Genre: Drama / Oorlog
Met onder meer: Daniel Craig, Liev Schreiber en Jamie Bell
Gesproken taal: Duits, Russisch en Engels
Releasedatum: 19 maart 2009
Plot Defiance
"Freedom begins with an act of defiance"
Vier Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetsstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.
Tuvia Bielski
Tamara Skidelsky
Riva Reich
Yitzhak Shulman
paul83
Ik snap alle lof voor deze film op een aantal punten niet.
Uiteraard is het zeker geen slechte film maar het is geen film voor de bios. Deze film zou het prima gedaan hebben als tv film maar ook niet meer dan dat.
Het verhaal is natuurlijk indrukwekkend maar wordt erg breed uitgerekt. De film had zeker een half uur korter mogen duren gezien de gebeurtenissen. Deze film zal je zeker niet moeten vergelijken met een oorlogsfilm maar meer een drama. Alles draait om een groepsproces.
De cast doet het desalnietemin heel goed en vooral de twee gesproken talen door Craig en Schreiber is een goede toevoeging.
Geen hoogvlieger maar zeker niet slecht! Eigenlijk 2.5 maar door de sterk spelende hoofdpersonen (Schreiber, Bell) toch 3.
gillette
Indrukwekkende oorlogsfilm, die een goed beeld geeft van de Joden. Historisch gezien erg mooi verhaal, zeker gezien het waargebeurd is. Prachtig weergeven dankzij de prachtige bossen zeker met de sneeuw. Al is het natuurlijk niet de eerste film die deze omgevingen weergeven. Maar het blijft mooi.
Muziek is meeslepend en prachtig. Kan ook niet anders met James Newton Howard. Sommigen beelden deden me denken aan andere films, zoals het moment dat Craig zijn gehoor tijdelijk kwijt is lijkt erg veel op Saving Private Ryan, maar ja aan de andere kant het is in het echt wel zo.
Acteerwerk van Craig is weer goed, ben erg gecharmeerd van Daniel Craig. Heeft een super uitstraling, en sprak met een superaccent Pools/Russisch. Je kan zeggen over hem wat je wilt, maar acteren kan hij zeker wel. Maar ja hij zit nu aan het James Bond imago. En de rest van de cast is ook prima, zeker met Jamie Bell, een zeer getallenteerde acteur en Liev Schreiber die erg overtuigend speelde.
Actie was ook erg goed, niet al te overdreven allemaal. Af en toe de herkenbare slow-motion stukjes van tegenwoordig maar dat is geen punt in deze film. Zeker een aanrader dus. Enige minpunt is dat hij soms wat te langdradig is.
Helemaal mee eens.
Heel aangrijpend.
4 sterren dik verdiend.
Mcgyver2503
goede film met goed verhaal.
Vond hem eigenlijk iets te lang duren vandaar geen 4.
goede sfeer en mooi opgezet.
Avb1
Ondanks dat de film 2 uur duurt, heeft het me zeer weinig moeite gekost dit vol te houden. Erg boeiende film.
Juist omdat er al zoveel oorlogsfilms zijn is het moeilijk iets "nieuws" op te zetten. In mijn ogen is dit verhaal vrij uniek voor oorlogsfilms. Daarom ook nog extra boeiend.
too-sweet
Prachtige film, duurde mij niets te lang. Sfeer van de film prima weggezet en bleef ook de gehele film boeiend.
En dan nog het gegeven dat dit ook echt gebeurd is, petje af voor al die mensen en voor deze prima film.
4.5 sterren
bulgarian
Mooie film.
Geen moment tot verveling, dus de film duurde mij niet te lang.
Bramha Bull
gelikt geregiseerde film.
uitmuntend acteerwerk, en goed camerawerk.
op zich is deze film qua verhaal helemaal niet zo interessand opgebouwd, want iedereen weet wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt, maar toch weten de filmmakers je de volle 2 uur te boeien.
kan er niet andeers van maken dan dat deze film een score van 4* krijgt.
ga hem zeker nog een keer weer kijken.
ken1976
Over deze film :te veel standaard Russisch gelul! Daniel Craig akteert naar mijn mening echt slecht! Liev Schreiber doet veel beter . Ze hadden hem beter op de poster kunnen zetten. En ik ben zker benieuwd hoe hij zal overkomen in de film Wolverine als Sabertooth!!
Kortom heeft mij deze film niet kunnen boeien, de zoveelste oorlogsfilm waar teveel verhaal in zit!! Maar dat zal wel aan het genre drama liggen, het genre oorlog komt er te weinig in voor! En dat had ik juist wel verwacht bij deze film.
2,5 sterren , hoger kom ik echt niet!
tevelenco
Erg goede oorlogsfilm.
Met een mooi en waargebeurd verhaal wat erg goed en sfeervol in beeld wordt gebracht.
En waarbij ook de onderlinge relaties de nodige aandacht krijgen.
Ook deze vond ik goed overkomen wat vooral te danken was aan de prima akteerprestaties.
Enig minpunt vond ik dat de film mischien niet altijd even realistisch was, maar verder heb ik me prima vermaakt met deze film die toch wel ver boven de middelmaat uitstijgt.
DiStefanO
Geweldige film, over strijdlust, kameraadschap en notabene gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.
Ik mag zeggen een aanrader
winglo
Goeie film. Verhaal is erg indrukwekkend. Aanradertje! Die 2 uur vlogen voorbij.
vergugel
Bij mij vlogen de 2 uur ook voorbij. Maar wel met de oogjes dicht. Langdradig russische geneuzel..kmoet zeggen dat het wellicht niet een film is die je op zondagavond moet kijken daarwaar je zaterdagnacht stomdronken om 7 uur in de ochtend de sleutel in de villa steekt
Al om al vond ik Craiq zeer beroerd spelen, toon is wat emotie op je gelaat. Wel zeer mooi verfilmd en hier en daar goede emotionele toonzetting betreft het jodendom. Ook een prachtige omgeving inderdaad.
Ik ga het wellicht nog een kans geven in een wat fittere staat van mijn fysieke en geestelijke belichaming.
Melvin Udall
Goeie oorlogsfilm die qua verhaal een orginele invalshoek heeft. De film leunt me wel iets teveel de dramakant op waardoor het geheel af en toe langdradig aandoet. Maar overall zit het goed in elkaar.
De sticker 'Bond' die Craig met zich meedraagt was ik na een halfuurtje wel vergeten. Naast dat alles nogal emotieloos overkomt vind ik het een minpuntje dat in zoveel van dit soort films zit dat Russen engels met elkaar praten met een russisch accent. Praat of gewoon engels of gewoon russisch. Irritant gedoe!
arie-lex
als je het mij vraagt komt Craig in deze film beter tot z'n recht dan in James Bond
Naduah
Ik sluit me volledig aan bij de positieve recenties.....prachtig oorlogsdrama, met uitstekend acteerwerk. Het geeft de dramatiek, vechtlust en doorzettingsvermogen goed weer van opgejaagde joden, die moeten zien te overleven in een bos, gedurende enkele jaren. 1200 Mensen gered uit de klauwen van de duitsers.....het blijft tot op de dag van vandaag een afschuwelijke oorlog.
biertrut
Een heel goed neergezette (waargebeurde) oorlogsfilm.
Acteer werk prima, goede acteurs, een paar foutjes in de film, maar dat maakt de film er niet minder om.
Van mij had de film nog langer mogen duren en vond 't absoluut niet langdradig.
Zo af en toe een grapje, dat creert een aparte sfeer....
biertrut
Ze kunnen toch niet heel de film Pools en Duits praten, dat zou irritant zijn. Pools accent is voor mij genoeg.
russisch
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
russisch
Ook goed. Maar ik zou niet graag naar een film kijken die heel de tijd Russisch gesproken is en Nederlands ondertiteld is. Engelse taal op je beeldscherm ben ik nu eenmaal gewend.
len2
Heel mooie oorlogsfilm!
Hoe mensen zich verzetten tegen de Duitsers en kunnen overleven in een bos.. het had soms meer weg van een docu. Voor de rest goed geacteerd ook 4*
GoldFinch
de beste film die in tot nu toe in 2009 gezien heb.
Erg sterke rol van Daniel Craig. Naar mijn inzien beter dan 007.
Het Pools/Wit-Russische accent dat gesproken werd in de film stoorde mij totaal niet en versterkte juist het beeld dat ze uit Polen kwamen. Ik vind het altijd erg onrealistisch als Polen accentloos engels praten. Er zat genoeg spanning in de film. Wat ik ook erg goed vond is dat de Duitsers in deze film niet neer werden gezet als hersenloze slechteriken. Want laten we eerlijk zijn, de Duitsers hebben vreselijke dingen gedaan, maar dom waren ze niet. de Duitsers hadden ook tactiek. Dit element kwam in de film ook heel sterk naar voren. Liev Schreiber zet wederom ook een sterke rol neer. Vol lof over deze film. Weer een meesterwerk van Edward Zwick
Traumato
Zoals velen mij al voorgaan met goede recenties. Ik sluit me bij alle volledig aan. Kijkt heerlijk weg, en goed neergezet!
JacoBaco
Wel iets aan de lange kant deze film en sommige scenes voelde ook wat overbodig aan. Maar in zijn totaliteit is het voor mij een prima film.
Het acteren en het camerawerk is naar wens. De muziek... Tja, ik heb de film gisteravond gezien en de muziek staat mij even niet bij.
Liev Schreiber deed het in mijn ogen het beste. Verder gebeurde geen schokkende dingen. Ik bedoel het gaat over een groep mensen die probeerd te overleven in de bossen en dat is het wel zo'n beetje. Natuurlijk wordt het broederschap en de overlevingslust wel sterk naar voren geracht. Alleen de echte Holocaust komt niet echt aan bod. Is niet erg verder, want daar zijn al films over gemaakt. Dit vind ik een vrij originele verfilming van een (waargebeurd) oorlog/drama verhaal.
mister blonde
Weer zo'n hoge score voor iets dat lijkt op een verschrikkelijk Zwick verhikel.
mavno
Niet zo'n film waar de oorlog zwart/wit wordt voorgesteld waarin duitsers fout zijn en gelaieerden en joden goed zijn, hier zie je gelukkig de nuance, in een oorlog heerst nu eenmaal de waanzin.
lingenj
Goed verhaal, de 2 uur is zomaar voorbij als je de film kijkt. Mooi om te zien hoe in oorlogstijd 1 man een gemeenschap in een bos kan stichten die gericht is op samen delen, bouwen en (over)leven.
janhero
Helaas voor mij een matige film. Kon me niet boeien.
Acteurs spelen matig en erg steriotiep.
Wat kan die Daniel Craig verschillend acteren qua kwaliteit . In "Flashbacks of a fool" vond ik hem geweldig spelen. Hier was het weer helemaal niks.
Cassius
Goede film, vond hem ook zeker niet te lang duren. Een mooi verhaal en goed geacteerd. Begin Daniel Craig wel te waarderen, in elk van zijn films die ik heb gezien vond ik hem erg goed spelen.
Zmrzlina
Geen moment verveeld, prachtige film. Respect voor de echte mannen van weleer.

Daniel Craig neemt afscheid als 007: hier zijn beste films buiten de Bond-franchise

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Quo Vadis, Aida?
Drama / Historisch, 2020