• 9.374.096 stemmen

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans en Roemeense

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot The Visitor

"Connection is everything."

Walter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van strangerD

strangerD

Indrukwekkende film!! Echt een juweeltje van jewelste!! Zojuist in de bios gezien in NYC!! Wat de film overigens extra bijzonder maakt, aangezien het verhaal zich afspeelt in the Big Apple. Richard Jenkins dingt met zijn rol naar een - wat mij betreft welverdiende - oscar!! Gaat dit zien mensen....

avatar van Spyn

Spyn

strangerD schreef:

Gaat dit zien mensen....

avatar van Fred8540

Fred8540

Schitterende acteerprestatie, meeslepend, gewoon een zeer indrukwekkende meeslepende film die heel wat lof verdient.

Super geacteerd van Jenkins, idd.

4.5

avatar van god1

god1

prima film

avatar van mattjo

mattjo

zo een hoge score? niet veel bijzonders deze film spanning was slaapverwekkend,verhaal niet echt echt intressant leek meer op een docu dan film cijfer 2.5

avatar van Gromule

Gromule

Mooie film en absoluut geen comedie.

avatar van RickZ

RickZ

Tja, je moet van dit genre houden: drama met wat politiek over asielzoekers en hun situatie. Nee, niet mijn film.

avatar van mrhanky

mrhanky

Hele mooi drama film met een plot twist die goed werkt en de film een totaal andere richting op laat gaan.

Goed acteer werk van Jenkins!!

avatar van kleez

kleez

Prachtige drama / komedie film! Deze film sprak mij echt aan!! Een film om over na te denken! De scene tijdens het diner dat hij verteld over zn werk ontroerde me gewoon! Zó puur, zó echt! Zeker een aanrader voor wie een film over het leven wil zien!

@ Rickz reactie: je moet idd van dit soort genre's houden!

avatar van salim

salim

hou wel van dit soort films. Een film die de tijd neemt om het verhaal uiteen te zetten en je ook over bepaalde aspecten van het leven laat denken. Hele goede film met goede rollen..

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Komedie / Drama

Ehh, Komedie?

Dit is echt een drama in de zin van: Goede film, maar zo ongeloofelijk langzaam en 'saai'. Totaal tegengevallen na de reacties hier gelezen te hebben.

Ik geef wel een 2,5 omdat het een goede film is, maar totaal niets voor mij (en vele anderen denk ik zo).

avatar van roy7477

roy7477

Magistraal geacteerd! Wat een indrukwekkende film. Deze film had voor mij nog een uur mogen duren, met daarin de wederopbouw van het leven van Moena en Tarek en de ontwikkeling van de liefde tussen Walter en Moena. 'k Heb ervan genoten met veel emotie.

avatar van FL88

FL88

Fijne, ingetogen film. McCarthy gaat hier verder op de weg die hij insloeg met The Station Agent en weet ook hier weer te overtuigen.

Richard Jenkins geeft een prachtige performance van een melancholische weduwenaar. Ook de rest van de cast functioneert meer dan naar behoren. Camerawerk is sober, maar bij vlagen prachtig (let op de eindscene!).

Het verhaal, de uitwerking van de personages en de ongemakkelijke momenten (waar ook meteen de humor in verborgen zit) zijn allen van hoog niveau.

Voor mensen die verder kijken dan de Hollywoodblockbusters en een ingetogen dramawerkje weten te waarderen is dit een must-see!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Persoonlijk vond ik The Station Agent toch nog iets joliger van toon, en waar The Visitor wel dat intimistische van McCarthy's debuut heeft, hangt er toch voortdurend een waas van melancholie over. Nooit is één van de personages écht bevrijd, en de humor is zo zacht dat de sombere teneur nergens vol wordt doorbroken, waarbij de al bij al niet zó aanstekelijke muziek ook al niet voor de nodige schwung zorgt. Dat is natuurlijk ook niet echt nodig want bovenal is The Visitor een louterende vertelling waarmee Thomas McCarthy de immigratiepolitiek van de VS aan de kaak wil stellen, maar hierdoor kreeg ik wel het gevoel dat de film soms wat "belegen" aandeed, waarbij de grenzen van de sentimentaliteit al eens werden opgezocht. Maar goed, toch heb ik genoten van dit ingetogen stukje cinema, evenals van de acteerprestaties. Toch werd wat mij betreft het niveau van The Station Agent net niet gehaald.

avatar van raimondirks

raimondirks

Wat een zeikfilm. Zeker een foutje, want het is geen komedie.

Toch wel.

Erg fijn filmpje! Erg goed gespeeld ook door de hele cast.

Er zullen vast een hoop mensen zijn die een hahaha-komedie verwachten en dan is dit niet je ding inderdaad.

