elementen die wél nieuw zijn, dragen niet veel kwaliteit bij. "

kan ik me geheel in vinden.

Zitten we wel te wachten op deze nieuwe aan kijk op de oude klassiekers?

Maar dat gezegd hebbende ,, het ziet er fantastisch uit,het is soms spannend en er het is strak geregisseerd .

Maar dat red de film niet . het is te ver gezocht .

Maat er gebeurd ook genoeg om het een tweede kijkbeurt te geven.,

middelmatige voldoende,,,,,en ik dacht meerdere keren Ridley scott,,What The FOK??