Alien: Covenant (2017)
Releasedatum: 18 mei 2017
Bekijk via HBO Max
Woensdag om 01:00 uur op Sat 1
Plot Alien: Covenant
"The path to paradise begins in hell."
De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Alien: Covenant (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Upworth
Maggie Faris
Hallett
clockwork72
Nah, vind et niks eerlijk gezegd.. Liever in de poster in de stijl van de eerste Alien.
Captain.janek
Dit wordt een knettervette SF film, een instant classic! Dat beloof ik jullie....
Ik snap al die negativiteit niet van sommige mensen hier. Prometheus heb ik intussen een keer of 6 a 7 gezien, waarvan twee keer in de bios. Iedere keer zie je nieuwe aspecten en nieuwe prachtige details. De fraaie natuurscene's in de opening, het opbouwen van de spanningsboog, de geweldige decors, de hologrammen en ja in mijn geval dus wel ook het geweldige acteerwerk, niet enkel van Fassbender maar zeker ook van Rapace, Theron -als icequeen-, Elba (die is super). De scene met Shaw in de medic pod doet naar mijn idee niet onder voor de scene met John Hurt in Alien 1 , gruwelijk spannend iedere keer als je die weer ziet. En ja het is zo dat de plot van de film ook wat vraagt van de kijker, er zit een filosofische onderlaag in waar diverse antwoorden op mogelijk zijn. De manier waarop Scott deze film heeft opgezet met de engeneers en hun -vermeende- motieven vind ik een verrijking van de hele Alien franchise. Dat we nu in een aantal films toekomen naar het moment dat Ellen Ripley en haar crew, vele vele jaren later met de Alien worden geconfronteerd.
Tussen Alien Covenant en Prometheus zitten 10 jaar, in die periode is David blijkbaar losgegaan op/met de black goo. De trailer van AC is zo snel gesneden dat je soms maar een impressie van enkele seconden voorgeschoteld krijgt, bijvoorbeeld de scene waar Waterstone de registratieplaatjes van Shaw ziet hangen (bij het uitvergroten zie je de initialen) maar er worden kortom weer veel verwachtingen gewekt: diverse alien monsters - protomorphs - Xenomorphs etc., de engineers, een planeet (Paradise?) met een voor mensen leefbaar klimaat maar met een gruwelijke, kille sfeer....enkele seconden shots weer van tempelachtige omgeving, met bergen lichamen (engineers?)
Het script voor het vervolg van AC is af en al volgend jaar gaa de productie van start, en volgens Scott heeft hij nog veel meer in petto, so buckle up and enjoy the ride..... Ik kan niet wachten !
Captain.janek
En de poster die zojuist is vrijgegeven vind ik ook geweldig, de grijstinten en de volle Giger-achtige sfeer vind ik wel treffend, en de extraterestials zien er weer goed uit...
Glacius
Met de Prometheus film en deze zijn de AvP films dus voorgoed als non-canon te beschouwen. Ook de Predator films zijn niet langer te plaatsen.
tbouwh
Op 26 april Alien Day bij Pathé-bioscopen door het gehele land. Vertoning origineel met een sneak peek van Alien: Covenant.
SilverGun
Ik gok dat die "sneak peek" gewoon een clipje is van de film? In elk geval tof om Alien eens op het grote doek te zien.
[edit] Op de site van Pathe staat de speelduur op 137 minuten dus dat zal ongeveer 20 minuten aan Alien Covenant zijn.
tbouwh
klopt, verwacht een uit de kluiten gewassen trailer dan wel een speciale gemonteerde preview van enkele scènes uit de film (zoals ook bij Doctor Strange is gedaan). Normaliter mis ik de noodzaak daarvan een beetje, maar in combi met het origineel kijk ik er wel erg naar uit.
Saving Pvt. Pyle
Internationale trailer waarin je ziet wat David in petto heeft voor de engineers.
En een shot van de Alien.
Alien: Covenant - Quái Vật Không Gian - Greatest Step 30s [12.05.2017] - YouTube
JacoBaco
Je kunt in principe alles skippen en meteen naar het einde gaan, want op 48:45 kondigt the man himself een exclusieve scène aan. Het betreft Shaw die David weer fixed en dat ze daadwerkelijk aankomen op de planeet van de Engineers
Alien Day LIVE 04.26.17 - YouTube
Montorsi
oei, woensdag na Alien (1979) een stukje footage kunnen zien, maar dat gaf weinig hoop op een goede afloop. Wat zag de (baby-)Alien er verschrikkelijk slecht uit zeg... voornamelijk qua beweging eigenlijk, maar ook het ontwerp leek nergens op.
