• 9.375.307 stemmen

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Drama / Fantasy | 166 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Curious Case of Benjamin Button

"Life isn't measured in minutes, but in moments."

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?

Benjamin Button

Monsieur Gateau

Grandma Fuller

Elizabeth Abbott

Pastichio Rocker

Anyway, een nieuwe David Fincher is altijd iets om naar uit te kijken!

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Zeker in samenwerking met Brad Pitt. Lijkt een garantie voor succes, hoewel in het verleden behaalde resultaten........

Pastichio Rocker schreef:

Anyway, een nieuwe David Fincher is altijd iets om naar uit te kijken!

Panic Room en Zodiac vond ik niet super. Ik hoop dat deze film die overtreft en op het niveau van Fight Club en Se7en zit.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zodiac vond ik nog meevallen,zelf heel goed. Met twee slechte acteurs (Jake en Mark) wist die film mij te boeien voor het concept. Vind ik redelijk knap, ik zet een film snel af als er slechte acteurs in komen

Ik kan het niet zeggen maar dit is één van mijn echte must sees, hier heb ik een dagje voor over.

N811 schreef:

Panic Room viel tegen, maar Zodiac was geweldig.

Dit wordt wel wat.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooi verhaal van Fitzgerald, dus het materiaal zou al een coole film op moeten kunnen leveren. Fincher kan wel een oppepper gebruiken na het matige Panic Room.

avatar van gotti

Trailer werkt op groot doek geweldig. Eén van de weinige films van volgend jaar waar ik écht naar uitkijk...

Donkerwoud schreef:

Hij heeft na Panic Room nog een film gemaakt?

avatar van christian

christian

wtf, ik dacht wat doen die russische letters op de filmcover. maar na een paar keer kijken had ik hem door.

avatar van Judiith^

Judiith^

Dit word echt de film van het nieuwe jaar!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Die score is wel érg Tim Burton-like.

avatar van Hankieh

Hankieh

Btw weer Jason Flemyng en Brad Pitt

En Judiith^ baal er nog steeds van dat je zomaar mijn plaatje hebt gestolen

Beetje creativiteit heb je maar nodig om zelf een mooi plaatje te maken...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Pastichio Rocker schreef:

Hij heeft na Panic Room nog een film gemaakt?

Zodiac, ja, maar die werd ook hier en daar ook neergesabeld. Al vond niemand hem zo slecht als Panic Room.

Pastichio Rocker

Waar is hier en daar? Bronnen graag.

MetaCritic gemiddelde is 78% (gebaseerd op 40 recensies)

Rotten Tomatoes gemiddelde is 89% (gebaseerd op 221 recensies)

Lijkt me best een aardige score voor een film die 'hier en daar' is neergesabeld.

avatar van maerk

maerk

Hankieh schreef:

Btw weer Jason Flemyng en Brad Pitt

En Judiith^ baal er nog steeds van dat je zomaar mijn plaatje hebt gestolen

Beetje creativiteit heb je maar nodig om zelf een mooi plaatje te maken...

Ik dacht al dat ik die avatar ergens van herkende...

Donkerwoud schreef:

Panic Room was ook helemaal niet zo slecht.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Voor Fincher begrippen toch wel. ln het rijtje Seven, Fight Club, The Game, Panic Room en Zodiac is Panic Room toch duidelijk de mindere.

Jeauhan schreef:

The Game vond ik de minste.

avatar van k.l.o.o.t.z.a.k.

k.l.o.o.t.z.a.k.

Judiith^ schreef:

Dit word echt de film van het nieuwe jaar!

Ik denk het niet hoor.

avatar van streeter

streeter

***

Ik vond hem leuker toen ik deze film voor het eerst zag. Dat was in 1994, en toen heette het Forrest Gump.

Mijn ouders vonden de film uitstekend, maar naar mijn smaak had het iets te veel in gemeen met Forrest Gump.

avatar van gotti

Oef, dat klinkt niet best...

avatar van Wouter

Op het eerste gezicht zie ik de overeenkomst niet. Hopelijk is het niet net zo'n sentimentele draak.

N811

8.7 op IMDB 1500 stemmen.

Dat belooft veel.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

streeter schreef:

Had dit eigenlijk al gedacht, vooral omdat het script uit de handen komt van de schrijver van Forrest Gump.

avatar van gotti

Dus dat wil zeggen dat alle scripts op elkaar lijken? De beste man schreef ook The Postman, The Insider en Ali.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vooral naar aanleiding van de trailer, reviews etc. kwam deze gedachte in me op. Toen ik zag dat het van dezelfde schrijver kwam, schrok ik inderdaad niet van meerdere reacties waar de vergelijking met FG gezocht wordt.

avatar van Wouter

N811 schreef:

8.7 op IMDB 1500 stemmen.

Dat belooft veel.

Geldt dat tegenwoordig niet voor bijna iedere grote Amerikaanse release na 1500 stemmen...?

Wouter schreef:

Nee, check de nieuwe film van Spike Lee.

HarmJanStegenga schreef:

Het verhaal is toch gebaseerd op een boek uit 1922? Dan zou Forrest Gump dus al op dat boek lijken?