Genre: Komedie / Misdaad
Releasedatum: 30 oktober 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Burn after Reading
"Intelligence is relative."
Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.
Harry Pfarrer
CIA Officer
CIA Superior
Krapotkin
Nick Theunis
voorlopig 3,5*.. de humor lag me wel in deze film *osborne cox* .. brad pitt was hilarisch.. ga hem binnekort nog eens herbekijken..
ags50
Wat een hoge score, voor mij onbegrijpelijk!
Brad Pitt die zichzelf uit de tijd van "Dark side of the sun", "Cutting class" en "Across the tracks" lijkt te willen imiteren.
Tilda Swinton die ik in deze film even irritant vind overkomen als in o.a. "Edward II", "Orlando" en "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe".
John Malkovich schreeuwerig zoals in meer films met hem ("Con Air").
Niet spannend, noch grappig, ronduit saai.
mayhemblik
Ik geloof dat het niet helemaal jou soort humor is.
Ik heb meerdere malen recht gelegen. (ik ben krom geboren)
Leuke politieke komedie van de Coens, maar echt hilarisch wordt het helaas nooit. Ik vond enkel Brad Pitt echt geestig. Dikke 3,5*
Staaajn_
- 1914 stemmen
Deze film is heel erg goed .
Grappig, actie en goed geacteerd .
Alleen jammer dat Brad Pitt zo rap dood ging .
Hij speelde er goed in .
Maar Malkovich en Clooney speelden natuurlijk ook heel goed .
M.Goodkat
Auto-remote op George Clooney, Tilda Swinton en Frances McDormand
Enige die bovenuit steken zijn Brad Pitt en Malkovich, die de film enigzins leuk maken.
Niet de sterkste film van de broertjes coen maar kan ermee door
3,5/5
gibbons
Fantastische film. Ondertussen 2 keer gezien en kan echt niet begrijpen dat hij zo laag scoort
Saaimen
Ik vond hem wel grappig, veel scenes moest ik echt om lachen met me maten, en Brad Pitt was echt meesterlijk, met Legends of the fall, Fight Club, Snatch en deze nu weer bewijst hij wel een acteur te zijn waar je u tegen zegt!! 3,5 sterren voor deze 'aardige' film
erwku
De enige contender van de grappigste 'what the FUCK; van Samuel L Jackson, is Malkovich in de ze film. Elke keer wanneer deze zin, te pas en te onpas voorbijkomt, is het grappiger dan een grap in menig andere Amerikaanse Komedie.
Toen ik aan deze film begon wist ik niet dat dit een komedie was, maar zodra ik de ogen van Clooney zag en Pitt met zijn Ipod, veranderde ditr snel. Want ik heb vaak gelachen.
Burn after Reading is een prachtige komedie. Een screwbal komedie op z'n aller zwartst.
Geen van de cast doen voor elkaar onder, maar als ik iemand toch extra wil benoemen, dan Malkovich, want wat heb ik genoten van zijn hilarische cynische uitbarstingen bij elke keer wanneer hij verontwaardigd is.
Maar vergeet de rest niet; Clooney met zijn hyperactieve ogen, Pitt als een sportfreak die teveel films heeft gezien en McDormand die zo naïef is, dat enkele uiterlijke operaties uiteindelijke bevredigend genoeg is om alles te laten sussen.
HEe mooiste aspect van het verhaal vind ik het feit dat iedereen denk dat het ergens over gaat, maar het nergens over gaat.
De dialogen zijn geweldig.
Ik vind dat een goede komedie in staat moet zijn om de meest idiote en ongeloofwaardige verhaallijnen of situaties grappig en geloofwaardig te vertellen. Burn after reading is hierin zeker geslaagd.
Dit is een film die Tarantino had kunnen maken. Een compliment dat bijna niet meer nodig is voor de Coen brothers.
%%%%%%
Naja deze film toch maar eens gekeken en is me flink tegengevallen !
De verhaallijnen konnen me echt niet boeien en voelde langdradig aan
john Malkovich had een erg flauw personage en kwam nogal sloom over
daar tegenover waren toch de personage van Brad pitt en Cloony wel weer vrij grappig. Maar dat red de film niet van zijn ondergang.
Het einde is dan wel weer vrij redelijk maar voelde toch weer niet ok aan
Brad pitt Zijn dood in deze film is toch wel sneu verdiende het gewoon niet
Een jammerlijke 2.25 Had er gewoon veel meer van verwacht jammer
stefan dias
Dit is het mooie aan de films van de broertjes. Zij volgen geen filmlogica, maar een realistische logica. En de logica wil dat veel dingen gewoon per stom toeval gebeuren. Daar is trouwens heel deze film op gebaseerd. De plot is helemaal afwezig en gewoon een toevallige (nou ja, het blijft een film) samenloop van omstandigheden.
gebruiker_56935
Verhoogd naar een dikke 4,5. Geniale humor.
Taxi066
Een film met zulke namen mag je wel wat meer van verwachten, viel me tegen.
stefan dias
Een film met zulke namen mag je wel wat meer van verwachten, viel me tegen.
Dat mag je…
Maar ik denk wel dat de mensen die zeze film wel kunnen waarderen het net zo leuk vinden dat ze allemaal een beethe 'against character' spelen. Geef toe dat je Pitt en Clooney zelden zo lullig hebt gezien. Genieten.
mock turtle
Zonder voorkennis heb ik deze film gezien en daarna tot mijn verbazing hierboven gezien dat het om een Komedie / Misdaad zou gaan. Vind ik een classificatie die de plank nogal misslaat.
pluspuntje: brad pitt is weer genot om naar te kijken.
erwku
Ik vond de film eerder een drama (in meerdere opzichten), al kwam dat ook niet echt goed uit de verf, met personages die stuk voor stuk als typetjes werden weggezet, nogal wat overacting. verhaal zelf is ook al niet al te sterk. en humoristisch.., tja. .
Niet bekent met het werk van de Coen Brothers?
Dit is toch echt geen drama. Hun films zijn bijna altijd een intelligente mix van drama misdaad en humor.
mock turtle
Niet bekent met het werk van de Coen Brothers?
nee, niet dat ik weet.
die "intelligente" mix vond ik niet zo geslaagd in dit geval...
Keutul
Leuke film, leuk script, leuke humor, goed geacteerd en dus zeker het kijken waard.
Nicholas
Aantal leuke momentjes, maar hij viel me toch tegen.
De personages zijn best aardig; vooral Malkovich en Pitt speelden leuk. Maar er is toch te weinig humor.
Als ik een komische film wil zien, dan moet het een rollercoaster aan lachmomenten zijn.
Dat was hier niet het geval, hoewel me wel een aantal momentjes bij zijn gebleven.
"PC or MAC?"
Rudeo
Wat heb ik genoten van deze film, een film met echt geweldige humor ookal licht het er niet zo dik op. Al vanaf het moment dat Malkovich de deur open deed en toen hij begroet werd met Cox kon ik mijn lach niet meer inhouden. Na dat moment was het voor mij nog wel een beetje afwachten waar het verhaal naar toe zou gaan en zat ik een beetje in dubio wat ik er nou van moest vinden maar dan al snel kom je erin te zitten en kom je achter de motivaties van de ongelofelijk leuke typetjes. En word je gepakt door de hilariteit van de situaties waarin ze zich bevinden en de dialogen die plaats vinden. Echt weer een heerlijke Coen film.
ordeith
vrij matige comedy. Eerste half uur is redelijk onderhoudend, maar daarna wordt het snel minder, Het eind slaat echt kant noch wal...
Guidoww
heerlijke film. geniaal gewoon. lekker droog allemaal:-) vond vooral de laatste scene heel grappig:D
Naomi Watts
Aardige film maar een zeer tegenvallende Coen.
Waar Clooney de Coens ook al in Intolerable Cruelty moest redden, moet hij dat ook in BAR. Speelt weer een heerlijk typje zoals alleen Clooney dat kan. Malkovich speelt ook erg aardig maar speelt weer dat agressieve typje die hij in bijna elke film over doet. McDormand vindt ik een waar wanproduct in de actrices-garde en Pitt is wel grappig alleen krijgt veel te weinig ruimte om zich te onderscheiden.
Verhaal is weinig bijzonders en ook de humor vindt ik allemaal heel makkelijk en krijg een enorm "been there, done that" gevoel.
Leuk tussendoortje maar vooral kijken als je iets luchtigs wil. Verwacht niet het vroegere Coen niveau.
mikey
Hilarische rol van Malkovich redt deze matige film dat wel zijn momenten kent overigens.
stefan dias
McDormand vindt ik een waar wanproduct in de actrices-garde
Ik krijg er geen natte dromen van maar wat acteren betreft zijn er veel te weinig van dit soort. Een vrouw van vlees en bloed, boordevol humor. Een Amerikaanse versie van Tania Van Der Sanden.
Een topper die haar gebreken niet achter een leuk smoeltje en fotogenieke tieten kan stoppen.
vcrrr
Absurd verhaal .. . maar erg leuk gebracht!
Vooral het acteerwerk van Pitt vond ik erg goed!
Goeie film die een plaatsje in mijn collectie gaat krijgen!
nckos
'And you, I take it, are mister Black?' Dit is niet alleen een van de beste komedies sinds jaren, maar ook een van de beste Coens. Naar mijn mening streeft hij zelfs 'no country for old men' voorbij.
Elke scene in deze film bevat wel iets absurds; hetzij een gezichtsuitdrukking, een uitspraak, een situatie of slechts een klein detail. En doordat het 'verhaal' op een erg natuurlijke wijze wordt verteld heb je niet eens in de gaten dat je zo wordt meegezogen door deze 'clusterfuck'. Slechts het einde zet je weer met beide benen en een brede glimlach op de grond. Zeker weten, de gebroeders Coen zetten je een bord vol dampende onzin voor, maar je zult er met plezier van eten.
Het is overigens grappig om te zien dat alle rollen speciaal voor de acteurs die ze vervullen zijn geschreven. Zo is Cloony bijvoorbeeld de hele film een briljante parodie op zichzelf.
JJ_D
Nagenoeg alles is reeds gezegd over deze fijne Coen-film, en ik sluit me dan ook grotendeels aan bij wat Chainsaw en kappeuter reeds hebben geschreven.
Met heerlijke acteerprestaties van oa. Clooney, Malkovich en Pitt (de voltallige cast speelt eigenlijk voortreffelijk, op Swinton na), een hilarisch in elkaar geflanst scenario en een heerlijke, stemmige soundtrack is ‘Burn After Reading’ zonder twijfel een geslaagde komedie.
Toch duurt het zijn tijd vooraleer de film werkelijk op gang komt, en er zijn zeker betere komedies met minder voor de hand liggende plotwendingen te verzinnen. Vandaar dat ‘Burn After Reading’ te boek staat als een “tussendoortje” van de Coen-broers, maar dat doet natuurlijk niet af aan de intrinsieke kwaliteiten.
Verder wil ik er weinig woorden aan vuil maken. Echt legendarisch zie ik deze film in ieder geval niet worden, daarvoor gaat hij teveel “gewoon z’n gangetje”.
Stiekem had ik er misschien net iets meer van verwacht, vandaar dat ik blijf hangen tussen 3* en 3,5*. We zien een volgende keer wel of er nog een halfje bij kan...

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Snatch

True Romance
Actie / Misdaad, 1993

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003
washington dcchantageparanoiafitness-training black humorplastic surgeryautobiographygeheugenlijkscheidengymdiscex priestfitness online datingmemoirspersonal trainer dark humor