Saving Pvt. Pyle
Komt omdat het een neomorph is. Een experiment waarschijnlijk van David. Ook kunnen de special effects nog niet af zijn zoals in de trailers met op het laatst de Alien op het schip. Die hebben ze ook nog aangepast.
Verder ben jij de enige, denk ik, met weinig hoop. Op allerlei Alien-sites is 95% of meer dolenthousiast. En dat zijn de echt kritische fans. En ik ook heb goede hoop. Heb die 10 minuten ook gezien en ik vond het prima. Op de nog wat ruwe afhandeling van de effects na. Zag er allemaal prachtig uit. Ook de andere trailers, featurettes, foto's zagen er geweldig uit.
horizons
Fijn dat er mensen enthousiast zijn maar ik vind de trailers maar weinig hoopgevend.
JacoBaco
Je kent het wel, schijn bedriegd. Hoe slechter de trailer, hoe beter de film kan worden.
Saving Pvt. Pyle
De trailers zijn helemaal niet slecht. Moet je deze 2 zien. Met de allerbeste wil van de wereld kun je niet zeggen dat ze slecht of weinig hoopgevend zijn. Ik verwacht een succes en minimaal een 3,5 ster op MM.
Alien: Covenant | Prologue: The Crossing | Official HD Clip | 2017 - YouTube
ALIEN: COVENANT Official Trailer #3 - Dr. Shaw (2017) Noomi Rapace Sci-Fi Horror Movie HD - YouTube
Jawaddedadde
Je lijkt wel heel erg vooringenomen. Ben zelf benieuwd naar deze film en ik hoop op een spannende film, maar trailers vind ik nou niet bepaald bijzonder. Alleen al de zoveelste keer dat iemand zonder angst zijn hoofd boven een gigantisch slijmerig ei dat opengaat houdt. Tja. Dertig jaar geleden leverde dit spannende film op (omdat je nou eenmaal niet wist wat komen ging), nu denk ik gewoon: "here we go again".
Ik dacht overigens dat deze film over de engineers zou gaan, maar uit de trailer en het proloogstukje blijkt dat het gewoon weer het alledaagse stramien van ruimtereizigers-komen-aan-op-vreemde-planeet-en-komen-onzacht-in-aanraking-met-aliens zal volgen. Dat is in het verleden al gedaan, en ongetwijfeld beter dan wat Scott zal doen met deze. Nee, ben fan van Blomkamp en had wel graag zijn take op deze franchise gezien. Maar helaas.
synec
Eens. Ik ben ook wel benieuwd maar ik hoop gewoon echt dat Ridley Scott hier met wat nieuws op de tafel kan komen. De xenemorph heeft na bijna 40 jaar wel wat van zijn mystiek verloren en het trukje van het ei kennen we ondertussen maar al te goed. Jammer dat het niet meer over de engeniers gaat. Die waren best wel boeiend en mysterieus. Ik was wel fan van Prometheus omdat het net andere hoeken in dit universum heeft verkend.. dit lijkt misschien weer te veel op wat we al hebben gezien in het origineel. Let's hope I'm wrong.
Maar dat ze voor Scott zijn gegaan zegt misschien al genoeg dat ze dit op safe gaan spelen. Wat deze franchise net nodig had was een nieuwe regisseur en een nieuwe insteek. Gelukkig is het wel niet Blomkamp geworden, wat mij betreft is hij absoluut niet de man voor deze job.
AC1
Scott zal er wel voor hebben gezorgd dat Blomkamp's project niet doorgaat. Hij is per slot van rekening de Alien films aan het maken.
Saving Pvt. Pyle
Sorry, Jawaddedadde en synec, maar jullie hebben duidelijk de trailers niet gezien. Het gaat om veel meer om alleen dat ei. Wat gebeurt er met Shaw? David die een Engineer(?) wereld bombardeert. Hoe ontwikkelt zich de relatie tussen David en Walter? Staat er nog iets boven de engineers? etc.
De Alien-wereld wordt alleen maar meer en meer uitgebreid.
AC1
De Alien-wereld wordt alleen maar meer en meer uitgebreid.
Net als Star Wars!
artoffiilm
deze verdere uitmelking van de Alien series past volledig in de huidige Hollywood trend.
met name ..Remakes en soft reboots (zie starwars) allemaal inspelend op nostalgia gevoel en lekker op veilig spelen en dit zal niets anders zijn en op basis van de trailers lijkt dit wel op een soort van deense rip off van Alien...Lachwekkend!
artoffiilm
je kent het wel,hoe beter de trailer hoe slechter de film kan worden..Prometheus

Prometheus
2012