• 9.372.602 stemmen

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Drama / Fantasy | 166 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Curious Case of Benjamin Button

"Life isn't measured in minutes, but in moments."

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?

Benjamin Button

Grandma Fuller

Elizabeth Abbott

avatar van StevenDC

StevenDC

Verschrikkelijk voorspelbare film. Met zo'n toch wel interessant uitgangspunt had je een erg leuke film kunnen maken. Nu kwam het ene cliché na het andere aan de beurt.

Heel terecht dat ze geen enkele belangrijke Oscar haalden. Slumdog Millionnaire is minstens 10x beter.

Misschien een beetje streng in mijn quotering, maar het was dan ook zo'n teleurstellng.

gauke schreef:

Forrest Gump vanwege levensverhaal met voice over.

Titanic vanwege de oude vrouw, die bijna dezelfde rol heeft als Rose.

Ik vond de film dan ook te weinig op zichzelf staan. Want het is een interessant plot, waarom dan zoveel basiselementen jatten van andere films? Zonde dus want de film heeft wel potentie en raakte bij mij ook de gevoelige snaar.

Remi

waarom dan zoveel basiselementen jatten van andere films?

Zoals?

Parisa schreef:

Forrest Gump vanwege levensverhaal met voice over.

Titanic vanwege de oude vrouw, die bijna dezelfde rol heeft als Rose.

Heerlijk suf, jezelf quoten.

Remi

Je noemde die twee films omdat je guake quote, ging ervan uit dat je nog meer films bedoelde.

Parisa

Nope, die twee. Maar dat zijn zo'n belangrijke dingen ook voor deze film. Vandaar.

Remi

The Curious Case of Benjamin Button heeft inderdaad veel weg van Forrest Gump. Maar alleen omdat de oude vrouw haar verhaal doet, deze film met Titanic te vergelijken is me een beetje vergezocht.

avatar van Don MN

Don MN

Valt allemaal wel mee vind ik, het is juist dat het opvalt omdat beide ondanks een handicap toch een 'mooi' leven leiden. Beide personages zijn anders, qua innerlijk vind ik Forrest en Benjamin nou niet echt veel van elkaar weg hebben. Titanic vanwege de narrator is wel begrijpelijk, kan vanwege de romance een beetje vergelijkbaar zijn.

Een paar voorbeelden van de vergelijkingen tussen Benjamin en Forrest;

- Benjamin en Forrest hebben beide één biologische ouder, de andere is gestorven.
- Beide zijn verliefd op een meisje dat hen eerst afwijst, maar ze worden beide vader en ze zijn beide bang dat het kind dezelfde eigenschappen zal krijgen dat van hun vader.
- Zowel Benjamin en Forrest groeide op in een ruimte waar mensen komen en gaan (Forrest in een hotel, Benjamin in een verzorgingshuis).
- Benjamin en Forrest waren als kind totaal anders dan de rest, vonden wel een soort van troost bij een meisje van dezelfde leeftijd.

avatar van rose

rose

Er kunnen wel vergelijkingen zijn, maar ik vond FG geen ene fl...aan.

Daar zit dan weer het verschil in.

avatar van invincible

invincible

rose schreef:

Er kunnen wel vergelijkingen zijn, maar ik vond FG geen ene fl...aan.Daar zit dan weer het verschil in.

Wel op uw woorden letten he.

avatar van Magical Elvis

Magical Elvis

Vond het een hele goede film. Heeft me van begin tot eind kunnen boeien. Top film!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

invincible schreef:

Wel op uw woorden letten he.

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Hele goede film. Goed verhaal, mooi beeld en er gebeurd best veel.

Duurt misschien iets te lang, maar ik kwam niet echt scenes tegen die ze van mij hadden mogen weg laten..

avatar van romain

romain

Een man die steeds jonger wordt in relatie tot een normaal ouderwordende vrouw. Dat is zowat het enige interessante aan deze film. Alle subplots in deze film dragen niets bij (orkaan Katrina?) en zijn bovendien oersaai en veel te lang uitgesponnen. Brad Pitt staat ook niet echt sterk te spelen. Blanchette staat zoals altijd haar vrouwtje.

In 90 minuten had alles verteld kunnen zijn. Voor de make up, special effects en het leuke uitgangspunt **.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

romain schreef:

In 90 minuten had alles verteld kunnen zijn.

Ik denk het niet. Dan zou je de boel afraffelen, en dat zou jammer zijn.

avatar van Blokland

Blokland

Ik moest een traantje wegpinken bij deze prachtige film...

avatar van bloodymagic

bloodymagic

gauke schreef:
Film deed me af en toe aan Forrest Gump en Titanic denken (ik weet niet precies waarom). Briljante rol van Brad Pitt (al is het met behulp van computereffecten) in een origineel, maar ook ongeloofwaardig verhaal. Film heeft me gedurende de 166 minuten weten te boeien.

De film vertoont erg veel overeenkomsten met Forrest Gump. Het is ook van de zelfde maker als ik me niet vergis.

Moet je maar is op google: The curious case of Forrest Gump invoeren dan krijg je een grappig filmpje met alle overeenkomsten.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

de regie is toch niet van David Fincher. Wie je dan wel bedoeld met de maker weet ik niet

avatar van lykathea

lykathea

mcdaktari schreef:

Eric Roth

avatar van *stella*

*stella*

Ik vond de film een beetje tegenvallen, nogal voorspelbaar en meer van verwacht evengoed wel een goede film maar niet super.

avatar van tamara74

tamara74

Mooie beelden, goed acteerwerk, goeie grime. Echter ik vond de film ontzettend traag en daardoor saai. Ik heb hem wel helemaal uitgezien omdat ik benieuwd was hoe het zou aflopen. het einde van de film waarbij die baby haar aankeek ontroerde me heel erg. Prachtig in beeld gebracht al met al, voldeed het niet aan mijn verwachtingen.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Een beetje saai, een tikkeltje oubollig ook, maar best wel een mooie film hoor

Een verhaal als dit is vraagt naar een sfeerrijke, sprookjesachtige uitwerking. Of Fincher daar voor de volle 100 % in geslaagd is weet ik toch zo niet.

Ja, het is allemaal erg netjes in beeld gebracht. De film ziet er behoorlijk stijlvol uit en de warmhartige fotografie zal daar zeker voor iets tussen zitten. Toch vind ik de film op visueel vlak iets te sober. Wat mij bijvoorbeeld stoorde was hoe eentonig de decors wel niet waren, foei Daarenboven ontbreekt het deze film aan originele fantasy-elementen om die sprookjesachtige opzet extra kracht te geven.

Ook op vlak van acteerwerk is deze prent nogal schamel. Een echte karakteracteur had hier veel meer op z'n plaats geweest, zo iemand kan een 3-uur durend vertelsel als dit heel wat fleuriger maken.

Verder mocht het verhaal zelf wel wat boeiender zijn. De stukjes op die vissersboot (o.a. tijdens de oorlog) vond ik wel gaaf, terwijl de scènes in dat Russische hotel tenenkrommend saai waren.

Er had dus gerust heel wat nietszeggende prul geknipt mogen worden, maar al met al is The Curious Case een sfeerrijk geheel, 3.5*

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Super mooie film, zeker geen promotiefilmpje voor Brad Pitt.

Goed geacteerd, was wel een beetje aan de lange kant, maar heb me er prima mee vermaakt.

avatar van timbo_

timbo_

Vakkundig gemaakte film dat zeker. En ook aan Brad Pitt ligt het niet. Toch mist de film wat mij betreft iets. Het blijft een beetje een ver van je bed show die je zelden echt raakt en op emotioneel niveau dus erg weinig doet. Daarom geen echt hoge waardering hoewel er op zich niet heel veel mis is met The Curious Case of Benjamin Button.

Hele nipte 4* maar kan in toekomst goed een 3,5 worden.

avatar van baborak

baborak

Erg mooie film, mooie verhaallijn. Wel wat langdradig, zeker het eerste uur. Mooie muziek, visueel sfeervol en je blijft kijken.

Eindelijk weer eens film met een mooi (in dit geval apart) verhaal, waar de filmmakers de tijd voor hebben genomen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Een herhalingsoefening van Forrest Gump (dezelfde scriptschrijver?). Mooi geschoten, best leuk om te volgen af en toe, maar het is verre van een meesterwerk. Krappe 3*

avatar van renzoroy

renzoroy

Deze film is zeker een meesterwerk

Pitt en blanchett spelen hun rollen zeer overtuigend.

hij mag dan lang duren maar das zeker niet storend.

de make-up effects bij pitt en blanchett zijn ook zeer goed gedaan.

De regie van David Fincher (Fight club, the game, Seven, Zodiac) is ook weer helemaal top.

idd van dezelfde scriptschrijver van forrest gump (Eric Roth)

een film die je gezien moet hebben!!!

5 sterren op zekers verdiend

avatar van Fryce

Fryce

Leuke sfeerfilm, vond hem wel wat langdradig en er had wat meer afwisseling in gemogen na mijn idee.

avatar van boez

boez

een soort film als forrest gump, en een goede verhaalslijn!