Ook zullen er genoeg zijn die het allemaal wat te politiek correct vinden, maar voor liberale salonsocialisten zoals ik is het allemaal erg genietbaar. .

avatar van guylopez93

guylopez93

hele mooie film

hele goede acteerprestaties van iedereen maar dan vooral Richard Jenkins stak toch nog iets boven uit. De film is meeslepend en geeft een duidelijk beeld aan van de realiteit. Het is uiteraard geen comedy maar er zijn toch nog wel leuke momenten aanwezig om van te genieten.

3,5

avatar van Chromeo

Chromeo

Wat een schitterende film. Ik werd gewoon weggeblazen door deze prent. Richard Jenkins speelt net als de andere hoofdrolspelers de pannen van het dak. Het verhaal zit zeer goed in elkaar en geeft volgens mij een correct beeld weer van het xenofoob land dat Amerika geworden is sinds 9/11. Ik moest spontaan ook denken aan de beelden van McCain die het de laatste dagen in zijn toespraken steeds heeft over het feit dat Amerika bedreigd wordt,... Amerika is een gewond dier dat wild om zich heen slaat, maar niet beseft dat het zijn eigen grootste vijand is...

Ik las hieronder over "The Station Agent", en heb hem meteen op mijn lijstje geplaatst...

avatar van Sergio

Sergio

Dit soort films kunnen alleen maar "aanslaan" als er goed wordt geacteerd en dat gebeurt ook.

avatar van JohnnyRehab

JohnnyRehab

Net deze film gezien, en ik vond hem echt fantastisch. Een mooie film over een saaie man die langzaam tot leven komt door een bezoeker in zijn appartement.

Heerlijk die muziek op de drums trouwens, ik zat driftig mee te tikken op t ritme.

Ik vond het trouwens meer drama dan komedie, sterk gespeeld.

avatar van Waku

Waku

Prachtige integere en uiterst realistisch drama.

Uitstekend acteerwerk.

Ondanks traag tempo boeit en sleept " The Visitor" je mee..

Absolute aanrader!!

avatar van vwtune

vwtune

mooie film, alleen het einde mocht wel iets beter afgewerk worden

avatar van Naduah

Naduah

Wat een heerlijke film....prachtig om te zien, hoe een saaie kerel gevoelig wordt voor een bepaalde manier van muziek maken. De contacten, die hij ermee opbouwt....en hoe hij een andere kant van het leven ervaart. Prima acteerwerk!

avatar van Spil

Spil

Schitterende tragie-komedie. Goed gebruik gemaakt van de hedendaagse asielproblematiek en mooie rollen van vooral Walter en Mouna.. 4*

avatar van 074

heerlijke film. ik vond vooral Turak en Walter het beste spelen. één van de beste acteuren die ik ooit heb zien spelen. Het enigste wat ik jammer vind aan deze prachtige film is dat het niet een goed einde had. maar verder zo'n prachtige film, Walter deed me ook heel erg denken aan Russle Crowe uit ''A beautiful mind'' ook snap ik niet waarom het een komedie is. Het is overduidelijk een drama. En geen komedie.

echt een aanrader en zeker een 4.5 waard.

avatar van stevenvanwoo

stevenvanwoo

Een zeer aardige film

avatar van kanjertje

kanjertje

Kwam traag op gang maar is een pracht van een film geworden.

avatar van otherfool

otherfool

Bepaald geen komedie en als drama ver beneden de maat. Doorzichtigheid troef in de huil of ik schiet gebeurtenissen van dit trage, saaie en haast onnozele werkje vol wandelende cliches. Voer voor de rtl4 waargebeurde woensdagavondfilm, ondanks de prima Jenkins.

1*.

Wat een prachtige film. Er gebeurt erg veel in dit verhaal en er zijn veel mogelijkheden geweest om verder te verdiepen in karakters en verhaallijnen. Dat hier niet voor gekozen is komt wat mij betreft de film als geheel ten goede. Het is gemakkelijk om je mee te laten slepen door er vanaf een afstandje naar te kijken, in plaats van je helemaal in de karakters in te leven. Mooi ! (De status 'comedy' op verzoek verwijderd)

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Smaakvol drama over uitgerangeerde prof economie die geen lol meer in zijn werk heft en voor een co-authored praatje naar New York afreist. Daar heeft hij blijkbaar een appartement, maar die wordt bewoond door twee illigalen. De rest laat zich redelijk raden: hij treft net die levensvreugde aan waar hij al lang verstoken van is gebleven. Zo leert de illegaal de goede man de djembé bespelen. Dit klinkt klef, maar ik vond The Visitor uiteindelijk een kleine, oprechte film over post-9/11 leed die nergens probeert over de hoofden van de karakters grote claims richting kijker te schreeuwen. En daar houden we wel van.