• 9.377.419 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Sharon Stone en Joe Pesci

Releasedatum: 7 maart 1996

Plot Casino

"No one stays at the top forever."

Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Sam 'Ace' Rothstein

Frank Marino

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heerlijk die introductie in het casino. Hoe alles in zijn werk gaat, maakt de film nog beter.

avatar van maerk

maerk

Goodfellas LA.

Zo voelde het voor mij dan. Al had deze film lang niet de klasse van bovengenoemde film. Eerste kritiekpunt op Casino is dat het voelt als een hele lange intro. Het verhaal had tijd nodig om op gang te komen en sleept uiteindelijk maar een beetje voort. Ik hoefde niet teveel uitleg, ik wilde weten waar het nou precies om ging.

Ten tweede interesseert het hele casinoleven mij niet zo. Het pakt me niet en daarom weet deze film mij waarschijnlijk ook minder te pakken.

Voor de rest geen slechte film, maar ik heb veel beter van Scorcese gezien. Pesci en DeNiro doen hunzelfde rol nu voor de derde keer en hoe goed ik ze ook vond in Raging Bull en vooral Goodfellas, hier voelt het wat afgezaagd. Pesci kan maar een type spelen in Scorcese's films. Geen probleem in Raging Bull en Goodfellas maar hier voelde het gewoon heel erg misplaatst. DeNiro doet het goed, maar kan veel beter.

De film bestaat vooral uit veel gefuck, problemen, geld en vervelend gedoe van Sharon Stone. Best leuk allemaal, maar na ongeveer 3 uur heb je het wel gezien.

Audiovisueel oké. Scorcese's visuele stijl kan ik erg waarderen, maar Casino valt op dit vlak tegen in vergelijking met de andere films die ik van hem heb gezien. Helemaal niet slecht ofzo, maar ik vond de andere films in vergelijking beter. De soundtrack vind ik dan weer erg lekker, met natuurlijk weer Gimme Shelter, dit keer in een iets andere versie.

3,5*.

avatar van jimboj

jimboj

Gistere nog uns herzien

Goddelijke film. Geweldig hoe die joe speelt

En hoe ginger zich zelf zo neerhaalt!!

avatar van MDMovie

MDMovie

Zeer goede film dit en bleef mij de hele tijd boeien.

De 3 uur vond ik snel voorbij gaan en dat de film op een vertellende manier verteld, vind ik totaal niet erg en ik erger me er ook zeker niet aan. Integendeel ik vond het wel wat hebben en het verhaal werd goed duidelijk zo.

Ik vind De Niro en Pesci hier zeer sterke rollen spelen, en komen op mij behoorlijk overtuigend over en maken samen de film voor mij.

Cijfer: 4*

avatar van jones1985

jones1985

Wat een film , joe pesci en sharon stone in de rolen van hun leven

robert de niro sterk als altijd , en de setting van las vegas , in 1 woord prachtig

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

hele goeie cast in een sterk verhaal wat teniet gedaan wordt door het slechte script .

jammer , het had zomaar een 5 sterren film kunnen zijn.

is na 5x zien nog steeds m,n enigste conclusie

avatar van kevdndri

kevdndri

Deze film vandaag voor het eerst gezien. Vanaf de eerste minuut kom je al meteen in de typische Scorsese filmsfeer. De narratieve manier waarop het verhaal gebracht wordt, neemt je mee in bijna 180 minuten van hoogstaande cinematografie en acteerwerk. Het duo De Niro en Pesci staat natuurlijk garant voor kwaliteit. De rol van Pesci verschilt hier niet zo veel als deze in Goodfellas. Ondanks ik laatsgenoemde beter vind dan casino, vind ik dat Pesci in casino nóg meer uit de verf komt dan in goodfellas. Het personage dat hij vertolkt is hem dan ook 100% op het lijf geschreven. De Niro is ook weer van een subliem niveau: hij weet zijn rol erg charismatisch en overtuigend te brengen. Vanaf zijn eerste scène had ik al heel wat sympthatie voor Sam Rothstein. Het personage van Ginger (gebracht door Sharon Stone), wist ik eerst nog wel te appreciëren, maar vond het na een tijdje toch wel wat langdradig. Misschien mocht hiervan wel een scène worden ingekort/weggeknipt. Neemt niet weg dat haar rol de film naar een hoger niveau tilt en absoluut onontbeerlijk is.
PS: grappig om te zien dat nadat Frank Vincent die in goodfellas (Billy Batts) wordt gemolesteerd door Joe Pesci (Tommy Devito), nu op zijn beurt Pesci van het leven beroofd

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een lichte teleurstelling.
Met behulp van 'n voice-over wordt er een waargebeurd verhaal in beeld gebracht maar om eerlijk te zijn verslapte mijn aandacht op een aantal momenten. De cast is welbekend en kan deze prent de nodige overtuigingskracht leveren. Het camerawerk heeft ook genoeg aandacht gekregen, we zweefden erg soepel van de ene naar de andere plek. Waar het mis ging voor mij is het gebrek aan structuur want met een speelduur als deze moet je toch enigszins alles op een rijtje hebben. Ik had nu het idee dat alles op tientallen verschillende manieren had kunnen worden gemonteerd en de ene scène leek niet veel belangrijker dan de andere. Ook vond ik het jammer dat Ginger op een gegeven moment alles naar zich toe trok, terwijl zij in eerste instantie enkel bestemd was om Sam van plezier en afleiding te voorzien. De soundtrack heeft me overigens ook niet weten te overtuigen, het leek een stel nummers die allemaal maar willekeurig uit waren gekozen. Ze bevatten een soort van vrolijkheid en het zorgt ervoor dat de hele boel een feestelijke ondertoon krijgt en dat is goed, maar het bleef soms een beetje hangen en toen begon ik me af te vragen of dat echt nodig was. House of the Rising Sun van de Animals bijvoorbeeld.
Dit is geen doorsnee filmpje en ik kan het dan ook best begrijpen dat het publiek deze productie van Scorsese zeer kan waarderen maar naar mijn idee had het iets zorgvuldiger aangepakt kunnen worden, ondanks de tip top uitstraling die het heeft.

avatar van Guid0

Guid0

Het kon mijn aandacht niet goed vasthouden. Ik had hier veel van verwacht, want ik ben een De Niro fan. Het duurde te lang in combinatie met weinig spanning. Dat ik hem heb uitgekeken lag alleen aan het feit dat ik hoopte dat alles nog beter werd, maar nee. Helaas. Ik denk dat zulke films met een voice over niet voor mij zijn besteeds in de meeste gevallen.

avatar van jones1985

jones1985

kevdndri schreef:

, vind ik dat Pesci in casino nóg meer uit de verf komt dan in goodfellas. Het personage dat hij vertolkt is hem dan ook 100% op het lijf geschreven. De Niro is ook weer van een subliem niveau: hij weet zijn rol erg charismatisch en overtuigend te brengen. ]

zeker dat de niro een fantastische acteur is weet iedereen maar het personage van pesci die hij in deze film zo subliem vertolkt , is voor mij persoonlijk 1 van de mooiste uit de film geschiedenis

zo als jij al zei deze rol is hem echt op het lijf geschreven . Fantastische film

avatar van Zadel

Zadel

Super film. het begin is echt prachtig gedaan. Sam Rothstein vliegt door de lucht, daarna schiet je terug naar zijn begin-carriere. Geweldig gedaan hoe we een inleiding krijgen van het casinoleven in Las Vegas. De voice-over past in deze film helemaal.

Her en der in het midden van de film hadden wat scene's weggelaten kunnen worden of ingekort. Heb 1 keer gehad dat ik de aandacht een beetje verloor.

Joe Pesci steelt hier duidelijk de show, gevolgd door Deniro en ( na alle positivie recensies te hebben gelezen voor mij een tegenvallende ) Sharon stone.

Camera werk is ook super. misschien wel een van de beste van alle films die ik heb gezien. Jammer dat de muziek alleen in het begin erg aanwezig was, de rest van de film niet of nauwelijks.

Het einde op zich te verwachten, maar toch super gedaan.

gewoon een top film.

Ook grappig dat tijdens de release het een flop was. Martin Scorsese zei dat over een tien jaar zijn film Casino een klassieker zou zijn. En gelijk heeft ie.

avatar van night rider

night rider

joe pesci is de man...eigenlijk is hij altijd de echte bad guy gebleven net als in good fellas

avatar van bozzy

bozzy

deze klassieker heeft mij de volle 178 minuten weten te boeien.

Deze film staat als een huis met als uitspatter Pesci dammend wat zet tie en goeie rol neer.

avatar van Film Fan

Film Fan

Waarom dam niet de volle mep aan sterren geven, de film verdiend toch 5 sterren.

avatar van bozzy

bozzy

okee dan halfje erbij,maar de volle mep geven kan ik niet daar is tie mijn inziens niet goed genoeg voor.

wel heeeel goed maar niet uitmuntend.

avatar van stefan dias

stefan dias

Zadel schreef:

gewoon een top film.

Ja, hoe zou dat komen? Destijds gingen wij nog allemaal redelijk high van 'Goodfellas' naar de nieuwe Scorsese zien en zagen dan dat hij het allemaal nog eens dunnetjes over deed. 10 jaar later is dat natuurlijk anders omdat niet iedereen deze twee films in dezelfde volgorde zien. Toch herhaalt Scorsese zich hier wel degelijk en de rolverdeling met een identieke neuroot Pesci helpt natuurlijk niet. Casino is me niet echt bijgebleven.

Ik heb trouwens nog steeds hetzelfde gevoel. Bij Goodfellas leek het ook allemaal net iets echter omdat het ook allemaal wat kleiner was. Zo'n bigshots waren die boeven nu ook weer niet. Spaghetti eten in gewone keukentjes bij de mama…

avatar van Kronos

Kronos

Op bepaalde wijze gezien zou je dit een herhalingsoefening kunnen noemen, maar inhoudelijk is er toch veel verschil met Goodfellas. Zoals de titel daarvan al zegt gaat die over de jongens. Casino gaat in de eerste plaats vooral over de relatie tussen Sam en Ginger. Daarnaast is er natuurlijk ook de geheel andere setting die door Scorsese prachtig in beeld wordt gebracht. Zonder twijfel een klassieker.

meanwhile I'm gonna make sure nobody fucks around with the golden jew.

avatar van Number23

Number23

Toch wel goede film. Voice-over is niet irritant en alle acteurs zitten op de juiste plek. En ondanks lange speelduur keek de film mooi weg, misschien later in toekomst halve * erbij. Eerst even laten inzinken.

avatar van puckb96

puckb96

Geweldige film.

met name joe pesci vind ik echt super.

En af en toe ook redelijk bruut.

avatar van witboek

witboek

Een film die je kan vergelijken met Goodfellas.

avatar van yeyo

yeyo

Wervelend geregisseerd, maar qua structuur / vertelstijl wel erg gelijkend aan Goodfellas. Bovendien is subplot over de destructieve relatie tussen Stone en De Niro weinig verheffend en zelfs eentonig.

avatar van Loki87

Loki87

Goodfellas is VEEEEEEEEEEL beter (mijn bescheiden mening uiteraard). Maar deze film is uitstekend, 3 uur topvermaak. 3.5-->4 2de kijkbeurt. Hoger wordt ie niet meer.

avatar van Gastel

Gastel

Het einde maakt veel goed maar kan niet verhullen dat deze m.i. toch wel een stuk onderdoet voor Goodfellas (waar deze duidelijk mee verwant lijkt).

avatar van HAFC1903

HAFC1903

Heb wel 5 sterren gegeven, voornamelijk voor die heerlijke introductie over de gang van zaken in een casino, en de film heeft me tot het eind ook prima kunnen boeien maar vond de stukjes tussen Ginger en Lester af en toe een beetje overdreven er aan toe gaan..

avatar van Saldek

Saldek

Ik was lamgeslagen met deze film. Heel anders dan ik had verwacht. Ik verwachtte een goede gangstermovie, eentje met een prachtig verhaal (onder de indruk van de lengte van de film).

En ik had het juist. Dit is een prachtprent waarin ik het gevoel had dat uit iedere acteur het beste werd gehaald: Sharon Stone die veel beter uit de verf kwam dan ik had mogen dromen, en Joe Pesci, die ik vooral ken uit de semi-komische reeks 'Lethal Weapon', ook hij zette best een heftige rol neer moet ik zeggen. Robert was ook prima, valt zoals bijna altijd niets op aan te merken, maar voor mijn gevoel waren het Sharon en Joe die de show stalen.

Buiten alle verwachting om was het naast het misdaadaspect vooral ook een drama, en dat mag ik wel. Ik zeg dus een vier sterren.

avatar van Spetie

De film van Scorsese, die in alles aan Goodfellas doet denken. Niet zo raar natuurlijk met een zelfde soort verhaal en wederom Joe Pesci en Robert de Niro in twee erg belangrijke rollen. Maar beide zijn los van elkaar gewoon erg goede films, hoewel ik Goodfellas wel licht prefereer boven deze.

Casino is een boeiend epos over de maffia, waar ik toch bijna de gehele drie uur door geboeid werd. Robert de Niro speelt echt uitstekend en hetzelfde geldt voor Pesci, die bedoelt of onbedoeld, toch altijd voor de nodige humor zorgt met die enorm grote bek van hem. De scène, waarbij Pesci halfdood wordt geknuppeld en levend begraven, is echt bijzonder indrukwekkend en voor mij duidelijk het hoogtepunt. Overigens levert Sharon Stone hier ook nog een prima prestatie. Ik ben geen fan van haar, maar hier is weinig op aan te merken.

Scorsese weet Las Vegas en de woestenij eromheen vaak ook erg mooi in beeld te brengen. Hierdoor blijft het altijd wel fijn om naar te kijken, ook als er niet al teveel gebeurt. Wel kon ik op een gegeven moment wel uittekenen hoe een en ander zou gaan verlopen. Op dat punt zit er misschien weinig verrassing in. Zolang het echter zo goed uitgevoerd wordt als hier is dat totaal niet erg. Scorsese weet altijd wel goed waar hij mee bezig is en is een prima regisseur, wat bij een film als deze weer een extra goed naar voren komt.

avatar van congo

congo

Casino is enigszins vergelijkbaar met Scorsese's geweldige film Goodfellas, maar is absoluut niet net zo goed. Visueel vind ik het echter een zeer onderschatte film. Scorsese weet als geen ander de vieze praktijkes van de gok-maffia en het criminele circuit in Las Vegas bloot te leggen. Het subplot met Sharon Stone vond ik wel iets weg hebben van de privé-problemen in Scarface, dus dat is dan wel erg simplistisch. De film weet, echter, een mooie schets van haar thema te realiseren.

avatar van b00ts

b00ts

Prima verhaal. Maareh...... met piepende banden wegscheuren in de woestijn kan echt niet.

avatar van zxstyle

zxstyle

Casino vond ik een heerlijke vertaling van de jaren 80 sferen.

Ook weer actueel, omdat de mode van nu weer duidelijk is geinspireerd op de jaren 80.

Helaas was het verhaal af en toe verwarrend door de vele details, maar ook doordat de narrative soms vanuit bepaalde stemmen sprak die ik niet zo snel kon onderscheiden. Ging het nu om sam of om degene die het afgeroomde geld wegbracht.

Nicky speelde zijn rol geweldig, heerlijk dat hoge stemmetje en die drang om zichzelf te bewijzen.

Het einde van de film was niet echt het hoogtepunt en was dus ook niet echt bevredigend.

Ik snap goed dat de vergelijking wordt gemaakt met goodfella's omdat het in beide films gaat over mensen die steeds verder afglijden cq. in hun eigen van lopen.

Toch vond ik Casino beter dan Goodfella's omdat ik de gedachtegangen die door de hoofdpersonen in deze film beter kon nagaan. In goodfella's werden onbegrijpbare keuzen gemaakt door de hoofdpersoon waardoor ik me niet meer kon vereenzelvigen met de hoofdpersoon.