Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
amanda22
Ik ging ernaar kijken met het idee dat ik het toch niks zou gaan vinden, maar dat viel reuze mee.
Ik vond het een boeiende en mooie film, waar je helemaal in meegezogen wordt.
Hij duurt best lang en had op het eind wel ineens van opschieten....maar ondanks dat, zat ik er helemaal in.
Ik vond het wel jammer dat je hem niet echt klein ziet worden, dat gaat ineens zo snel, maar daarentegen als ik dat ook nog erbij zou moeten kijken zou het een 3,5 uur durende film worden en dat zou alles verzieken.
Ik heb er heerlijk van genoten....4*
ekoc
echt goeie film, zeg!
Mijn vraag: is echt gebeurd dat iemand heeft zeldzame ziek van oudste naar jongste? ik zag een genre als fantasie... maarjah echt prachtig. kan die film niet echt vergeten
doeshnormal
Interessant verhaal. Heel mooi gefilmd en gemonteerd. Goed geacteerd. Maar toch had ik niet hetzelfde gevoel als dat ik had bij Forrest Gump. Ik denk dat ik het einde ook niet supersterk vond.
Op zich was het wel aardig
Heel mooi dus allemaal, maar het deed toch net iets te weinig met me, daarom een 7.
Bartt88

Lijkt me niet.
Saai verhaal zeg. Snap niet waarom Fincher het zo wilde vertellen. Op zich is de gedachte best aardig, maar de uitwerking was ronduit saai. Beide hoofdpersonen leefden weinig bijzondere levens en dan moet het ook nog eens 3 uur duren..... Had zo een uur uit gekund. Vond de fotografie het enige pluspunt, zonder de aardige plaatjes had ik het waarschijnlijk voortijdig uit gezet.
Krappe 2,5 een zeer zwakke Fincher.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige film. Een heel mooi verhaal, veel dingen gebeurden die je niet zou verwachten. En natuurlijk geweldige acteerprestatie van Brad Pitt.
Gish
Erg lang en teleurstellend. Fincher onwaardig zou ik bijna zeggen, of liever Shame on you Fincher !
Het idee, naar een kort verhaal van Scott Fitzgerald, is aardig gevonden. De uitwerking is voorspelbaar, sentimenteel en nogal saai.
De dramatische effecten, voor zover aanwezig, werken nauwelijks.
Ik kan me niet voorstellen dat kijkers op enig moment een traantje weg zaten te pinken. Verder wel mooi gefotografeerd, maar het idee had een veel beter script verdiend. Zonde en hopelijk weer een thriller voor Fincher.
Stephanovic
De setting is prachtig, maar het is wel een erg lange zit uiteindelijk, het einde haalde ik maar met moeite. Maar die echte stoomschepen uit New Orleans etc, dat vond ik er prachtig uitzien.
El-royo
Sterke film. Op sommige momenten inderdaad ietwat langdradig, maar het begin en einde van de film maken veel goed. Een 8 dus 4*
Lovely Boy
Met grote nieuwsgierigheid voor de film gaan zitten en het eerste gedeelt boeit. Niet zo zeer vanwege wat er allemaa gebeurt dan wel vanwege de wetenschap van zijn afwijking en hoe dat zal verlopen. Naarmate hij de lichamelijk leeftijd van een tiener bereikt wordt het me allemaal wat te gezappig, het kabbelt allemaal maar wat voort en ook zijn later leven is niet echt boeiend. Het gebeurt allemaal maar, het komt hem allemaal maar aanwaaien lijkt het wel. En dan van die, in mijn ogen althans, nietszeggende gebeurtenissen als Tilda Swindon in dat hotel in Moermansk. Het mist drama vind ik. En dat wordt pas op het allerlaatste moment toegevoegde, wanneer hij dus een resepectable leeftijd bereikt, weer wordt gevonden en weer in zijn ouderlijk huis wordt opgenomen. Die laatste periode zorgt eindelijk voor wat verdriet, drama en diepgang wat mij betreft en door dat einde wordt het eindcijfer van een 3 naar 4 opgekrikt.
Een leuke film maar absoluut niet de topper die ik verwacht had, misschien nog maar eens kijken.
Laatste opmerking is dat het hierendaar wel sfeervol en mooi in beeld wordt gebracht. Net alsof het een sprookje is.
Thoommusic
Did I ever tell you I was struck by lightning seven times?
Wat een verhaal, top film.. Sfeer, acteerwerk, dialogen, beelden.. Het heeft een spookachtige maar prachtige uitstraling. Klasse.
Nelusje
Nouja, als jij een film 2,5 sterren geeft is ie zeker geen oscarnominatie waard in jou ogen, Nelusje. Je spreekt jezelf een beetje tegen.
Ik spreek mezelf neit tegen, ik geef aan dat het een goede film is tot het laatste half uur en dat het GEEN oscar waard is, omdat het einde zo slecht is.
Sorry, verkeerd gelezen
Niet dat ik het met je eens ben verder, maar dat is een ander verhaal.
Thoommusic
Prachtig gemaakte film, goed geacteerd en bijzonder verhaal, 2,5 uur echt van genoten en dan het laatste half uur... Benjamin veranderd weer in een baby! Alles is nog plausibel, in zekere zin dan, maar dat je weer veranderd in een baby van 50 cm. gaat mijn pet te boven! Wat een bagger einde van een mooie film. Snap niet dat deze uberhaupt voor de oscars is genomineerd
Waarom is het einde zo slecht? Het is het enige kloppende einde als je het verband met de klok begrepen hebt. Waarom is het belachelijk als hij een baby wordt terwijl je het deel dat er een baby van 80 geboren wordt wel prachtig vindt?
Filmi Corleone™
Dan heb je zoveel films van Fincher (fight club, se7en, panic room, zodiac) die ik leuk vind, en dan is dit zoveel minder! ..dit is echt 'te' traag en niet leuk meer. Erg jammer, beetje meer vlot spel + goede muziek houdt zo zijn typische films vaak wel in bedwang. Of een intrigerend verhaal..
quertero
Het concept was leuk maar slecht uitgewerkt.
Het was een langdradig verhaal zonder echte hoogtepunten.
Bijna slaapverwekkend zelfs!
Tigerlily
Ik vond het een hele goede film. Mooi verhaal, maar wel een beetje lang uitgerekt. Ik heb dan ook ergens in het midden de film stopgezet en even wat anders gedaan
Leuke characters en mooi in beeld gebracht. Ik heb nieuw respect voor Brad Pitt, die man kan dus wel acteren
Mooie rol van Cate Blanchett.
Catscan
de 1ste keer heb ik hem s'avonds opgezet .. en viel zowat in slaap... dacht nog .. dit is geen film voor mij .. en ga dus ook geen stem uitbrengen.. omdat het gewoon mijn genre niet is, en mijn stem zo niet eerlijk en oprecht is.............. (zouden meer mensen eens moeten doen!)
Toen weekje later .. s'middags de film aangezet.. toen ik niet moe was, en hij boeide me goed en vondt het een zeer vermakelijke film om naar te kijken!
Goed acteerwerk van brad!!
Wel een zeer!! afgeraffeld einde ... HEEEEL erg jammer!
3,5 *
Sammetje73
Had er totaal geen voorstelling van, zeker niet aangezien hij zolang duurt, maar deze film heeft mij van het begin tot het einde geboeid!!
Een aanrader dus!
Anneniem
Ik vond het een erg mooie film, maar ik begreep niet zo goed waarom juist benjamin van oud naar jong ging. Had hij een connectie met die klokkenmaker ofzo? of was het gewoon toeval dat hij die ziekte had, en niet iemand anders die in dezelfde tijd geboren is
Cinemaniak
Ik wilde eigenlijk tussen 4,5 en 5 zitten. Voor de rest een mooie film (duurt wel wat lang). Ik had er vooraf geen verwachtingen van en hij heeft me dus geen moment teleurgesteld.
moviemafketel
- 19752 berichten
Vanmiddag snel gekeken, omdat die vanavond terug moest naar de videotheek. Misschien niet de beste omstandigheden om deze film te kijken. Hij duurt wat mij betreft iets te lang. Het laatste uur is niet echt een toevoeging. De muziek vond ik zoals hier eerder gezegd is niet geweldig.
De film is een mix van Forrest Gump en Big Fish.
Het uitgangspunt is natuurlijk geweldig om een film over te schrijven,maar ik kan bijna geen enkel moment voor de geest halen dat het me echt naar de strot greep. Ik vind Pitt als "oudje" het leukste/grappigste stuk. Die jeugdige ondeugendheid in een bejaard pakkie. De 7 keer geraakt door bliksem-kerel moest ik stiekem ook wel om lachen. Die droogheid.
Het kleurgebruik vond ik wel erg mooi. De scenes op de boot en de maffe kapitein zijn ook nog interessant om naar te kijken, maar een beetje vanaf dat moment raakten ze mijn aandacht een beetje kwijt.
Zijn echte vader en zijn emoties kwamen niet lekker over. De liefde tussen Pitt en Blanchett pakten me ook niet en bij de oude Blanchett/dochter-relatie was ook geen echte magie te vinden, zoals dat in Big Fish bijvoorbeeld zo was.
Nogmaals het idee van het script is van te voren al bijna Oscarvoer, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de uitvoering toch stukken beter, strakker, sneller en emotioneler had gekund. Ben wel blij dat ik hem eindelijk eens heb gezien, want het is zeker geen slechte film.
Groznyy
Voor de originaliteit van de film geef ik alvast de volle score. Bij deze film had ik eindelijk nog eens het gevoel dat ik naar iets keek dat ik nog niet voorheen in andere films heb gezien. Het verjongingsproces dat we doorheen de film zien, is briljant gemaakt en ik heb het helemaal voor de wat knarre stem van Brad Pitt. Zeker het beginuur van de film was in een mum van tijd voorbij en had me helemaal aan het scherm gekluisterd. Ook door de muziek die subtiel aanwezig was en de film daardoor heel aantrekkelijk maakte. Echter, dan moest nog een 2e en een 3e uur komen en die konden me minder bekoren. Deels omdat alles al wat in zijn plooi was gevallen. Je wist dat de romance tussen Brad Pitt en Cate Blanchett ging voortduren, je wist dat je Brad Pitt nog een heel eind zou verjongen et cetera.
Het is hier trouwens al een paar keer gezegd, maar ik heb het nu toch ook wel stilaan gezien dat we het verhaal te zien krijgen door een oude vrouw óf man die op sterven ligt ... verre van origineel.
Nu, in globo verdient de film in mijn opzicht toch zeker nog de 4*. -1* om de reden die moviemafketel hier boven mij aanhaalt: "uitvoering toch stukken beter, strakker, sneller en emotioneler had gekund."
PS: waarom moest die orkaan nu in de film worden opgenomen? Om extra sfeer en spanning te creëren? Of zat er een bepaalde symboliek achter? In ieder geval, het werkte me toch behoorlijk op de zenuwen.
Vinokourov
Prachtige productie met een origineel concept, daar moet deze film het vooral van hebben. In de kritiek dat het niet diepgaand is, kan ik me wel vinden. Daar had inderdaad meer aan gedaan kunnen worden. Desalniettemin aangename film, die voor de ruim 2,5 uur lange speelduur me niet wist te vervelen.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging