• 9.384.381 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van Dino_V

Dino_V

kos schreef:

Mensen die dit verhaal met loverboys gaan vergelijken. .

Loverboys was maar een voorbeeld om aan te geven hoe reeel dit onderwerp is.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Je kunt de realiteit van dit onderwerp niet aangeven met het loverboys voorbeeld...vrouwenhandel en -ontvoering is iets anders dan het loverboy gebeuren.

Dino_V schreef:

Loverboys was maar een voorbeeld om aan te geven hoe reeel dit onderwerp is.

Een beetje vrouwenhandelaar tegenwoordig gaat gewoon Oost-Europese meisjes waar geen haan naar kraait ontvoeren, echt geen rijkeluis Amerikaanse dochtertjes natuurlijk.

En dat in Parijs nota bene, volkomen onzin.

Niet dat je dit verhaal zo serieus moet nemen, maar doe dat dan ook niet.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

kos schreef:
Mensen die dit verhaal met loverboys gaan vergelijken. .

Mogen niet meer zo genoemd worden....ze heten nu voortaan pooierboys, volgens 1 van de ministers.
Dat terzijde...terug naar de film.

Voor een 3de keer gezien samen met publiek....weinig voorgekomen dat de meute stil werd met deze film....ik bleef ze aandachtig aankijken, maar geen kik.
Deze film had tenminste veel invloed op m`n maten met vriendin.
Bij mij nog steeds in m`n persoonlijke top 10.
Een ongeloofwaardig, maar oh zo heerlijke actietopper die je zelden tegenkomt....ik vermeldde al eerder....een soort MAN ON FIRE in een wat hogere versnelling.

Ik blijf nog steeds kippenvel krijgen van Neeson, met dat eerste telefoontje van marco......"I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you."

1 In mijn ogen bijna perfecte actiefilm met natuurlijk een boodschap voor al de jonge meiden van 16/17 die niet naar papa willen luisteren.

Volgend jaar nog maar `s weer zien.

avatar van 606

Dridge] Ik ben ook alleen??

Nu snap ik er officieel geen reet meer van

wat valt er niet te snappen

de film wil door middel van actie een groot misdaad gebeuren naar voren brengen.

avatar van Ralf81

Ralf81

606 schreef:

[quote="Dridge] Ik ben ook alleen??

Nu snap ik er officieel geen reet meer van.

wat valt er niet te snappen

Hij snapt niet wat dat te maken heeft met het feit dat jij alleen bent

avatar van Dridge

Dridge

inderdaad, leg uit.

Dridge schreef:

inderdaad, leg uit.

hieronder kwam te spraken dat als je alleen bent de film niet zou begrijpen.

ik zeg op mijn beurt ik ben ook alleen.....

en als je een dochter of een zus hebt je de film wel zou begrijpen.

maar nu jij waarom heb jij een 1 gegeven.

het onderwerp lijkt mij toch duidelijk

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Poe er wordt wel heel veel in deze film gezien wat er echt niet in zit zeg.

vertel er zijn wel veel slechtere films

avatar van 88Fabian

88Fabian

Poe er wordt wel heel veel in deze film gezien wat er echt niet in zit zeg.

Het is maar een actiefilm,waarvan er al vele zijn,dus ik snap het ook niet helemaal.

88Fabian schreef:

nee nee het is niet zomaar een actie film waar er velen van zijn.

het is het onderwerp waar veel aandacht in gestoken wordt.

606 schreef:

nee nee het is niet zomaar een actie film waar er velen van zijn.

het is het onderwerp waar veel aandacht aan gestoken wordt.

de actie is niet de hoofdzaak het onderwerp is het middelpunt

en dat is waar ik van zeg. JUIST.

probeer dat eens te realiseren, dan is deze discussie ten einde.

zucht.

avatar van 88Fabian

88Fabian

nee nee het is niet zomaar een actie film waar er velen van zijn.

het is het onderwerp waar veel aandacht in gestoken wordt.

de actie is niet de hoofdzaak het onderwerp is het middelpunt

Ik heb al vaak genoeg films met dat onderwerp gezien,er kunnen trouwens nog velen andere onderwerpen gekozen worden om even een actiefilm te maken,dit is een te makkelijk uitgekozen verhaal naar mijn mening,de actie is goed in de film,maar het verhaal is niet heel bijzonder.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha ik vind het heel verhaaltje niet meer dan een excuus om wat actie scenes achter elkaar te laten tonen. Het verhaal en de karakters zijn veel te oppervlakkig om enige andere vorm van diepgang te hebben.

Zeer goede film, lekker tempo. Wel cliche maar een ontzettend actueel onderwerp! Is een keer wat anders dan drugs en wraak onderwerpen. Natuurlijk af en toe wel iets te goed maar dat kijkt wel weer lekker weg.

Geslaagde film 4*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zoals al vaker gezegd hier: De film neemt zichzelf net even te serieus en daardoor worden bepaalde mensen kritischer denk en dat gaat in dit geval ten nadele van de film. Ik zie inderdaad ook dat er veel aspecten gewoon echt niet kunnen en kloppen, maar in mijn geval krijg ik toch een goed gevoel bij de film. Want ja een saaie film is het niet. Er wordt over het algemeen goed geacteerd, camerawerk is in orde, de sfeer is goed enz.. Dat heeft The Dark ook allemaal zo'n beetje, maar ja die krijgt maar 3,5* van mij. Dus het zegt allemaal nix. Voor mij is het belangrijk wat voor gevoel de film mij geeft en dat verschilt per persoon uiteraard.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

De film is me op sommige punten net even te moralistisch. Goed, dat die kidnapping op zich niet realistisch is stoorde mij eigenlijk niet heel erg, maar wel het toontje dat doorgalmde van 'pas op met uw kind, stuur het niet alleen de grote boze buitenwereld in'. Ze hadden misschien beter voor Aruba of Thailand kunnen kiezen.

avatar van helleke

helleke

De film is me ook wat tegen gevallen.

De manier waarop ie hen op het spoor komt en uitschakelt gaat al te gemakkelijk.

En inderdaad, Parijs was nu ook niet echt de ideale locatie waar men zo corrupt is om die Albanezen zomaar hun gang te laten gaan.

De acteerprestaties vond ik ook ondermaats.

Liam Neeson maakt niet echt indruk.

Famke Janssen was ook veel overtuigender in Don't Say A Word.

2,5 sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zijn bezorgdheid in het begin van de film is prominent aanwezig en natuurlijk gaat het fout. Je hebt gelijk hoor. Het licht er te dik bovenop allemaal en Parijs was niet echt een geschikte locatie nee. Ik denk alleen dat mensen die zich negatief uitlaten over de film, het gewoon simpel gezegd een gemiste kans vinden. Hadden er slechts een aantal dingen anders geweest, dan hadden zij het ook een goede film gevonden. Niet iedereen, maar op zijn minst nog wat meer mensen. De film heeft al een hoog gemiddelde natuurlijk.

Niet iedere film wordt trouwens ineens goed als ze het bijvoorbeeld iets anders hadden aangepakt. (even voor de duidelijkheid)

avatar van crack1

crack1

Martijnnn schreef:

Zegt iemand die terminator 3 vier sterren geeft! Haha..

Zeg dan gewoon dat het thema je niet aanspreekt of een bepaalde acteur!

avatar van RickZ

RickZ

Harde actiemisdaadthriller over papa die dochter van bende vrouwenhandelaren moet zien te redden. lekker hard en ruw

avatar van nicole83

nicole83

Goede film, vond t begin niet erg indrukwekkend, maar vanaf het moment van de ontvoering 1 en al spanning..! Aanrader!

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

had hem al een tijdje, maar dacht. kijk hem wel als ik eens niks te doen heb want heel boeiend leek ie me niet

maar helaas niet eerder gezien, verrekt goeie film van begin tot het einde

avatar van Hankieh

Hankieh

Jeauhan schreef:

Haha, en dan zeker Joran van der Sloot er in mee laten spelen

Ik vond het een erg leuk en spannende film. Op sommige punten viel het inderdaad wat tegen; wat te veel toevalligheden, de acteer prestaties van (helaas) Famke en nog wat anderen vielen tegen en het einde vond ik wat abrupt en dom.
Ze zitten op een boot, ze sluiten zich in naar het midden in plaats van dat ze die 'hoge baas' reden via een bootje of zo.

Boven al dat toch een zeer leuke film, vooral om de actie en de spanning. En natuurlijk de zeer goed spelende Liam.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

gmx schreef:

* Compleet ongeloofwaardig plot: bende in Parijs kidnapt Westerse meisjes op vakantie, om ze te drogeren en in de prostitie te dwingen ? YEAAH RRRRRIGHT Zulke dingen gebeuren in de bush bush maar niet met westerse meisjes in een westerse stad. Complete idioterie.

Dan wordt het eens tijd dat je niet alleen naar films zit te kijken die je toch niet bevallen, maar eens buiten gaat spelen in de echte wereld en je ogen eens open doet......

Het is denk ik wel duidelijk wat de Peter R de Vries sensatie-berichtgeving allemaal met het realiteitsbesef van mensen doet.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Sterke film uit 2008 met wat standaard achtervolgingsscenes, maar ook vernieuwende dingen. Het acteerwerk was overtuigend en het verhaal is ook goed.

gmx schreef:

Waarom zou dat niet gebeuren? Tuurlijk gebeurt dat hier ook wel. Er zijn genoeg mensen die zo gek zijn.

avatar van Sol-

Sol-

Besson heeft het gezegde 'stoppen op je hoogtepunt' wel heel erg letterlijk genomen. Ik zat nog vol adrenaline toen de aftiteling al voorbij kwam rollen. Ik voelde me als OJ die door bubba flink onder handen wordt genomen.

Die veiling was wel een van de hoogtepunten van de film. lol. En dan nog natuurlijk een stereotype dikzak als uberboss.

Te vroeg afgeraffeld.