Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 20 november 2008
Plot Body of Lies
"Trust no one. Deceive everyone."
Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?
Roger Ferris
Aisha
Bassam
Al-Saleem
Q Jones
Weet trouwens iemand of er nog een dvd op de markt komt met de deleted scene's waar onze Carice in meespeelt
Minotaures
Je hebt er maar 1 en dat is die iedereen heeft gezien. Het zal wel onder 'extra's' staan.
haveman
Crowe bakte er echt niks van, het was gewoon irritant om naar hem te kijken.
Laat dat nou net de bedoeling zijn.
Q Jones
Hahaha ja na meerdere keren kijken ben ik er ook maar zo over gaan denken. Maar de 5 sterren status haalt de film gewoon niet door hem. Hij speelt echt als een zoutzak.
TrickySmalls
Verassend goed.
Begin Di Caprio steeds meer en meer te waarderen. Deze rol is ook voor hem weggelegd. Lijkt qua setting een klein beetje op Blood Diamond en dat was goed terug te zien in de mooie beelden.
Acteerwerk van Di Caprio en vooral Strong was erg goed. Strong ken ik van Robin Hood en daar zag hij er al cool uit als badguy. Hier zet hij wederom weer een goede rol neer.
Verder is het verhaal goed uitgewerkt en bovendien is het erg actueel. Tempo ligt ook nog eens aardig hoog en dat is alleen maar positief. 3,5*
anne J
De opzet van de film vond ik te Amerikaans, te hollywoods. Daardoor stoorde ik me heel erg aan deze film. De techniek tevens ook.
Verder vond ik het verhaal interessant genoeg om hem af te kijken en omdat de acteerprestaties in orde waren.
Editing e.d. vond ik niet bijzonder, dus ja, dat haalt het punt ook niet omhoog voor mij.
Leuk om eens gezien te hebben, maar het wordt geen bewuste herkijker.
Ajax&Filmfreak
Je weet als je een film van Ridley over de C.I.A. met Leonardo DiCaprio gaat kijken van te voren toch wel dat het doorspekt zal zijn van amerikaans patriotisme?
Xx_se7en_xX
Jammer van die clichés en die ''liefdes-scenes'', verder een prima film, alleen het is niet heel bijzonder allemaal. Niks vernieuwend maar wel soms erg spannend.
3,5*.
misteryland
kon me echt nie boeien
ondanks dicaprio in de film en de regie door ridly scott
Vascago
Kleine voldoende. Het verhaal is bij vlagen niet goed genoeg om boeiend te blijven. Dan heb ik het vooral over dat romantische subplotje. Voor de rest was het wel aardig, maar ook boordevol cliche's. Crowe en DiCaprio spelen op de automatische piloot. Mark Strong speelt wel geweldig. Er had wel wat meer pit in de film mogen zitten, want bij vlagen vond ik het te sloom en dus niet interessant genoeg.
erik1677
Vroeger had ik toch echt zo de schurft aan DiCaprio maar vind dat hij steeds meer begint veranderen in een klassieke acteur wat je nog maar weinig ziet.
Zoals acteurs zoals jack nicholson, robert DeNiro,al pacino,andy garcia, en van de jonge garde Johny depp en brad pitt, die deze mimiek en onvergetelijke acteeprestaties ook in zich hebben.
Maar nu maar ff wat over de film, en daar kan ik kort over zijn, een heerlijke politieke actie/thriller die me geen moment verveeld.
Nee, ik denk da ik deze film wel eens wat vaker bekijk.
Salto
Ik ben een fan van DiCaprio, maar deze film kon ik niet uitzitten. Te veel irritaties wat vooral te maken had met het neppe arabisch wat je overal in de film hoorde.
Bij zo'n grote regisseur (nota bene de regisseur van Kingdom of heaven, waar het wel goed was gedaan) had ik verwacht dat zoiets goed uitgewerkt zou worden. De accenten waen gewoon te belachelijk voor woorden.
Wat me ook stoorde was het feit dat DiCaprio zogenaamd met baard probeerde te infiltreren in de Iraakse bevolking, terwijl hij met volle borst Amerikaans lult op de zaterdagmarkt van Baghdad. Kom nou.... :S
Q Jones
Heb je nog nooit een actie film gezien daar moet je niet alles serieus in nemen. Het valt me wel tegen dat je hier niet van hebt kunnen genieten als DiCaprio fan dit is toch wel 1 van zijn betere rollen en deze film laat ook goed zien hoe divers de acteur is
Grover
Niet onaardig, maar zekers niet het beste werk van Scott. Het komt m.i. allemaal wat traag op gang. Acteerwerk van Leonardo en Russell is prima. Toch werden beide heren overtroeft door Mr. Hani.
Bemerkte dat ik op een gegeven moment iets had van; het mag wel naar een einde toe onderhand.
DBTim
Goede thriller met toffe actie. Ook zit er af en toe erg leuke humor in bijvoorbeeld tijdens de scene aan tafel met die kinderen. Prima film
akira124
Goede rol van Mark Strong van Dicaprio en Crowe had ik wat meer verwacht. Verder zit er helaas te weinig vaart in deze film.
rotjuh
Een genre waar ik Di Caprio graag in zie... harde oorlog actie.
Geeft gelijk aan wat voor slangen nest de CIA is.....
Topper.... echt een aanwinst in de collectie.
4 dikke sterren!
sjonnie40
Gewoon ee goeie film ben niet echt een di caprio fan mar in deze film een dikke 8. Erg goed verhaal die de hele film bleef boeien.
Parisa
Dit was een krijgertje. O.k. om een keer gezien te hebben, maar helaas ben ik hem nu alweer vergeten. 2,5*.
TMP
Matige thriller. Di Caprio speelt wel leuk, maar Crowe irriteerde me. Hij acteerde niet geweldig.
Daarnaast was het verhaal ook niet echt memorabel.
Magere 3*
jopiexjoker
Ik ben na een klein uurtje gestopt met kijken. Dat gebeurt mij niet vaak. Echt verschrikkelijk
abdalfawaz
Ik vond dat de sfeer van het midden-oosten in de film perfect werd weergegeven. Het Arabisch was zo slecht nog niet, op details werd goed gelet (In Syrië Syrische nummerborden, in Jordanië Jordaanse enz.)
Ook de verhaallijn vond ik duidelijk en redelijk logisch (beetje voorspelbaar wel daardoor). Acteerwerk was ook prima mijns inziens.
Denzz
Deze film leek me zo geweldig omdat Scott hem had gemaakt en omdat Crowe en DiCaprio erin meespeelde. Ik heb de film dan maar gekocht, ik heb het eerste uur gezien en dan ben ik gestopt. Ik weet het niet, de film kon me niet boeien. Spijtig.
Ik ga (nog) niet stemmen, ik ben van plan de film nog een kans te geven en die nog eens op te zetten op een rustige vrijdagavond.
KILLERBEE99
Ik had echt moeite om in het verhaal te komen. Vind er voor een of andere rede niet zo veel aan.
james_bond_008
geniale actietrhiller. Het verhaal is geweldig, de actie spat van het scherm. Heb me geen enkel moment verveelt.
lobeko
goed verhaal, di caprio helemaal top en het was wel degelijk arabisch wat hij sprak.
Jep dat klopt helemaal.
Film met goed verhaal en prima acteurs.
zodoende wat actie en explosies.
Bibelonseberg
Als een film zo goed is, geniaal en geweldig...een toppertje dus, dan kan m'n stem niet lager uitkomen dan 5 sterren! Ik ga niet middelen of puntjes eraf snoepen omdat ergens een schoonheidsfoutje zit of omdat ik beter actiefilms heb gezien....nee de vollepond!
En welverdiend laten we eerlijk zijn.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

Rush
Biografie / Sport, 2013
terreurspionjournalistvals beschuldigdgebaseerd op boeksterven en doodjordandubaiintelligence agency beatingterrorismedangersecrecy