• 9.375.073 stemmen

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans en Roemeense

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot The Visitor

"Connection is everything."

Walter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Goeie film, maar ik vond het einde heel vervelend. Je volgt iemand's leven en wordt er plotseling uitgegooid, je zit idd te wachten op meer.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Opmerkelijk genuanceerde film over hoe de multiculturele samenleving ook gezien kan worden als een kleurrijke verrijking voor de maatschappij. Van dat soort materie gaat mijn linkse hartje toch wat harder kloppen. Er is gekozen voor een aparte stijlvorm: een enorm realistisch verhaal dat echter surrealistisch aandoet door de keuze van felgekleurde sets. Langzaam begint de kijker te dagen dat de sets een weerspiegeling zijn van de Amerikaanse vlag. Oftewel, ook de immigranten zijn een onderdeel van de Amerikaanse identiteit. Daarnaast is het een sterk verhaal over een uitgebluste oudere man, de acteur Richard Jenkins, die weer kleur vindt in zijn sombere bestaan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prachtige film eigenlijk! Misschien wat statisch en weinig opwindend, maar prima acteerprestaties en mooi en weemoedig gevoel bij de film uiteindelijk.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ga m nadat ik The Station Agent gezien heb toch nog eens bekijken. Ik herinner me het als een aardige film, maar zeker niet het niveau van The Station Agent. Maar wellicht met andere ogen.

avatar van Hannibal

Hannibal

Erg mooie film. Het contrast tussen de sullige op-en-top Amerikaanse Richard Jenkins, de Arabieren Tarek en zijn moeder, en een schuchtere Afrikaanse vrouw vond ik erg leuk, vooral omdat ze na de kat uit de boom te hebben gekeken het prima met elkaar konden vinden.

Iedereen bleef zichzelf en men liet elkaar in zijn/haar waarde.

Btw: Net als Tarek kan ik iedereen de muziek van Fela Kuti aanbevelen, fantastisch om die eens te horen in een Amerikaanse film!

avatar van Decec

Decec

Zeker prachtig film

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele sterke film. De sfeer, de acteerprestaties, de subtiele score. Alles beviel me aan deze film. Het kwam allemaal heel integer en warm over en dat maakte dit een hele aangename kijkervaring.

Ik vind het altijd fijn als films met een heel minimaal gegeven zoveel indruk maken.

Zeer de moeite waard.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yep, dat was een mooie Indie-film, zo zie ik ze graag

Zoals reeds in de plot werd vermeld krijg je een gevoelig portret te zien over enkele mensenlevens wiens levensloop elkaar toevallig kruist. Het onmenselijke immigratie systeem wordt aan de kaak gesteld op een manier die niet veel aan de verbeelding overlaat.

De beelden zien er mooi uit, de soundtrack klinkt goed en alle acteurs komen geloofwaardig over. Het traag voortkabbelende tempo moet je gewend zijn, anders kan hij nogal langdradig overkomen. De liefhebbers van Alternatieve films weten ondertussen wel wat ze mogen verwachten.

Het is enkel door geregeld dit soort films te bekijken dat ik een klare kijk op dit onderwerp weet te behouden. Want als je enige informatiebron hierover bestaat uit het lezen van de krant "Het Laatste Nieuws" en/of het bekijken van het TV-Journaal kan ik best begrijpen dat je op den duur een hekel krijgt aan vreemdelingen. Daardoor alleen al vind ik dit soort films verplichte kost.

7/10.

Buiten het naïeve begin vond ik dit een mooie, gevoelige film.

Aanrader

Filmsite : The Visitor | Official Movie Site - thevisitorfilm.com

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Overtuigende en vooral politiek correcte film met een uitstekend spel van Jenkins. Op cinematografisch gebied niet echt memorabel maar zeer onderhoudend.

avatar van Theunissen

Prima realistisch drama met een uitstekende rol van Richard Jenkins. Hij had wel wat rouwer mogen zijn want ik had graag op het einde Richard Jenkins met een riotgun willen zien toen hij naar gevangenis ging.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een schitterende film. Echt een pareltje. De sfeer, de muziek, het acteerwerk, het tempo. Echt alles klopt. Ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten maar het is gewoon zo'n mooie film om naar te kijken. Om te zien hoe de band tussen Tarik en Walter opgroeit, hoe de liefde tussen Walter en Tarik's moeder groeit en het feit dat immigranten en illegalen uiteindelijk ook maar mensen van vlees en bloed zijn. Ik vond het allemaal heel mooi uitgebeeld en niet als zo'n irritant politiek correct verhaaltje.

