Genre: Misdaad / Drama
Morgen om 00:35 uur op Film 1 Premiere
Zaterdag om 23:55 uur op Canal+ Action
Dinsdag om 16:00 uur op Canal+ Action
Plot Casino
"No one stays at the top forever."
Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
- Trailer (YouTube)
- Casino: Love and Honor in Las Vegas (BoekMeter)
- Casino (MusicMeter)
- Kijk op Film1
- Kijk op Videoland
- Kijk op Canal Digitaal
- #1 best gambling film by OddsCritic
- Breng zelf een bezoek aan een casino vanaf de bank thuis.
Sam 'Ace' Rothstein
Pat Webb
Senator
Frank Marino
Robi
In het begin is het nog wel een prima gangster filmpje dat lekker wegkijkt, al beginnen de cliché voice-overs wel snel te vervelen. Later wordt de film toch ook wel erg lang en boeit het verhaal ook niet echt meer, omdat je toch wel weet hoe het moet gaan aflopen.
Banjo
- 2032 berichten
Een geweldig leuke film van hoe het in z'n werk gaat in het Casino..
Waar in bij vlagen briljant word geacteerd.
4 1/2 ster.
CHARLIE M!!!!!!!!!!!!!
FUCK ME, FUCK MY MOTHER!!
Joe Pesci, moge je voor eeuwig leven om deze quotes in geschiedenisboeken te dateren
ghostman
Scorsese open de film met de muziek van Bach , ik geloof dat hij hiermee naar Pier Paolo Pasolini verwijst . Verder eindigt hij de film met de muziek uit Le Mépris (1963) van GODard .
Ajacied16
Goede film die natuurlijk niet voor niets zo hoog staat. Ik weet niet precies wat het is, aangezien er niet echt humor of spanning inzit. Het is meer gewoon het uitstekende acteerwerk van de acteurs. Nicky en Sam zijn allebei twee geweldige personages. Volgens mij heb ik wel de 'milde' versie gezien dus de scéne waarin Nicky wordt vermoord was niet zo heel heftig. De lange speelduur is niet storend, maar sommige stukjes hadden misschien wel iets korter gemogen. Al bij al 4 sterren.
congo
Humor niet in Casino? Joe Pesci is de joker van de hele film!
Wat zet hij toch een geweldige driftkip in gangsterfilms neer. Milde versie?
Zijn er dan verschillende versies van deze film?
Ajacied16
Humor niet in Casino? Joe Pesci is de joker van de hele film!
Wat zet hij toch een geweldige driftkip in gangsterfilms neer. Milde versie?
Zijn er dan verschillende versies van deze film?
Mwah, echte humor zit er toch niet in. Heel zijn personage is wel wat leuk bedoelt, maar echt lachen heb ik tijdens de film in ieder geval niet gedaan. Ik heb wel eens gehoord dat er een versie is waar die afranseling buiten beeld wordt gelaten. Dat is wel het geval en lijkt me ook wel aannemelijk aangezien ik de film heb gezien die ook op TV werd uitgezonden.
congo
Dan zal het wel weer liggen aan die verdomde TV censuur. Dat doet de televisie vaak: het geweld in films knippen. Stoor ik me verdomd aan, maar verder helemaal met je eens: prachtig filmpje dit.
Tja, echte humor niet echt nee. Het is nou ook weer niet een komedie.
congo
Gewoon verhoogd naar 5 sterren. Prachtige misdaadfilm is dit.
Insignificance
Niet echt een grote de Niro in een film (alhoewel hij in het afsluitende deel wel even mag aanzetten), wel de Niro in een grote film. Ook eentje die je best voorspelbaar zou kunnen noemen. Met Stone als verslaafd secreet, de drift van Pesci plus zijn maffiose achterban is het wel zo ongeveer duidelijk waar dit uiteindelijk op gaat uitdraaien. En dat maakt allemaal geen donder uit.
De grootheid zit 'm vooral in hoe Marty het tot een dynamische clusterbom kneedt. Goodfellas is nooit ver weg met het arsenaal aan visuele trucs dat de revue passeert, het zit tjokvol met evergreens die maar steeds perfect passen en de dubbele voice-over (plus één) jaagt soms elkaar, maar vooral de boel nog verder op. Een bijna drie uur durende gangsterrace zonder pitstop.
coño
Stijlvolle regie en mooie art-shots maar in vergelijking met Goodfellas is deze toch ronduit een halfje minder om eerlijk te zijn. Ook het subplot met Sharon Stone vond ik erg simplistisch gezocht.
Insignificance
Dan is het een flink subplot, congo.
Niet dat het verder wat uitmaakt, maar de persoon op wie Sam Rothstein is gebaseerd, had een vrouw met een verslaving. De rest van de plot kan je trouwens net zo goed als simplistisch omschrijven.
kidDYNAMITE
Ik zou graag willen dat deze film eindeloos bleef doorgaan, kreeg geen genoeg ervan.
Robert DeNiro en Joe Pesci en geregisseerd door M.S? Dan kan het gewoon niet fout gaan.
notsub
Duidelijk een film met sterke acteurs in de hoofdrollen. Die trekken de film, waarvan ik toch meer had verwacht. Dat komt grotendeels door het grote aandeel over het huwelijk van Ace. Dat begint me op een gegeven moment te veel te worden, de speelduur is daar ook debet aan. Het begin is sterk en het einde onvermijdelijk. Ik had dus liever meer misdaad gezien en wat minder huwelijksproblemen.
Uomini d' Onore
Ik had deze film een hele tijd geleden opgenomen en ik vond gistermiddag eindelijk een de tijd om hem te kijken. Dit is in mijn ogen toch echt wel een van de betere gangsterfilms, nou ja, film, ik vind gangsterepos toch echt een betere omschrijving.
De film wordt toch wel gedragen door de sterrencast. Een film met De Niro, Pesci en in mindere mate ook wel Stone kan in mijn ogen niet meer stuk. Als deze acteurs in een film spelen maakt het script niets meer uit. Als het script dan óók nog eens heel goed is, is een top 250-notering wel gerechtvaardigd.
De film begint goed. Door de ontploffing zit je meteen al in de film gezogen. Daarna neemt de film rustig de tijd om de film te beginnen. Er wordt in de eerste helft van de film vooral aandacht besteed aan hoe het eraan toe gaat in een casino. Dat veranderd als De Niro Ginger, gespeeld door Stone, ontmoet. Ze trouwen, maar al snel wordt duidelijk dat er iets mis is in hun relatie. Uiteindelijk komen we weer terug bij de ontploffing , waarna de film op een zeer verassend manier eindigt.
Een van de grootste pluspunten van de film is het tijdloze verhaal. Ik heb me, ondanks de lange tijdsduur van de film, geen moment verveeld. Maar dit ligt natuurlijk ook aan het fantastische acteerwerk. Ook een grote verassing zijn de dubbele voice-overs. Die hielden het tempo in de film.
Een film die de top 250- notering zeker waard is,
¿?ImAmused?¿
Als ik deze film zie,denk ik altijd:Goodfellas of Casino?
Maar ze zijn gewoon allebei buitengewoon goed,heb hem nog eens herkeken,maar ik blijf bij 5 sterren hangen.
vinnna
Als ik deze film zie,denk ik altijd:Goodfellas of Casino?
Ja, dat is inderdaad een hele lastige keuze. Allebei ge-wel-dige films, zonder meer in mijn top5 ooit.
Tommy De Vito
Misschien alweer zo'n 7/8 jaar geleden dat ik deze Casino voor het eerst zag. De film vond ik destijds heel erg goed, maar vond hem ook soms wat langdradig en kon hem niet zo warderen als Goodfellas. Tot nu.
Vandaag opnieuw deze film gezien en de film heeft een diepe indruk achtergelaten op me. Zo'n indruk dat deze film nu een plek in mijn top 10 heeft gekregen.
Om te beginnen, waar je gewoon ook niet om heen kan, zijn toch wel de acteerprestaties van de cast. De Niro, Stone, Pesci laten echt een stukje acteerkunst zien. De Niro gaat geweldig op in zijn rol en Pesci uiteraard ook als een koelbloedige gangster. Daarnaast is de soundtrack perfect. Het openingsnummer van Bach - Matthaus Passion is één van de vele (mooie)nummers. Prachtig.
Wat mij bij deze film toch weer aantrekt is dat het verhaal waargebeurd is. Het grijpt je nog meer aan dan dat het een verhaal zou zijn die uit de duim was gezogen. Ik krijg medelijden met Ace die het allemaal goed bedoeld maar uiteindelijk de ene klap na de andere krijgt te verwerken. De dialogen tussen de hoofdrolspelers zijn ook erg sterk en de voice overs weer interessant zodat je nog meer achter informatie komt. Ik sluit af om te zeggen dat ik het jammer vind dat deze topacteurs ook niet meer de jongste zijn, ik had zo graag nog een (maffia) film willen zien met Pesci, De Niro, Vincent en uiteraard van maar één regisseur; Scorsese. De man heeft sowieso twee beste films ooit gemaakt, Goodfellas en deze Casino. Applaus en respect voor de cast en de crew. *****
kuk
Prima Scorsese, hoewel Goodfellas toch wat meer in de smaak viel. Lichtelijk overlong, waarbij vooral de ellenlange voice-overs na verloop van tijd wat irritant werden. Verder een uitstekende cast met een weergaloze Pesci en een De Niro op dreef aan het roer. Een goed gevulde avond entertainment al bij al.
frans123
Ik heb deze film eerder gezien en kijk hem nu op rtl 7. Inderdaad een bevestiging van mijn eerdere mening: beetje langdradige film,die het moet hebben van uitstekend acteerwerk van De Niro.Pesci,,Stone. Te veel voice-overs,teveel onnodige scenes en lange dialogen....Er is nog twee uur te kijken maar dat neem ik op......
missl
Mooie speelfilm over een casino baas en hoe het in zijn leven gegaan is, de mensen die hij heeft leren kennen en hoe hij zijn casino gerunt heeft. De tijd vliegt voorbij. Je leert de personages goed kennen. Ik kon me alleen af en toe irriteren aan Sharon Stone en dan niet de manier waarop zij speelde maar haar personage, wat een vervelend mens.
LostCauze
Dat begon mij ook te storen, haar introductie in de film was wel erg goed trouwens.
De omslag van misdaad naar drama zorgde ervoor dat ik interesse verloor, ik had haar graag iets minder op de voorgrond gezien. Voor de rest, goeie film.
VincentL
Casino
De tweede film van Martin Scorsese succesvolle reeks aan films die ik heb opgezet. Na Goodfellas leek deze film mij zeer aantrekken. Tevens ook de tweede film de De Niro en Joe Pesci, die ik erg sterk vond spelen. Met extra hoge verwachtingen stapte ik dus tegen de film in. Het evenaren van Goodfellas? Ik had het gehoopt, maar niet durven dromen. Daarom ging ik ook voorzichtig de film in. Uiteindelijk is het mij allemaal geweldig mee gevallen. Ook hier heb ik weer genoten van de productie en was er geen moment waarop ik mij verveelt heb!
Casino's zijn altijd een risico. Het geeft ruimte voor een schitterend verhaal. Je moet alleen heel erg oppassen dat het niet te eentonig wordt. Daar is in Casino zeker rekening mee gehouden. Een onverwacht drama waarin geweldig wordt vastgehouden aan de regels die in het begin zijn vastgelegd is het gevolg. Elke keer zie je psychologische karaktertrekken terugkomen. Karaktertrekken die diep in de personages gegriefd zitten. Zeer lekker op naar te kijken.
Het verhaal is goed opgebouwd. Al vanaf het begin af aan zie je dat alles in het honderd gaat lopen en toch is het op een verrassende manier in de film gebracht. Een langzame afbrokkeling van meerdere relaties in een complex drama is het gevolg. Ondanks die complexiteit is het zeer goed te volgen. Uiteindelijk eindigt het verhaal fenomenaal. Onverwacht, vernieuwend: prachtig!!!
Want in tegenstelling tot veel films van Robert de Niro vond ik hem hier zeer verfrissend spelen. Hij speelt heel divers. Aan de ene kant speelt hij een te naïeve casino-eigenaar, en aan de andere kant een meedogenloze, rustige huisvader die alles voor zijn kind over heeft; zelfs de dood. Prachtig! Hij legt ontzettend veel gevoel in zijn spel, terwijl hij aan de andere kant ijskoud en kil kan zijn.
Sharon Stone vond ik een beetje vervelend. Bij nader inzien kan ik alleen concluderen dat dat geweldig gespeeld is! Een aan drankverslaafde junk die iedereen loopt te rellen en alleen maar oog heeft voor zichzelf en geld. De omwentelingen die ze in de film maakt zijn geweldig. Aan de ene kant papt ze aan met de Niro, maar ook met haar ex en met Joe Pesci. Ze speelt prachtig een soort intrigante die iedereen probeert uit te zuigen. Ook dit was vastgelegd in het begin.
Joe Pesci vond ik ook hier weer schitterend! Zijn rol lijkt heel veel op die uit Goodfellas en toch weet hij er een nieuwe draai aan te geven. Heerlijke ironie gecombineerd met meedogenloze moorden maken ook deze film weer tot genieten.
Ook als voice-overs zijn Pesco en de Niro zeer sterkt. Ze geven hiermee echt een meerwaarde aan hun gedachten en daarmee de film. Zo kan je de personages geheel doorgronden. Prachtig.
Tot slot is alles zeer mooi weergegeven. In het casino is natuurlijk meer dan genoeg ruimte om mooie shots te nemen. Daar is ook uitvoerig gebruik van gemaakt. Maar ook buiten is alles goed opgenomen. Het appartement van de Niro is sfeergevend en reflecteert ook goed de relatie tussen die twee. De rommel, de drankflessen midden in een luxeappartement. Mooi gedaan.
Ik kan alleen maar lovend zijn over deze film. Het is niet de beste die ik heb gezien, maar voor een drama, wat zeker niet mijn genre is, vond ik hem prachtig. Als je hem wilt zien moet je dan gewoon doen. Het is zeker de twee uur en vijftig minuten waard.
Phil Leotardo
(Te) naïef kan je Sam Rothstein zeker niet noemen. Ik heb alles onder spoilers gezet: Omdat hij juist in het begin van de film in de auto nog tegen zijn èèn van zijn beste vrienden, Nicky Santoro, zei en ook waarschuwde, dat Las Vegas een verhaal apart is. Nicky is een lid van de Chicago outfit (mafia familie in Chicago) en die ziet Las Vegas als maagdelijk terrein en vanwege het ontbreken van andere "wiseguys" en criminelen heeft hij alles voor het grijpen. Plus hij beschermd Sam tegen mensen die het casino willen overnemen, belazeren, afpersen etc. Omdat Nicky lid is van de mafia, weet Sam dat hij geen nee kan zeggen omdat hij van dezelfde mafia de kans heeft gekregen om dit casino te leiden met alles wat daarbij komt kijken. Hoe beter het casino geleid wordt, des te meer is er af te romen, waar het de oude bazen in het begin om te doen was. Wat betreft de politie en dergelijke die verschilt van de politie in Chicago. Waar Sam bang voor was gebeurd ook later: Nicky beland in "the black book" alleen Al Capone stond daar nog in, nu dus samen met Nicky Santoro. Het gevolg is dat Nicky nergens meer in en rondom casino's gezien mag komen. Om nog een voorbeeld te noemen: Hij wist dat zijn vrouw aan het rotzooi was met zijn vriend Nicky, en wat voor gevolgen dit voor hem zou hebben. Ook na de autobom wist hij genoeg en dat de dagen van Nicky Santoro geteld waren als de bazen erachter komen dat Nicky de autobom onder de auto van Sam Rothstein heeft geplaatst. Als de mafia iets niet leuk vind, is dat de inkomsten in gevaar komen. En laat Sam "Ace" Rothstein na een van de dikste cashcows te zijn van dat moment in Las Vegas voor de mafia Plus een professionele sportsbetter, die niet om het plezier gokt maar als een hersenchirurg. Zoals zijn vriend Nicky in de film zou in een voice-over. Het enige naïeve aan Sam is de keuze van de vrouw Ginger, mede door haar ging alles naar de knoppen. Hij dacht dat hij haar wel kon veranderen... Binnenkort ga ik Casino weer eens kijken, samen met mijn vriendin, die heeft deze film nog niet gezien. Ze was erg enthousiast over Goodfellas, dus dat gaat wel goed komen
Zowel Casino als Goodfellas staan nog steeds in mijn top 10. Heerlijke mafia films, zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig. Het heeft er ook wel mee te maken dat Robert de Niro en Joe Pesci echt zowel op als buiten de set vrienden zijn, de chemie tussen die twee spat er vanaf. Scorcese, De Niro en Pesci die werken aan een film > en je hebt goud in handen als film studio.
Phil Leotardo
Dat gaat zeer waarschijnlijk niet meer gebeuren. Joe Pesci heeft sinds Lethal Weapon 4 (1998) in twee films gespeeld (The Good Sheperd 2006 en The Love Ranch 2010). Eigenlijk had hij zijn pensioen al aangekondigd na Lethal Weapon 4 maar deed zijn vriend Robert De Niro een dienst door in de door hem geregisseerde film te spelen, The Good Shepherd, en hij vond het leuk om in Love Ranch te spelen schat ik in
Maar zeg nooit nooit, ik teken er direct voor en ik weet zeker dat ik niet de enige ben
Weertenaar
Het vervelende aan dit soort films is dat ze allemaal op elkaar lijken en vreemd genoeg begon me dat met Casino zowaar wat tegen te staan ondanks dat het genre me zeer bevalt. De sterke openingsfase voert de verwachtingen verder op, maar op een gegeven moment komen dan toch alle clichés weer om de hoek kijken. De sterke acteerprestaties, fijne regie en dito cinematografie drukken het bij vlagen tamelijk ongeinspireerde plot weliswaar naar de achtergrond, maar verloor naarmate Casino vorderde steeds meer mijn aandacht.

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

Filmjaar 1995: Deze films vieren dit jaar hun 25e verjaardag