• 9.377.389 stemmen

Met onder meer: Karina Smulders, Waldemar Torenstra en Anna Drijver

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Bride Flight

"A forbidden love. An impossible choice. A secret past."

In 1953 wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race Londen - Christchurch (Nieuw-Zeeland). Omdat tientallen jonge vrouwen meevliegen die emigreren en op weg zijn naar hun verloofde om met hen te trouwen in Nieuw-Zeeland, wordt deze vlucht omgedoopt in de 'Bruidsvlucht'. Tot de vrouwen behoren Marjorie, Margot (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders). De laatste is drie maanden zwanger. Deze zwangerschap ontstond toen ze een goede bekende wilde troosten en nu is ze op weg naar haar echtgenoot Derk (Micha Hulshof), met wie ze dus inmiddels - met de handschoen - is getrouwd. Ook de 25-jarige Frank (Waldemar Torenstra) vliegt mee. Hij emigreert vanwege het klimaat in Nederland en omdat hij in Indië, waar hij is geboren, niet meer kon leven. Daar is hij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn familie kwijtgeraakt door de Jappenkampen. Hij is dus niet op weg naar een geliefde. Tijdens de reis wordt hij verliefd op Ada, waar hij in het vliegtuig naast zit. Hij zal altijd een rol blijven spelen in het leven van alle drie de vrouwen.

Echt een hele mooie nederlandse film!

(zo zien we ook weer dat nederland af en toe wel goede films kan maken )

avatar van pietpuk

pietpuk

Sterk, maar echt Hollands, drama.

avatar van Quido

Quido

En waar heeft die bijzin betrekking op?

avatar van Replicant

Replicant

Ik vind deze film echt steengoed. Ik zeg het niet snel van een Nederlandse film, maar dit is toch iets anders dan ik gewend ben.

De film heeft een goed verhaal, het is een belangrijk stukje geschiedenis van onze cultuur, het is fascinerend dat mensen zo alles achter laten, vooral in die tijd.

De film lijkt bijna wel niet Holland, het ziet er allemaal echt heel erg goed uit en deze Hollandse film speelt zich een keer, voor het grootste gedeelte, niet in Nederland af, maar in het prachtige Nieuw-Zeeland.

Zeker een aanrader, je moet wel van wat diepgang houden en drama.

Als je actie zoekt of een oorlogs verhaal, moet je deze film skippen.

Voor de rest een waardige toevoeging aan ons Hollands arsenaal films!

avatar van vranque

vranque

Weer een automatische pilotenfilm.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Weer? Zijn er zoveel films over automatische piloten gemaakt dan?

avatar van nicolaas1974

nicolaas1974

Wat een geweldige film zeg! Echt heel erg goed.

Van het begin tot het einde genoten.

Mensen die dit een automatische pilotenfilm vinden moeten eens bij hunzelf nagaan of ze blanco een film gaan kijken, of als ze als een soort x-factor jurylid met een blocnote op schoot de film kritisch bekijken om ergens minpuntjes te ontdekken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik wist helemaal niet van het bestaan van deze film. en inderdaad een hele mooie film en dat nog wel van nederlandse makelij.

maar wat ik nou zo jammer vind is dat als het een amerikaanse film zou zijn geweest met b.v brad pitt erin, dan zou het zomaar weer een topfilm geworden zijn. eigenlijk jammer dat het dat nu niet word, want het is heel goed geacteerd en verdiend veel meer waardering

avatar van Waku

Waku

Op zich geen verkeerd nederlands drama.

Toch viel mij het acteerwerk niet altijd even mee.

De rollen die werden neergezet door Pleuni Touw en Willeke van Ammelrooy waren prima. En Waldemar Torenstra kon er ook mee door. Maar die van van Anna Drijver, Karina Smulders en Elisa Schaap bleven toch soap sterretje niveau houden. Het was net wat te houterig en opgezegd om het realistisch doen lijken.

Naar mate de film vorderde werd "Bride Flight" wat meer boeiend na een wat langzame start.

avatar van timiscool

timiscool

Aardige Film

avatar van pegasuspiet

pegasuspiet

een goeie nederlandse film.

avatar van Espritfan

Espritfan

Voor een Nederlandse film bijzonder goed. Had dat niet verwacht.

avatar van the big lebowski

the big lebowski

Waku schreef:

Op zich geen verkeerd nederlands drama.

Toch viel mij het acteerwerk niet altijd even mee.

Ik kan me helemaal vinden in het commentaar op het acteerwerk.

Alhoewel ik van mening ben dat Karina Smulders een sterk personage neerzette, vond ik de personages zonder sleutelrol nogal afgeraffeld.

Naarmate het verhaal vorderd, gaat hij meer boeien.

Toch blijft het haast een soap-achtig verhaal.

Evengoed de moeite waard.

avatar van Brotherband

Brotherband

Wat een bijzonder mooi verhaal. Ik had het einde ook niet zo goed verwacht!

Een dikke 4,5 *

avatar van Quentin

Quentin

Kreeg vanmiddag de 'luxe edition' DVD binnen, ziet er mooi uit. Extra's vallen alleen wat tegen, geen audiocommentaar te bekennen.

avatar van joepp

joepp

Ik vond het persoonlijk niet heel veel.

Ronduit slecht acteerwerk, verhaaltje dat op een soapmanier in elkaar zit.

Heel erge Nederlandse-film-sfeer kwam er op mij over. Dan was er nog de hele vervelende muziek, de onnodige Nederlandse seks op vervelend uitgekozen tijdstippen in de film.

Nee was niet mijn ding.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Nederlandse seks? Hoe ziet dat eruit?

avatar van stinissen

joepp schreef:

Ik vond het persoonlijk niet heel veel.

Ronduit slecht acteerwerk, verhaaltje dat op een soapmanier in elkaar zit.

Nee was niet mijn ding.

Ieder zijn ding ik vond het acteren zeer goed en het verhaal om te smullen , een van de betere Ned films.

avatar van Timecop

Timecop

prima filmpje. niet meer. niet minder.

avatar van validius

validius

Simon Smith schreef:

Nederlandse seks? Hoe ziet dat eruit?

Niet zo moeilijk, start een willekeurige Nederlandse film en 9 van de 10 keer zit er sex/naakt in. Nederlanders hebben de uitdrukking 'seks verkoopt' en beetje verkeerd geïnterpreteerd in de filmwereld.

Verder vond ik de film overigens dus wel goed

avatar van stinissen

validius schreef:

Verder vond ik de film overigens dus wel goed

Gelul in elke mensen leven zit Sex en liefde, zou dus ook in elke film moeten. Niks mis mee beter dan die nep yanks die altijd onder een laken liggen na of tijdens de sex.

avatar van Quido

Quido

validius schreef:

Wat een gezwets zeg. Lees dit topic eens vanaf de posts van 28 april.

avatar van Popcorn1

Popcorn1

Mooie film met prachtig camerawerk. Ik heb ervan genoten.

avatar van MiSs MoPs

MiSs MoPs

Nadat ik het boek gelezen had, wilde ik dolgraag de film zien. Dus gisteren heb ik hem bekeken. Precies (op een aantal kleine dingetjes na dan) zoals het boek en daar was ik blij om.

Prachtige omgevingen en aardig geacteerd - soms een beetje houterig, vond ik. Al kan Karina Smulders erg goed iets vertellen met haar gezichtsuitdrukkingen, daar heeft zij geen woorden voor nodig. Waldemar Torenstra een lust voor het oog.

5.0 *

Cast Bride Flight signeert in de Bijenkorf

Op zaterdag 9 mei staat de Bijenkorf in het teken van Bride Flight en Moederdag. Waldemar Torenstra, Willeke van Ammelrooy, Petra Laseur, Anna Drijver en Elise Schaap signeren tussen 15.00 uur en 16.00 uur in het hart van de Bijenkorf Amsterdam.

Bij aankoop van de DVD of Blu-ray van Bride Flight kunnen klanten deze speciaal voor Moederdag laten signeren door acteurs uit de succesvolle film. Vanaf 1 mei zijn de DVD en Blu-ray van Bride Flight te verkrijgen in de Bijenkorf.

avatar van Keane1983

Keane1983

Tja, terwijl ik over de laatste paar films van nederlandse bodem erg was te spreken was ik dat over deze eigenlijk helemaal niet zo.

De setting was wel erg mooi en ze hebben wel erg hun best gedaan om de sfeer van toen te kunnen na bootsen.

Het acteerwerk vond ik op bepaalde punten toch niet heel erg overtuigend en vond ik het verhaal erg langzaam opgang komen.

De manier van filmen is gedaan in de trant van "de tweeling". Steeds weer flash-backs...dit begon me op een gegeven moment wel erg de keel uit te hangen (in tegenstelling bij "de tweeling" waar ik het wel weer kon waarderen).

De soundtrack zat wel weer heel erg mooi in elkaar. En is het leuk om te zien dat ze een oud paard weer uit de stal hebben getrokken (willeke van ammelrooy)

Al met al kan de film me niet zo heel erg bekoren. Ik denk dat het verhaal me ook niet heel erg aanstond (maar dit is puur eigen smaak, misschien vind iemand anders dit wel weer een goed verhaal).

Van mij een 2.5 (dit grotendeels voor de soundtrack en de setting+kleding)

avatar van tevelenco

tevelenco

Dit was voor mij na "oorlogswinter"de 2de nederlandse film in korte tijd die me aangenaam wist te verrassen.

Al vond ik het begin met de vele flashbacks wel wat rommelig.

Maar naarmate de film vordert wordt dit beter en krijg je steeds meer feeling met de personages.

Verder wordt de film mooi en sfeervol in beeld gebracht en wordt er naar behoren geakteerd.

Kortom een prima romantisch drama van eigen bodem!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Mooi drama, in het begin had ik nog zo mijn twijfels maar naar mate de film vorderde begon ik er steeds meer plezier in te krijgen.

En wat weer een geweldige rol van onze Rutger, heerlijk om hem weer eens de pannen van het dak te zien spelen.

avatar van the big lebowski

the big lebowski

mayhemblik schreef:

Hij kon goed autorijden, maar verder heb ik hem niet zien acteren hoor.

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film, voor een rustige zondag avond..

kijkt makkelijk weg...