• 9.378.629 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot The Happening

"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."

Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.

avatar van thebeequeen

thebeequeen

Het plot is slecht uitgewerkt, teleurstellend, maar afgezien daarvan word de spanning wel goed opgebouwd in deze film vind ik.

avatar van raimondirks

raimondirks

Ik kreeg eerst het idee dat het lachwekkend moest zijn, maar kreeg snel door dat het serieus bedoeld was.. Zo slecht geacteerd en slechte effecten.. Zoow nep! Heel vervelend en saai.

avatar van dijkieR

dijkieR

wat valt die mark whalberg hierdoor de mand zeg,niet te geloven gewoon.

wat kan die man slecht acteren zeg.

dit leek mgewoon nergens meer op.

ik heb me de hele film dood geergerd aan die gast.

en vandaar dat ik die film ook niet serieus kan beoordelen,dus laat ik het maar.

avatar van Peterrr

Peterrr

Typische Shyamalan,

Ik vond de eerste paar minuten super, gelijk spanning en nieuwsgierigheid. vervolgens blijft de rest van de film een beetje een raadsel, jammer van de uitwerking van het aardige idee.

avatar van Haat666

Haat666

Ik zeg... jammer. Het begon veelbelovend met weer een groot mysterie. Dan lijkt er iets van een spanningopbouw te volgen, maar de film stort hopeloos en keihard in. En ligt het nou aan mij, of zet Wahlberg een van zijn slechtse prestaties aller tijden neer??

avatar van Rutte

Rutte

Helaas geen topper dit.

Echter, gezien de score hier viel ie me dan weer mee.

Ik vond het acteerwerk niet echt belabberd, maar ook zeer zeker niet van een hoog niveau.

[spioiler]Sommigen werden op een gegeven moment wel erg creatief met zichzelf om zeep te helpen ( grasmaaier, leeuwen ), dat waardeerde ik wel.

Verder vond ik de goede spanningsopbouw een pluspunt, en tevens zit er iets na halverwege een goed schrikmoment in.

Het geheel keek gewoon lekker weg, en dat vind ik niet onbelangrijk in een film.

Het einde vond ik dan weer teleurstellend, en bleef dan ook met een paar vragen zitten.

Vooral door het knullige einde hou ik het op 3 sterren.

avatar van MGpower

MGpower

Film keek heerlijk weg, heb ik totaal geen negatieve dingen over te melden.

Acteerwerk vond ik niet direct slecht, zoals ik anderen zie zeggen, maar ik heb wel beter gezien.

Spanning was zeker te vinden in deze film. Maar ben je op zoek naar een horror, moet je deze film zeker niet kijken. Het lijkt erop dat de makers van deze film wel lichtelijk die richting op probeerden te gaan.

Het einde is inderdaad een beetje teleurstellend, maar het lijkt wel dat de regisseur niet zeker was of er een vervolg zou komen, en dat hij daarom voor dit einde heeft gekozen.

Al zou er een vervolg komen, ga ik deze zeker kijken.

Ik geef m 3,5 sterren.

avatar van twistie

twistie

Triest geval, niet kijken zonde van je tijd !

Zo,n film geeft je idd zelfmoord nijgingen

avatar van d3m0n

d3m0n

Ik zou bijna van mening zijn dat ik deze film net zo goed zelf had kunnen maken. De kosten zouden sowieso geen struikelblok zijn, totdat ik las op IMDb dat het budget een slordige 60 miljoen dollar was. Ongetwijfeld dat het "leeuwendeel" (zeer slecht gedaan en heel ongeloofwaardig) op gegaan is aan de salarissen van Wahlberg en Shyamalan zelf. Een paar windhozen en een handvol rennende figuranten hoeft toch geen tientallen miljoenen kosten. Alhoewel Shyamalan een talentvol mannetjes is die met minimale middelen de kijker weet te onderhouden, zou ik me toch behoorlijk bekocht voelen bij een bezoek aan de bios of de koop van de DVD. Blijkbaar is het een sport van hem om een budget te scoren, de film met een kartonnen decor en 1,5 ster te maken en de rest in eigen zak te steken.. zo niet, dan is hij gewoon een zeer slechte zakenman die voor zijn props te veel betaald, waardoor hij zo'n idioot budget nodig heeft voor deze saaie film.

avatar van tusabes

tusabes

Vreselijk! Bomen pratend met gras, als de wind begint te waaien pleegt iedereen zelfmoord, half Amerika dood. Het begon veel belovend, maar na 30 minuten wil je het liefst de bioscoop uitrennen. En dan praat ik nog geeneens over dat acteerwerk!

avatar van ANTONIOB

ANTONIOB

Het verhaal slaat natuurlijk he le maal nergens op! En ik zag ook constant bovenin beeld een deel van die microfoon hangen...beetje slecht...

maar ik vond die zelfmoordacties wel creapy!!!!!!

avatar van kauwstaaf

kauwstaaf

Marky Mark, kan beter weer muziek gaan maken dan dat hij hopeloos een carriere als acteur nastreeft. Er zullen mensen zijn die vinden dat hij in goede films heeft gespeeld, maar ik vond ze niks. (shooter/departed/4bros/italianjob)

Ook deze film vind ik niet geweldig. Mark komt niet geloofwaardig over en weet mij niet in het verhaal mee te slepen. Aan de andere kant stelt het verhaal niks voor dus dan blijft er weinig over. Je hoopt steeds op meer, op een antwoord en je krijgt het nooit. Ik vergelijk deze film graag met quantum mechanica... je kan het niet begrijpen. Je kent de regels, je komt er alleen nooit achter waarom of hoe het eruit ziet.

avatar van nici257

nici257

De kwaliteit van deze film was echt waardeloos, maar daar integen vond ik het verhaal wel redelijk. Vind het wel jammer dat ze zon laag budget hebben genomen voor deze film, waardoor sommige acteurs dus echt TE slecht waren en het verhaal niet echt meer over kwam.

avatar van Adrenal

Adrenal

kauwstaaf schreef:

Marky Mark, kan beter weer muziek gaan maken

NEEEEE

avatar van Martijnnn

Martijnnn

nici257 schreef:

60 miljoen dollar, het is maar wat je laag noemt.

Eigenlijk mag de hoogte van het budget niets uit maken voor de kwaliteit van de film.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik heb hem net gekeken en ik vond hem nogal tegenvallen zeg. Vooral Walhberg speelt niet echt best, vond ik jammer.. Alle zelfmoorden zien er ook wat nep uit, helaas. Had er meer van verwacht.

2 5*

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik vond hier absoluut niets aan. Ik ergerde me het meest aan de acteerprestatie van bepaalde acteurs. Zo een soortgelijke verhaal komt al voor in zoveel films, dat het een cliché is geworden. Het maakt het zelfs nog erger als het mislukt.

avatar van MrHorror

MrHorror

ik heb 'm in de bios gezien. ik vond 'm wel aardig, alhoewel er wat gaten in het script zitten en er een paar momenten waren die... ja, grappig waren. terwijl je dat juist niet verwacht in zo'n film. een goed voorbeeld daarvan is wanneer die man het gaat hebben over hoestdrank. ik bedoel, wat voeg je daarmee toe aan de film...?

avatar van Haen

Haen

whahahaha, deze eindigt precies hetzelfde als mars attack

avatar van catprey

catprey

volgens mij is iedereen hier een beetje bang dat moedertje natuur

dit geintje echt zou uithalen en halen ze de film onderuit!

ik heb een 5 gestemd omdat ik het in dit genre een geweldige

film vind!

en Ja,ik ben een movie-fanatic!

zie 2005 al gore? wat hij daar voorspelde gebeurt nu steeds vaker

maar ook die docu werd afgekraakt.

concentreer je op de film.pakt ie pakt ie niet maar ga niet staan

schoppen.

mij pakte het gelijk en ik heb genoten!

avatar van samtari

samtari

Ik vind het een lekkere wegkijk film en snap niet zo goed dat ie hier zo hard onderuit gehaald wordt. 3,5 ster van mij .

avatar van pitchfork

pitchfork

verslag online op mijn website http://dvsblogger.blogspot.com/

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

goede film, einde is raar... maar het verhaal en de spanning is gewoon bizar!!

Het kijken zeker waard..

avatar van MrEd

MrEd

Suffe film.

Valt weinig meer over te zeggen.

avatar van Killagame

Killagame

Vond het een goede film, einde had beter gekunt maar er zit genoeg spanning in.

Een goed verhaal weer is wat anders dan de standard films..

3,0

avatar van Nasty

Nasty

Wat een belachelijk verhaal , en super slecht verfilmd ook nog .

De acteer prestaties waren ook ver onder de maat , Mark Wahlberg had beter muziek kunnen blijven maken .

Jammer van mijn vrije avond in de prullen bak er mee , absoluut geen aanrader of een film die ik een tweede keer zou moeten zien .

1,5 ster van mijn voor de moeite .

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Ik snap niet dat er nog altijd zoveel mensen zijn ,die hun laten misleiden door trailers.

Je kunt het vergelijken met reclame op tv.

"koop "JAKULT" en uwe darmflora is weer ok.:-))))

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hmm, morgen effe Yakult halen.

avatar van ZedLep

ZedLep

Zei daar iemand Yakult???

avatar van Nivo

Nivo

M.Night Shyamalan begint uit te drogen lijkt het wel, zijn eerdere toppers als the sixth sense, unbreakeble signs zijn 100x deze film, maar toch vind ik deze film zeker niet onaardig.

ja de acteerprestaties zijn niet super, maar over de beelden, deze vond ik juist geweldig gemaakt, vooral de zieke gedachte over dat iedereen gewoon op een dag zelfmoord pleegt, uit het niets, vond ik zeker wel mooi bedacht, en zeker wel weer een Shyamalan film toch is deze film niet zo'n succes als ik hoopte.

ik weet niet waardoor het komt, misschien wel omdat je eerst een vrij langdradig begin hebt, waar alles nog onduidelijk is, en op een gegeven moment alles duidelijk wordt en de film ook eigenlijk is afgelopen. maar dat hoort ook eigenlijk bij het verhaal lijkt mij.

wat ik wel heel erg sterk vond waren de laatste 3 minuten voor de aftiteling.

3,5 ster