Alien: Covenant (2017)
Bekijk via HBO Max
Vandaag om 23:10 uur op Sat 1
Woensdag om 01:00 uur op Sat 1
Plot Alien: Covenant
"The path to paradise begins in hell."
De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Alien: Covenant (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Upworth
Maggie Faris
Hallett
horizons
Hmmm. Nee, dat overtuigt allerminst.
Maar tja, Prometheus had top trailer en viel tegen misschien nu andersom.
Saving Pvt. Pyle
Vreemd. Mij imponeert die wel. En de meerderheid ook gezien de duimpjes omhoog op youtube en polls van de Alien-fans.
Alien: Covenant Trailer #2 (2017) | Movieclips Trailers - YouTube
Alien: Covenant | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX - YouTube
Als het goed is komt er vandaag of morgen nog een trailer uit.
clockwork72
Misschien wel. Kijk net nog iets meer uit naar Blade Runner 2.
Prima trailer. Sfeervol en spannend. Sowieso de film waar ik dit jaar het meeste naar uit kijk. Maar bij dit soort films is de kans net zo groot dat het rommel wordt, dus ik wacht rustig af.
clockwork72
Denk niet dat Scott z'n eigen film gaat verneuken, lijkt me sterk.
Nee, Scott en ook Fassbender vind ik wel een redelijke garantie voor kwaliteit. Had deze franchise ook wel nodig. Ik vond Prometheus al een mooie comeback.
horizons
Nou, Prometheus was niet bijster. En Fassbender speelde in de recente flop Assassin's Creed.
JacoBaco
Ja en daarom zegt hij ook redelijke garantie.
En Prometheus is fantastisch.
Ik bedoel ook Scott én Fassbender. Ik vond de AC film ook erg slecht ja. Al vond ik Fassbender niet eens het probleem.
Heb ieder geval veel vertrouwen in deze Covenant. Ook omdat ik Prometheus erg goed vond. Heb de Alien collectie en Prometheus op bluray gekocht, ga ze nog opnieuw kijken voordat deze gaat draaien.
Basto
- 11951 berichten
Krijg van de trailer het gevoel dat het een gelikte variant van het origineel wordt. Overbodig dus. Dat het nog steeds een van de films is waar ik het meest naar uit zie, zegt vooral veel over de kwaliteit van het aanbod uit Hollywood tegenwoordig....
ghostman
De trailer lijkt volgens mij wel heel erg op Prometheus (2012) . Prometheus (2012) is wat mij betreft een van de beste films van Scott . Ik ben benieuwd !
Jawaddedadde
Visueel wel ja, verhaal-technisch daarentegen... hm hm. Ben een fan van het eerste uur dus kijk hier wel naar uit, maar vrees er een beetje voor.
PEN15
Trailer deed me meteen denken aan Alien Resurrection en ik verwacht weer een stoelendans te gaan zien van de vorige films. o.a. facehugger-gastheer-xenomorph, de Weyland company die de alien wil, de alien gaat als een slasher door tot een laatste overlevende, de android van wie men dacht dat het een mens was en/of het hoofd overblijft, alleen mensen en/of mensachtigen, helmen af want er is zuurstof, verre planet met aardse eigenschappen waar nauwelijks van te zien gekregen wordt, alles afspelen in ruimteschip/grotten/kelders want er woedt een storm/het is 's nachts 40 graden onder nul (aardse eigenschappen). Hey een alien, niet aanraken toch doen enzvoorts.
ghostman
Wat bedoel je precies met 'verhaal-technisch' ? Ik wil de inhoud van Prometheus (2012) is niet echt ultra filosofisch noemen , maar het verhaal van Prometheus (2012) ( qua script ) loopt als een trein .
AC1
Trailer spreekt boekdelen. Deze film ga ik toch wel overslaan. De acteurs, de look, de muziek, ... alles voelt aan alsof het hier een SyFy productie betreft.
SillyBilly23
Tweede trailer geeft teveel weg, tuurlijk gaan de meeste kijken maar je weet wel waaraan je je kan verwachten
DVD-T
AC1
Om 2.01 zien we weer een knipoog naar 2001: A Space Odyssey (Ridley Scott's favoriete sci-fi film).
JacoBaco
Zoiets hou ik liever mysterieus, maar als ze het toch willen doen, dan hoeft het alleen maar beter te zijn dan wat Lucas bedacht heeft voor The Force. Midi-chlorians
JacoBaco
Grote kans van wel en wat mij betreft acceptabel.. Maaaar het vermoeden dat het een biowapen is, behoeft geen bevestiging.
Edwin02
Van Prometheus herinner ik mij dat het personage van Fassbender wordt onthoofd door die Engineer en vervolgens achterblijft op de planeet. Begrijp ik de trailer goed? Als de Covenant zoveel jaar later op die planeet arriveert, is Fassbender daar weer in volle glorie aanwezig. Met andere woorden, de androïde heeft zichzelf weer in elkaar geschroefd?
JacoBaco
Edwin02 Op IMDb zag ik al dat Michael Fassbender 2 figuren speelt. Dat van David en Walter. En ik zie op IMDb ook dat Elizabeth Shaw weer (eventjes?) meedoet, dus wellicht heeft zij hem weer opgeknapt. Maar goed, in de plotomschrijving staat dus dat hij de enige is daar. Dus dat betekend dat Shaw tegen de tijd dat de bemanning van het kolonieschip Covenant aankomt, dood is. Het wordt vast wel duidelijk in de film.

Prometheus
2012