• 9.373.063 stemmen

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Drama / Fantasy | 166 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Curious Case of Benjamin Button

"Life isn't measured in minutes, but in moments."

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?

Benjamin Button

Grandma Fuller

Elizabeth Abbott

avatar van DragQueen

DragQueen

Een schitterende film van fincher. het camerawerk en de visuele aspecten van deze prent zijn dan ook dik in orde. verder is het verhaal mooi, en boeiend van begin tot eind. ook al weet je vrij snel hoe het geheel zal gaan lopen, toch blijf je kijken. brad pitt acteert naar mijn mening erg goed, evenals blanchett. 4 sterren.

avatar van Rulo

Rulo

Goede film, alleen één ding vind ik wel een beetje raar: Hij wordt geboren als klein oud babytje, en ik had verwacht dat hij als een soort van grote baby zou sterven, niet dat hij weer zou krimpen. Nu klopt óf het begin niet, óf het eind.
en wat iedereen al zegt dat zijn omgeving het zo gemakkelijk accepteert.

Verder echt een topper.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het viel me op dat David Fincher zijn films allemaal vrij goed zijn

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Erg leuke film om naar te kijken.

Vertelt gewoon het hele levensverhaal van Benjamin Button.

Ook wel goed bedacht dat verhaal. Ondanks dat het fictie is.

avatar van xIngeborg

xIngeborg

Wouw, wat een ontzettend mooie film! Aan het begin soms wat lastig te volgen(zonder ondertiteling), maar het verhaalt grijpt je echt. Alsof je zelf in het verhaal zit

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Mooie film hoor, erg origineel ook. Misschien wel wat lang maar dat vind ik zelf niet erg storend hoor, vooral omdat hij blijft boeien. Het is allemaal fictie dus sommige dingen neem ik wel met een korreltje zout.

avatar van Milan07

Milan07

Ik mis een beetje de boodschap in deze film. Verder valt op dat zijn directe omgeving zo makkelijk omgaat met het gegeven wat Bejamin overkomt. De relatie met partner en dochter komt geheel niet uit de verf. De laatste scene's zijn wat triest en blijven nog een poosje in mijn hoofd spoken. Toch wel een bijzondere film, misschien had de lengte wat korter gekund.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Milan07 schreef:

Ik mis een beetje de boodschap in deze film.

Alles in een mensenleven zal uiteindelijk verdwijnen, behalve de ondoorgrondelijke wegen der liefde.

Zo zijn er nog wel meer, maar dit is volgensmij de moraal. Verder ben ik het wel redelijk met je eens, alhoewel ik denk dat de film met een kortere speelduur minder goed gewerkt had.

Milan07 schreef:

Ik mis een beetje de boodschap in deze film.

Boodschappen doe je bij de Albert Heijn ~ Dick Maas.

Stephan

Een leuk citaat, maar het zegt meer over Maas dan over de waarde van de stelling.

avatar van gotti

En het zegt nog meer over je interpretatie van de stelling.

Stephan

Die lijkt me duidelijk toch? Maas vindt een boodschap in een film onbelangrijk. Ik niet.

avatar van Quido

Quido

Ligt er maar net aan hoe je het (als maker) aanpakt. Bovendien vond ik in Maas' meest recente film (Moordwijven) wel degelijk enkele zgn. 'boodschappen' zitten. Of hij dat nu bewust deed of niet. Naast de maker, ligt dus ook een groot deel van het al dan niet bevatten van een boodschap in een film bij de (interpretatie van de) kijker.

Stephan

Zoals Maas het in zijn stelling zegt klinkt het toch als antwoord op de vraag: "Wat is de boodschap?" met als strekking: "Wil je een boodschap, kijk dan niet naar een film maar ga naar de Albert Heijn". Dat het publiek zelfs uit de No-Brainers van Maas nog boodschappen halen geeft alleen maar de honger ernaar aan.

avatar van gotti

Het gaat me niet zozeer om de boodschap zelf, maar meer hoe ie gebracht wordt. Als het goed is heeft elke film wel een boodschap. Alleen in de ene film wordt ie je door de strot geduwd en bij de andere film merk je nauwelijks dat je naar een boodschap aan het kijken bent.

En ja, zelfs Maas' films hebben een boodschap hoor, ook al zegt ie zelf van niet.

Stephan schreef:

Ik vind het een van de beste dingen die er ooit in Nederland over film gezegd zijn.

gotti schreef:

Als het goed is heeft elke film wel een boodschap.

Hoe kom je daar bij?

avatar van Phoenix

Phoenix

Daarbij zit er in deze film toch een dikke vette onsubtiele boodschap?

Ben je trouwens al een beetje bijgekomen, Wouter? Want dan ben ik wel benieuwd waarom je zó enthousiast bent, zeker omdat de parallellen met Forrest Gump ("sentimentele draak") me ook evident lijken

Wouter schreef:

Hoe kom je daar bij?

Elke film wil iets vertellen. Of je het een boodschap wil noemen of niet valt over te twisten.

gotti schreef:

'Boodschap' suggereert dat de maker zich moreel superieur acht aan zijn kijkers. Hoe duidelijker de boodschap, des te rechtlijniger de film. Wat mij betreft is diepgang in films dus heel wat anders dan het hebben van een boodschap. Dat laten we beter over aan propaganda-films.

avatar van serpico

serpico

Wouter schreef:

Helemaal niet. Een boodschap geven is gewoon een vorm van je mening geven. In het geval van een film vertel je een vertaal en trek je er een bepaalde conclusie uit. In dit geval: nothing lasts (geloof ik). Om dat te vertellen hoef je je aan helemaal niemand moreel superieur te voelen.

avatar van Wouter

Noem het dan geen boodschap. Een film definieren naar zijn evt. boodschap is hem behoorlijk tekort doen.

avatar van td1991

td1991

Leuke film en goed acteerwerk. Wel vind ik dat er een aantal stukken weggelaten hadden kunnen worden waardoor de film niet zo lang duurde. Verder zeker een aanrader

avatar van HASCH

HASCH

Een verassend gegeven, goed verfilmd. De moeite waard om de lange zit toch uit te zitten.

avatar van what is truth

what is truth

Tja viel best tegen, erg langdradig. jammer, had er meer van verwacht.

3.5 x 2 = 7 voor de moeite.

avatar van wasta

wasta

Goede film, maar ik miste het 'Fincher' gevoel...

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Eindelijk gezien en genoten op BluRay! Kreeg Forrest Gump-achtige gevoelens tijdens de film, had wel het idee dat de film iets korter had gekund, maar verder een heerlijke film!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

patjenmgn schreef:

Goed gevoeld, verhaal is van dezelfde auteur.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

De film is wel heel langdradig waardoor het soms slaapverwekkend is. Het verhaal echter en de boodschap (alles is vergankelijk en tijdig) is goed in vorm gegoten en confronteert de kijker naar dit bikkelharde oordeel dat we allemaal eens gaan meemaken of al hebben meegemaakt.

avatar van Tommeh

Tommeh

Niet overal even origineel. Het doet inderdaad wat aan FG denken en de scene van Daisy's ongeluk lijkt wel direct ge-copy-paste uit Amelie. Toch vond ik dit een prachtige film. Vooral interessant om te zien hoe het bizarre uitgangspunt de thema's en de emoties die daaruit voortvloeien versterkt.

avatar van biebel

biebel

Inderdaad een hoog FG-gehalte, maar het is idd een goede film. 4 sterren.