Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Archibald
Lastig te beoordelen.
Begin van de film, 4.5 sterren.
Middenstuk, 2.5/3 sterren.
Einde, 3 sterren.
Ik vond het begin juist magistraal, het middenstuk traag en het einde (hoe clichématig dan het ook mag zijn) passend voor de film, maar niet goed uitgewerkt.
Misschien ben ik de enige, maar ik vond dat de leeftijd 43-1 echt 10x sneller gingen dan de rest van z'n leven. Alsof de film niet meer genoeg budget had, of omdat men niet meer wist wat ze zouden kunnen doen met het leven van Benjamin B. Het leek wel alsof de inspiratie een beetje op was. Jammer, maar helaas.
Naar mate de tijd verstreek, werd de band met de personen uit de film steeds kleiner. Maar ik geloof dat meer mensen daar last van hadden.
Uiteindelijk kom ik toch op 3.5 sterren, mede door het geweldige begin. Wellicht dat dit met een volgende kijkbeurt wel veranderd, maar daar laat ik nog even op mij wachten.
laundromat
Onwijs veel indruk gemaakt begin vorig jaar. Zet hem net op...en na een tijdje weer afgezet. Óf ik ben gewoon niet in de stemming óf je moet voor een film als deze in de stemming zijn...we'll see.
Threeohthree
166 minuten moet ik persoonlijk wel voor in de stemming zijn. Verder is het natuurlijk puur verhaal dus geen afleiding, hierdoor lijkt het allemaal wat traag. En dan komt het wel tengoede als je in een geduldige stemming bent.
laundromat
Maar gezien je cijfer vind je hem (dus) minder dan ik?
Misschien ben ik gewoon nerveus voor mijn 30-party vnv. Six feet under er maar in gooien dan (:
Threeohthree
Hangt natuurlijk er van af hoe jij een film beoordeeld. Persoonlijk hecht ik minder waarde aan dialoog en verhaal dan aan muziek of camerawerk. Daarnaast zie ik 2.5 als voldoende. En aangezien deze film puur over het verhaal gaat vind ik een hogere score niet terecht, aangezien die 2.5 sterren allemaal naar het verhaal en acteerprestaties van Pitt gaan. Vond het ook allemaal iets te dramatisch, logisch met zo'n verhaal, maar geef mij dan inderdaad maar een nummertje van 6 feet under, vermaak ik me ook prima mee.
timburton
Heb niet veel kritiek aan de film. De film had mooie details en had een prima tempo. Niet speciaal genoeg om nog een keer te kijken.
Clearm
Saaie film, echter goed acteerwerk en de sfeer is mooi neergezet. Daarom geen 1, maar een 2,5. Ik hoef hem echter nooooooooit weer te zien.
Persian_Sara
viel me erg tegen! verhaal is origineel maar daar blijft het ook bij..ze hebben er niks van gebakken met het uitwerken ervan. Er is geen spanning in de film en je weet gewoon hoe de film al afloopt,het is te voorspelbaar. Toch nog 2,5* omdat ik vind dat ze film wel mooi gemaakt hebben, de levensfasen van de hoofdpersonen etc. Maar de film is echt onwijs saai en heb zelf een paar keer de neiging gehad hem niet af te kijken.
booyo
Lang geduurd voordat ik deze film gekeken heb. Maar gelukkig dan toch gedaan! Erg indrukwekkend verhaal die me 166 minuten lang aan de buis heeft weten te kluisteren. Heb dan ook geen moment als saai ervaren. Elke fase in hun levens had haar bijzonderheden, wat de film juist het tegenovergestelde van saai maakte.
83Utreg!
Ik heb hem na een jaar ofzo voor de tweede keer gezien, en ik ontdek niets nieuws. Het enige nieuwe is dat het de tweede keer (op een paar scenes na) gewoon niet meer boeiend is.
De vraag die mij vooral bezighoud is waarom hij zo geworden is.
Nee het is niet slecht, er word vooral prima geacteerd, maar het is ook niet bijzonder meeslepend of sfeervol, vond hem tegenvallen.
Horrorfreak12
Je moet er maar opkomen ! Warm verhaal, het einde liet een traan achter!
cambuur01
orgineel verhaal en op een leuke manier gebracht.
De film werd op een gegeven moment wel een beetje traag. Maar vond het einde dan wel weer goed.
Film Fan
Je moet er maar opkomen ! Warm verhaal, het einde liet een traan achter!
Wel ff stemmen toch?
Horrorfreak12
Wel ff stemmen toch?
Was ik vergeten dank je !
akira124
Nogal tegenvallend, de hele film verloopt erg traag. Tevens dat overdreven kerk en God bless you gedoe werkte ook erg op mijn zenuwen. Verder wel uitstekend acteerwerk van Brad en Cate. Het eerste uur was het beste. 3,5***
laundromat
1e keer in bios was ik weggeblazen. 2e keer, thuis, had ik geen zin. Vandaag toch weer gezien. En nu wel uitgekeken en van genoten! Af en toe een lach en een traan. Mooie, originele film. 1 minpunt, soms wel traag (niet saai), vooral het 'schip'-gedeelte. En ik ben nu niet weggeblazen. Dat bij elkaar zorgt er voor dat er een half punt af gaat.
juliegirlxoxo
Ik heb de film niet uitgekeken vond het veel te langdradig het begin viel nog mee maar zo hadden de film veel korten moeten maken 3 uur is echt te lang
Phobophile
het einde liet een traan achter!
Dat had ik ook. "Die 135 uur van mijn leven krijg ik nooit meer terug.", dacht ik bij mezelf.
Threeohthree
Eerst 54x een film kijken en er dan achter komen dat het eigenlijk maar volledige tijdsverspilling was.
The-Batman
Redelijke film,maar het duurt echt wel te lang.
Phobophile
Dan heb je het einde wel verdomd vaak gekeken.
Ik bleef wachten op het moment dat Brad Pitt als een spermatozoÏde een snikkel inkroop. Leek me in de lijn der verwachting liggen gezien de wijze waarop zijn leven verliep.
Gemiste kans. Het had de film minder kut gemaakt en misschien zou ik wel ontroerd zijn geweest...
Het is bijna een Amerikaans subgenre: The Shawshank Redemption, The Green Mile, Forrest Gump, Big Fish, in zekere zin zelfs Interview With A Vampire en nog een aardig aantal andere films. En ook deze hoort daarbij: Films die zich afspelen in een lange periode in de recente geschiedenis, die vaak sentimenteel en nostalgisch aanvoelen, meestal zich in het zuiden van de VS afspelen (volgens mij wordt dat zuidelijke sfeertje en accent door de Amerikanen geassocieerd met nostalgie), niet vies zijn van een beetje (en soms een beetje veel) fantasy. Vaak vol met levenslessen en tegeltjesmoraal. En meestal minstens een uur te lang.
The Curious Case Of Benjamin Button is in het genoemde rijtje films (die ik behoorlijk verschillend waardeer) niet de slechtste, maar ook zeker niet de beste. Ambachtelijk gemaakt, best fijn om te volgen, maar een script dat uit evenwicht is (waarom duurt de eerste helft van Benjamin's leven bijna 2,5 uur om de andere helft in een kwartiertje te doen?) en erg oppervlakkig. Een meesterwerk zie en voel ik vooral niet.
martijn011
- 2034 berichten
Dit was 1 van de weinige films van Fincher die ik nog niet gezien had..
En ook deze film is een prachtige! Waar deze film vooral in uitblinkt zijn de geweldige beelden en schilderachtige plekjes op de wereld, die er enorm goed uitzien! Ook de acteerprestaties van beide hoofdrolspelers zijn zeer goed. Wat is die Blanchett toch een goede actrice!
Een van de weinige minpuntjes is het middendeel van de film waar het toch ietwat saai en langdradig dreigt te worden. Gelukkig maakt het laatste drie kwartier een hoop goed en eindigt de film ontroerend mooi wanneer de kleine Benjamin sterft in de armen van de oude Daisy! De cast, prachtige beelden en de geweldige make-up zorgen ervoor dat deze film een dikke 4 sterren verdiend!
(verwijderd)
Waanzinnig idee, dat fantastisch wordt uitgewerkt; zowel komisch als tragisch. Maar het einde vond ik afgeraffeld, waardoor mijn bewondering in duigen viel. Brad Pitt speelt oud en jong met verve.
Hassink
Pitt en Blanchett spelen hier uitmuntend in. Een hele mooie film! Traag en lang maar het hoort helemaal bij dit verhaal.
HeatWave
Eigenlijk een erg confronterende film als je realiseert wat tijd eigenlijk met mensen doet.
Het goede vind ik dat de levenscyclus nu eens andersom word gedraaid, althans dat van Brad Pitt en dat van Cate Blanchett wel gewoon loopt zoals we dat kennen. De buitengewoon vreemde situatie die dit oplevert is bijna beangstigend. Juist ook tegen het eind van de film dat Benjamin Button weer in een peuter/baby was verandert vond ik toch wel emotioneel, overigens al in een eerder bericht gelezen, maar hier ben ik het zeker mee eens.
Best wel een paar uitzonderlijke momenten dus, die deze film memorabel voor mij maakten.
Erg jammer dat metname het hele grote middenstuk zo langdradig is.Dit had voor mij wel behoorlijk wat ingekort kunnen worden want dat heeft deze film voor mij meer aan kracht ingeboet dan dat het een meerwaarde heeft opgebracht.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging