• 9.381.586 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Changeling

"To find her son, she did what no one else dared."

Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

Christine Collins

Dr. Jonathan Steele

Ben Harris

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Haha, nja, niks aan te doen.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Gelukkig, ik dacht dat je nog boos was.

Nu kan ik mijn goeie vriend Vieze Harry afbellen om me te helpen.

avatar van MisterHeli

MisterHeli

Ik snap mensen niet die voor deze film een laag cijfer geven..

gewoon simpel een goede film !

avatar van FarahEl

FarahEl

Geweldige film! Jolie heeft heel goed geacteerd, ik ging helemaal op in het verhaal.

avatar van Elineloves

Elineloves

Met een half puntje verlaagd. De herziening was toch niet iets minder dan de eerste keer. Changeling is echter nog steeds een prima drama, met mooie muziek, maar toch jammer dat de film naar het einde toe inkakte. Ook had ik liever een Kidman of Winslet in deze rol gezien, ipv Jolie. We weten nu wel dat ze (overdreven) volle, rode lippen heeft.

avatar van ladybug

ladybug

We zaten eerst nog te twijfelen of we deze film moesten gaan huren.

Het verhaal boeide heel erg, maar Jolie in zo'n rol, dat leek ons niets.

Dat hebben we mis gehad, ze acteerde uitstekend.

Het verhaal was top en sommige dingen zagen we helemaal niet aankomen.

Dus echt een verassing in vele opzichten.

Ook de sfeer/tijd waarin het verhaal zich afspeelde is prachtig gemaakt.

[spoilerWel jammer dat er niet wordt uitgelegd wat het motief van de kindermoordenaar was.

Nu kreeg je het idee dat hij het voor de fun deed, maar dat was dus niet zo.]

avatar van Japie1971

Japie1971

Zeer sterk drama met een topprestatie van Laura Jolie Croft Pitt.

De manier waarop ik deze naam vermeld, verraadt denk ik wel hoe ik tegen La Jolie aankeek voordat ik deze film gezien had.

Maar met deze film heeft zij mijn mening over haar totaal bijgespijkerd.

Topfilm die in cijfers een dikke 8,5 waard is wat afgerond 4,5* betekent.

avatar van Leno

Leno

Eastwood is hier voortreffelijk als regisseur. Hij weet een uitstekende sfeer te creeren met prachtige plaatjes waardoor het tijdsbeeld perfect gepakt wordt. Maar vooral zijn uitgebalanceerde regie waardoor het drama nooit overgaat in sentiment maakt deze film zo sterk.

De prachtige rol van Jolie en de prima supporting cast mag er ook wezen. Eastwood neemt als altijd de tijd voor de opbouw en pakt dat hier erg zorgvuldig aan. Naarmate de film vordert komt er steeds meer spanning in en de climax is erg mooi.

avatar van Saldek

Saldek

Wekenlang zag ik deze liggen bij de FRS. Elke keer in de buurt nam ik deze in de hand, maar twijfelde ik.......een voor mij onbekende film, maar wél met een Hollywoodster in de hoofdrol......meestal belooft dat niet veel goeds. Maar het te lezen verhaal op de achterzijde sprak me aan, eveneens het feit dat Clint de regie voor zijn rekening had genomen....maar toch.....nu van de week stapte ik maar over die 'bergenhoge' drempel, een stap die me wel bevallen is. Wat heet.......dit is gewoon een prachtfilm! Mooie weergave van de tijdsgeest, de verwondering om dit waargebeurde en ongelooflijke verhaal, Angelina die hier keihard bewijst niet afhankelijk te zijn van 'good looks/sexy lippen/commercieel script om een goede rol neer te zetten, John Malkovich in zijn overbekende charisma en de verhoudingen die gewoon kloppen waardoor het nergens een overkill wordt en emoties in juiste verhoudingen weet te zetten..........

Toppertje! 4,5

avatar van The Oceanic Six

Redelijke teleurstelling...

Ik ben een groot van van Eastwood. Als acteur maar zeker ook als regisseur. Million Dollar Baby, Mystic River, Gran Torino etc. Allemaal meesterwerkjes. Changeling is dat helaas niet.

Het concept van Changeling is best goed. Een moeder die door niemand wordt geloofd dat de gevonden zoon niet de hare is. Maar de uitwerking van dit verhaal vind ik nogal slap. Soms leek ik net naar een RTL 4 woensdagavond film te kijken. Het kwam allemaal wat overdreven en geforceerd over. Van exact niemand die moeders wil geloven tot de introductie van een kindermoordenaar tot de verklaring van het kind dat men de moordenaar moest werken tot de rechtbankmomenten op het einde. Soms kende de film een paar goede momenten (de executie, het gesprek in de gevangenis op het eind) maar het is wel karig op bijna 2,5 uur film. Had wel een half uurtje korter gemogen hoor.

De aankleding van de film is wel erg goed. Je waant je echt in de jaren 20/30 van vorige eeuw. De kleding, het straatbeeld etc. Dat zag er goed uit. Aan de sfeer van de film lag het ook niet. Ik had ook niet anders verwacht van een Eastwood film. Wel was er genoeg mis met het acteren. Ik heb niet 1 echt goede rol gezien. Ik vond het pleidooi van de advocaat wel mooi op het eind maar de hoofdrolspelers, Angelina Jolie voorop, speelden erg zwak tot saai. Ik vind Jolie sowieso niks aan. Qua uiterlijk niet (ik zit alleen maar tegen 2 enorme lippen aan te kijken) en qua spel helemaal niet. Ook hier was het weer allemaal erg overdreven en geforceerd geacteerd. De emotionele scene's vond ik ook zeer zwak met haar. Deze film had een stuk beter kunnen zijn als een goede actrice als Judi Dench, Julia Roberts of Meryl Streep de hoofdrol had gespeeld.

Nou vind ik de film geen totaal prul hoor. Ook al was het kindermoordenaar verhaal wat vergezocht en niet al te best verwerkt, het maakte de film wel wat spannender doordat het wat meer luguber werd. Jammer alleen dat dat plot niet wat sterker in de film is verwerkt. Zo slecht was het idee op zich niet.
Wat me ook mee viel is dat de film geen happy ending had in de vorm van dat het zoontje nog leefde en terug bij Jolie zou komen. Nu is het een open einde. Ik had het ook prima gevonden als men hem dood had gevonden bij de kindermoordenaar. Maar het schijnt een waargebeurd plot te zijn, dus sja...

Ik geef Changeling een krappe voldoende. 3*
Maar het is wel een gemiste kans.

avatar van Mikemans

Mikemans

Ik wist in het begin niet dat dit waar gebeurd is. Wat was/is de wereld toch wreed.

Eastwoord zet zoals gewoonlijk een prachtig plaatje neer uit de jaren '20 en '30. Het verhaal blijft vanaf het begin boeiend. Jolie zet eindelijk weer eens een goede rol neer (na tomb raider, wanterd, etc) en laat zien dat ze goed kan acteren.

Alles bij elkaar:

4.5

avatar van dduif

dduif

Ben vermaakt, hangt wel tegen het langdradige aan. Jolie was aardig. Het verhaal vond ik wel rommelig afgedraaid.

avatar van Mariami

Mariami

Tjolk schreef:

Heb de film niet afgekeken, na een half uurtje vond ik het wel mooi geweest. Vond het acteerwerk van Angelina Jolie verschrikkelijk, heel vlak.

Dat is dan gewoon super stom van je! Want een beetje na het eerste halfuur begint het vreselijk interessanter te worden... En dan nog eens lef hebben om de film je stem te geven, vermoedelijk gebaseerd op dat halfuurtje... Ach, kan een mod de stem van deze meloen niet verwijderen ofzo???

PS: Sowieso krijg je minder van Jolie te zien daarna dus daar kan het probleem ook niet bij zijn.

avatar van shrink

shrink

Fantastische film. Erg goed verhaal en erg goed geacteerd. Wel de waarschuwing aan jonge moeders dat je je kans loopt dat je er achteraf s'nachts over gaat nadenken, welke te koste gaat van de nachtrust.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Gelukkig leven we in een ander land en in een andere tijd

avatar van aspro

aspro

Mariami schreef:

daar zijn nou eenmaal films die wat traag op gang komen.

en dat kan soms een hele andere wending aan een film geven

avatar van Rosicky

Rosicky

Wel aardige dramafilm. Jolie acteert prima, en met het verhaal valt goed mee te leven. Jammer van de te lange speelduur en het feit dat de twee verhaallijnen niet vloeiend in elkaar overgaan.

avatar van Isaura*

Isaura*

Echt aangrijpende film, heb zelfs geweend en dat is enkel bij films waar je helemaal wordt meegesleurd (mee betrokken) in het verhaal.
Vooral toen dat canadees jongetje zijn verhaal begint te doen, echt prachtig gespeeld want ik denk dat da persoonlijk een van de moeilijkste dingens is/zijn om na te doen, zeker voor zo'n leeftijd dan ik heb echt zitten wenen en dan op het puntje van mijn stoel gezeten om het einde te wetendat eigenlijk nooit echt gekomen is....

Q Jones

Niks dan lof over deze film. het begint spannend en gaat daarna de drama kant op maar het verhaal blijft boeien en ik vind de casting echt perfect. vooral Jolie speelt op top niveau ze is echt de beste actrice van haar leeftijd, ze is in de film echt omgetoverd van een van de mooiste vrouwen tot een overtuigende moeder die echt voor haar kind op komt. Jolie bewijst buiten dat ze alleen maar super mooi kan zijn ook een super actrice is

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Q Jones schreef:

Mag ik hieruit concluderen dat zodra vrouwen moeder worden niet meer mooi (kunnen) zijn? Én dat er ook moeders zijn die niet echt voor hun kind opkomen?

Mochizuki Rokuro schreef:

Nee tuurlijk niet maar ik bedoel dat Jolie gewoon is omgetoverd ze ziet er nog wel knap uit maar ze is in deze film meer een moeder dan een sexy actrice

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Gelukkig maar.

Al is het denk ik toch echt eerder dat het andersom is. Angelina Jolie ís een moeder die meestal wordt omgetoverd tot een sexy actrice (al is dat laatste dan jouw mening - niet de mijne).

avatar van Musicer

Musicer

Net zoals verschillende andere een tijdje links laten liggen vanwege Jolie, maar ze heeft me aangenaam verrast (net zoals deze prent trouwens). Weet de volle 140 minuten te boeien.

Zou 4,5 geven, maar ik vrees dat hij na 1 kijkbeurt alleen maar minder boeiend wordt (na een keer gekeken te hebben weet je het verhaal wel). Maar toch nog een welverdiende 4*.

avatar van Raggie76

Raggie76

aangrijpende film en het houdt je tot aan het eind geboeid, ook al duurt ie zo lang!

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Ik had bij deze in zekere mate hetzelfde wat bij Gran Torino had; goed verhaal, mooie setting, maar wat een overacting zeg!

Elke speler speelt zo overdreven, clichématig, maar ook heel eenzijdig,

Bij Gran Torino vond ik het alleen nog een stukje erger.

Bij deze film vond ik het einde dan nog wel aardig.

Wat ik ook irritant vond was dat je continu dezelfde soundtrack hoorde en sommige shots vond ik niet goed gemonteerd.

Voor de rest, zoals gezegd, aardig verhaal en aardige setting.

doeshnormal schreef:

Voor de rest, zoals gezegd, aardig verhaal en aardige setting.

en toch maar 2 sterren

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Goed verhaal dat de hele tijd spannend blijft. Sterk einde ook!

Minpuntje: voor mij duurde de film net dat tikkeltje te lang, maar voor de rest: zeker een aanrader!

avatar van erik1677

erik1677

Onlangs toch maar eens op dvd gekocht.

En een kleine parel is deze film toch wel.

In het begin denk je met weer de zoveelste kidnapfilm te maken, maar bij terugkeer van het jongetje ontpopt het zich tot een mooie mysteriefilm.

Omdan halverwege het roer helemaal om te gooien.

Geweldige film.

Q Jones

En niet te vergeten de geweldige Jolie

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Totaal niet mijn setting, maar Clintwood weet het toch weer uiterst fijn te regisseren.

Heerlijk emotievol, wrang verteld en erg makkelijk in te leven. Ook het ijzersterke acteerwerk helpt mee. Top.