• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Marc de Jonge

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 4 augustus 1988

Plot Rambo III

"The first was for himself. The second for his country. This time it's to save his friend."

John Rambo woont inmiddels in een klooster. Op een dag komen zijn voormalige kolonel Trautman en de ambassadeur van de VS hem opzoeken met een aanbod om een missie te accepteren. John weigert, en Trautman besluit om in zijn eentje naar Afghanistan te vertrekken. Zijn missie gaat echter mis; hij wordt door de Russen gevangen genomen en gemarteld in een zwaar bewaakt fort. Wanneer John is ingelicht, besluit hij om naar Afghanistan te vertrekken en om zijn kolonel te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Afghaanse rebellen.

avatar van Kleintje

Kleintje

Jem! Al die herinneringen komen terug boven. Zucht... Waar is die kindertijd gebleven

avatar van pjotr

pjotr

Was het niet Jem and the holograms tegen The Misfits?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zeer zeker

Al vond ik Rambo toch stoerder hoor ...

avatar van Justice4All

Justice4All

Wanneer komt Rambo vs BinLaden uit. Ofzoietsdergelijks

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik hoop ten zeerste dat er nimmer nog een vervolg op Rambo of Rocky zal komen....

Ramon K schreef:

Heeee, pas op je woorden he?

avatar van Mischa

Mischa

Nee, Ramon, groot gelijk. Rambo II en III waren nogal fascistoïde, en bovenal lachwekkend slecht! Deze neergaande lijn moet niet worden voortgezet! Om met John Rambo te spreken:"My war is ovah!"

PartyMarty

Hoezo lachwekkend slecht? Hoezo neergaande lijn? Ik hoop dat er een paar vervolgen zullen komen op deze fantastische reeks. De helikopters die door Johnny worden neergehaald worden steeds groter, de vijand steeds machtiger en Johnny steeds heldhaftiger! Klasse Rambo!!!!

PartyMarty schreef:

is dit serieus bedoeld? ik hoop het niet...

PartyMarty

Ik begrijp dat mijn sarcasme niet helemaal tot uiting komt. Zal ik dan de volgende keer maar Smilies gaan zetten?

PartyMarty schreef:

ik had al zo'n vermoeden

• 1985 berichten

sjesus U-96.... 4,5 * voor dit gedrocht!?

Agony schreef:

sjesus U-96.... 4,5 * voor dit gedrocht!?

Wat is je probleem?? Als ik de Rambo-reeks nou goed vind, wat is daar mis mee?

Trouwens, waarom negeer je PM's?

U-96 schreef:

Wat is je probleem?? Als ik de Rambo-reeks nou goed vind, wat is daar mis mee?

Trouwens, waarom negeer je PM's?

sorry, ik had je PM over het hoofd gezien. Je hebt nu antwoord.

• 2076 stemmen

De DVD (UK, regio 2, Momentum Pictures) heeft veel leuke extra's.

Belgische review

*Trailer 1*

Te zien op www.VideoDetective.com[/url]

*Theatrical Trailer*

Een kortere trailer

- Making of Rambo 3

- Behind the Scenes: "Scope"

- Behind the Scenes: "Friendship"

Veel behind the scenes, en veel gesprekken met akteurs en overige beelden.

*Photo Gallery*

Enkele stilstaande beelden uit de film.

Deze DVD bevat niet zoveel extra's als 'First Blood part II', maar toch blijft het interressant. Ook bij deze extra's kom je heel vaak dezelfde beelden en uitspraken tegen.

avatar van neo

neo

Het zou een meesterzet zijn geweest als Jerry Goldsmith aan het woord zou komen op de dvd. Zeg nou zelf een van zijn klassiekers en dan geen enkel woord op de dvd. Doodzonde

• 2076 stemmen

Inderdaad! David Morrell (de schrijver van 'First Blood') kwam in 1 van de 2 DVD's wel aan het woord, maar dat was helaas maar heel kort. De Rambo-films hebben wel een goede soundtrack inderdaad.

avatar van as

avatar van WB

WB

"- Who are you?"

"- Yo worst nightmare"

Of was dat deel 2? of 1? Hehe, blijven wel leuke films om te kijken! Jeugdsentimenten weer: de hoofdrolspeler is onsterfelijk!

avatar van Yak

Yak

Quote uit de gids waar ik toch wel eventjes om moest gniffelen:

"Sly, die zelf meeschreef aan het cartoonscript, heeft maar liefst 84 seconden tekst. Opletten dus, want hoewel de man acteert als een zwerfkei staat ieder woord uit zijn mond garant voor een hilarisch understatement."

avatar van WB

WB

Yak schreef:

"Sly, die zelf meeschreef aan het cartoonscript, heeft maar liefst 84 seconden tekst."

Hahaha...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lekkere ouderwetse actie met veel explosies en lekker veel "HUAAHHH" en "HHNNNNGGG" van Stallone.

Wat me wel stoorde was dat Rambo het kettinkje wat hij van zijn overleden vriendinnetje in Vietnam had, aan dat stomme Afghaanse ventje gaf.

De film schetst ook een mooi tijdsbeeld... Oh wat waren de Russen toch wreed en oh wat waren de Afghanen een vredelievend volk...

avatar van Wouter

Vecht john hier niet voor de Taliban?

PartyMarty

Mujahedin om precies te zijn.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Rambo 3 ****

Een actiefilm zoals hij moet zijn. Stallone in één van z'n beste rollen ooit in een film waar hij meevecht met het afghaanse volk tegen de russen. Net als in deel 2 is het acteerwerk natuurlijk niet fenomenaal en is het allemaal opgeblazen , maar rambo 3 is net als z'n voorganger erg leuk om zien. Rambo is in deze film de ultieme held. Rambo 2 en 3 vormen samen één van de betere ( beste ) actiefilms gemaakt op de vermakelijksheid - graad. De actiescenes zijn hier fenomenaal.

avatar van leverafronny

leverafronny

Ja, dat kind verpest idd een groot deel van de film!

Had er eigenlijk meer van verwacht. De actiescènes in het begin waren zwak, toen werd het een tijdje lekker overdreven en spannend en dat laatste stuk met de helikopter en de tank was wel de meest mislukte actiescène uit heel de trilogie. Voor mij is de tweede film het beste en deze op vele momenten mss zelf de slechtste terwijl ik dacht dit - door het hoge onrealismegehalte - de beste ging worden.

Weet trouwens niet waarom jullie bij de vorige film zaten te zeiken over dat onrealistisch gedoe. Dat maakt van een Rambofilm nu eenmaal een Rambofilm!

avatar van erwku

erwku

moralistisch onwijs sneu, maar wel nonstop actie. leuke filmavond

ff iets politieks: Deze film is opgedragen aan de verzetstrijders van afghanistan,

IN die tijd waren het verzetstrijders terwijl in in deze tijd dezelfde type strijders in Afghanistan, maar ook Irak, worden geschouwd als Terroristen,....

dat betreft een verloren stukje geschiedenis deze film. 2,5

oja de meest briljante zin allertijden:

(Rambo is omsingeld door het Russisch leger met tanks en alles er op en er aan) en dan dit:

(Russische Generaal): "Drop your weapons! Now! You have no chance of escape! Come forward! I wish to take you back alive! This is your last warning! The choice is yours!"

Colonel Trautman: "What do you say John?"

Rambo: [loading his gun] "Fuck 'em!"

ongelovelijk!!!!!!!!!!!

avatar van stan

stan

ik hou nooit zo van stallone films