Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Beleza
Ik verwachtte ongelofelijk veel van deze film, iedereen had het er over en de recenties waren ook niet verkeerd. Maar hij heeft me toch teleurgesteld. Hij was zeker vermakelijk en ook op de acteerprestaties kon ik niets aanmerken, maar ik miste gewoon iets.
En daarbij kon ik ook totaal geen "chemistry" ontdekken tussen Brad en Kate, maar misschien ligt dit aan mij.
3.0 *
gino91
Een ontroerend verhaal, het is natuurlijk fantasie maar door de reele karakterontwikkeling en gevoelens van de hoofdpersonen laat je je gedurende 3 uur meeslepen in dit verhaal. Een van de betere films die gemaakt is de afgelopen 5 jaar.
Masterkeeltie
deze film heeft mij erg geboeid door de vele reclames op tv en in de gidsen leek het me een leuke film.. die ik zeker moest kijken..
ik vind het echt een heel origineel verhaal en zeker als hij sterft als een paar maanden uit jongetje.. het was wel erg voorspelbaar soms maar het is een leuke en ontzettende mooie ontroerende fantasy/drama
zeker een wannabee
4.5
Roel B
Goeie film, niet meer en niet minder. Eigenlijk weet je vooraf al ongeveer wat er gaat gebeuren. Dat is ook prima. Maar ik werd niet geraakt door het verhaal, dat ontbrak er een beetje aan.
83Utreg!
ik vond hem niet slecht, maar ik had er veel meer van verwacht
papaEd
Zo juist gezien in één woord een geweldige eneen bijzonder mooie film.
Heb er bijna geen woorden voor.
5.*
Captain Pervert
Een mooie film, helaas net iets te lang voor mijn gevoel.
Ik moest tijdens het kijken vaak denken aan Forrest Gump (ook al zo'n geweldige film).
De gebeurtenissen houden niet allemaal verband en daardoor zijn sommige dingen interessanter dan de andere, maar over het algemeen is het een prachtige film die boeit van begin tot eind.
Grootste minpunt, naast het feit dat zijn vader hem zomaar herkent, is toch wel dat Button in het echt allang was ontvoerd door Defensie om hem te testen in een lab. De personages accepteren het jonger worden van Button zonder enige verbazing. Ze vinden het allemaal wat vreemd, maar accepteren het zonder verdere vragen. What the fuck?
Grootste pluspunt is wel de schmink enz, het is echt een nieuwe benchmark voor make-up.
4.5 sterren.
P.S.
Ik vraag me alleen wel af hoe het nou precies zit want op IMDb zie ik wel allerlei acteurs die Benjamin tijdens verschillende levensfasen spelen, spelen ze dan alleen zijn lichaam en is Pitt's geschminkte hoofd er met de computer opgeplakt?
tijn79
Visueel een erg mooie film.
Mooi verhaal ook.
Acteer prestaties waren ook zeker de moeite waard.
Echter de film is erg langdradig, maar desalniettemin zeer zeker de moeite waard.
papaEd
Visueel een erg mooie film.
Mooi verhaal ook.
Acteer prestaties waren ook zeker de moeite waard.
Mee eens de film had het ook al wel goed gedaan als die 2 uur zou duren ipv nu 166 min.
SJRS.VLDT
Mooie effecten, mooi verhaal, mooie muziek, mooie acteerprestaties, mooie beelden en een te lange speelduur. Toch wist deze film mij wel te raken op de meeste momenten.
4sterren.
langadjungda
Mooi verhaal! Jammer dat hij een beetje langdradig is.
Echt een zondag middag film voor op rtl4!
haha Jammer genoeg houd ik nooit zo van films op rtl4!
Maar voor het genre geef ik het een 3,5*
langadjungda
Overigens de film Bassie en Adriaan en de verloren schat vond ik ook niet slecht. Goede spanning opbouw en nog meer goed dingen..
Xx Stifler xX
ik vond em slaap verwekkend om eerlijk te zijn :S heb em maar afgezet
jhangoor
Geniale film, pachtige nuances over het omkeerde leven.
Pfffff, dit had best wel 3 kwartier korter gemogen!
Begrijp me niet verkeerd, het is een aardige film geworden maar wel een enorm lange zit die regelmatig best saai was.
De film kan je eigenlijk in 3 delen breken. Het deel met de ''oude'' Benjamin, met de Benjamin op gemiddelde leeftijd en de fase waarin hij steeds jonger wordt tot baby aan toe. Maar waar hij dus eigenlijk stokoud is.
Het 1e deel was duidelijk het beste. Dat was ook het enige gedeelte uit de film dat enigzins ontroerde. Het opaatje dat Benjamin speelde was erg goed. Een lieve, oude bejaarde in beeld met de geest van een kind. De hele introductie van Benjamin en zijn afwijking is mooi in beeld gebracht. Het 2e deel begon was mooi met Benjamin die op de boot gaat werken en onder andere betrokken raakt bij een U-Boot aanval (sterke scene!) in de Tweede Wereldoorlog.. Maar na een tijdje was het gedaan met het boeiende plot en kreeg je weer het standaard liefdesverhaal dat wel erg voorspelbaar en zoetsappig was. Ik haakte zon beetje af. Daarnaast pakte het liefdesdrama me totaal niet. Ondanks dat Blanchett niet verkeerd acteerde vond ik haar rol erg eenzijdig en kil. Bij zon plot moet je normaal als kijker toch echt hopen dat het maar goed moet komen. Mij boeide het weinig in dit geval.
Het slot van de film vond ik nog minder interessant. Het pakte me gewoon allemaal niet.
De film vind ik aardig veel weg hebben van Forrest Gump. Denk maar na: Ook hier aan de hand van flashbacks een verteld levensverhaal van een apart iemand die veel heeft meegemaakt in zijn leven. Ook hier de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en zoon. Ook hier trekt hij naar de scheepsvaarderij toe. Ook hier wordt er later gevaren met een zeilboot. Ook hier heeft hij een jeugdliefde die hij meermaals kwijt raakt maar uiteindelijk toch voor zich wint. Ook hier overlijdt de moeder.En uiteraard een soortgelijke quote dat je niet weet wat het leven je zal brengen. De chocolates quote uit Forrest Gump kent ook iedereen wel. En ik mis vast nog meer voorbeelden.
Maar waar Forrest Gump me echt raakte, soms emotioneerde en zeker erg vermaakte, daar neemt deze film zich veel te serieus en is het bij vlagen een saaie, lange zit geworden. En veel te zoetsappig en uitgerekt.
De film is best aardig om een keer te zien, maar meer niet. Dankzij het goede acteerwerk van bijna iedereen plus de mooie aankleding van de film (er zaten regelmatig mooie sfeerplaatjes in zoals op zee of over Parijs heen) en het plot dat toch ook op zijn tijd zeker boeide is de film op zich best wel een aanrader. De boodschap van de film over de tijd was een mooi gegeven. Het eindshot met de klok was een geslaagde afsluiter. Topfilm? Nee, zeker niet.
ChielB
Ik ben blij met de uitgebreide uitleg hiervoor, want in grote lijnen kan ik me daar zeker in vinden. Een mooi en origineel verhaal dat door clichématige uitwerkingen nergens echt boeiend of bijzonder wordt. 2,5**
jojoshua
3* vanwege het mooie acteerwerk, de mooie beelden en het interessante verhaal. De film is wat mij betreft wel veel te lang en wordt naar mijn bescheiden mening wat saai op een gegeven moment.
De film heeft me dan ook niet echt weten te raken.
JellevOosterhout
De film heeft me dan ook niet echt weten te raken.
ik ben het helemaal met je eens zoals ze in de media vertelde hoe de film in elkaar zat leek het me leuk om hem te bekijken maar toen ik hem vol goede hoop zat te kijken was ik toch wel teleurgesteld.
Filmkriebel
Saai vond ik de film niet. Het verhaal was aangrijpend genoeg om me twee en een half uur bezig te houden en enkel daarom krijgt het nog een 3* van mij. Het verhaal heeft absoluut een bijzondere invalshoek, maar het bleef ook absoluut een oppervlakkig en standaard liefdesverhaal. De vonken spatten er zelden af en een traantje wegpinken zat er ook niet in. Apatische rollen van Brad Pitt en Cate Blanchett, die er de hele film wat duf bijlopen. Maar o zo schitterende en stijlvolle beelden de hele film door. Het was gewoon erg mooi om naar te kijken.
BB heeft zo zijn gebreken : de hele situatie is gewoon onmogelijk en ik kon er daarom moeilijker om geven dan in een normale romantische film. De film zit ook vol plotholes : op een bepaald moment beschrijft Button een opeenvolging van situaties net voor Daisy aangereden werd door een auto. Dat kon hij toch onmogelijk weten? Button heeft in zijn leven zelden gewerkt, behalve op die boot. Straf voor iemand met weinig financiële middelen om naar Parijs te reizen enz. Dat maakte de geloofwaardigheid van de film er niet beter op.
boemboem27
de film was inderdaad wat te lang,hij was aardig maar ook niet meer dan dat.
goed voor een druilerige zondagmiddag.
acteerprestaties waren goed van beide hoofdrolspelers
Replicant
Wat een prachtige film dit, echt heel bijzonder.
Een gewaagd verhaal en dat waardeer ik wel.
Doordat het een verhaal is dat een beetje apart is in filmland wordt er natuurlijk extra veel kritiek op geleverd aangezien het lastig is om zo'n film helemaal perfect te maken.
Toch vind ik deze film echt fantastisch, je moet er voor gaan zitten en het verhaal over je heen laten komen...
Het genre is drama fantasie film, als je niet wilt accepteren dat er fantasie in zit, moet je deze film niet gaan kijken, het kan dus niet echt gebeuren.
Er zijn genoeg drama's die wel echt gebeurd zouden kunnen zijn, dit is er dus niet een.
Een grootse film, als je er voor open staat.
Opnieuw een bijzondere film van Brad....
fappie
- 2005 stemmen
zeer goede film dit. Het enige wat me opviel in de film was dat niemand echt verbaast was over hetgeen wat er met Benjamin Button gebeurde. Tenminste... niet in in de zin van WOOW!.
mja ik vond het verhaal erg sterk en goed acteerwerk. Brad Pitt had wel een Oscar mogen krijgen voor deze film.
Chimpz
De screenplay werd geschreven door de schrijvers van Forrest Gump en dat is er echt aan te zien. Forrest gump was een personage met een lichte vreemde aandoening, maar een heel bijzonder leven. Benjamin Button (Brad Pitt) is daarentegen een heel, heel vreemd personage met... een vrij normaal leven. Het coolste aan de hele film is de manier waarop Benjamin als oud, jong ventje wordt afgebeeld. De techniek is nog niet perfect (op sommige momenten zie je wel dat het CGI is), maar staat toch al voor 95% op punt en dit is echt wel revolutionaire cinema. Verder is de cinematografie wondermooi, er zitten immens veel mooie beelden in en de passende, bombastische soundtrack is ook om van te smullen. Al bij al is dit gewoon Forrest Gump, maar minder groots. Het personage zelf is interessanter, en de personages die hij doorheen zijn leven tegenkomt zijn minder memorabel. De helft van de film is een mooie romance tussen Benjamin en Daisy (Cate Blanchett), en dat geeft de film toch wel een extra dimensie (en dat was nodig). De film vraagt mss wel veel van sommige kijkers met een speelduur van 2 uur en 3 kwartier, maar hij is het zeker waard. Eén van de betere blockbusters dit jaar.
filmnetraam
Ik zie dat Moviemeter gebruiker beduidend minder antiasiast zijn over deze film ((3,79 / 5) * 10 = ~ 7,6 tegenover 8.2 op imdb) maar toch kon het mij zeker wel boeien en was de speelduur geen enkel probleem. Ik vond de film zelfs zeer vermakelijke film.
Couch Potato
Langdradig of niet, dit is het soort film dat me van in het begin pàkt; Een ongelooflijk verhaal, maar prima in beeld gebracht, een film verzorgd tot in de puntjes, prima vertolkingen, en een heel apart verhaal.
Héél biezonder en voor een deel uiteraard "science fiction", niet echt mogelijk, maar toch.... schitterend; Deze film heeft me erg gegrepen. Lang geleden, een film van dit niveau.
bateman
Goede film, mooi gemaakt. Beelden waren goed geschoten. Wat ik vooral miste in de film wat de gevoelens van Benjamin nu waren ten opzichte van zijn vader. Soms kreeg ik het idee dat Benjamin hetgeen hem overkwam in zijn leven wel allemaal best vond.
Don MN
Omdat hij nooit een vader had gehad denk ik dat hij 't snel kon accepteren.
Couch Potato
Gisterenavond deze film gaan bekijken.
Dit is echt een film voor fans van drama's. Het is dan ook een van de beste drama's die de laatste jaren gemaakt is. Het verhaal sleept je enorm mee, de inbeeldzetting is gewoon magnifiek, en dan spreek ik nog niet van alle make-up en kledij. Gewoon de shots op zich gaven me op sommige momenten al kriebels. Het acteerwerk is subliem, dit is een van de beste rollen die Brad Pitt ooit gespeeld heeft, tevens Cate Blanchett is schitterend in haar rol als Daisy.
Ondanks het feit dat de film op een trage manier zonder veel spectakel voortvloeit, wordt het nergens saai, er zijn telkens weer dingen die je aandacht vestigen.
Een zeer speciale film die welkom was na een hele periode van herwerkingen van oude films of weer een nieuwe film met een eeuwenoud verhaal. Prachtige uitwerking, goed verhaal, super cast, voor mij een dikke 9/10
Ik zou dat echt niet beter gezegd kunnen hebben!
Volledig akkoord, blij dat ik hem nu gezien heb, zie!

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging