• 9.379.091 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Changeling

"To find her son, she did what no one else dared."

Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

Christine Collins

avatar van starbright boy

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Tegenvaller van Eastwood. Jolie speelt goed (van haar seksbom-imago zie je niets terug) maar de dialogen laten veel te wensen over. Het constante herhalen van "Zoek mijn zoon" of "Dat is niet mijn zoon" was ik na een uur zat en met name in het laatste uur zitten er veel te veel overbodige scènes in.

avatar van Kink fm

Kink fm

Goeie film

ArcovandenBroek schreef:

Ik zat gisteravond ook in Pathé De Kuip, maar het publiek was gisteravond vreselijk. Constant praten, rumoerig, en zelfs de security moest een keer ingrijpen. Volgens mij niet veel vast sneak-publiek, normaal is het stukken stiller.

weet niet of jij bij dat groepje hoort, dus ik zeg dit met enig risico.

maar dat groepje mensen wat altijd in het midden van de zaal zit

en waar er altijd 2 of 3 van recht op staan, zodat iedereen ze goed ziet.

dat groepje waar die kale die de film mocht "starten" ook toe behoord....

dat groepje... is Focking irritant!!!!!!

die kunnen echt niet stil zijn, en zeggen continu de meest domme dingen. elke week weer.

echt drama..

mocht jij dus bij dit groepje horen.. ja, jammer dan

Verder vond ik het een fantastische film, ondanks de lengte heb ik me geen seconde verveeld. Angelina Jolie heeft me enorm verbaasd, wat een glansrol. En John Malkovich is zoals altijd ijzersterk, na z'n rol als Osbourne Cox in Burn after Reading.

1 van de betere films van de laatste maanden, wow wow wow

mee eens

mandy7

en ik lees net in een privé berichtje van je, dat je bij dat groepje hoort

oopsie!

sorry Arco, no hard feelings eh!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Waarom sorry? Mensen die hun muil niet kunnen houden tijdens de film moeten ze preventief verwijderen.

avatar van David-VP-Crew

David-VP-Crew

Ja dat vind ik nu eens ook zi! Als je liever tettert tijdens een film moet je die maar thuis bekijken

Voor de rest ben ik totaal geen fan van Jolie, dus zal nie vlug geneigd zijn deze film te bekijken en al zeker niet in de cinema Ik wacht liever tot ik die binnenkrijg

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

mandy7 schreef:

weet niet of jij bij dat groepje hoort, dus ik zeg dit met enig risico.

maar dat groepje mensen wat altijd in het midden van de zaal zit

en waar er altijd 2 of 3 van recht op staan, zodat iedereen ze goed ziet.

dat groepje waar die kale die de film mocht "starten" ook toe behoord....

dat groepje... is Focking irritant!!!!!!

echt drama..

mocht jij dus bij dit groepje horen.. ja, jammer dan

Tijdens de films zijn we altijd muis- en muisstil, dus denk dat Mandy de verkeerde voor zich heeft. Ik vind het vreselijk irritant dat mensen tijdens de film hele gesprekken houden, ik zeg er ook regelmatig wat van. Jammer genoeg krijg je vaak een grote b*k terug tegenwoordig..

avatar van Anjer

Anjer

Wie is die acteur die ook in The Line of Fire speelde? Dat was toen de bad guy, en Clint Eastwood the good guy. Ik zag hem alleen in de trailer. Ik vond die acteur erg goed spelen in the Line of Fire

avatar van gotti

Da's John Malkovich.

avatar van Bitking

Bitking

FinkPloyd schreef:

Toch wel wat overdreven positieve reacties op deze film hier, en ook een overdreven hoge score.

Goede film, maar het is me allemaal toch iets té klassiek, zowel het verhaal als de regie.

Ik kom hier al heel wat dagen en ik heb het gevoel gekregen dat er heel vaak hoog gescoord wordt op drama-klassieke film gernes. Ik vind dat best jammer. klassiekers (vooral drame-klassiekers) is niet mijn gerne.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vakwerk alweer van Eastwood maar het kan allemaal niet tippen aan de emoties en het drama van million dollar baby. Eastwood blijft één van de beste regisseurs die echt elk genre wel aankan.

avatar van Montorsi

Montorsi

Had toch wel een knap Clint Eastwood-drama verwacht, wat er te zien was was een nogal flauw en trage zondagavond-drama.

Positieve berichten over Angelina Jolie in de pers. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik vond het eigenlijk op weinig trekken. Haar personage moet zorgen voor de emoties in de film, lukte bij mij in ieder geval allerminst. Vond het een bijzonder ongeloofwaardig acteren op het verdwijnen van je kind, niet zozeer in de reacties, in de emoties wel. Bijzonder mat allemaal, en zoals ik al zei, je moet dan geraakt worden door de emoties, maar dat krijgt Jolie gewoonweg niet voor elkaar. Zeker het eerste uur kwam er haast niet meer uit dan 'Please find my son!' en 'This is not my son!', die eindeloze herhaling werd gewoon erg vervelend en leek me toch vooral een gebrek aan fantasie.

Sowieso waren de algemene acteerprestaties nou niet echt fascinerend, John Malkovich was niet al te vaak aanwezig, maar wat hij liet zien was vooral modaal. In ieder geval allerminst overtuigend in zijn rol, maar echt slecht was het zeker niet. Verder waren de kinderen haast traditiegetrouw veel te aanwezig voor hun acteerniveau, dat is alleen maar een slecht teken.

De dialogen waren er met name in de eerste helft van het stempel 'wenkbrouwfronsen', erg vreemde reacties waar ik bij vlagen om moest gniffelen, en niet om de goede redenen.

Van Eastwood hoef je daarnaast geen grensverleggende cinema te verwachten, ook in Changeling was de cinematografie erg braaf en standaard. Nergens een onverwacht, en nauwelijks een indrukwekkend shot. Wat ik nog de meest positieve shots vond waren die tijdens het ophangen van de moordenaar. Nogal summier op een haast 2,5 uur durende film.
Om de vergelijking met bijvoorbeeld Mystic River te maken, ook daar werd je niet op de proef gesteld door zoiets als het camerawerk en de muziek, maar de personages en hun emoties deden dat zeker wel.

Om vervolgens bij het langdurige verhaal te komen, vond het allemaal vooral erg voorspelbaar. Vanaf de eerste scenes is het verloop wel zo'n beetje in te vullen. Dan helpt natuurlijk niet dat de hints in bepaalde scenes er wel erg dik opliggen. De LAPD moet maar zo corrupt mogelijk neergezet worden, het werd echt irritant, Dieptepunt was nog wel die agent die letterlijk reageerde met 'Best joh, ik heb toch niks te doen'. Zo bleef dat ook nog een tijdje aanmodderen in de psychiatrische instelling. Grootschalige onderschatting van de kijker.
En de hints van deze overdreven soort had je dan ook nog wel meer door de film heen, maar het heeft nu ook weer niet zoveel zin alles te gaan bespreken.

Dan heb je dus te maken met een flauw voorspelbaar drama, met een gortdroge sfeer en matte muziek. Totaal niet de meeslepende en aangrijpende film waar ik op hoopte en met veel verwachtingen naar toe ben gegaan. Een groot gebrek aan capaciteit om emoties over te brengen. Misschien wel de grootste tegenvaller van 2008.

avatar van tiramisu

tiramisu

Jongens niet zo zeveren, was een topfilm! Eindelijk eens een film die echt de moeite waard is

avatar van Murphyus

Murphyus

FinkPloyd schreef:

Het is dan ook een verhaal gebaseerd op een echt gebeurd verhaal uit de jaren 20. Dus klassiek moet het zijn ja, anders klopt het niet meer.

avatar van SanneW

SanneW

Die kale die de film mocht starten, die ken ik wel ja..

Jammer dit, van de opmerkingen, ga dan in de bioscoop naar de desbetreffende persoon of personen,...maar goed wat door Arco gezegd wordt, klopt helemaal!

Ik vond het een hele goede film!. Als ik al niet eens in de gaten heb dat ik 2 uur zit te kijken, dan is een film al helemaal top! Wel één van mijn favorieten!

avatar van freeboy

freeboy

Goede film, acteer werk, indrukwekkend op sommige momenten.

Toch vindt ik het net geen briljante film.

avatar van genietje

genietje

Wat een tegenstrijdige beoordelingen......nu vind ik zelf dat Clint Eastwood zwaar overschat wordt en al helemaal als acteur. Een andere rol als quasie introverte stille Willie lijkt hij niet te kunnen spelen. Als regiseur heeft hij zichzelf meestal wel een hoofdrol toe bedeeld en meestal voegt dat weinig toe.

Jolie is aangenomen om haar uiterlijk....alles wat een vrouw aantrekkelijk kan maken heeft zij x3. Grote lippen, grote ogen, lange benen enz enz

Ik ga de film met gemengde gevoelens tegemoet zien!

Die kale die de film mocht starten, die ken ik wel ja..

"Die kale" moest tijdens elk (licht) seksueel getint momentje wel ontzettend giechelen tijden Vicky Christina Barcelona .

Weet niet of die al lang droog staat, maar een vriendin van me die schuin achter hem zat vond het wel vermakelijk .

Tijdens de film vallen jullie wel mee ja, voor de film heb ik altijd zoiets van, jahaaaa, we zien jullie wel, ga maar zitten, praat lekker met elkaar, en op een geluidsniveau dat niet iedereen het kan horen .

Anyhow, ik lees je verichtje straks wel weer, laten we het hier bij houden in dit forum.

Het moet over de film blijven gaan, en die was mooi!

------

Oh, en nog een klein berichtje aan SanneW,

je hoeft je er niet mee te bemoeien hoor, Arco en ik praten heel gewoon met elkaar, en hebben jou gelukkig niet nodig gehad om te functioneren als 2 normale mensen. Maar toch bedankt voor je input.

genietje schreef:

Ik ga de film met gemengde gevoelens tegemoet zien!

Hoe ontzettend NIET relevant.

Clint doet zelf niet mee, dus daar heb je geen last van.

En Jolie is niet aangenomen om haar uiterlijk.

Ga die film nou maar gewoon kijken.

Dan stel je je ongegronde mening wel bij.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Murphyus schreef:

Waarom? Het is toch niet omdat een verhaal zich in de jaren '20 afspeelt dat je dit verhaal op een klassieke manier moet vertellen, of op een klassieke manier in beeld moet brengen (mag, maar moet niet). Eerste tegenvoorbeelden die in mij opkomen zijn Moulain Rouge (regie) en The Prestige (scenario).

Eastwood is nooit echt een avontuurlijk filmer geweest, maar hier stoorde mij het toch meer dan in zijn laatste films hiervoor.

avatar van Esteban

Esteban

Wie naar een meer recente film van regisseur Clint Eastwood gaat merkt dat jonge cinema niet zijn ding is. Misschien niet modern, maar wél tijdloos.. Cleastwood (om het korter te houden) is in de eerste plaats een verhalenverteller en gaat zoals gewoonlijk resoluut voor de klassieke film. Uiterst sober, maar net daardoor zo sfeervol. Ongelooflijk traag, maar net daardoor zo boeiend. Hij neemt uitgebreid de tijd om zijn verhaal op een vrij traditionele manier zo compleet mogelijk uit de doeken te doen. And I like it. Zijn aanpak leverde de laatste tijd al enkele stevige films op en dit drama over een moeder wiens zoontje op 'n dag verdwijnt, is geen uitzondering.

En toch. Wat 'Changeling' ontbreekt om in volle overtuiging deel te nemen aan de race naar de Oscars, is een beklijvende vertolking. Waar namen als Cate Blancett of Kate Winslet er constant in slagen om goede films dankzij hun doorleefde acteerprestaties nog een paar treden hoger te tillen, schiet Angelina Jolie tekort. Slecht? Helemaal niet, integendeel zelfs. Maar ze blijft ietwat steken bij haar éne zinnetje "I want my son!" waarvan ze een huil- en schreeuwversie heeft om afwisselend te gebruiken. Het laat de indruk na dat haar eigen inbreng redelijk beperkt blijft en ze weet ons als actrice nooit écht naar de keel te grijpen.

Met 'n sterkere casting voor de leading lady had 'Changeling' misschien wel dé film van het (bijna) afgelopen filmjaar kunnen worden. Al kan dit kleine minpuntje niet voorkomen dat Eastwood terecht kans maakt om een plaatsje in de eindejaarlijstjes te veroveren.

(3,75)

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

mooie film, met een goed verhaal wat ook nog echt gebeurd is..ik hou wel van clint eastwood als regisseur

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Een opvallend zwakke Eastwood. Ik was toch redelijk tot behoorlijk gecharmeerd van zijn films, die altijd een zeer acceptabel basisniveau hadden. De kritiek waar ik me wel in kon vinden is dat het amper auteur-films zijn. Wat is nu eigenlijk de hand van Eastwood in pak hem beet Mystic river en Million Dollar Baby? Dat wordt er met deze film niet duidelijker op, want dit is zijn meest standaard film in lange tijd. Vrouw raakt zoon kwijt. Politie vindt zoon, maar het blijkt een heel ander ventje. Vrouw protesteert maar zit daarmee alleen maar de politie in de weg, die vervolgens maatregelen treft. Het lot van haar echte zoon ontvouwt zich langzaam. Met zulk materiaal heb je in principe een bom, maar Eastwood vervalt vanaf het begin in cliché-patronen (politie slecht, normale mensen goed) die op dito manier in beeld worden gebracht en daar ontworstelt hij zich niet meer aan. Blijft over een bewust langerekt einde waarin de vraag centraal staat of het echte zoontje nog tevoorschijn komt. Nee, het is allemaal te doorzichtig en gewoontjes. En Angelina Jolie doet wederom heel erg haar best. Lees: ze overtuigt me wederom niet.

avatar van peter74

peter74

Wat een onzin van Olaf, dit is dus alles behalve een doorsnee film, heb hem net gezien, en het is dat het waargebeurd is anders is het te gek voor woorden. Vond het één van de beste films van de laatse tijd. Het lijkt wel of iedere film die Clint Eastwood maakt steeds beter wordt. Mystic River, Million dollar baby, Letters from Iwo Jima zijn allemaal juweeltjes. Kijk dan ook uit naar Gran Torino. Ben niet zo´n fan van Angelina Jolie, maar vond ze in deze film zeer overtuigend acteren.

avatar van christophel

christophel

Heel goed gespeeld door deze dame.

Inhoud van de film was realistisch.

Vond de film zeker 4 sterren waard.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Deze film moet ik zeker nog bekijken!

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

peter74 schreef:

Jep, maar allemaal wel beter dan deze film. Changeling blijft mij teveel aan de oppervlakte.

avatar van Montorsi

Montorsi

peter74 schreef:

Het is doorsnee gemaakt door dat oppervlakkige karakter en het clichématige wat er aan deze film kleeft.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Sec genomen zou je zeggen: met zo'n verhaal heb je goud in handen. Maar in de praktijk is het brengen van een interessante film over een verhaal waarin de politie overduidelijk fout is en de protagonist overduidelijk slachtoffer gewoon rete-moeilijk. Het helpt in ieder geval niet als je van iedereen een karikatuur maakt. Die politie-chef, de dokter, de verpleegsters. Alsjeblieft zeg: alsof ik naar tweederangs horror zit te kijken. En die rechtzaken hadden in een minuut afgehandeld kunnen worden, daar gebeurde niets interessants.