Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Casino
"No one stays at the top forever."
Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
- Trailer (YouTube)
- Casino: Love and Honor in Las Vegas (BoekMeter)
- Casino (MusicMeter)
- Kijk op Film1
- Kijk op Videoland
- Kijk op Canal Digitaal
- #1 best gambling film by OddsCritic
- Breng zelf een bezoek aan een casino vanaf de bank thuis.
Sam 'Ace' Rothstein
Pat Webb
Senator
Frank Marino
olivier
Voor een meesterwerk'je' scoort hij anders wel behoorlijk hoog in je top tien of ALL times he
@Olivier:
Wat bedoel je met een 'lauw Goodfellas-afkookskel' ?
olivier
Dat dit geen klakkeloze kopie is van de film die het vijf jaar eerder zo goed had gedaan. Casino deelt in niets -behalve het 'genre' maar dat is zo oppervlakkig - de eigenschappen van GoodFellas. GoodFellas benadert de maffia op een ironische, sarcastische -soms haast komische - manier en wisselt dat af met sterk realisme. Het toont ons de ondergang van een maffia'familie'.
Casino heeft daar weinig mee te maken. De toon is somberder (zelfs de soundtrack), de vertolkingen zijn barokker, en er is nog weinig te bespeuren van de zwarte humor uit GoodFellas. Voor mij was het op voorhand een beetje vrezen dat dit een beetje 'teren op succes' zou zijn. Zelfde acteurs, zelfde visuele schwung, etc.. Maar Scorsese gooit het intelligent over een andere boeg die me zeker evenhard bij het nekvel greep als bij het magistrale GoodFellas. De somberdere thematiek geven Casino een onvervalst Shakespeare-karakter: dood, verderf, noodlot aanschouwen, weten hoe het gaat aflopen, maar toch volharden,... Pure Shakespeare, en bijgevolg geniaal.
xangadix
Ben ik nou wacky, of zit er op de nieuwe NL release een commentaartrack..? Op de nieuwe regio 1 10th anniversary 2-disc edition staat er geen... Ik zag hem gisteren in de winkel liggen, maar ik durfde hem niet meteen te kopen omdat er wel vaker dingen op de hoes staan die niet waar zijn.
Phil Leotardo
Is er dan een nieuwe uitgave van Casino uitgekomen? Lijkt me sterk dat er een commentaartrack op zit en niet op de komende regio 1 versie...
xangadix
Ik snap het dus ook niet. Ik zag het gisteren op een hoes staan...
Phil Leotardo
Mmm op de oude versie die ik heb staat alleen maar de film en geen extra's verder. Ga ik zelf ook maar eens op onderzoek uit
xangadix
Ik vertrouw het voor geen cent, anders had ik hem gisterenavond al in de dvd-speler gehad.
Phil Leotardo
Nog paar weekjes wachten en dan Casino 10th Anniversary Edition op DVD (regio 1)
Naomi Watts
GELUL! Het staat WEL op de hoes, maar het staat NIET op de dvd.
Is mij ook opgevallen ja.
Naomi Watts
Ja best wel, je wordt toch misleidt. Ik had graag Pesci in een commentarytrack gehad eengezien hij toch bij mijn favoriete acteurs zit, al telt die lijst ook zeker wel 12 tot 15 leden.
ik vond dit een soort remake van goodfellas, maar dan iets minder geniaal
Naomi Watts
Ach beide hebben Pesci dus zal je niet zo snel afvallen hoor.
Sonny Black
vind het vergelijk niet geheel opgaan, pesci heeft in goodfellas nauwelijks een grote rol (wel een belangrijke). het zijn allebei gewoon toffe films
Naomi Watts
Het gaat erom dat hij gewoon een rol vervult in beide films.
De film was weer goed, goede rol van DeNiro en natuurlijk Pesci die weer een geweldige vertolking afgeeft van een driftkop. Alleen Stone was erg irritant maar dat effect heeft ze wel vaker op mij. 4*
Devastation HCT
Misschien was het juist de bedoeling dat Sharon Stone het publiek irriteerde.....:P
ik vond dit een soort remake van goodfellas, maar dan iets minder geniaal
Dat vind ik het dus net NIET!
Andy Dufresne
Ik vond deze film erg matig doordat er de hele tijd gebruik wordt gemaakt van een voice-over. Dit maakt het helaas saai!! Vooral omdat deze film 3 uur duurt....
Goodfella_90
Je gaf anders Goodfellas wel 4 sterren terwijl dat volgens wat je hier zegt ook heel saai zou moeten zijn.
jessis
Het gaat erom dat hij gewoon een rol vervult in beide films.
Helemaal mee eens dat het een goede film is.
Ik vind Stone ook vreselijk irritant,dat effect heeft ze ook op mij.

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

The Godfather