• 9.381.576 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Changeling

"To find her son, she did what no one else dared."

Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

Christine Collins

Dr. Jonathan Steele

Ben Harris

avatar van gmx

gmx

Wat een zware tegenvaller zeg. Het verhaal is gewoon echt TE belachelijk voor woorden; ik moest steeds aan Monty Python's 'dead parrot' sketch denken: YouTube - The Parrot Sketch
The parrot's not dead and by the way, this IS your child Hij's gewoon 3 inch kleiner geworden, tja gebeurt wel vaker hoor mevrouwtje. En nu snel naar huissie huissie toe, he . Haha. Wat een idioterie. Het script is echt te stom voor woorden en rammelt aan alle kanten, loopt over van de cliche's, het acteerwerk van die kids is SUPER slecht en dat van de volwassenen enorm overgeacteerd. Nee, met dit soort stomzinnige prularia kan ik niks.

1 *

avatar van erik1677

erik1677

JUp....helemaal met Q jones eens, angelina jolie speelt geweldig in deze film.

Misschien dat ik bij herziening deze film nog wel een hogere score geef.

Vind trouwens dat eastwood op het moment goed bezig is met gave films te regiseren.

Ik was ook al zo blij verrast door gran torino.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

gmx schreef:

1 *

uuuuhm... Dit is wel echt gebeurd, hoor... google christine collins maar eens of de Wineville Chicken Coop murders...

avatar van gmx

gmx

Henry Spencer schreef:

"gebaseerd op" betekent heel wat anders dan 'echt gebeurd'. Ik kan nergens terugvinden dat het jochie in het echt 3 inch kleiner was en in het echt kwam de inspecteur er zelf achter dat het jochie een oplichter was, waarna hij Collins weer vrij liet.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Fantastische film. Er zat eigenlijk voor mij genoeg spanning in. Ik vind rechtzaken in films nooit echt saai.

Wat krijg je een haat voor die politie zeg, wat kan de wereld toch soms hard zijn.

De acteerprestaties waren stukken beter dan in Gran Torino. Alleen Clint zelf kon mij daar overtuigen. John Malkovich was een perfecte keuze, en Angelina Jolie deed het ook zeer goed als moeder van Walter.

Het einde vond ik goed gekozen. Je zag een scene met andere ouders wiens zoon ook vermist was een lange tijd.

Een van de beste films van het Jaar!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een bizar verhaal is dit zeg. Terecht dat hier een film van gemaakt is. In het begin van de film zaten mijn man en ik gewoon te lachen af en toe. Het was heel tragisch wat er gebeurde maar het was ook ZO absurt en belachelijk dat we er gewoon om moeten lachen. Want dit kan toch haast niet !

Als je daarna ziet hoe er met de moeder omgegaan word en wat er met het jongetje is gebeurd vergaat het lachen je wel snel. Zo triest. Ik vond de beelden in de film erg mooi. Je kreeg echt zo'n jaren 30 sfeertje. En ook Jolie zette een hele goede rol neer. Aan de ene kant kwam ze wel erg gereserveerd over maar ik vond dat dat een onderdeel was van het karakter van de vrouw.

Ja, dit was een zeer intrigerende film. En heel triest !

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Waaaaaaw, en dat meen ik !! Waaaaaaw
Dit was werkelijk een monumentale filmbeleving !!
Zulk degelijk vakmanschap is zeldzaam in de filmwereld, maar Clint Eastwood bewijst bij deze nog maar eens dat hij een grootmeester is in het Dramatische film genre. Nederig buig ik mijn hoofd voor zo'n geweldige regisseur...

De wondermooie beelden dompelen je helemaal onder in het Amerika van de jaren '20 van de vorige Eeuw. Alles ziet er tot in de puntjes afgewerkt uit: van de klederdracht van toen tot en met de gebouwen, wagens, noem maar op.

Ik stond er van versteld hoe grootschalig hij was opgezet. Ik dacht een intiem Drama voorgeschoteld te krijgen dat zich voornamelijk binnenskamers zou afspelen, maar dit was zoveel meer ! Hij begint als een gevoelige Familiefilm en gaat vervolgens over in een schrijnend Drama. Dit sterke gevoel voor Drama blijft tijdens de hele film aanwezig en wordt afgewisseld met een spannend Thriller gedeelte, Rechtbankdrama en zelfs een uitstapje naar een Psychiatrische inrichting waar de patiënten worden mishandeld.
Jawel, allemaal in één en dezelfde film !

Dat de acteurs de pannen van het dak spelen hoef ik niet meer te zeggen zeker ?
Het enige waar ik me aan stoorde was dat hij naar het einde toe te lang werd gerokken, het verhaal blééf maar verder gaan. Telkens als ik dacht van: 'en nu zetten ze er een punt achter' volgde er een volgende scène, en weer een, en nog een.... Gelukkig bleef het boeiend tot op het einde, maar die indruk dat het nu wel genoeg was bleef me steeds bij.

8,5/10.
Een schrijnend Drama over hoe het als ouder moet aanvoelen om geconfronteerd te worden met de onopgeloste verdwijning van je kind en het onbegrip daarvoor van de verantwoordelijke autoriteiten. Dit alles speelt zich af in de prachtige setting van het Amerika van begin vorige Eeuw.
Een vette aanrader

Filmsite : http://www.changelingmovie.be/ of http://www.changelingmovie....

avatar van Gollem

Gollem

Geweldige film met misschien wel de beste rol van Angelina Jolie die ze tot nu gespeeld heeft. Alweer zo'n pareltje van meesterrregisseur Clint Eastwood.

avatar van Re73

Re73

Bizarre kippenvel film, gebaseerd op ware feiten dus nog bizarrer check wiki maar eens! dikke 4

avatar van Thom1994

Thom1994

Bizarrer .. Klinkt echt vaag.

avatar van MysteriousDeS

MysteriousDeS

Erg goede film. Het bleef spannend waardoor je interesse tijdens de film op 100% stond. Had wel een ander einde verwacht, maar waargebeurde verhalen lopen niet altijd goed af. 4 strrn

avatar van van duijn

van duijn

Clint Eastwood....Zowel een goede acteur als regisseur.
Changeling is een zeer goed drama geweldig neergezet door Eastwood, Jolie en Malkovich. Meteen al aan het begin word je meegebracht naar 1928. Naar het verhaal van een moeder wiens zoon vermist raakt. En wat zette Jolie deze rol fantastisch neer.

Helaas... De vloeken bleven maar vallen. Dat is voor mij dan een sterk minpunt aan de film. Maar voor de rest een prima film met een knap staaltje acteerwerk en een zielig waargebeurd verhaal.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Eastwood is een vakman, maar een Amerikaanse vakman. Ditmaal neemt hij zelf geen rol op zich maar heeft wel de touwtjes in handen (regie, producent en zelfs de muziek komt van zijn hand). Hij levert zonder twijfel een goede film af, maar enkele dubieuze zaken en Amerikaans sentiment zorgen toch voor enkele vragen.

Het hoort nou eenmaal bij de opbouw van de film, maar ik had erg veel moeite om Angelina Jolie als perfecte hardwerkende liefhebbende moeder te zien. Door een pruik op te doen verander je niet ineens in een jaren '20 vrouw. Maar wanneer het verhaal op gang kwam werd haar acteerwerk toch erg overtuigend, evenals de rest van de film. Het verhaal wordt ontzettend interessant met genoeg gebeurtenissen en open plekken om de kijker geboeid te houden. Helaas heeft John Malkovich een kleine rol, die hij overigens als verwacht erg leuk doet. Clint Eastwood zorgt voor een gebruikelijke prima filmstijl waar weinig op valt af te dingen. Hij behandelt de thema's zorgvuldig, met schokkende scènes in het psychiatrisch instituut. Maar richting het einde gaat de film de verkeerde kant op. Alles komt weer goed; de rechtzaken lopen goed af, de jongen is een held, en moeder heeft hoop.

Dat is toch wel een groot probleem. De film pretendeert historisch gegrond te zijn en poogt grote problemen te belichten. Dat doet de film ook, maar vervolgens komt alles goed waardoor de kritiek slechts op het verleden rust, en dat we nu toch zo gelukkig in het hier en nu kunnen zijn. Oftewel, de film neemt alsnog een loopje met de kijker ondanks het historische verhaal en bepaalde thema’s te behandelen.

Clint Eastwood is zonder twijfel een van de grootste namen uit de filmgeschiedenis, die zowel als acteur als regisseur veel op het scherm brengt. Hij is goed in wat hij doet, maar als we het onder een scherpe loep nemen dan zitten er toch nog enige haken en ogen aan. Changeling is hier een perfect voorbeeld van; aangrijpende film, maar met ingewikkeld patriottisme. Het recht moet altijd zegevieren, dan is de kijker tevreden.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

AddictedToMovies schreef:

Ik zou het anders totaal niet ''alles komt weer goed'' noemen. We worden namelijk achtergelaten met de vervelende gedachte over de main point van de film, namelijk het vermiste kindje. Dat de moeder wel hoop heeft, maar haar zoontje dus nooit zal vinden..

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fuck you and the horse you rode in on.

Prachtige film van Eastwood. De film heeft een klasse, die alleen Eastwood een film altijd weet mee te geven. De jaren twintig brengt hij succesvol tot leven, mooie aankleding, mooie kostuums maar op dit gebied draaft hij nooit te ver door. Hij verliest de essentie van deze film niet uit het oog en dat is positief, zeer positief. Jolie begin ik pas te waarderen, mooie vrouw maar dan houdt het wel op. Goed acteren kan ze niet. Althans dat dacht ik, wat my oh my, wat speelt zij hier de pannen van het dak. Zo fragiel, zo kwetsbaar maar tegelijkertijd zo vastberaden en zo sterk.

Jolie's personage krijgt veel voor haar kiezen en wordt op elke manier tegengewerkt. Het is soms zo lastig als kijker je eigen machteloosheid tegenover te stellen terwijl je het gevoel hebt dat een klein gebaar van mij haar pijn al zou kunnen verzachten, haar troost zou kunnen bieden. Naarmate de film vordert wordt het onrecht wat haar wordt aangedaan nogmaals vergroot en wat voelt het goed als ze van bepaalde mensen steun krijgt. Al de hoop in de mensheid die in de voorgaande minuten verloren gingen worden hier deels herstelt (de tandarts, die lerares, Amy Ryan en natuurlijk Gustav). Malkovich is ook weer geniaal bezig, heb altijd wel een zwak voor die good righteous reverends. Heerlijke Jesse James speeches ook .

De film kent veel twists en wat opgeklopt sentiment maar het werkt zo wonderbaarlijk goed. Eastwood gaat hier soms nog beter mee om dan Frank Capra. Die twists worden op de juiste momenten ingezet en de momenten om emotie op te wekken ook. Het is allemaal zo oprecht, en zo echt en dat heeft ook veel te maken met Jolie zelf en haar wonderbaarlijke acteerprestatie. Tegen het einde toe wordt hier nog een schepje bovenop gedaan maar hier maakt Eastwood geen fouten. Ik was even bang dat Eastwood het niveau niet heel de speelduur wist vol te houden maar hij slaagt hier toch goed in. Het einde is zowel hartverscheurend als vertederend. Eastwood flikt het weer, en zijn gevoel voor timing is echt weer van onschatbare waarde. En ja Jolie, wat een prestatie en maakt zich wat mij betreft gelijk onsterfelijk.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Dit is weer es een prachtige film van C. Eastwood die toch telkens weer schitterend werk aflevert. Spannend, mysterieus, hopend op een happy end tot het eind aan toe....

Een van de beste films van dit jaar!

4.5

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Practige film super acteerprestaties ,een waargebeurd verhaal die super in beeld is gebracht,verhaal neemt je mee lange speelduur

4.5

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Hm onverwachts tegenvallertje.
Wel vakkundig, sfeervol en degelijk geschoten zoals Eastwood dat zo goed kan, maar hier wel erg opzichtig dramatisch waarin het ene onrecht zich stapelt op het andere om halverwege weer netjes in te spelen op je rechtvaardigheidsgevoel.

Het is feitelijk een lange aaneenschakeling van wel héél veel episodes die ieder leiden tot een hoop tranen van Jolie / de kijker (..): kind kwijt, verkeerde kind terug, ongeloof, inrichting, narigheid van andere vrouwen, vrijlating, onderzoek, rechtzitting 1, rechtzitting 2, en dan óók nog eens een gesprek met de moordenaar, een executie en een getuige die hoop levert
(Die ene behandeling deed me trouwens sterk denken aan Requiem for a Dream)

'Emoties gegarandeerd bij al deze ellende' zullen ze gedacht hebben maar dan werkt het vaak al niet meer. Die rit begint ook al zo achterlijk snel dat ik überhaupt niet de kans kreeg erin te komen en mee te leven met Christine. Wel aardig neergezet door Jolie en blijkbaar Oscarnominatie-waardig al die boosheid en traantjes, maar vooral dankzij het script zonder het beoogde effect. Dan vind ik de rol van Harner als Northcott een stuk aansprekender.

Vreemd genoeg wordt juist de aanleiding van de opstapeling van fouten en misdragingen - het verschijnen van het verkeerde jongetje en welke motieven en handelingen daar allemaal achter steken - erg vluchtig behandeld. Tussen neus en lippen door kom je wel wát te weten, maar dat is wel erg mager, zeker gezien het belang ervan voor de gebeurtenissen in de film.

avatar van Barney23

Barney23

Deze film heeft mij geboeid van de eerste tot de laatste minuut en ik vind het 1 van de beste films die ik heb gezien in tijden.Alle Credits naar Clint Eastwood die er een prachtige film van heeft gemaakt.

Een dikke 5*

avatar van Layla!

Layla!

Geen zin om deze film te kijken maar door jullie positieve reacties ga ik het toch maar proberen.

avatar van Monkey68

Monkey68

WAT een film, zeg! KLASSE van Eastwood....

avatar van Kabi

Kabi

Met het verhaal valt goed mee te leven. Jammer van de te lange speelduur.

Net zoals andere films een tijdje links laten liggen vanwege Angelina, maar toch kijk ik weer om te hopen of ze niet vooruit is gegaan.

Maar nee, kijk nog steeds tegen 2 gigantische grote lippen aan en een slechte actrice.

Ik wist in het begin niet dat dit werkelijk waar gebeurd is, poeh zal je maar gebeuren.

avatar van mandy7

mandy7

angelina jolie? slechte actrice?

uhm, nou nee.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Angelina Jolie is geen slechte actrice, ze is geen veelzijdige actrice. Graag zie ik haar in films als wanted, gewoon lekker 13 in een dozijn popcorn vermaak. In deze film had ik toch liever nicole kidman gezien, omdat zij toch iets veelzijdiger is en meer ervaren is op het drama gebied. Niks mis met Angelina in deze film maar ik vond het gewoon ronduit saai.

avatar van free_jk

free_jk

heb heel lang getwijfeld of ik deze wel ging bekijken! maar heb het tenslotte toch gedaan en echt een pareltje!!

avatar van Persian_Sara

Persian_Sara

Threeohthree schreef:

Helemaal mee eens! ik vind de rol ook echt niks voor Angelina Jolie. Nicole Kidman is inderdaad een goed voorbeeld voor een alternatief, aangezien zij wel heeft laten zien dat ze erg veelzijdig kan zijn.

avatar van Q Jones

Q Jones

Nee helemaal niet Kidman kan alleen zielige lipjes trekken in haar recente films en met haar piep stem vind ik haar eerder irritant. Jolie is de beste voor deze film.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mee eens Kidman is érg vervelend en bovendien bijzonder saai.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Vond haar rol in Australia anders niet irritant of saai. Natuulijk speelde ze wel een verwend nest, maarja zij had het script immers niet geschreven.

avatar van Q Jones

Q Jones

Dat stemmetje van haar in Australie was echt irrie al was het veder wel een leuke film