• 9.374.701 stemmen

Met onder meer: Karina Smulders, Waldemar Torenstra en Anna Drijver

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Bride Flight

"A forbidden love. An impossible choice. A secret past."

In 1953 wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race Londen - Christchurch (Nieuw-Zeeland). Omdat tientallen jonge vrouwen meevliegen die emigreren en op weg zijn naar hun verloofde om met hen te trouwen in Nieuw-Zeeland, wordt deze vlucht omgedoopt in de 'Bruidsvlucht'. Tot de vrouwen behoren Marjorie, Margot (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders). De laatste is drie maanden zwanger. Deze zwangerschap ontstond toen ze een goede bekende wilde troosten en nu is ze op weg naar haar echtgenoot Derk (Micha Hulshof), met wie ze dus inmiddels - met de handschoen - is getrouwd. Ook de 25-jarige Frank (Waldemar Torenstra) vliegt mee. Hij emigreert vanwege het klimaat in Nederland en omdat hij in Indië, waar hij is geboren, niet meer kon leven. Daar is hij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn familie kwijtgeraakt door de Jappenkampen. Hij is dus niet op weg naar een geliefde. Tijdens de reis wordt hij verliefd op Ada, waar hij in het vliegtuig naast zit. Hij zal altijd een rol blijven spelen in het leven van alle drie de vrouwen.

Ilse de lange zingt de titelsong voor Bride Flight:

de Lange zingt Titelsong vo...

Quido

Wie heeft de muziekscore voor de film verzorgd? Kan het nergens vinden (of kijk ik ergens overheen?).

Jeannot Sanavia, volgens de site van IDTV:

Quido

Zag het ook net een half minuutje geleden, wilde mijn post alweer weghalen

avatar van neo

neo

Nooit van gehoord. Ik had al zo'n vermoeden dat het een buitenlander zou gaan worden.

Quido

Muziek zit trouwens onder de site van de film en is prachtig: http://www.brideflight.nl/bride/

avatar van corbijn

corbijn

Ook de nieuwe trailer is er nu aan toegevoegd bij de video pagina, met eindelijk ook beelden van Rutger !

Erg mooie beelden en zeer in de lijn van "de tweeling" met zoals het aanhoord een zeer memorabele soundtrack

raymon

Het lijkt me een hele mooie flm, en ga er zeker naar toe!

Nieuwe poster geplaatst.

avatar van rose

rose

Trailer ziet er geweldig uit, ben benieuwd!

avatar van Hannes791

Hannes791

rose schreef:

Trailer ziet er geweldig uit, ben benieuwd!

Ook The making of Bride flight, gisteren op TV2 zag er goed uit. Ben benieuwd.

avatar van missl

missl

hauer ziet er charismatisch uit. trailer looks good, ik ga deze wel zien in de bios.

Quido

Zo'n grote productie en dan zo weinig publiciteit?

avatar van Quentin

Quentin

Valt me ook tegen van A-film, terwijl ze Zwartboek en Alles is Liefde zo goed in de markt hebben gezet.

raymon

ik had idd ook veel meer verwacht, heb nog geen poster gezien in Amsterdam,,, zo kan het nooit een succes worden naar mijn idee als niemand weet dat de film er uberhaupt is!

avatar van gotti

Heb toch al verschillende promo's op de publieke omroep gezien hoor.

Quido

Zou ook niet goed zijn als die er helemaal niet waren. Maar dat soort promotie is er bij elke film wel. Dit leek me nu juist zo'n productie waar men (eindelijk weer eens) verstandig publiciteit voor zou genereren. Iets meer dus dan een paar promofilmpjes en 10 minuutjes bij diverse (middelmatige) televisieprogramma's.

avatar van gotti

Maar laten we eerlijk zijn. Bride Flight heeft nou niet echt die grote topcast zoals Alles is Liefde had, of de terugkeer van Paul Verhoeven bij Zwartboek. Ik zie zoiets dan ook eerder gebeuren bij Oorlogswinter of Wit Licht...

avatar van Quentin

Quentin

gotti schreef:

Je kunt toch moeilijk ontkennen dat Bride Flight één van de grootste en meest ambitieuze Nederlandse films tot nu toe is ...

avatar van rose

rose

Quentin schreef:

Bride Flight heeft anders een 'grotere' cast dan Oorlogswinter ...

Dat intereseert de meeste toch helemaal niets. Gaat om het verhaal, dat het de mensen moet aanspreken.

Quentin schreef:

Bride Flight heeft anders een 'grotere' cast dan Oorlogswinter ...

Maar het is wel gebaseerd op één van de bekendste Nederlandse kinderboeken ooit...

Quido schreef:

Dat ontken ik ook niet. Maar er zijn niet zulke grote namen bij betrokken als bij Alles is Liefde en Zwartboek was.

Quido

Dus ik mag aannemen dat je het (toch) met mijn oorspronkelijk geponeerde stelling eens bent.

avatar van gotti

Daarmee ben ik het wel eens. Ik zeg alleen dat ik wel snap waarom er niet zoveel aandacht aan wordt besteed als bij Zwartboek en Alles is Liefde.

avatar van Eric Roberts

Eric Roberts

Net terug van de bios waar ik deze film mocht bekijken en moet zeggen: Superfilm!

De verhaallijnen lopen prachtig in elkaar over en de film sleept je vanaf het begin mee.

Lach, traan, actie en prachtige natuuropnames - geweldig!

Duurde maar liefst 2 uur en heb me geen seconde verveeld! (werd gelukkig vertoond zonder reclame)

Zulke films moesten er meer gemaakt worden - echt de moeite!!

avatar van Rendia

Rendia

Goede film met knap camerawerk op mooie locaties. Waar ik me in Zomerhitte nog ergerde aan het acteerwerk van Waldemar Torenstra is dit in deze film ruimschoots goedgemaakt. Helaas is het verhaal nogal voorspelbaar en kon me niet echt "pakken" daarom een 7.

avatar van timbo_

timbo_

gotti schreef:

Ik ook van de cast, het boek en de regisseur gaan niet dezelfde uitstraling uit als destijds bij die films. Wit Licht (Borsato) en Oorlogswinter (Boek) zullen daar makkelijker mee kunnen concurreren denk ik.

avatar van Wouter

Wellicht gebeurt hetzelfde als bij voorloper De Tweeling. Die ging ook redelijk rustig uit en was niet direct de hit die het uiteindelijk werd.

avatar van timbo_

timbo_

Nee het zou inderdaad kunnen dat de kwaliteit van de film en de daaruit voortvloeiende mond op mond reclame Bride Flight tot grote hoogte gaat stuwen.