Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Pastichio Rocker
Anyway, een nieuwe David Fincher is altijd iets om naar uit te kijken!
Jeauhan
Zeker in samenwerking met Brad Pitt. Lijkt een garantie voor succes, hoewel in het verleden behaalde resultaten........
N811
Anyway, een nieuwe David Fincher is altijd iets om naar uit te kijken!
Panic Room en Zodiac vond ik niet super. Ik hoop dat deze film die overtreft en op het niveau van Fight Club en Se7en zit.
M.Goodkat
Zodiac vond ik nog meevallen,zelf heel goed. Met twee slechte acteurs (Jake en Mark) wist die film mij te boeien voor het concept. Vind ik redelijk knap, ik zet een film snel af als er slechte acteurs in komen
Ik kan het niet zeggen maar dit is één van mijn echte must sees, hier heb ik een dagje voor over.
Pastichio Rocker
Panic Room viel tegen, maar Zodiac was geweldig.
Donkerwoud
Mooi verhaal van Fitzgerald, dus het materiaal zou al een coole film op moeten kunnen leveren. Fincher kan wel een oppepper gebruiken na het matige Panic Room.
Trailer werkt op groot doek geweldig. Eén van de weinige films van volgend jaar waar ik écht naar uitkijk...
Pastichio Rocker
Hij heeft na Panic Room nog een film gemaakt?
christian
wtf, ik dacht wat doen die russische letters op de filmcover. maar na een paar keer kijken had ik hem door.
Hankieh
Btw weer Jason Flemyng en Brad Pitt
En Judiith^ baal er nog steeds van dat je zomaar mijn plaatje hebt gestolen
Beetje creativiteit heb je maar nodig om zelf een mooi plaatje te maken...
Donkerwoud
Hij heeft na Panic Room nog een film gemaakt?
Zodiac, ja, maar die werd ook hier en daar ook neergesabeld. Al vond niemand hem zo slecht als Panic Room.
Pastichio Rocker
Waar is hier en daar? Bronnen graag.
MetaCritic gemiddelde is 78% (gebaseerd op 40 recensies)
Rotten Tomatoes gemiddelde is 89% (gebaseerd op 221 recensies)
Lijkt me best een aardige score voor een film die 'hier en daar' is neergesabeld.
maerk
Btw weer Jason Flemyng en Brad Pitt
En Judiith^ baal er nog steeds van dat je zomaar mijn plaatje hebt gestolen
Beetje creativiteit heb je maar nodig om zelf een mooi plaatje te maken...
Ik dacht al dat ik die avatar ergens van herkende...
Montorsi
Panic Room was ook helemaal niet zo slecht.
Jeauhan
Voor Fincher begrippen toch wel. ln het rijtje Seven, Fight Club, The Game, Panic Room en Zodiac is Panic Room toch duidelijk de mindere.
Montorsi
The Game vond ik de minste.
k.l.o.o.t.z.a.k.
Dit word echt de film van het nieuwe jaar!
Ik denk het niet hoor.
streeter
***
Ik vond hem leuker toen ik deze film voor het eerst zag. Dat was in 1994, en toen heette het Forrest Gump.
Mijn ouders vonden de film uitstekend, maar naar mijn smaak had het iets te veel in gemeen met Forrest Gump.
Op het eerste gezicht zie ik de overeenkomst niet. Hopelijk is het niet net zo'n sentimentele draak.
Leland Palmer
Had dit eigenlijk al gedacht, vooral omdat het script uit de handen komt van de schrijver van Forrest Gump.
Dus dat wil zeggen dat alle scripts op elkaar lijken? De beste man schreef ook The Postman, The Insider en Ali.
Leland Palmer
Vooral naar aanleiding van de trailer, reviews etc. kwam deze gedachte in me op. Toen ik zag dat het van dezelfde schrijver kwam, schrok ik inderdaad niet van meerdere reacties waar de vergelijking met FG gezocht wordt.
Geldt dat tegenwoordig niet voor bijna iedere grote Amerikaanse release na 1500 stemmen...?
N811
Nee, check de nieuwe film van Spike Lee.
Montorsi
Het verhaal is toch gebaseerd op een boek uit 1922? Dan zou Forrest Gump dus al op dat boek lijken?

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging