• 9.378.149 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Marc de Jonge

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 4 augustus 1988

Plot Rambo III

"The first was for himself. The second for his country. This time it's to save his friend."

John Rambo woont inmiddels in een klooster. Op een dag komen zijn voormalige kolonel Trautman en de ambassadeur van de VS hem opzoeken met een aanbod om een missie te accepteren. John weigert, en Trautman besluit om in zijn eentje naar Afghanistan te vertrekken. Zijn missie gaat echter mis; hij wordt door de Russen gevangen genomen en gemarteld in een zwaar bewaakt fort. Wanneer John is ingelicht, besluit hij om naar Afghanistan te vertrekken en om zijn kolonel te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Afghaanse rebellen.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

gozeie film zoals de andere 2 nu nog wachten op deel 4

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Wat mij betreft beter dan deel 2, alhoewel de film wel flink instort. Het begint aardig, ziet er niet gek uit, verhaallijn valt zelfs nog wel wat te pruimen, alleen vanaf het moment dat Rambo daadwerkelijk actief bezig is met het bevrijden van die Amerikaan vervalt de film diep in een standaard, compleet over-de-top, langdradig en niet -boeiend actiefilmpje. 1,5*

avatar van the terminator

the terminator

thomzi50 schreef:
Wat nou over-de-top en niet boeiend, Dit is echt een knaller. Wat mij betrefd had Sly nog wel tien van zulke films mogen maken. Gelukkig komt deel 4 er aan.

the terminator schreef:

sterker nog ik heb rambo 4 al en gezien steengoed en dan voor een 64 jarige silvester stallone. moet je zeker zien

avatar van Legan

Legan

Wat een drama deze film. De dalende lijn die is ingezet met deel 2 wordt met dit deel voortgezet. Wat mij betreft overbodig. Gelukkig is het vierde deel stukken beter. En dan nog te bedenken dat Sly daar 20 jaar ouder is.

4,0 uit 10 (2,0*)

avatar van Fonk

Fonk

Geweldige film met over-the-top actie. Als kind wel zeker honderd keer bekeken. Verhaallijn mag dan niet veel zijn, de omgeving en situatie van toen is goed neergezet. Alhoewel de Afghanen (Taliban)natuurlijk ook geen lieverdjes waren.

Rambo 1 en Rambo 3 zijn toch mijn favorieten.

avatar van finalman

finalman

papazoeloe schreef:

Stallone is geen 64 maar 61 (Date of Birth:6 July 1946)

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Mooie film.

avatar van gotti

Stallone in een klooster. Zegt al wel genoeg. Doe er een paar bad-ass Russen bij met een gruwelijk accent en Rambo kan voor de derde keer aantreden om dit keer het Russische volk te bevrijden.

Grappig om te zien dat alles wat er ongeveer tegen de Russen gezegd wordt, nu op dezelfde manier op de VS toegepast kan worden, maar dat terzijde.

Ook niet best, maar geinig omdat het zo slecht is...

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Film gaat natuurlijk nergens over maar is stiekem toch wel weer vermakelijk. Lach me nog altijd dood om de hanging grenade kill, blijft één van de meest briljante kills aller tijden.

avatar van meijer13

meijer13

Dit deel is een vooruitgang ten opzichte van deel 2. In deel 2 had ik steeds de neiging om in slaap te vallen en dit deel wist mij de hele avond klaar wakker te houden!

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Mr_White schreef:

avatar van Theunissen

Erg slechte actie film. Het verhaal is waardeloos en de actie is zwaar overdreven en soms tot het belachelijke toe (een half leger valt Rambo aan met o.a. tanks en Rambo heeft geen schram ! Lekker realistisch). Spannend is de film al helemaal niet en je bent blij als hij is afgelopen.

Het einde van de film was overigens intens triest (echt belachelijk). De film krijgt van mij geen 0,5 maar een 1 vanwege de prachtige dialogen die Rambo voert in deze film ! (is cynisch bedoeld).

avatar van Fonk

Fonk

Geen schram? Heb je uberhaupt wel de film bekeken..?

Overigens is Rambo gewoon over-the-top actie, dat zou je toch al kunnen bedenken vóórdat je de film bekijkt..

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel ik de 3 filmen allemaal goed vind, is deze naar mijn smaak de beste.

Dit is ook meer een oorlogsfilm, met een echt leger als tegenstander.

Ook hier steelt Sylvester Stallone door zijn vele stunts natuurlijk de show.

De film is inmiddels al 20 jaar oud en toch heb ik er weer van genoten als was het de eerste keer dat ik hem zag.

De 3 filmen zijn nog steeds monumenten uit de filmgeschiedenis, en tegenstanders (die er ongetwijfeld zijn) moeten de extra's op de DVD maar eens bekijken, de filmen hadden een immens succes toen ze verschenen en hebben dat nog altijd.

Dit jaar, 20 jaar na de 3de film is Rambo 4 uit, met weer Stallone (61 jaar ondertussen) in de hoofdrol.

Richard Crenna, die de onvervangbare kolonel en vriend van Rambo neerzet, zal er dan helaas niet meer bij zijn, vermits hij enkele jaren geleden is overleden.

Maar ik ben zeer benieuwd of Stallone op de leeftijd van 61 nog dezelfde capriolen zal uithalen als in de eerste 3 films.

Wanneer ik de film in mijn bezit heb hoort U het ongetwijfeld nog van me.

avatar van darkjaap

darkjaap

natuurlijk awt slechter dan de vorige delen dus.. maar alsnog 3 * waard

avatar van otherfool

otherfool

Belachelijk derde deel waarin elke interessante kant aan de persoon John Rambo is ingeruild voor vermoeiende, vervelende, veelvuldige en vlakke explosies. Veel geknal, weinig wol, ik heb alleen genoten van de aftiteling; 'This film is dedicated to the gallant people of Afghanistan'.

Those were the days! 1*.

avatar van lennox

lennox

Vond ik niet zo slecht als iedereen hier zegt, vind hem zelfs iets beter dan deel twee. De omgeving en de explosies zijn super, iets minder gevechten maar die met de russische reus (met de hanging grenade kill) vind ik misschien wel het beste gevecht van de hele reeks. Diegene die de rambo-collectie hebben met de extra's, zullen weten dat deze film met een enorm groot budget gemaakt is, en daarom vind ik ook dat er misschien wel meer uit te halen was. 3,5*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ongeveer een beetje hetzelfde als Deel 2, Sylvester Stallone probeert volgens mij de Films steeds beter te maken maar dat lukt hem als je het mij vraagt ook niet altijd 100% maar ondanks dat is hij voor actiefans misschien nog redelijk.

avatar van The Oceanic Six

Ondanks dat de film geloof ik meer dan 120 doden telt vind ik het duidelijk de minste Rambo van alle 4. Vechten in de jungle (deel 2 en 4) en de bossen (deel 1) is toch spannender en boeiender dan vechten in de woestijn van dit deel.

De 1e 40 minuten zijn een intro die het rechtvaardigd dat de laatste 3 kwartier weer alles wat je kan zien opgeblazen ziet worden. Maar het is allemaal niet zo tof meer.

Deze film werkt wel van alle 4 de films het beste enige emotie uit. Dit maal komt het niet geforceerd over. Rambo is er klaar mee maar doet toch nog een keer de mitrailleur pakken om zijn enige vriend in zijn leven te redden. Cliche, maar wel mooi.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

waarom heeft deze film zo een lage score?

ik vond het (weeral) een goede rambo-film.

ook goed verhaal dat hij nu trautman moet gaan redden.

gewoon een heel goede film voor actie-liefhebbers.

avatar van film master

film master

deze film was een van de duurste films in zijn tijd

avatar van GertB

GertB

oke, er wordt veel in gemoord maar dat hebben we nu in de andere films ook gezien..

maar toch nog een goede film, goed bedacht vervolg

3.5

avatar van witboek

witboek

Wat nen bagger film. Als je van spieren en bloot lijf houdt dan is het een film voor je, maar de actie's zijn overdreven en de effecten. In die tijd was het wel een spectacel film , maar een goed oog ziet onmiddellijk dat het allemaal lariekoek is. spijtig dat je niet onder de nul kan stemmen, want dan kreeg die het laagste.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Minste deel uit de reeks, maar nog steeds erg vermakelijk. Een hoop actie dat gepaard gaat met een goede score van Goldsmith; het blijft leuk wat mij betreft. Het verhaal is flinterdun en de actie bij vlagen behoorlijk overdreven, maar dat is nou eenmaal zo en dat neemt niet weg dat ook dit deel van Rambo gewoon weer lekker wegkeek.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Shinobi schreef:

In deze film duidelijk veel actie en het is allemaal grootser aangepakt.

Alleen is het naar mijn mening iets te nep.

Ik geef 'm 2, 5 sterren.

Mee eens, vermakelijk maar net iets te veel momentjes dat je ff denkt dit gaat toch net iets te ver...je moet het natuurlijk ook niet al te serieus nemen een Rambo film...alsnog geef ik hem 3* voor de vermakelijkheid.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Weer een erg vermakelijk deel, maar wel een stuk minder dan deel 1,2 en 4. Toch zeker weer vermakelijk.

avatar van Lad

Lad

Leuke, vermakelijke film, maar het was precies of ik naar Rambo II aan het kijken was, alleen nu in een ander landschap...

avatar van Reinbo

Ik vind 'm toch wel flink verschillen. Rambo 2 heeft veel meer vaart.

avatar van Lad

Lad

Reinbo schreef:
Ik vind 'm toch wel flink verschillen. Rambo 2 heeft veel meer vaart.

Spoilers:

Hij moet gevangenen bevrijden, dat doet hij weer in een helikopter, al mislukt dat, hij wordt weer achtervolgd door een hele groep Russen, die weeral verspreid gaan in die grotten beneden, enzoverder...