Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
J. Clouseau
Hm, ik denk dat je op z'n moment toch wel in paniek schiet hoor, en even niet meer denkt aan wat je tijdens je beroepsopleiding geleerd hebt.
JacoBaco
Ik zou zonder meer mijn rationeel denken kwijtraken, maar Neeson is een specialist en ik ben er van overtuigd dat hij juist in zo'n situatie zijn hoofd erbij weet te houden. Je hoeft me niet te geloven natuurlijk, maar het is echt zo.
juhnzun
93 min speelduur
Ruim 3 uur duurde deze film naar mijn gevoel
Zeer ongeloofwaardig en Zeer makelijk
dat deze film in de toplijst staat geeft wel duidelijk Zeer goed aan
hoe Zeer onbetrouwbaar deze lijst wel niet is
Poppe
Als je jaren ervaring hebt met dit soort stressgevallen, dan denk ik dat je er op een gegeven moment immuun voor wordt..
lizzy123
De film zit goed in elkaar. Alles was erg spannend. De vechtscene´s waren geweldig om te zien. maar ook eng. Ik zat steeds op het puntje van mijn stoel. Tijdens de hele film had ik zeker mijn concentratie erbij. De film is eigenlijk toch realistisch, want het kan zo gebeuren. Je merkt echt dat het een film is, want anders wat de man al dood geweest. Bryan bedoel ik ermee.
Frodootje
Leuke film die van begin tot eind weet te boeien, maar geen echte topfilm. Daarvoor is het verhaal te standaard.
Djarune
Leuke actiefilm van het brein Luc Besson, maar het is geen "klassieker" wat "Léon: The Professional" wel was
Hans S.
Vermakelijk, maar echt niet meer dan dat. Vergelijkbaar met een andere top 250-titel als Man On Fire, die ook vermakelijk is, maar verder ook helemaal niets meer en die top 250 notatie dan ook niet waard is. Ik kon deze echter meer waarderen, alleen je kan echt niet om het gebrek aan realisme heen. Liam gaat en staat waar hij wil, ontsnapt uit elke situatie... met als toppunt de scene bij de veiling waarin hij op het punt staat om vermoord te worden, maar via een buis die losraakt uiteindelijk 4 tegenstanders uitschakelt. Drie sterren.
sinterklaas
In de top 250???
De film is wel erg goed maar het is toch eigenlijk meer een gewoon actiefilmpje.
Bas78
Leuke film.beetje voorspelbaar maar zeker leuk voor een keer te zien 3.5
Bartt88
In de top 250???
Daar heb je een punt.
sofripa
Net nogmaals gezien. Stem verhoogt van 4 naar 4,5 sterren en een plekje in mijn top 10. Verpletterd, zover een vader gaat voor zijn dochter. Ik heb er twee, dus bad guys, beware....
sinterklaas
Dan zijn jouw 4 sterren toch ook niet gerechtvaardigd?
Heb wel meer goede actiefilms 4 sterren gegeven of zelfs 4,5. Bepaalde oudere Seagal-films, From Paris With Love, Crank, Shoot m Up, Actiefilms uit Azie en nog 10 tallen andere actiefilms. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ze top 250 waardig zijn. Mede omdat het verhaal natuurlijk best dun is.
Najah misschien heeft Taken nog wel zo'n inhoudelijk doel. Over vrouwenhandel etc. Maar het draait toch meer om de actie en de wraak en de Happy End vind ik. Dat zie je aan de vele toevalligheden die de film bevat.
dEUS
Ja maar je draagt er wel zélf aan bij natuurlijk. Als je 4 sterren geeft, en een film geeft maar 3.75 nodig om in de toplijst voor te komen... Dat is eigenlijk zoveel als zeggen: 'ja, deze film mag wel in de top 250'.
scc-j
Vond deze film als een speer voorbij gaan ,
enkele min punten
Dochter word ontvoerd ,pappie blijft een ijskoude spion
Die steven segal onzin: 1 iemand vecht de hele vrouwenhandel bende
kapot
Zeer vermaakt, één van de beter actie films ooit gezien
Piratje
Meesterlijke acties die je na een iet of wat te lang kinderlijk familiaal begin meesleept van het ene onmogelijkheid in het andere. Geen tijd om tussendoor even te niksen.
Spijtig dat de ganse film slechts gedragen wordt door de topacteur van acties: Neeson. Voor de rest omringd door armoe troef. Acteurs enkel goed voor gehakt en zwak talent. Wat het ook voortdurend werd, zonder ook maar één ogenblik bedenktijd.
Enkel het verhaal leek me puur opgeklopte overdrijving. Er liep nu eens niets mis en alles was netjes vooraf geweten. Ook al werden we er pas op het laatste ogenblik bij betrokken. De houding van de Parijse politie werd veel te oppervlakkig onderlijnd.
