Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Sheerah
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
Ik moet zeggen een uitstekende actie / thriller met tevens een uitstekend spelende Liam Neeson. De combinatie Neeson in een actie film verwacht je niet zo snel maar ik moet zeggen dat het een verrassend goede combinatie was, hij speelde echt voortreffelijk. Het verhaal is simpel en dat de dochter direct in verkeerde handen komt is eigenlijk belachelijk maar dat komt de film eigenlijk alleen maar ten goede want zo blijft de vaart er goed inzitten. Ik moet zeggen dat deze film me erg verraste in positieve zin en dat geldt vooral voor Liam Neeson. Onze Famke Janssen speelt eigenlijk maar een kleine rol in deze film en ik moet zeggen dat ze een zeer irritante moeder speelde. De dochter (Maggie Grace) eigenlijk ook. Je vraagt je eigenlijk af waarom hij dat verwende nest ging zoeken in Parijs
De film is afkomstig uit Frankrijk en speelt zich daar ook voor het grootste gedeelte af. De meeste acteurs zijn niet Frans en gelukkig heeft men niet gekozen voor de franse acteur Gerard Depardieu om de hoofdrol te vertolken.
purekillah
Ik vind de kritiek dat het voorspelbaar is een beetje zwak en ik hoor dit dan ook te vaak.
Een voorspelbare film hoeft niet slecht te zijn. Deze film is daar een perfect voorbeeld van.
De scene dat hij die gast (Good Luck) te pakken krijgt en eens even lekker aanpakt vind ik gewoon zo geniaal gedaan.
Gewoon een heerlijke actie film.
Mee eens, maar sommige mensen tillen daar zwaarder aan als anderen.
Die scene was inderdaad briljant, evenals de scene waar hij aan tafel zat met die beveiligingsfunctionaris (o.i.d.) en de kogels begon neer te tellen.
suraj
93 min speelduur
Ruim 3 uur duurde deze film naar mijn gevoel
Zeer ongeloofwaardig en Zeer makelijk
dat deze film in de toplijst staat geeft wel duidelijk Zeer goed aan
hoe Zeer onbetrouwbaar deze lijst wel niet is
ehm.. dan zou bijvoorbeeld lord of the rings ook een slechte film moeten zijn?..
de lijst is perfect alleen iedereen heeft een andere smaak over een film maar dan hoef je dat niet te beoordelen over een lijst waar meerendeel van de mensen op heeft gestemd...
hoe dan ook, kheb de film gezien en opzicht nam het me aardig diep mee en ik vond het een aardig goeie film.
Jozz
Wat deze film zo goed maakt, is de eenvoud. Geen diepgang, geen plotwendingen, geen eindeloze dialogen, maar gewoon een dosis actie in 1,5 uur gepropt. De ene scene volgt de ander in een razend tempo op, zonder dat er uitgelegd wordt hoe hij alles nu precies voor elkaar krijgt. En wat kijkt dat lekker weg!
Gezeur over realisme is dan ook niet echt van toepassing, want deze diepgang is duidelijk bewust achterwege gelaten t.b.v. de snelheid en intensiteit van de film. Daarnaast is de held in dit verhaal een bijzonder geval, op zeer goede wijze vertolkt door Neeson. Het is gaaf om te zien hoe 'cool' hij blijft als z'n dochter in de problemen komt, terwijl hij op een heerlijke lompe manier wraak neemt op die criminelen.
Ik zou mij kunnen voorstellen dat mensen zich storen aan de cliche benadering van de personages. De Amerikaan is de held, en de criminelen zijn vooral geen Amerikanen
. Daar zit wat in, maar ik vind het zelf niet storend.
Een wraakfilm zoals ie hoort te zijn
. 4*
Fox McCloud
Flitsende actiefilm, boordevol met over-the-top actie en geweld. Ja, hier houd ik wel van. Een cliché verhaaltje zoals we die al zo vaak gezien hebben. Wat maakt deze film dan zo goed, waar onderscheidt deze film zich dan van al die anderen? Simpel. De film bied precies aan wat het publiek wil...actie!
Eenvoud en weinig diepgang, dat is wat deze film zo goed maakt. Geen pretentieus verhaallijn of interessantdoenerij. Neeson zet hier een prachtige rol neer. Neen, het is geenzins geloofwaardig, maar dat is ook niet nodig bij een film als deze.
Bovengemiddelde actie/thriller
Laoslander
meest overgewaardeerde film aller tijden. Den amerikaan gaat is orde op zaken stellen in corrupt Parijs. Mama mia!
JDSsmetje
"Den Amerikaan" komt er niet om orde op zaken te stellen, enkel en alleen om kost wat kost zijn dochter terug te winnen.
eltorro
En ondertussen stelt hij heel even orde op zaken in corrupt Parijs.
Hectometerpaal
De meest overgewaardeerde film allertijden is toch echt Eyes Wide Shut.
Laoslander
De meest overgewaardeerde film allertijden is toch echt Eyes Wide Shut.
allez vooruit, een terugslag van iemand die het nodig vond om mijn top 10 te analyseren en denkt daar de juiste conclusies uit te trekken. Eyes wide shut heeft een stemgemiddelde van 3,56 en komt dus bijlange nog niet in de top 250, je zou hem dus eerder in de categorie 'ondergewardeerd kunnen plaatsen
de mate van narrativitet, gelaagdheid, diepgang, metaforiek en beeldkwaliteit in Taken, kan dacht ik toch nog LANG niet tippen aan die van Eyes Wide Shut
waarvan akte
Film Fan
Goede film die ellende in de onderwereld laat zien. Super Daddy gaat zijn dochter redden. Zeker naar het einde toe wordt de film onwaarschijnlijker maar als je niet te analytisch bent ingesteld blijft er een spannende film over. De film krijgt hier een opvallend hoge score hoewel ik Neeson wel beter heb zien acteren. Maar het zal het onderwerp van de film zijn die bij de score mee telt. Overigens afschuwelijk om te zien hoe er met de meiden wordt omgegaan.
Laoslander
naar het einde toe wordt de film onwaarschijnlijker maar als je niet te analytisch bent ingesteld blijft er een spannende film over..
Aha
Hertogfreek

Helemaal mee eens! Jean Reno had de rol van mij ook mogen hebben. Gerard Depardieu koppel ik al snel aan komedies.
flipflop
Verhaaltje voelt nep en wel heel toevallig aan, en deed me zo af en toe denken aan Running Scared (waar het verhaal overigens beter in elkaar stak). Gelukkig maken de actie en het acteerwerk dat ruimschoots goed. Flitsende actie, knap camerawerk een paar vette quotes en niet veel meer dan dat maken van Taken een geslaagde actiefilm.
Krappe 4*
brigittedam
Fantastische film, fan geworden van Liam Neeson, geweldige acteur!!! Enige minpunt was dat de dochter in het verhaal zich gedroeg en rende als een 6 jarig kind, afschuwelijk irritant, gelukkig draait de film voornamelijk om Liam en zijn acties!!!
Django1978
Zeer sterke actie film met flitsende beelden!! Liam Neeson zet hier een briljante rol neer, de film is over het geheel vlot en bevat zeer sterke scenes. Ik kan geen enkel minpuntje aan deze film ontdekken.
van mij krijgt deze film 4 *
movie_king
geweldige film! staat ook hoog in mijn top 10 dit gebeurt ook in het echt en ik leefde ook echt mee in de film. wel jammer dat hij eigenlijk niet dood te krijgen is en dat nooit iemand hem raakt maar hij iedereen wel het lijkt een beetje op james bond maar dat kan de pret niet drukken
Waackx
Nog nooit zo'n grote discrepantie gezien bij een film tussen de MM-score en de kwaliteit ervan. Over the top, slecht geacteerd en totaal onrealistisch. Vervang Neeson en de rest van de cast door acteurs van tweede of derde garnituur en je hebt een B-film. 1,5*
Ik had precies hetzelfde.
Het verhaal stond me al niet echt aan, maar ik denk een 8- op MM kan nooit slecht wezen.
Integendeel: ik geef deze film gewoon een dikke 2.
Vervang Neeson door Chuck Norris en hij zou zo op een vrijdagavond om kwart voor 2 'nachts op SBS6 uitgezonden kunnen worden.
Het verhaal rammelt alle kanten de film is nauwelijks spannend, alle actiemomenten hebben we eerder gezien in andere actiefilms,dus niks vernieuwends en helaas om te zeggen maar wat is Famke Janssen slecht in deze film zeg !
De film duurde maar anderhalf uur , voor mij gevoel duurde hij 3 uur.
Bij de beste 190 films ooit gemaakt ? Eerder andersom naar mijn mening.
Dit is Shit met een dikke hoofdletter S.
Film Fan
Ik begrijp ook niet waarom deze film in de top 250 staat. Neeson kan veel beter en de verhaallijn is ook bekend. Het onderwerp daaraan tegen vond ik goed in beeld gebracht. Om deze film één of anderhalve ster te geven gaat mij veel te ver, daar heb ik veel slechtere films voor gezien. Daarom krijgt deze film van mij toch het predicaat goed.
Waackx
ja ok dat kan ieder zijn eigen mening hoor, maar 3 sterren is toch geen goede film ?
Dat is gewoon een 6 dan, net voldoende
kimberlyVD
Dat is gewoon een 6 dan, net voldoende
3 sterren = voldoende... Dus toch een goede film neem ik aan
Waackx
ok dat kan, een goede film noem ik 7 of hoger.
een 6 is bij mij gewoon redelijk tot matig.
ddk
In het land der actiethrillers eindelijk eentje die daadwerkelijk spanning weet te brengen en nergens de focus verliest, zo bijvoorbeeld geen langslepende dialoog op het einde; zodra die sjeik wil praten is het eigenlijk al voorbij . Op de juiste momenten wordt je eraan herinnerd waar al dat bloedvergieten goed voor is, zonder mislukte dialogen die maar al te vaak voorkomen in dit soort films. Een film die nergens echt vernieuwend is maar uiteindelijk toch verrast en een eigen karakter heeft.
annakin
ik kan maar 2 woorden zeggen: geniale film!!
Realistisch, goed verhaal, goed acteerwerk, goed uitgewerkt op alle fronten scoort deze een goed. Dus dan kan ik alleen maar de volle score geven!
Hanske82
Mooie film hoor. Lekker veel actie en een goed verhaal en goed acteerwerk. Tikkeltje jammer vind ik wel dat Bryan helemaal zelf !! zoveel slechterikken om zeep helpt. Op een gegeven moment vond ik et iets teveel van het goede. Maar er zijn ergere dingen.
maurice74
Sterke film. In het begin heb je nog geen idee welke kant het opgaat, maar van zoetsappigheid is deze film in ieder geval niet te betichten. Bikkelharde actie! Film is ook pas afgelopen als iedereen dood is.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter