• 9.373.926 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Marc de Jonge

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 4 augustus 1988

Plot Rambo III

"The first was for himself. The second for his country. This time it's to save his friend."

John Rambo woont inmiddels in een klooster. Op een dag komen zijn voormalige kolonel Trautman en de ambassadeur van de VS hem opzoeken met een aanbod om een missie te accepteren. John weigert, en Trautman besluit om in zijn eentje naar Afghanistan te vertrekken. Zijn missie gaat echter mis; hij wordt door de Russen gevangen genomen en gemarteld in een zwaar bewaakt fort. Wanneer John is ingelicht, besluit hij om naar Afghanistan te vertrekken en om zijn kolonel te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Afghaanse rebellen.

avatar van neo

neo

ik vind deze toch wel een voldoende waard, al is het alleen maar om de overdreven actiescenes en de meesterlijke score van jerry goldsmith.

avatar van EmDee

EmDee

Als je naar het stemoverzicht kijkt, geeft de grafiek een mooi beeld hoe we er over denken. Alsof we de middelvinger er voor opsteken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja. grote eensgezindheid !

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja... het is an sich leuk om naar te kijken, maar voor mij had het niet meer gehoeven. Teveel van hetzelfde!

avatar van narva77

gimli f

Bleh!

avatar van Nils

Nils

Goh, ik heb 'm nog in de bios gezien; toen was hij inderdaad wel erg gaaf (of lag dat aan mijn leeftijd?).

In ieder geval ben ik positiever over 'dommekracht' Stallone

avatar van Herald

Herald

het Sega spelletje was erg koel. Alleen jammer dat in de laatste level de continues niet meer oneindig waren.

avatar van Sjan

Sjan

Herald schreef:

JAAAA, was wel jammer ja...

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Zeer leuke film net als zijn voorgangers. Hij komt zaterdag op tv en ik ga hem zeker kijken, want deze heb ik nog maar één keer gezien. Die andere van Rambo allebij al een stuk of vijf keer gezien. Er zit weer veel humor in en het is lekkere cult-film. 3.5 sterren.

• 2069 stemmen

Laten we maar hopen dat de geruchten van Rambo IV waar zijn, en dat onze Sly weer in aktie komt. Deze film moet ik nog zien, dus ik kan verder niets erover zeggen. :evil

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Laten we hopen van niet.

Deel een was aardig, deel twee was slecht en deel drie wil ik verder geen woorden aan vuil maken, dus laat staan deel 4.

avatar van martijn77

GerwinF

martijn77 schreef:

Hee Nick!

When I was in 'Nam..

'Nam...."The man in the black pajamas a worthy fuckin adversary"

avatar van Da Jando

Da Jando

De laatste keer dat ik deze zag, een jaartje of zes geleden, vond ik hem erg cool. Hoe ik er nu tegenaan kijk weet ik niet maar ik denk dat het best vermakelijk zal zijn. Lekker lachen om die super over the top actie scenes waar ik vroeger met open mond naar zat te kijken 3*

• 2069 stemmen

Heb gister heerlijk genoten van een overdosic aktie met John Rambo.

Ik vind Rambo III de minste uit de triologie, maar desondanks toch zeer vermakelijk. Het is mij wel opgevallen dat er best wel propaganda heerst van de V.S. tegen de Sovjet-Unie, net als in Rocky IV.

Ik had hiervoor de trailers van Rambo heel vaak gezien, maar ik vind toch dat deze film de minste is uit de triologie. Net als in de vorige Rambo-films is het akteerwerk van Sly Stallone geweldig. ****

is de serie hier ooit uitgezonden?

Ik hoop het iig wel dat deze tekenfilm-series ooit eens worden uitgezonden, maar dan zal dat wel zijn op zenders zoals FoxKids en CartoonNetwork.

avatar van Hobbes

Hobbes

serie is hier wel uitgezonden..maar toen was ik nog een kleine bambino. en die serie was slecht...niet te zuinig.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Zit Sly in ramboIII niet samen te vechten met de Taliban? Hij helpt 'vrijheidsstrijders' in afghanistan toch? Destijds was dat toch de taliban.....misschien dat ze daarom een deel IV gaan maken, waarin Rambo erachter komt dat Osama toch niet zo kosher is als hij dacht...;-)

bennie jolink schreef:

John hielp idd de vrijheidstrijders in Afghanistan. Maar Rambo IV kan waarschijnlijk nog een paar jaar duren. Hopelijk wel met Sly! :evil

avatar van Nick Kang

Nick Kang

U-96 schreef:

Een Rambo film zonder Sylvester Stallone? Dat is gewoon onmogelijk. Er is en blijft maar één Rambo en dat is Sylvester Stallone.

U-96 schreef:

John hielp idd de vrijheidstrijders in Afghanistan.

Hoe Rambo Bin Laden in het zadel hielp......

• 2069 stemmen

Ik hoop dat Rambo IV komt, maar ik zie het alleen niet zo zitten dat John R. dan moet gaan vechten tegen Osama Bin Laden. Dan krijg je weer dat "God bless America", en de Afghanen (of welk volk dan ook in het oosten) word dan afgeschilderd als beesten. Dat zie ik gewoon niet zitten in een Rambo-film.

U-96 schreef:

Eh... dat deden ze in de eerdere delen toch ook?

Wouter schreef:

Eh... dat deden ze in de eerdere delen toch ook?

In First Blood part II worden de Vietnamezen afgeschilderd als dat ze waren in Vietnam (weet ik niet veel vanaf), maar in First Blood (1982) is dat helemaal niet.

U-96 schreef:

Echt vleiend was het niet. En dan was het nog jaren na de oorlog ook.

avatar van starbright boy

is de serie hier ooit uitgezonden?

De serie is , volgens mij, door veronica uitgezonden op woensdagmiddag. Midden jaren 80. Ik heb het toen weleens gezien, maar ik vond er niks aan. In die dingen was ik nu eenmaal geen typisch jongetje.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ja da's waar! Daar keek vroeger ook altijd naar, maar ik geloof niet dat ik ooit een hele aflevering heb gezien, omdat ik altijd halverwege moest overschakelen zodat mijn zusje naar Jem! kon kijken ...

Ik heb eigenlijk best wel een slechte jeugd gehad