Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Rouleerder
Dat de film zo lang duurt, hoort bij de film, een leven van zo'n persoon kan je moeilijk in 2 uutjes laten zien,
Zoek je aactie, kies een andre film, hou ja van een echt goede film
dan moet je deze gezien hebben
*****
Jan met de pet
Geweldige film, begin misschien wat traag duurt ook bijna 3 uur, maar verder Top: 4.0
Delvenaartje
Super film!
Het is wel dat je er 'even voor moet gaan zitten' maar zo'n supermooi verhaal!
Definitly one of my favourites, alleen al door het feit hoe ze Benjamin telkens zo veranderen.. top!
behangdelul
In het begin denk je; wat langdradig, maar iedere seconde heeft een funcite......vanaf de helft van de film wordt het een echte topper!5 sterren!
SiD3Sp|N
Snap niet zo goed wat er zo positief is aan deze film. Apart verhaal en een film waar niet veel op aan te merken valt maar zal me zeker niet bijblijven. Kan er niet meer als 2,5 ster voor geven.
Snaaf
Ik heb precies hetzelfde! Ik kijk eigelijk altijd films af voordat ik een mening geef, maar ik heb deze uit gezet na een dik uur omdat er naar mijn mening gewoon geen aantrekkelijk verhaal in zit. Het is een kwalijke zaak om te oordelen als je een film niet af hebt gekeken, dus dat laat ik ook achterwege. Maar naar mijn mening is deze film wel ietswat overrated. Het acteerwerk is prima, maar volgens mij moet je echt héél stoned zijn voordat je deze uit kan zitten !!
Rodger
pracht film, ik vergelijk hem wat met forrest gump... mooi levensverhaal en boeiend van het begin tot het einde
JohnWilliams
Als je het zo stelt snap ik hem, maar voor de rest lijkt het niet op Forrest Gump natuurlijk.
Muziek is ook perfect van Desplat!
Sol-
De enige gimmick is dat jonger worden, voor de rest is het een levensfilm zoals alle anderen. Ik heb nou niet echt super geinteresseerd zitten kijken. Ook een aantal keer opgestaan voor de wc, thee en andere versnaperingen. Dat maakte niet echt veel uit. De grote lijnen bleef je volgen.
joeythebest
Ik vond het een iets mindere film dan ik verwacht had. Toch is het wel een boeiende film.
Pieter-nl
helemaal mee eens
gauke
Film deed me af en toe aan Forrest Gump en Titanic denken (ik weet niet precies waarom). Briljante rol van Brad Pitt (al is het met behulp van computereffecten) in een origineel, maar ook ongeloofwaardig verhaal. Film heeft me gedurende de 166 minuten weten te boeien.
Tomato
Ongelooflijk slaapverwekkende film, veel te lang wat mij betreft. Best mooi gedaan hoor, maar wat mij betreft had er makkelijk 45 minuten vanaf gekund. Verder leuk hoor dat steeds jonger worden, ik vond het allemaal niet zo heel bijzonder...
twin
Mooi verhaal over de vergangkelijkheid van het leven.
Hoogtepunt : de laatste blik van de baby naar Daisy is werkelijk hartverscheurend
Don MN
Morgen te koop op dvd, ga 'm meteen halen heb wel zin in een nieuwe Fincher.
TwoM
Het idee achter deze film is wel goed gevonden, maar het verhaal wordt naar mijn mening iets te veel uitgerokken.
Eens je het uur gepasseerd bent in deze film, heb je het zo wel gezien. Maar dan gaat de film nog bijna twee uur door op dezelfde eentonige wijze...
Desalniettemin is het verhaal wel ok en op de acteerprestaties valt natuurlijk ook niets aan te merken...
Zoyechka
Ik vond het wel een film waarmee je je kunt amuseren ( ikheb hem notabene op een boot gezien toen ik naar Nederland terugging ) .
Sommige momenten zijn inderdaad langdradig, maar uiteindelijk maken het acteren + het verhaal het wel goed.
Overigens, het einde waar zij met hem op schoot zit, als hij een baby is, vond ik erg emotioneel :>
Remi
Buiten dat zie ik wel meer overeenkomsten tussen The Curious Case of Benjamin Button en Forrest Gump.
eldorado
Geen groot acteur...zeker geen Fightclub en Se7en gezien.
Sorry , ben geen fan van Brad Pitt ook niet in deze films.
rose
Wauw...Een film die mij recht in mijn hart raakte.
Jasper72
Deze film liet mij eigenlijk onaangeroerd. De personages komen nergens echt tot leven en dan heb ik moeite met een film. De enige keer dat ik dacht 'ja, dit gaat de goede kant op' was het moment dat de personages van Pitt en Blanchet ongeveer even oud waren waardoor er gelijk meer diepgang in de personages kwam. Verder blijven ze allemaal eendimensionaal. Daarnaast vind ik de film ook vrij lang, op zich geen probleem, maar dan moet er wel een scenario zijn die diepgang genereert in personage én plotontwikkeling. Het blijft allemaal wat vlak.
rose
Geen diepgang en vlak? Het beschrijft zijn hele leven. De hele film zit vol met liefde, verdriet, teleurstellingen, hoop etc. Ik voelde elke traan, lach en verliefdheid van hem in me. Kon helemaal meeleven. Knap dat een film dat zo kan losmaken.
BlueSoul
Emotionele film die mij hard heeft doen nadenken over het leven en de dood. Achter elk leven schuilt een verhaal en hoe excentriek dat verhaal ook mag zijn, op een bepaald punt eindigt het en wat er zich daarna afspeelt is een vraag die menig mensen reeds 1000en jaren bezighoudt. "You can be as mad as a mad dog at the way things went, you can curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go."
- 2035 berichten
Ik vond het begin prachtig!, en begon zelfs te twijfelen of het echt wel zo is dat je 'oud' geboren kan worden en dan weer jonger kan worden.
Maar zodra hij (Brad pitt) echt weer 'zichzelf' werd... ja toen was net of de pil uitgewerkt was.. ik was 1 een keer weer nuchter. En dat houwd mij van de 4 sterren af.
- 2035 berichten
Ja ja Rose.... je bent gewoon gek op Brad pitt, dat is het gewoon !
geef maar toe...
rose
Ja ja Rose.... je bent gewoon gek op Brad pitt, dat is het gewoon !
geef maar toe...
oke.. dat vind ik mooi
jaimyrl
Wat een goeie film hij zit goed in elkaar en de verhaallijn is ook heel goed.
ik geef bijna nooit een reactie op een film of iets maar deze is het zeker waard ik heb hem op blu ray gezien en ik heb 166 min genoten.
Echt een aanrader 4,5 *

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging