Alien: Covenant (2017)
Bekijk via HBO Max
Zondag om 23:10 uur op Sat 1
Woensdag om 01:00 uur op Sat 1
Plot Alien: Covenant
"The path to paradise begins in hell."
De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Alien: Covenant (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Maggie Faris
Hallett
tattoobob
In Film > Nieuws > Alien: Covenant (Prometheus vervolg) (2017):
Deze herfst gaat dan eindelijk de productie van Prometeus 2 beginnen.
Ik kan eigenlijk niet wachten..deel een was van mij een van de SF toppers van 2012.
DwarreI
Deel 1 liet me vooral met heel veel vragen achter dus ik zie wel uit naar enige verduidelijking in deel 2. Daarnaast hoop ik op wederom een mooie rol voor Fassbender die zeer overtuigend was als android.
Naomi Watts
Deel 1 onterecht verguisd wat mij betreft. Liet me inderdaad achter met veel vragen achter. Wil ik antwoorden in deel 2? Alsjeblieft niet. Ik heb die compulsieve behoefte niet om uitleg te krijgen en bij de hand genomen te worden.
tattoobob
Deel een was prima...ik snap dat geklaag zowiezo niet.
Allhoewel.....er moet altijd natuurlijk wat te zeuren zijn.
Ik hoop dat deel twee in de zelfde lijn doorgaat.
Donkerwoud
Veel stof voor meerdere sequels, dus zie het vol verwachting tegemoet.
HALVE TAMME. (moderator series)
HALVE TAMME. (moderator series)
tbouwh
Deel 1 vond ik niks twee jaar terug maar heeft wel indruk gemaakt. In de aanloop naar deel 2 nog maar eens herzien. Grootste plannen met de sequels lijkt het toch, ik ben benieuwd.
Vanaf 3 augustus 2017 in de bioscoop (Warner Bros / 20th Century Fox)
EDIT: release vervroegd naar 18 mei 2017
Ik kijk er erg naar uit. Deze week nog Prometheus en de Alien collectie op bluray gekocht, mooie voorbereiding op wat er nog in dit universum gaat uitkomen.
mjk87 (moderator films)
Prometheus was niet onaardig, en Scott maakt meestal gewoon prima films die vermaken. Kijken dus wat dit deel nog kan toevoegen.
schram101
Ja! Lekker! Als ie eenmaal op de site staat lijkt het toch wat dichterbij allemaal.
Ook ik vond Prometheus een meer dan prima film en buiten dat een fantastische IMAX ervaring, één van mijn beste bios ervaringen ooit.
Erg benieuwd waar dit heen gaat. Maar sowieso alle vertrouwen in Scott en Fassbender.
DwarreI
Nee zeg, nog meer dan een jaar wachten, ik heb hier zoveel zin in!
kleintje 2
Sorry voor die nepstem. Ik zal dat niet meer doen.
Ik ga er wel samen met een vriend naar toe.
'Alien: Covenant' wordt donkere horrorfilm - FilmTotaal filmnieuws
Heel fijn nieuws. Hoop al jaren op een donkere horrorfilm zoals Alien 1 ooit was.
Dit kan wel eens fantastisch worden, de voortekenen zijn goed.
Karl van H.
Hij heeft een poster! En ik mag dan wel totaal geen vertrouwen hebben in deze film, het is wel een mooie poster.
Waarom heb je geen vertrouwen in de film? Scott als regisseur, sterke cast, ze gaan weer de horrorkant ipv actiekant op...
Voor mij 1 van de meest gewenste films van 2017.
Karl van H.
Ajax&Litmanen1, ik hoop oprecht dat de film goed zal worden, maar dat hoopte ik ook van Prometheus, en we weten allemaal welke kant dat op ging. Scott is een visueel zeer sterke regisseur, maar de kwaliteit van zijn films staat of valt meestal met het bronmateriaal. En gezien het verhaal een herhalingsoefening van Prometheus/Alien lijkt te zijn...
Wat weten we van Promotheus? Vond het zelf een hele interessante, goede film en een prima aanvulling op het Alien universum.
Donkerwoud
Op zich was mijn bezwaar bij Prometheus dat het niet helemaal toonvast was, dus het nieuws dat het een duistere, niet komische sfeer gaat hebben, is best welkom.
Karl van H.
Het script van Prometheus was uitermate zwak. De film zit vol met plotgaten, slappe personages wier motivatie de helft van de tijd vaag is en die (daarom?) onlogisch handelen. Daarnaast verandert de film de mysterieuze Space Jockey uit de originele Alien in een bleke bodybuilder - ik kan er niet echt warm van worden. Afgezien van de scène in de medical pod is er eigenlijk niets wat me in Prometheus aanspreekt, en ik had er enorme verwachtingen van, dus dan valt het dubbel tegen.
horizons
Het probleem van Prometheus was niet zozeer dat de film slecht was, hij was op veel momenten zeer vermakelijk zelfs, maar de film had een van de meeste veelbelovende trailers en de film maakte de (te hooggespannen) verwachting niet waar.
Daarnaast waren idd sommige motivatiekeuzes van personages aan de vreemde kant maar dat hoeft geen dealbreaker te zijn, mij stoorde meest dat dat oudje aan boord was :/.
Karl van H.
Het hoeft geen dealbreaker te zijn, dat klopt, maar als je je een halve film lang aan het afvragen bent wat er nou gebeurt en waarom, dan doet dat de kijkervaring geen goed. Het is vooral erg slordig en onnodig.
mcdaktari
Dit is nou eindelijk weer zo'n film waar ik echt naar uitkijk.
Toevallig ben ik dinsdag weer begonnen met het opnieuw kijken van de hele Alien reeks. De eerste van Ridley Scott vind ik nog steeds de beste, alhoewel de James Cameron film Aliens uit '86 vind ik ook wel een prima film net zoals die andere Alien films, maar toch de eerste van Scott is toch nog altijd mijn favoriet. Ik was dan ook heel blij dat Scott Prometheus regisseerde in 2012, want dat is toch de echte in mijn ogen. Kijk iig weer uit naar Alien: Covenant die volgend jaar in augustus uit komt.

Prometheus
2012