Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Captain Mike
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Gast lul niet zo gigantisch dom. Ja, Brad Pitt is heel slecht voor je verkoopcijfers nou goed? En de film is nu al nummer 1 verwachting op zo'n beetje alle komende festivals.
Wordt de film daarom goed, geen idee, maar om nu al te zeggen dat er een grote kans is dat ie gaat floppen is echt te dom voor woorden.
under/the/sea
Niets is dommer dan de ander voor dom uit te maken, omdat hij/zij zijn/haar mening geeft.
De film heeft een budget van $150 miljoen!!! Een gemiddelde Brad Pitt film verdient maar $50 miljoen (meestal zelfs minder) aan de kassa in Amerika. Dus wel logisch dat ik dan verwacht dat het zal floppen aan de kassa. Dit is geen Transformers of een Pirates movie.
Maar wat belangrijker is of het een goede film zal worden. En ik hoop dat het een goede film zal worden, desondanks dat Brad Pitt de hoofdrol speelt.
Nasir
David Fincher heeft tot nu toe alleen maar sterke films gemaakt en ik hou van de verhalen die hij vertelt. Weet niet of ie flopt, maar ik wil hem in elk geval wel zien. De trailer doet het'm al.
Enne Brad Pitt is simpelweg een hele goede acteur.
Co Jackso
- 21924 berichten
Inderdaad. Voor mij maakt het helemaal niet uit of een film flopt. Het gaat erom of het een goede film is, en dat zit met Fincher en Pitt meestal wel goed. Heb je trouwens ook gekeken naar de dvd verkoopcijfers. Ik denk dat een film als Fight Club daar wel aardig scoort. Nogal eenzijdig om uitspraken te doen op basis van alleen de box office van de US.
Ricky Roma
Het enige doel van deze film is om zoveel mogelijk oscars binnen te slepen. Meeste Oscar contenders zijn namelijk allemaal een flop op de box office.
timvanmeurs
@under/the/sea
Wie zou jij dan liever in deze rol willen hebben? Dat zou ik graag willen weten. Brad Pitt is een gewoon een goede acteur(Fight Club, Se7en, Sleepers).
Ik wil deze film wel zien, Fincher heeft tot nu toe vooral geweldige films gemaakt naar mijn mening.
serpico
Meeste Oscar contenders zijn namelijk allemaal een flop op de box office.
hawkins
Juist, dus de box office wordt niet grotendeels bepaald door een (hoofd)rol van Brad Pitt, maar door wat voor een soort film het is. Jammer dat je zelf niet door hebt wat je zegt.
hahah wat een opmerking.
Johnny Depp wordt nog lekkerder gevonden dan Brad Pitt, dus uit je argumentatie betekent dit dat ik Johnny Depp niet kan uitstaan.
Vreemd, aangezien ik Johnny Depp de beste acteur van zijn generatie vind.
Volgens mij heeft N811 juist kritiek op mensen mét die exacte beargumentering.
En ik ga mij niet bemoeien met wie lekkerder is dan wie. Dergelijke ranglijsten zijn bovendien iedere keer weer anders.
hawkins
De rol is te belangrijk om door Brad Pitt gespeeld te worden. Er zijn nog betere acteurs die het maximale kunnen uithalen uit deze rol.
Maar goed, eerst afwachten wat het zal worden.
Té belangrijk??
...
Ik ben benieuwd welke acteurs jij bedoelt die wél "het maximale uit deze rol kunnen halen."
Mr_White
- 2067 berichten
Hij wordt geniaal en is daarom al vijf sterren waard?
Anyhow, terug naar Pitt. Eerst snap ik het gezeur over verkoopcijfers niet, want naar mijn weten doet dat niks af aan de kwaliteit van de film of de mensen die er aan mee werkten. En Pitt is een goede acteur die veel meer kan dan hij in het merendeel van zijn rollen laat zien (Angelina Jolie is ook zo'n geval).
En zeggen dat er acteurs zijn die meer uit de rol kunnen halen? Tja, dat kan je van praktisch alles zeggen, want er is altijd wel iemand die het beter kan (tenzij je het hebt over een Daniel Day-Lewis of iemand anders die compleet in zijn rol opgaat).
Fikret8
Inderdaad, Fincher vind ik visueel bovendien de beste filmregisseur.
De trailer ziet er erg gelikt uit.
thecrime
noem eens paar slechte films van brad pitt dan(als je dat kan tenminste)
ben benieuwd
M.Goodkat
Als ik denk, de film komt nog net voor de oscars uit, dan denk ik dat die potten gaat breken.
Hoop zelf dat Brad terug geweldig wordt, die gast kan echt beter acteren dan hem zelf denkt, altijd blijven in hem geloven =)
Althans, David Fincher,verhaal en brad pitt? dat is voor mij een must see.
little_lOve
Eigenlijk zou ik alleen al vanwege de poster naar deze film willen. Ben zo ontzettend benieuwd! Hoop/verwacht dat het wel goed gaat komen met deze film, Cate Blanchett is een héél goede actrice en ook Brad Pitt kan een (goed) potje acteren.
Heb verder alleen nog maar Se7en en Zodiac gezien van Fincher, maar zeker van die laatste was ik zeer onder de indruk van!
thecrime
die poster koop ik wel voor je hoor
little_lOve
die poster koop ik wel voor je hoor
Aardig, maar ik wil toch wel erg graag de film zien
Ricky Roma
Heb op IMDb gelezen dat de film om en rond de 167 minuten is. Goed nieuws!
N811
hahah wat een opmerking.
Vreemd, aangezien ik Johnny Depp de beste acteur van zijn generatie vind.
Je hebt er verstand van. Ik heb echt mensen meegemaakt die om die rede films met brad pitt gingen boycotten.
DVD-T
Ik kreeg al kippevel van de trailer, ik ben echt benieuwd naar deze film.
Leland Palmer
Van de eerste trailer kreeg ik behoorlijk kippenvel, de tweede trailer zorgde voor nog veel meer
Als er één film is waarvoor ik een top tien plaatsje vrij moet maken is het deze wel denk ik. Wil mijn verwachtingen niet te hoog opstapelen, maar de trailer alleen is al meesterlijk, dus mogen van de rest ook wat verwachten met Fincher aan het roer. Dit is de film waar ik het meest naar uit kijk, volgens mij heb ik nog nooit zo naar een film uitgekeken.
Eén van de mooiste stukjes uit de - tweede - trailer:
Daisy: Are you sick?
Benjamin Button: They said I was gonna die soon but, maybe not.
Daisy: You're odd.
Prachtig wanneer Benjamin de uitspraak doet. Alleen daarvan krijg ik al bijna tranen in mijn ogen
Don MN
Samenwerking Brad Pitt - David Fincher zorgde voor 2 toppers van films dus deze roept zeker hoge verwachtingen bij mij op.
Pastichio Rocker
Brad Pitt is gewoon een meester in het spelen van weirdo's.
Jeauhan
Verdiensten films met Brad Pitt:
Ocean's 13: $311,744,465
Babel: $135,302,837
Mr. & Mrs. Smith: $468,336,279
Ocean's 12: $363,531,634
Troy: $497,298,577
Confessions of a Dangerous Mind: $21,696,792 (flopje, budget was maar $29 miljoen)
Ocean's 11: $450,728,529
Spy Game: $143,049,560
The Mexican: $147,808,615
Snatch.: $83,593,107
Being John Malkovich: $32,382,381 (budget was $ 10 miljoen)
Fight Club: $37,023,395 (financieel een flop, maar geweldige film).
Waar jij je info vandaan haalt weet ik niet, maar toch geen onaardige lijst dacht ik zo...
Verdiensten films met Brad Pitt:
Ocean's 11: $450,728,529
Spy Game: $143,049,560
The Mexican: $147,808,615
Snatch.: $83,593,107
Being John Malkovich: $32,382,381 (budget was $ 10 miljoen)
Fight Club: $37,023,395 (financieel een flop, maar geweldige film).
Dinges heeft het over de box office in de USA, zijn bron is IMDB. Volgens hem gaat het de filmmaatschappijen enkel en alleen om Amerikaans succes...
Spijtig genoeg reageert hij niet meer in deze topic...
Co Jackso
- 21924 berichten
$71,000,000 (Worldwide) (except USA)
En vergeet niet de dvd opbrengsten van Fight Club. Ik denk dat die opbrengsten maar door heel weinig films behaald kunnen worden.
Jeauhan
Being John Malkovich?
Ik snap je verontwaardiging, maar had een snel een lijstje geknipt en geplakt. Brad Bitt heeft een ieni mini rolletje in BJM vandaar dat het er tussen stond.
$71,000,000 (Worldwide) (except USA)
Je hebt gelijk, in mijn lijstje stonden de totale Worldwide gross cijfers alleen bij FC is alleen de USA opbrengst. Totaal heeft die dus ook meer dan 100 miljoen dollar opgebracht.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging