Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 4 augustus 1988
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Rambo III
"The first was for himself. The second for his country. This time it's to save his friend."
John Rambo woont inmiddels in een klooster. Op een dag komen zijn voormalige kolonel Trautman en de ambassadeur van de VS hem opzoeken met een aanbod om een missie te accepteren. John weigert, en Trautman besluit om in zijn eentje naar Afghanistan te vertrekken. Zijn missie gaat echter mis; hij wordt door de Russen gevangen genomen en gemarteld in een zwaar bewaakt fort. Wanneer John is ingelicht, besluit hij om naar Afghanistan te vertrekken en om zijn kolonel te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Afghaanse rebellen.
Rambo
Tomask
Nissem
Roowland
deze is egt over-gewaardeerd, moet veel minder dan 2,47 ster hebbe
gemiddeld 1 ster zou rieel zijn.
nightbreed
Of je moet jezelf niet zo serieus nemen en gewoon doorhebben dat het een over the top actie film is.
zichzelf respecterende filmliefhebber (bedoel ik...typefoutje...bedankt)
jeronimus72
4 punten voor deze film, samen met first blood de beste rambo films..kan niet wachten op deel 4
nightbreed
Alweer iemand die ik in het vervolg niet meer serieus zal/kan nemen :S
rocky freak
Rambo is een top film. Het is net ruig dat hij in zijn eentje met die oorlog mee doet. Ik hou van stallone films. Rambo is mischien een beetje overdreven, maar dat hoor bij die film. Niet dan?
nightbreed
Ja dat hoort zelfs bij de meeste aktiefilms en als jij dat soort films top vindt dan heb ik daar geen problemen mee hoor, ik zeg alleen dat ik er niets aan vind.
Blijft mijn opmerking gewoon staan....
Wassup !
Ook al zo middelmatig als het zwakke vervolg
. Veel actie dat wel, maar daar blijft het bij. Voor deze 'Rambo 3'... 2**!
na herziening 0,5 erbij is toch wel erg cool de film
lekker veel actie
by_the_way
In dit jaar al voor de 3e keer op tv, voor de 2e keer op BBC. Ik dacht al ik heb deze film al een keer voor bij zien komen op BBC.
Theatertje
Deze film trekt op niets. Ik kan het enkel aanraden aan mensen die hun verstand eens op nul willen zetten en gewoon genieten van de actie. Meer dan actie is er namelijk niet in deze film.
djelle
Meer dan actie is er namelijk niet in deze film.
Nou, dat zou ik nu ook weer niet durven zeggen. Achter het actiegordijn schuilt namelijk een indringend verhaal over zelfbezinning, onvoorwaardelijke vriendschap, menselijkheid en naastenliefde. Daarnaast krijgen we inzicht in de Afghaanse cultuur.
djelle
Beweer jij dan dat dit er niet inzit? Het is uiteraard meestal niet zo expliciet aanwezig als bij een specifiek drama oid, maar er valt -vooral onder de oppervlakte- wel degelijk meer uit te halen dan 'enkel actie' voor wie meer wil.
BauerT
Film heeft meer iets weg van een documentaire...
Gewoon goede actie. NIet meer, niet minder.
Minority_Check
ik had meer verwacht
dat de film de hele tijd in afghanistan speelde was saai
het leek of ze terug in de middeleeuwen waren met wapens
2* voor de actie
dutchtuga
Kleine verbetering op het tweede deel. Waar dat deel nog de menselijke Rambo wou laten zien gaat dit deel gelukkig volledig om de actie zoals het hoort in een Rambo film. Veel goede scenes die ik me nog herinnerde van mn jeugd, gepaste setting en een vette soundtrack van Goldsmith zorgen voor een avondje topvermaak. Richard Crenna is ook hier weer de zwakste schakel. Matig acteur die zelfs door Stallone wordt overschaduwd. 3,5*
AGE-411
Acteurprestaties? WTF!
Hier draait het om actie.
Hoe meer doden hoe beter. De films zijn er om gemaakt, om op avonden als deze met een zak chips of popcorn mee op te gaan in hoe rambo te smerige Rus aftroeft en zonder medelijde alles vermorzeld wat in de weg loopt.
DragQueen
Dit derde vervolg is qua actie grootser aangepakt, maar weliswaar toch wat minder als het tweede deel. sly en crenna doen het gewoon weer goed. het verhaal kabbelt verder, met wederom een john rambo die uit zijn pensioen gesleurd wordt, en de actie is gewoon vermakelijk. leuk is wel, dat het nu de kolonel is die hulp nodig heeft. ik stem de film op 3,5 sterren.
Usual Suspect
Stallone zet zijn rol nog steeds geweldig neer, en de film barst weer van de actie, zodat hij mij nog steeds kan boeien.
En ik irriteer mij eraan dat deze actie klassiekers zo laag worden beoordeeld, dat zijn ze zeker niet waard.
3***
Shinobi
In deze film duidelijk veel actie en het is allemaal grootser aangepakt.
Alleen is het naar mijn mening iets te nep.
Ik geef 'm 2, 5 sterren.
Demoniac
Wel leuk actievermaak. Behoorlijk overdreven allemaal, maar ik ergerde me aan dat irritante rotjoch dat steeds achter ze aanliep....
hellblazer93
Een echte actiefil'; Overdreven explosies, niet een geweldig verhaal (en ook niet origineel) en nep natuurlijk.. Toch vond ik deze Rambo beter dan de andere 2 delen. Mijn mening: een leuke actiefilm voor tussendoor: 3.5* krijgt deze film.
Statiegeld
Hier kun je kort over zijn. De andere Rambo-films waren nog vol actie en ook nog met een redelijke verhaallijn (1 was wel beter dan 2) maar deze film is gewoon niet leuk.
by_the_way
De andere Rambo-films waren nog vol actie
Deze niet zeker?
blisteringdude
Rambo vind ik zo heerlijk over the top, het gaat niet eens meer om het verhaal, acteerprestatie's. Gewoon moddervette actie! 3.5*
Rambo III Rules!!
Blij te zien dat steeds meer mensen deze film naar waarde weten te schatten.
Kevin13
volgens mijn vrienden is dit een van de slechtste films ooit.
als ik hier sommigen hun reacties lees, denk ik wel dat ze een punt hebben.
heb ook een trailer gezien, tja, ik denk dat ik hem gewoon NIET wil zien.

Rambo: Last Blood
2019

Rambo
2008

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

First Blood
Actie / Thriller, 1982

Escape from Sobibor
Drama / Oorlog, 1987
competitiesubmachine gunsovjet unieliberationsoviet militarythailandfreedom fighterafghanistanwar on freedom machinegunmujahid westers