Genre: Mystery / Misdaad
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan
Releasedatum: 4 december 2008
Plot Changeling
"To find her son, she did what no one else dared."
Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.
Christine Collins
S.S. Hahn
Dr. Jonathan Steele
Ben Harris
savej00
Geweldige aangrijpende (waargebeurde) film. Zeer goede acteer prestaties van Angelina Jolie. Clint Eastwood verdient voor mij een standbeeld, maar dan midden in New York!
usr14112
Werkelijk een prachtige film dit. Zeer aangrijpend verhaal wat op een geweldige manier wordt overgebracht. Zeer sterk acteerwerk van Jolie en Malkovic. Helemaal goed.
Toontje35
Mooie film, prima script. Mooi geschoten beelden.
Toppertje van Eastwood
fanaat
Ik hoop dat de film over twee jaar nog steeds het zelfde gemiddelde heeft.
Ijzersterk drama met thriller-elementen, subliem gerealiseerd. Het akteerwerk (vooral van Jolie) is van hoog niveau, het verhaal is prachtig uitgewerkt en visueel is alles tot in de puntjes verzorgd. Eastwood wordt echt steeds beter en beter als regisseur, althans dat dacht ik totdat ik Gran Torino zag.
Raffael77
Weer een classic film van Eastwood. Na het zien van Gran Torino is dit een geweldig vervolg.
Alles goed in elkaar gezet en goed acteer werk.
Prima verhaal en ook nog waargebeurd.
Daniel72
Ik ben normaal niet zo'n liefhebber van drama, maar moet toegeven dat dit een zeer aangrijpend verhaal is waar je na de film nog over na blijft denken.
Uitstekend acteerwerk van Angelina, maar ze zou die boeken van Sonja Bakker tot even in de kast moeten laten staan.
qwatje
140 minuten geboeid gekeken. Prachtig verfilmd verhaal met zeer sterke rol van een actrice die met deze vertolking zeer in mijn achting is gestegen. Tot deze filmprent moest ik niet zo veel van angelina Jolie hebben, maar nu ben ik overtuigd, zij is een klasse actrice geworden. Een absolute aanrader.
Coop
hele mooie film, ja ook voor ons mannen !
Toppertje, je leeft er helemaal in mee, kijken dus !
speedfreak
goede film, jammer dat het soms wat langdradig werd. ook heel goed vind ik dat er pas op het einde een soort extra dimensie werd toegevoegd aan het verhaal met die moord op de boerderij .
tomola
Erg goede film, aangrijpend verhaal.
En ook krijg ik steedsmeer respect voor Angelina Jolie, wat kan die vrouw acteren.
Gorillaz
Heel mooie film. Werd echt ontroerd ervan. Erg sterke rol van Angeline Jolie. Ook John Malkovich was erg goed.
Prachtig verhaal, met mooi passend einde.
Echte aanrader.
LEIDENAAR187
Misschien interessant voor mensen de film gezien hebben,de moordenaar in de film,dit is een foto van hem in het echt:
Google Afbeeldingen resultaat voor http://content.cdlib.org/ark:/13030/tf8g50117s/hi-res - images.google.nl
En dit zijn foto's van de echte vrouw die angelina jolie speelt,samen met haar zoon.
The Real Christine Collins (subject of the film “Changeling”) « 2 Black Cats - 2blackcats.wordpress.com
Angelina Jolie is toch iets mooier haha.
AmazingPP
Wat een mooie film is dit! Ik had er niet zoveel van verwacht, maar na de recencies op deze site te hebben gelezen (huh?) werd ik erg nieuwsgierig. 140 minuten lang heeft deze film me gekluisterd aan de buis en dit zeker door het acteerwerk van Jolie. Malkovich is ook in een topconditie hier, niet normaal!! Maar Jolie steelt wat mij betreft de show. Wat een prachtvrouw is het om naar te kijjken! Die Pitt treft het maar! Qua acteerprestatie in deze film is het zeer terecht dat ze een Oscarnominatie heeft gewonnen, maar Winslet kaapte hem (terecht vind ik) voor haar neus weg. Eastwood verrast me wederom, na `Gran Torino`. 4,5 ster
2,20
Goede film zeg ! Ik dacht in eerste instantie: ik hoop dat de film me blijft boeien 140 minuten lang, maar dit was zeker het geval. Prachtige film !
Ruben157
Geweldige film. Ik had een soort horrorverhaal verwacht toen ik het intro las maar dat was gelukkig niet geval. Een prachtige film die strak in elkaar zit.
JohnWilliams
Voor de mensen die de film hebben gezien...
Goeie film maar ik snap het einde niet zo goed...stopt opeens en ze heeft haar zoon niet gevonden. Ben ik de enige die dit gek vind...
Voor de mensen die de film hebben gezien...
Het gaat erom dat Jolie nu weet dat haar zoon misschien niet dood is en ze dus hoop kan houden op een goede afloop...
Siorgi
Erg knappe en zelfs ontroerende film. Jolie speelt fantastisch. Het verhaal is meeslepend en ondanks de 140 minuten is er geen enkel moment waar de film stil valt. Topfilm.
film_kaza
Voor de mensen die de film hebben gezien...
Het is een waar gebeurd verhaal
De vrouw heeft in het echt ook nooit haar zoon terug gevonden, maar stopte nooit met zoeken. Het is ook niet bekend geworden of het jongetje nog leefde of niet, vandaar. Men ging er vanuit dat ie dood is.
arie-lex
deze film had bij mij veel te lang op de stapel gelegen " alweer een drama, nu ff niet " maar geheel onterecht een geweldig verhaal en retegoed geacteert
flyer
Dacht toen ik deze film opzetten ga vast een stukje kijken en morgen de rest. Maar de film boeide dusdanig dat ik die nacht slaapgebrek heb gehad. Echt een topper die geen moment verveelde. Acteren is van zeer hoog niveau en het verhaal is schitterend.
Getting Louder
Ongelofelijk dat dit waar gebeurd is..
Bijzonder verhaal dat bovendien goed in beeld wordt gebracht.
dewulfda
wat een topper deze film! sterk verhaal en zeer goed geacteerd! petje af voor angelina en clint!
Alfred Mok
Recensie: Changeling
Clint Eastwood is een bekende regisseur, een goeie regisseur is hij tevens ook. Hij heeft een aantal opmerkelijk films (in een goede manier). Naar mate Clint ouder word, des te beter zijn films worden lijkt wel. Ondanks dat heb ik hem nooit een slechte regisseur gevonden. Hij kiest gewoon altijd een boeiend verhaal, kiest een goeie Cast uit en gaat er gewoon voor.
Jolie is een bekende actrice, maar kan zij ook dit drama aan?
Dat antwoord is 'ja'. Angelina Jolie ken ik vooral van actiefilms zoals Mr. & Mrs. Smith waarin ze een huurmoordenaar speelt samen met haar echtgenoot Brad Pitt. Beide hebben ze een geweldig jaar gehad (2008). Hij deed mij de ogen openen in de film van Fincher: Benjamin Button. En nu doet Jolie mij de ogen openen, want wat een performance is dit zeg! Op zich klinkt het raar maar ik vind dit een prachtige drama film. Ik hou zelf altijd wel een beetje van drama, dit soort drama's die ook nog eens waar gebeurd zijn slaan er bij mij wel in. Zeker met zo'n geweldige Cast want laten we zeker niet John Malkovich zijn bijrol vergeten. Molkovich speelt zoals we van hem gewend zijn, goed met veel overtuiging.
Maar die overtuiging was ook te vinden bij Angelina Jolie, op haar houding, uiterlijk en vooral woedenaanvallen. Een echt super drama en Jolie haar beste acteerprestaties ooit. Ik ben nu echt een fan van haar komende films, ik ben benieuwd of ze nog meer drama's gaat vertolken. De film zat goed in elkaar, de scenes liepen goed in elkaar over! Pracht drama en zeker 4* waard.
GioFunny
Echt een mooie aangrijpende film.
Kan alleen die wijf niet uitstaan.. Jolie heeft altijd zo`n `ik moet mooi kijken blik`...
4,5

Clint Eastwoods bejubelde thriller 'Changeling' vanavond (20 juli) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Angelina Jolie (49)

De tien best beoordeelde films van de jarige John Malkovich (70)

Waargebeurde thriller 'Changeling' van Clint Eastwood morgenavond op televisie

Earthlings
Documentaire, 2005

War Photographer
Documentaire, 2001
corruptiemoederministerpowerpublic biografieregeringpolitieclergymangebaseerd op een waargebeurd verhaalreüniemoordthrillersamenzweringchild in perilcorruptie bij de politielos angeles, californiëkerkalleenstaande moederstreet urchin vermist persoonmissing childmental asylumontvoering van kinderenmental hospitalshock treatment mother lovecriticism jaren 20missing son jaren 30moeder zoon relatiekidnapped childdesperate womanimposterdisbelieving cop child abductiontelephone switchboard operatortrue story single mombiographicalfemale hysteriafound childpolice coverup