Maar aktie van de bovenste plank. Het verhaal meer als aanvaardbaar overdreven in herhaalclichés. Topacteur omgeven door derderangsbrol. Erg amuzante prent en door de superspanning heerlijk ontspannend. Start en plot contrastrijk kinderlijk.
Zizzo
Vond het naast de licht voorspelbaarheid een zeer geslaagde film, de spanning was goed te voelen, en Liam Neeson zette een uitstekende rol neer, en altijd goed om Famke in internationale rollen te zien. Zeker de moeite waard om te kijken.
o0Timmy0o
Ik vind de kritiek dat het voorspelbaar is een beetje zwak en ik hoor dit dan ook te vaak.
Een voorspelbare film hoeft niet slecht te zijn. Deze film is daar een perfect voorbeeld van.
De scene dat hij die gast (Good Luck) te pakken krijgt en eens even lekker aanpakt vind ik gewoon zo geniaal gedaan.
Gewoon een heerlijke actie film.
mplite
Heerlijk hoe die wraakgevoelens worden bevredigd. En dat doet de film als een van de beste in zijn soort.
Elineloves
Het is een filmweek van herzieningen, en verhogingen! Gek genoeg kom ik er bij de herziening pas achter dat dochterlief ''Shannon uit Lost'' is. Was me tijdens de eerste kijkbeurt geloof ik niet eens opgevallen.
Het verhaal wordt rustig opgebouwd. Oude filmbeelden van dochterlief, foto's, een verjaardagfeest en al snel merk je dat de vader-dochter band niet echt sterk is en hoe het (uit elkaar getrokken) gezin nu met elkaar omgaat.
Wanneer barbiedochter aankondigt naar Parijs te willen, krijg je een goed idee van de overbezorgdheid van paps en de naïeve houding van mams. Even een potje janken, en ook vaderlief is om. En dan begint het. Een reeks van geweld, dood en verderf.
Je hoeft niet bijster veel mensenkennis te hebben om te weten dat Peter niet deugt. Bij de eerste seconde weet deze gladde kerel al een naar gevoel op te roepen, en je vraagt je zelfs af waarom 2 meiden die net gearriveerd zijn, zo stom zijn om direct met vreemde mannen mee te gaan. Dat is toch vragen om problemen?
Toch weet Taken empathie op te wekken. Je kunt je als kijker voorstellen hoe machteloos je staat als je weet dat je dochter in handen van slechte kerels is. Liam weet dan ook een overtuigende vaderrol neer te zetten vol emotie. Hij is dan ook degene die de film weet te dragen. Famke blijft vlak en nietszeggend, en Maggie is gewoonweg een irritant en verwend kind. Liam maakt dit vreselijke verhaal, wat helaas vaker gebeurd dan je denkt, menselijk.
Snelle, goed gemonteerde actiefilm die prima ondersteunt wordt door muziek. Scherpe, felle kleuren die afgewisseld worden met een donkere setting.
Jawel, ik heb weer genoten. Verhoging naar een mooie 4.0*.
dEUS
En toch kan ik die kerel nooit serieus nemen en al zeker niet in deze film...
Elineloves
Ik moet bekennen dat ik eventjes bang was dat ik hem nu telkens zou linken aan ''The A-Team'', omdat ik die onlangs nog gezien heb.. maar op de een of andere manier dacht ik juist vaak aan ''Chloe''. Hij is lastig om ''los'' te zien van een eerdere rol. Maar ik weet het niet, hij straalt iets uit. Iets zorgzaams.
dEUS
Ik vind hem vooral ongeloofwaardigheid uitstralen. Heeft hier natuurlijk wel veel te maken met zijn rol als 'de bezorgde vader die het eventjes allemaal in zijn eentje gaat oplossen'.
Elineloves
Dat kan ik begrijpen ja. En zijn donut etende, bierbuikhebbende ex-collega's maken het er ook niet geloofwaardiger op.
EliasZ
Goede film
Goed geacteerd, behalve dat meisje dan.. vond ik erg irritant!
Film bleef spannend alleen soms 'wat' onrealistisch.
Het einde was ook wel heel snel afgerond
Desondanks 3.5
witboek
Echt een goede film. Zeer dramatisch en je krijgt echt sympathie voor de vader allé ik toch.
Verhaal is héél pakkend en weer neemt het je mee. De film Taken heeft me verast.
Je mag ook niet vergeten dat vrouwen echt als slaven worden verkocht.
Hectometerpaal
Erg leuke thriller met wel weer hetzelfde recept. Mannen met een Slavische tongval doen westerlingen kwaad.
Buitenom het voor de hand liggende cliché verhaaltje is dit een erg sterke film. Hier en daar een Macgyver momentje en een onverwachte actie hier en daar.
Een van Neeson's leukere films sinds Star Wars.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter