Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
Nasty
M.Night Shyamalan begint uit te drogen lijkt het wel, zijn eerdere toppers als the sixth sense, unbreakeble signs zijn 100x deze film, maar toch vind ik deze film zeker niet onaardig.
ja de acteerprestaties zijn niet super, maar over de beelden, deze vond ik juist geweldig gemaakt, vooral de zieke gedachte over dat iedereen gewoon op een dag zelfmoord pleegt, uit het niets, vond ik zeker wel mooi bedacht, en zeker wel weer een Shyamalan film toch is deze film niet zo'n succes als ik hoopte.
ik weet niet waardoor het komt, misschien wel omdat je eerst een vrij langdradig begin hebt, waar alles nog onduidelijk is, en op een gegeven moment alles duidelijk wordt en de film ook eigenlijk is afgelopen. maar dat hoort ook eigenlijk bij het verhaal lijkt mij.
wat ik wel heel erg sterk vond waren de laatste 3 minuten voor de aftiteling.
3,5 ster
ik vond de aftiteling het enige sterke van de film
lucas_s
het was lekker vermaak, maar vond het plot niet echt begrijpelijk. hoe kon die vent het steeds overleven met zijn mooie theoriën over steeds kleinere groepen die gepakt werden. die oude dame werd toch ook getroffen in er eentje?
verder leuke avond gehad en me vermaakt met de film
Ruben. K.
Wat word er vreselijk slecht geacteerd in deze film, kapot erger ik me aan die vriendin van wahlberg
dulcinea
Ik heb hem gisteren voor de 2e keer bekeken, dit keer op klein scherm maar ik blijf dit een bijzonder originele film vinden met een paar beklijvende scènes en een aparte trage sfeer.
Het acteerwerk hoort bij de film, kan niet zeggen dat ik me daaraan gestoord heb.
schimmel
Nou ik vond het geen slechte film. Alleen een beetje vreemd.
Boem bam bats toen was het weg. En vervolgends is het in Frankrijk ofzo
ik dacht owkej, daar is het heen gewaait wat nu?
Wat nu? Lik je me kont wat er dan gebeurd bedenk dat zelf maar
Zo komt het over bij mij.
Maar toch nog een 3/5
Zo slecht was het niet geacteerd toch?
mvdb1982
Opzich best een goede film. Ben het met schimmel eens
Maar verder best goed te doen...
deTuinman
Dit slaat natuurlijk nergens op.
dulcinea
Dit slaat natuurlijk nergens op.
Als mensen zich ergens aan ergeren zal dat eerder aan de personages zijn, niet het acteerwerk, maar sommigen kunnen die 2 niet loskoppelen denk ik.
Pastichio Rocker
Het acteerwerk is gewoon matig. Klaar. Helemaal als je het vergelijkt met andere films waarin ze spelen. Heeft niks nada noppes met de personages te maken.
Bla
Redelijk, verhaal was typisch Shyamalan en ook ok, maar de film mist iets. 3*
Thomdrumboy
Serieus... wat is dit? Waarom wordt er zo vaag geacteerd in deze film. Mark Wahlberg is voor mij hard gevallen in deze film. 1*
Sjaako
Ik heb best wel genoten van de film.
Er zat een soort van beklemmende realiteit in. Dat vond ik overigens ook van het acteerwerk. Niet slecht, maar op een "vage" manier reëel geacteerd. Alles goed ondersteund door een perfect stukje muziek.
Ben wel benieuwd naar de discussies die hier en daar plaatsvinden over de oorzaak.
Wederom een apart werkje van Shyamalan.
deTuinman
Het acteren is gewoon matig. Een b-film staat niet voor matig acteren. Er is geen connectie tussen matig acteren en een matige film waardoor je de perfecte film hebt. Ik erger mij er niet aan tijdens de film. Ik erger mij eraan dat mensen beheren dat het matige acteren bij de film past, want dit is enorm negatief.
Bla
Denk het ook. Acteren zat goed in deze film.
Tonypulp
Het is absoluut geen topper, maar door mijn lage verwachtingen zat ik uiteindelijk naar een prima film te kijken.
Acteer prestaties soms onder de maat, maar het toffe verhaal en scénes maken het meer dan aangenaam.
ForestAge
Slechte film, het verhaal was te belachelijk. Wel leuk om te zien dat Wahlberg het toch wel aardig doet als acteur.
Ellis85
vond het best een goede film.. heb me ook enkele keren tamelijk verschrokken, zeker toen ze nr princeton reden en ineens al die lijken opgeknoopt zagen hangen brrrrr ik zou terplekke sterven aan een hartaanval hahahahaeen 3.5* krijgt deze film van me
movieaddictt
Oke...wat moet ik denken van deze film.
Hij was zeker niet saai, ook nog wel een aardig verhaal.
Maar dat acteerwerk van Mark Wahlberg!
Dan kan echt niet, in "Planet of The Apes" acteerde hij duizend keer beter.
Mischien moet hij het toch laten bij Marky Mark, en niet verder gaan acteren.
Overigens, is het een aardige films hoor, het gaat wel door voor een avondje film
Phoenix
Leuk hoe deze film voor veel mensen te subtiel is
. Shyamalan neemt zijn reputatie als ingenieus plotschrijver, pleurt die aan de kant en van wat overblijft maakt hij een film. En de fans weten niet waar ze het moeten zoeken
Nog steeds geen bijster indrukwekkende cinema zoals hij eerder maakte, maar ik mag de bedoeling wel. Even al die kermende 'kenners' die zijn gimmicks zat werden belachelijk maken. Levert nog een paar aardige scènes en leuke zwarte humor op.
Stephan
Het acteerwerk is gewoon matig. ... Heeft niks nada noppes met de personages te maken.
Heb nog een rolletje voor je als lijk. Wel je best doen hè...
Pastichio Rocker
Leuk hoe deze film voor veel mensen te subtiel is
In het land der blinden is eenoog koning.
BoordAppel
Leuk hoe deze film voor veel mensen te subtiel is
.Haha, inderdaad. Erg grappig om al die reacties te lezen. De film is eigenlijk een fuck you naar alle mensen die zeuren om zijn plottwists, doet hij dat een keer niet is het weer niet goed
. Shyamalamalan zal zich rot lachen.Buiten dat werkt de film ook gewoon als film. The Happening is grappig, vooral in het begin is er nogal wat zwarte humor te vinden met al die zelfmoorden. Best expliciet in beeld gebracht ook, dat had ik niet verwacht. Spannend is het ook zo nu en dan, knap dat hij een doodgewone boom eng kan laten lijken. Sowieso heeft de hele film een beetje een ongemakkelijk sfeertje omdat je niet weet wat er aan de hand is en als ze wel (denken te) weten wat er aan de hand is, het gevaar overal is en elk moment kan toeslaan.
Wel jammer dat de liefdesperikelen en enkele zijstraatjes niet helemaal uit de verf komen. Maar verder een prima film die door de reacties nog leuker wordt.
BandOfBrothers
Het was een hele trage, depresieve film.
Je verwacht een oplossing, een tegengif iets waarmee ze het kunnen stoppen. Je weet nooit wanneer het toeslaat, en je weet niet meer wat je verwacht. Die wind, een gewone wind, wat normaal met al die bloemen, de bomen en het gras zo rustgevend lijkt, word je dood. Voor je het door hebt, is het al gebeurd.
Het lijkt allemaal met elkaar te communiceren en het komt steeds dichterbij. De zelfmoordpogingen, alles is in beeld gebracht.
Vooral dat maakt deze film zo, toch wel apart maar zo geniaal.
Het begint, vooral aan het einde een echte thriller à la horror film te worden, op een manier die je zeker niet verwacht.
En vooral de eindscène, toch wel een beetje cliché, laat je even nadenken, en nagenieten van de film.
Je moet je openstellen voor de film, laat je erin meegaan, buiten alle kritische punten om. Niet gaan nadenken, en je hebt een topfilm.
3.5 *
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Lijkt me anders nog best lastig om te spelen...:) al die tijd stilliggen.
wei
Dit viel me na alle slechte kritieken goed mee. Shyamalan's films zijn het om 1 of andere reden altijd toch niet voor mij. Toch boeien zijn films me ook wel. Hoewel niet altijd geslaagd bevalt zijn manier van verhalen vertellen me wel.
Er hangt een leuk apocalyptisch sfeertje. Mark Wahlberg lijkt echt niet te weten waar hij mee bezig is, dat ik bijna ga denken dat Shyamalan opzettelijk zijn eigen film niet serieus neemt. De dialogen zijn soms ook te idioot (gebrabbel over hot dogs...praten tegen planten..), dat het best eens zo zou kunnen zijn. Ondanks de onzin, bleef ik toch genoeg geboeid en ik heb me er goed mee vermaakt.
Bibelonseberg
Bizarre film. Een allomheersende spanning waar je constant jezelf afvraagt hoe dit alles nou tot stand komt. Er is totaal geen samenhang en er gebeuren alsmaar absurde dingen. Horror achtige gebeurtenissen met een vreemd einde. Toch blijf je gefascineerd door een zekere nieuwsgierigheid. Tot het einde een boeiende film. Geen hoogvlieger, wel boeiend.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Threads

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented