• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 20 november 2008

Plot Body of Lies

"Trust no one. Deceive everyone."

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?

avatar van Joakiem

Joakiem

aardige film, maar niks speciaals. Makkelijk te volgen, verhaal mist de perfectie om tot een echt goede film te komen.

Desondanks, mooi zondagmiddag-filmpje!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Nicolage Rico schreef:

Rare vergelijking met Lynch.

avatar van brookie

brookie

film heeft wel wat weg van spy game, van zijn broer. Maarja ik hou wel van dat soort films:)

Ik heb voornamelijk genoten van de dialogen tussen de drie hoofdpersonen over weer. Ze willen alle drie hetzelfde op hun eigen manier, maar ze hebben wel respect voor elkaar en dat wordt heerlijk verwerkt in een flink aantal leuke scenes en dialogen

avatar van kuk

kuk

Dat een actueel onderwerp zoals terrorisme steeds dichterbij komt, geeft filmmakers aanleiding om met dergelijke confronterende thema’s aan de slag te gaan. Regisseur Ridley Scott zag dit blijkbaar als zijn taak en ging aan het werk met steracteurs Russell Crowe en Leonardo DiCaprio. Het resulteerde in de combinatie van Westerse- en Oosters cultuur en in een mix van verschillende aspecten die vandaag de dag aan de orde zijn.

Het uitgangspunt is een brutale journalist, die op een gevaarlijke missie wordt gestuurd in het verre oosten. Roger Ferris (DiCaprio) wordt door de CIA ingehuurd om in Jordanië meer informatie te weten te komen over een gezochte terroristenleider. De gedreven man zit in een lastig parket, omdat hij aan de ene kant moet samenwerken met een hooggeplaatste kerel van de Jordaanse inlichtingendienst, en aan de andere kant z’n CIA veteraan Ed Hoffman (Crowe) tevreden moet houden. Met die laatstgenoemde dient hij de klus te klaren, maar zoals valt te verwachten komen er een heleboel gebeurtenissen op zijn pad.

Een sleutelwoord van Body of Lies is vertrouwen. Vertrouwen in je directe mensen om je heen, maar ook in de veiligheid en de hedendaagse technieken en middelen. Ferris komt er achter dat vertrouwen de nummer één vereiste is om zelf iets te verwezenlijken, maar dat dit anderzijds ook hét dodelijk aspect is tijdens het infiltreren in een duistere wereld die terrorisme heet. Informatie achterhouden is vriendjes kwijtraken en strooien met kennis is je vijanden sterker maken. Dit alles wordt verteld in een goedlopend verhaal waar alle, in dit geval overbodige Hollywood middelen als liefde, geweld en eer naar boven komen en uiteindelijk een erg grote rol spelen.

En daar zit het knelpunt van dit twee uur durende drama, het is allemaal iets te veel geromantiseerd. Zowel Crowe als Ferris acteren op hoog niveau, maar vergeten haast dat de wereld waarin ze zich begeven niet eentje is om met borst vooruit en neus omhoog in rond te lopen. Er hoort gebikkeld te worden om elk klein stukje vooruitgang en het vechten tegen de vijand die overal kan zitten levert in feite nooit het gewenste resultaat op. Het is in ieder geval geen omgeving waar je, als je voldoende puzzelt, op je luie stoel kunt genieten van het gedane werk. Dat die indruk vanaf minuut één gewekt wordt, is een duidelijk keuze. Hierdoor is de geloofwaardigheid van het terrorisme dat vanuit elke hoek kan toeslaan onmiddellijk verdwenen en wat overblijft is een klassieke Hollywood thriller met enkele aparte invloeden.

Het chronologisch vertelde verhaal wordt tot een mooie climax opgebouwd en als je door het ietwat verkrachte onderwerp heen kijkt, valt er best wat te genieten aan Body of Lies. Verwacht geen serieuze situatieschets van hoe het er daar in het Midden-Oosten aan toegaat, maar een vermakelijk en actievol avontuur waar het acteerwerk zeker te pruimen is en je zult niet teleurgesteld worden. Toch zul je zelfs dan moeten toegeven dat het einde door teveel clichés in elkaar wordt gezet om te spreken van een epische filmervaring.

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Na herziening:

Goede Film, Verrassend verloop, Goede sfeer;

Kortom 5*!!

Q Jones

Ik heb hem net gezien en ik vond hem zeer goed, de film wisselt zo goed van vette actie tot serieuze gesprekken op politiek gebied. het verhaal zit ook wel snor namelijk Dicaprio moet de grote baas die achter alle teroristische aanslagen zit (zelfs 1 in ons eigen landje) pakken.

ik vind alleen dat Crowe niet echt goed overkomt hij speelt een beetje slap en ik heb het idee dat hij acteerd alsof dit als een ontspannen tussen doortje is, dat vind ik een beetje jammer Dicaprio speelt daar in tegen heel goed en overuigend.

Maar de echte ster van de film is Hani oftwel Marc Strong, toen ik hem eerst zag deed hij me een beetje denken aan Andy Garcia, maar hij speelt veel beter dan Garcia. Strong stort zich op zijn rol en speelt Hani met liefde, dat zie je gewoon. Hij zet hem neer als een charismatische man waar je niet mee moet sollen.

Kortom gewoon een prima film die ik net zo goed vind als de recent verschenen Green Zone

Thorak

Aardige film met een interessant thema maar blinkt nergens erg op uit. Had helaas veel meer ingezeten. Het lijkt of zowel Crow als DiCaprio niet heel erg gemotiveerd waren om deze film naar een hoger niveau te tillen. Uberhaupt vind ik beiden al geen heel erg geweldige acteurs.

Beetje middenmoot film, een krappe 3- *

Thorak schreef:

Beetje middenmoot film, een krappe 3- *

Ik ben het half met je eens, ik vond juist dat Dicaprio fantastisch speelde, maar Crowe bakte er echt niks van, het was gewoon irritant om naar hem te kijken. Wat ik dan weer wel vond dat het uber slechte spel van Crowe gecompenseerd werd met het geweldige acteer werk van Strong

Q Jones schreef:

Ja Andrew Strong acteerde zeker goed. Eerder hier las ik al dat iemand hem op Andy Garcia vond lijken. Toen ik dat las dacht ik nog 'die lijken toch totaa;l niet op elkaar?' Maar in deze film heeft hij er inderdaad erg veel van weg.

Long Firm, The (2004) op deze poster lijkt hij enorm veel.

Thorak

Oh ik bedoelde naturlijk Mark Strong, Andrew Strong lijkt écht totaal niet op Garcia....

Thorak schreef:

Maakt niet uit ik dacht wel dat je Marc Strong bedoelde

avatar van Spetie

Toch wel een lichtelijk tegenvallende film dit. Van Ridley Scott mag je meestal wel het een en ander verwachten, maar hier houdt het allemaal niet over. Het verhaal wordt rommelig gebracht, oogt soms wat onsamenhangend en de film heeft zijn saaie momenten. Leonardo DiCaprio is wel goed, i.t.t. Russell Crowe, die hier erg ongeïnspireerd en vlak acteert. De beste rol is echter weggelegd voor Mark Strong, die een prima rol neerzet als geheimzinnig tussenpersoon en die mij onlangs in Sherlock Holmes trouwens ook al positief was opgevallen. Naast de minder boeiende momenten bevat de film op wel goede scènes, waarbij vooral de actiescènes er uiterst verzorgt en vakkundig uitzien. Toch mist de film door de rommeligheid spanning en dat is toch wel essentieel, aangezien de hele film draait om het punt wie er wel en niet te vertrouwen is. Middelmatigheid troef in deze film, waarbij het te hopen is dat Scott hopelijk weer wat meer inspiratie heeft voor zijn volgende film, maar daar ga ik in ieder geval wel van uit.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Jammer van het happy end, dat hoefde er niet echt bij naar mijn mening. De rest van de film, boeiend scrupulusloos en precies wat ik van de CIA verwacht.

Q Jones

Het blijft een hollywood film dus er hoort vaak een happy end in. Maar daar moet je vind ik de film niet op af rekenen, want hij is gewoon super

avatar van DB10

DB10

Vrij matige film, zeker met Ridley Scott als regisseur. Leonardo DiCaprio deed het nog wel prima, maar Russell Crowe speelde wel weer zo'n cliché-personage. Visueel ook niet echt denderend, net als de soundtrack. Het verhaal zelf is nog wel prima te volgen, maar kon me absoluut niet boeien. Al met al een aardige tegenvaller dus. 1.5*

Q Jones

Wow vond je hem echt zo slecht. Naar mijn mening zat er juist een lekker ritme in het verloop van de film, Natuurlijk zitter er cliche dingentjes in maar dat is in bijna elke film. Maar ik vond dat de best wel verfrissend, en lekker niet alles volgens het boekje en spannend was hij ook.

avatar van Theunissen

Deze film krijgt van mij net een nipte voldoende vanwege het goede spel van Leonardo DiCaprio (die stelt eigenlijk nooit teleur en speelt in alle films eigenlijk goed) en het eerste uur van de film. Het 2e uur van de film vond ik niet meer boeiend en het einde vond ik teleurstellend. Nog meer teleurstellend was de rol van Russell Crowe, die speelde echt waardeloos.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik vond dit opzich geen verkeerde film,veel dingen werden mooi gefilmd

maarja Ridley heeft veel ervaring en heeft goeie films op zijn naam staan.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zeker geen slechte film.

Verhaal zat goed elkaar en verveelde echt totaal niet. En je krijgt ook mooi beelden van het midden oosten.

Op sommige momenten vond ik dat je echt midden in de scenes zat. Zeker goed camera werk vond ik.

Acteurs doen dat zeker niet slecht maar dat is wat normaal met 2 goede acteurs. Maar ook de andere waren zeker niet slecht.

3,5 sterren

Awake78

Lekker geregisserde actiefilm. Beetje standaard plot, maar gaat toch op bepaalde momenten de diepte in. Verhaal was ik soms wat kwijt. Kijkt gewoon lekker weg. Zeker geen onvoldoende, maar de kans dat ik hem volgende maand nog herinner is vrij klein.

Q Jones

Ik vond hem juist uitsteken boven een gemiddelde actie film, dat kwam vooral door de variatie in de film, de boeiende themathiek, het grote realisme gehalte, mooie beelden en het goede acteerwerk van Strong en Dicaprio.

Awake78

Ja beelden waren zeker mooi. Maar bovengemiddelde actiefilm.....ja weet niet. Realisme-gehalte? Vond het nou niet bepaald realistisch dat Crowe lekker zijn kids naar school bracht en tegelijkertijd 'maar even' besliste over het wel en wee duizenden kilometers verderop. DiCaprio speelt inderdaad geweldig, als altijd.

Een vrij aardige actiefilm, maar heb ze wel eens beter gezien. Ook het idee dat ik hem nu (3 dagen later) alweer bijna vergeten ben maakt mijn cijfer er ook niet beter op.

Q Jones

Misschien een tip kijk hem over 3 maandjes opnieuw en misschien dat je hem dan beter vind. Mijn punt was eerst 3,5 sterren en ns herziening is er een hele ster bij gekomen. Ik vond trouwens dat het realisme gehalte vrij hoog zit. Het was allemaal niet zo overdreven en toch ongeloofelijk spannend.

Awake78

Ok, ik laat hem voorlopig even op de schijf staan. Probeer hem later nog wel een keer. Laat het je weten!

Q Jones

Oke leuk, ik ben benieuwd

avatar van aburex

aburex

Goed verhaal, goed gespeeld. Hedendaags verhaal dat goed in beeld wordt gebracht en goed gespeeld wordt door steracteurs als DiCaprio en Crowe.

Zeker een aanrader!

avatar van Minotaures

Minotaures

Mwa, heb betere anti- en terroristen films gezien. The Kingdom vond ik een betere, bijv.

Verhaal vond ik niet zo interessant, evenals de karakters. De actie die erin komt hebben ze best wel goed op beeld gebracht. DiCaprio's Arabisch vond ik wel grappig om te horen.

De landen in het Midden-Oosten komen best goed op beeld; armoede, chaos en cultuur. Muziek was best goed en ook gemixt in 't Arabische smaak.

Qua genre 'thriller' had ik niet zoveel van gemerkt. Het is meer eerder actie.

Eindbeoordeling is matig.

avatar van kuk

kuk

3 Sterren matig? Ik vond 'm ook matig, maar dat lijkt mij persoonlijk een hoge beoordeling dan zoals je het nu zegt.

avatar van Minotaures

Minotaures

Dan maar een midden-matige stem.

Het goed op beeld brengen van de landen, actie en de redelijk goed acteerwerk zijn al een krappe voldoende voor me waard.