Het einde stelde me wel een beetje telleur. Ik had eigenlijk verwacht dat ofwel Walter ook mee naar Syrie zou gaan ofwel dat we zouden zien hoe het Tarik uiteindelijk vergaan is. Het voelde echter een beetje onaf. Maar dat mag de pret niet drukken want het is een prachtige film.

avatar van kelly79

kelly79

Een plaatje van een film met een weergaloze Richard Jenkins.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Een pareltje met leuke muziek !

avatar van Soulistic

Soulistic

Sluit me bij de rest aan, prachtige film.

Jenkins speelt heel sterk, en kleurt zijn personage precies zoals de toon van deze film. Zeer realistisch en toch wel somber.

4 sterren!

avatar van FL88

FL88

FL88 schreef:

Fijne, ingetogen film. McCarthy gaat hier verder op de weg die hij insloeg met The Station Agent en weet ook hier weer te overtuigen.

Richard Jenkins geeft een prachtige performance van een melancholische weduwenaar. Ook de rest van de cast functioneert meer dan naar behoren. Camerawerk is sober, maar bij vlagen prachtig (let op de eindscene!).

Het verhaal, de uitwerking van de personages en de ongemakkelijke momenten (waar ook meteen de humor in verborgen zit) zijn allen van hoog niveau.

Voor mensen die verder kijken dan de Hollywoodblockbusters en een ingetogen dramawerkje weten te waarderen is dit een must-see!

Grappig. In mijn geheugen was dit een aardig filmpje, maar behoorlijk moralistisch van toon. Misschien eens herzien.

Lees op IMDB dat er in 2011 een nieuwe film van McCarthy uitkomt. Toch wel benieuwd.

avatar van Nelusje

Nelusje

Mooie film, echter wel behoorlijk traag op een saaie manier. Wel eentje die je gewoon moet kijken.

avatar van Resurrection

Resurrection

Verveeld VPRO-filmpje in mijn ogen. Het stoort me dat een bepaalde denktrant wordt opgelegd bij de kijker. Naief en overdreven positief noem ik niet genuanceerd. (begrijp me niet verkeerd, ik ben groot fan van veel vpro-programma's en ook nog een d66-stemmer, maar dit werd me teveel)

avatar van missl

missl

Mooi, rustig verhaal over een man die vriendschap vindt en daar heel ver voor wilt gaan, de personages en de onderlinge relaties komen goed naar voren en mooie muziek.

avatar van Davidus

Davidus

Schitterend mooie film. Realistisch, sober, mooie kleurrijke beelden van NY. En kleurrijke personages.

Verhaal is interessant; cynische, middle-aged New Yorker met een on-inspirerende baan (leven) vindt plotseling een doel om zich voor in te zetten en komt weer tot leven.
Letterlijk en figuurlijk komt er weer kleur in zijn leven

Echt gaaf om te zien dat zo'n superconservatief zich, na enige aarzeling, openstelt voor de onbekende buitenlanders en zich aangetrokken voelt tot hun exotische cultuur.

Wat ik echt goed vind is dat dit beladen onderwerp heel subtiel is verfilmd zonder een al te nadrukkelijk aanwezige moraliserende boodschap (zoals wel vaker bij amerikaanse films).

Wat verder goed is dat de op zich dramatische ontwikkelingen heel ingetogen worden verteld en de emotionele reacties van de personages heel realistisch is. Geen hysterische toestanden (zoals ook wel vaker bij Amerikaanse films), maar heel subtiel, heel genuanceerd.

Tempo is precies goed, niet gehaast, geen spektakel, het verhaal vertelt zichelf.

En een mooi niet happy-end

avatar van Tommeh

Tommeh

Prachtige film inderdaad, beter zelfs dan The Station Agent.

Net als in z'n eerste film houdt McCarthy het vrij klein en niet te diepzinnig, waardoor de personages redelijk oppervlakkig blijven en weinig uitgediept worden (op Walter na dan). Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier over vallen, maar voor mij werkt het uitstekend omdat je je eenvoudig kan identificeren met de personages en snel met het verhaal kan mee laten voeren. Schitterend gespeeld ook door Jenkins die uitermate geschikt is voor z'n rol. Aan de ene kant een nikszeggend professortje, maar aan de andere kant toch een persoon met een bepaalde charisma, waardoor de relaties met Tarek en Mouna zeer geloofwaardig overkomen.

Het tempo ligt niet bijzonder hoog maar de film kabbelt rustig voort en is prettig te volgen met een paar relaxte tussendoor-scenes en fijne muziek. De setting in New York werkt ook goed mee in het scheppen van de juiste sfeer.

Uiteindelijk heb ik gewoon heel erg genoten van deze film en geef ik hem daarom 4,5*. Ben benieuwd naar volgend werk van McCarthy.

avatar van mer1973

mer1973

Heerlijk klein drama, waarin alles gewoon klopt, muziek script acteerprestaties en ga maar zo door.

Ben persoonlijk niet zo emotioneel aangelegd, maar voelde me aan het eind van de film toch zeer aangedaan.

Heb dit niet zovaak bij een film, maar op een of andere manier greep deze film mij bij de strot.

Klein pareltje.

avatar van KarlPopper

KarlPopper

Habibi! (Als je begrijpt wat ik bedoel).

En wat Thomas83 gezegd heeft "sums it all up".

avatar van KarlPopper

KarlPopper

JAmmer trouwens dat niemand van de personages de film Green Card gezien had.

avatar van james_bond_008

james_bond_008

goed verhaal, verder niet erg bijzonder.

avatar van donkied

donkied

Jenkins Rockt!!

avatar van BBarbie

BBarbie

Prachtige "kleine" film over een groot probleem: de impact op mensen van de Amerikaanse immigratiepolitiek na 9/11. De film ontroert door de harde, onmenselijke realiteit.
Geweldige rollen van Hiam Abbass en Richard Jenkins. Vooral de totaal onverwachte woedeuitbarsting in het detentiecentrum en de daaropvolgende scene met Zainab hakten er bij mij nog al in.
De soberheid van de film doet on-Amerikaans aan en dat maakt het al met al tot een klein juweeltje. Heel, heel mooi.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ingetogen maar daardoor vrij krachtig drama. Het verhaal heeft een goedwillend karakter en mede dankzij het toch feel-good jasje kijkt het lekker weg en is het alles behalve aangrijpend of ontroerend. In ieder geval niet hier. Daarentegen vond ik het wel een mooie film, erg sterk gespeeld vooral door Jenkins en het ziet er allemaal erg mooi uit. Visueel niet uitdagend maar wel onderhouden, en dat moet ook geprezen worden. Een rustige kijk op het verhaal, is prima uitgewerkt, paste er eigenlijk perfect bij. Al met al een goede film, niet heel bijzonder, maar het laat je wel met een voldaan gevoel achter, en daarnaast is ook nog een leuke afsluiting van mijn NY vakantie, ''oja daar ben ik ook geweest''-situaties zijn altijd erg leuk. Goed. 3,5 ster

avatar van Norma

Norma

Aanvankelijk wist ik niet zo goed wat te verwachten, want spontaan vriendschap sluiten met twee illegalen die je aantreft in je woning…kon me niet direct in dat idee verplaatsen. Maar in deze film werkt het in ieder geval.

De uitgebluste Walter die zich lekker laat gaan op de trommels (verkeerde naam, maar ben even kwijt hoe ze genoemd werden) levert aandoenlijke momenten op.

Naar het einde toe verdwijnt voor mijn gevoel de tot dan toe zeer genuanceerde toon m.b.t. de problematiek van de immigranten en wordt er net een ietsje te nadrukkelijk geprobeerd om sympathie op te wekken, maar verder blijft het gelukkig vooral een warme film over onverwachte vriendschappen.

avatar van AandF

AandF

Ik had hier toch wat meer van verwacht.

De opa was 'schattig' en het verhaal ontroerend. Mooi onderwerp, maar hier en daar toch wat saai. Ik had denk ik toch wat meer van de hele vriendschap verwacht, vooral de vrouw bleef afstandelijk.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Norma schreef:

Djembé.

A.s. zondag 21.40u op CANVAS, ben erg benieuwd! Richard Jenkins is een prachtacteur.