• 9.377.395 stemmen

Met onder meer: Karina Smulders, Waldemar Torenstra en Anna Drijver

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Bride Flight

"A forbidden love. An impossible choice. A secret past."

In 1953 wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race Londen - Christchurch (Nieuw-Zeeland). Omdat tientallen jonge vrouwen meevliegen die emigreren en op weg zijn naar hun verloofde om met hen te trouwen in Nieuw-Zeeland, wordt deze vlucht omgedoopt in de 'Bruidsvlucht'. Tot de vrouwen behoren Marjorie, Margot (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders). De laatste is drie maanden zwanger. Deze zwangerschap ontstond toen ze een goede bekende wilde troosten en nu is ze op weg naar haar echtgenoot Derk (Micha Hulshof), met wie ze dus inmiddels - met de handschoen - is getrouwd. Ook de 25-jarige Frank (Waldemar Torenstra) vliegt mee. Hij emigreert vanwege het klimaat in Nederland en omdat hij in Indië, waar hij is geboren, niet meer kon leven. Daar is hij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn familie kwijtgeraakt door de Jappenkampen. Hij is dus niet op weg naar een geliefde. Tijdens de reis wordt hij verliefd op Ada, waar hij in het vliegtuig naast zit. Hij zal altijd een rol blijven spelen in het leven van alle drie de vrouwen.

mooie film hoor maar het is een beetje jammer dat ze sommige dingen niet mooi uitwerkten (als marjorie hoort dat ze geen kinderen kan krijgen en dan krijgt ze dat kind van esther en is er niks aan de hand...het lijkt zelfs niet alsof ze soms twijfelt...wat mij normaal lijkt?)

en die blootscene was niet erg tactvol. kleed je uit. dat zeg je toch niet als je grAAG MET diegene naar bed wil?

avatar van Zeriel

Zeriel

skullcandygirl94 schreef:

Ik wel!

Ik vond dat juist wel verfrissend.

avatar van David Aaronson

David Aaronson

Bride Flight is een degelijke Nederlandse film met een prachtig Gabriel Garcia Marquez-achtig verhaal en pure public-relations beelden van Nieuw-Zeeland.

De rollen zijn kwalitatief goed ingevuld, vooral Karina Smulder speelt mijns inziens fantastisch. Ellen Schaap vind ik de enige dissonant; haar dialogen zijn bijzonder onnaturel, te gespeeld.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Als ik in 2008 Ben Sombogaart was geweest dan had ik een flink aantal van de acteurs per direct terug gestuurd naar de toneelschool.

Sommigen waren echt dramatisch slecht.

Waldemar Torenstra en Anna Drijver deden het gelukkig zoals ik van ze gewend ben, maar de rest?

Verhaal was verder aardig maar niet al te bijzonder. Soms zelfs wat overdreven.

Toch behoorlijk teleurgesteld dus!

Daarom slechts 2 van de 5 sterren!

avatar van Vermeer

Vermeer

Zojuist gezien.. en ik zit ontzettend te twijfelen tussen 3,5 en 4, ook na het lezen van jullie meningen.

Dan toch het voordeel van de twijfel (en een klein beetje omdat Ilse de Lange nu op mijn TV de aftiteling heel mooi zingt): 4*

avatar van mer1973

mer1973

Houd niet zo van NL- talige film. Al moet ik toegeven dat de laatste films die ik gezien heb, niet slecht zijn qua scenario en acteerwerk.

(Komt een vrouw bij de dokter = De gelukkige huisvrouw )

Daarbij vond ik Waldemar Torenstra gelukkig weer beter spelen, dan naar de flop Zomerhitte.

Karina Smulders was ik al van onder de indruk in de film, Kom Niet aan Mijn Kinderen.

Zeer zeker geen slechte productie.

avatar van Sukantara

Sukantara

Heerlijk, de kont van Waldermar Torentra !!!!!!

avatar van Carl

Carl

matige film. Onnodig veel verhaallijnen; zo snap ik nog steeds niet wat de verhaallijnen van van Ammelrooij en Hauer nu met de andere twee verhaallijnen te maken hadden. De film werd er te lang door en de andere lijnen boetten erdoor in aan intensiteit.

Muziek was een lowbudget hollywoodachtig iets en daarom helemaal fout, op de song bij de aftiteling na.

Wat goed was, was het spel. prima acteurs, die de film naar een acceptabel nivo brachten. Aan hen heeft het niet gelegen.

2,5

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

tikkeltje drakerige, maar zeker wel genietbare film. Zit fraai in elkaar.

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

Carl schreef:

huh? heb je dan ook maar iets van de film begrepen??

avatar van booyo

booyo

Carl schreef:

avatar van booyo

booyo

Misschien iets meer voor de vrouwtjes dan voor de robuuste mannen onder ons. Maar ook deze stoere vent vond dit absoluut een mooi filmpje! Prima geacteerd, en ik begin die Waldemar steeds meer te waarderen.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een mooie dramafilm... (geen sport...).
Uitstekend acteerwerk...
Prima camerawerk...
Prachtig (HD) omgeving....
Echt een spannend film...
Jammer dat Rutger Hauer kort gespeeld...
Jammer dat geen waarheid verteld wie zijn zoon is...
Zeker een goed verhaal...
Zeker voor een Nederlandse productie is zeer geslaagd...
Aanrader!

avatar van Parisa

Parisa

De mooie setting en een o.k. verhaal maken 3*.

avatar van Robi

Robi

Mooie film en een mooi verhaal.

avatar van SunChaser

SunChaser

Mooie film maar toch 3,5 omdat het ergens niet beklijft. Had dit liever gezien in een miniserie.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ben geen liefhebber van de Nederlandse film, maar deze film hoort in het rijtje uitzonderingen thuis. Vooral de scenes in het verleden vond ik sfeervol en het verhaal wel boeiend en ontroerend.

avatar van ILDIB

ILDIB

Mooie film, mooi gemaakt, nergens uit de bocht wat nl films vaak doen. Wellicht wat gezapig her en der. Deed me wel heel veel denken aan de Tweeling.

edit, en dan zie ik nu dat het dezelfde regisseur is. Dat verklaart een hoop.

avatar van foskea

foskea

Ik kijk vrijwel nooit naar Nederlandse films. Er wordt meestal zo slecht geacteerd.

Ook in deze film wordt er slecht geacteerd. Deze film wordt door 2 personen gedragen en zij mogen zichzelf van mij acteurs noemen. Dit zijn Karin Smulders en Waldemar Torenstra,

Bravo!

Overigens het verhaal vond ik heel aangrijpend.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Absoluut een van de beste Nederlandse films die ik de laatste tijd heb gezien!

Een verhaal dat meer dan prima in mekaar zit, goede afwisseling tussen het heden en verleden waardoor je steeds meer te weten komt.
Het is zelfs nog behoorlijk aangrijpend allemaal, je zou maar je eigen kind aan een ander paar geven en dan nooit mogen zeggen dat jij eigenlijk zijn moeder bent..
Vreselijk lijkt me dat.

Qua acteerwerk valt er weinig te klagen, Waldemar Torenstra, Karina Smulders, Anna Drijver en Elise Schaap vallen geen van allen door de mand.
Prachtig om te zien hoe het leven van Frank wordt beïnvloedt door de 3 vrouwen waar de film eigenlijk om draait.. Alleen jammer dat we van Franks verleden haast niks te zien of te horen krijgen, dan had er meer diepgang in zijn personage gezeten.
Deze film heeft zeker een voldoende verdiend en ik heb absoluut geen spijt dat ik deze Nederlandse productie heb zitten kijken!

Lekker romantisch filmpje.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

aardige film. soms raakt het spel je. het verhaal is erg aangrijpend. maar de mix tussen heden en verleden is matig. alle acteurs laten soms grote steken vallen. en het eind waar de leugen blijft bestaan, valt me erg tegen, niemand die intuïtie heeft ?? niemand met geweten ??

avatar van wout99

wout99

Op zich wel een goed verhaal en het acteerwerk was van een redelijk niveau. Toch vond ik de film wat traag en was het beslist geen topper

avatar van raymon

raymon

Duurt even maar hij komt in Amerikaanse zalen!!

Komt net de trailer tegen op apple trailers: vanaf 10 juni te zien

Bride Flight international ...

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Goed verhaal, minder acteerwerk.

avatar van Whatswithandy

Whatswithandy

Opzich best vermakelijk maar toen ik hem voor de 2e keer ging kijken werd ie best saai. Niet echt een heel goede film maar kan er mee door. Acteren vond ik door sommige ook minder maar ach.. het was niet storend slecht.

avatar van Ragna

Ragna

Het acteerwerk liet inderdaad hier en daar te wensen over. Maar toch een uitzonderlijk mooie film. De beelden zijn natuurlijk schitterend en de sfeer van die tijd spreekt me ook erg aan. De vliegtuigscene vond ik uiteindelijk nog het aller leukst en mooist, hoe de bruidjes allemaal vervoerd worden en met elkaar in contact komen... mooi begin.

Het verhaal is mooi natuurlijk maar tegelijkertijd erg irritant. Misschien is het ook wel meer de tijdsgeest van toen dat ze absoluut niet wilden vertellen wie zijn echte ouders waren en dat de moeder alles op alles deed om het kind van zijn biologische moeder vandaan te houden. Ik vraag me af of tegenwoordig nog zo gereageerd zal worden, al snap ik dat er ook een soort van jaloersheid voor nodig is; angst dat het kind meer naar zijn biologische moeder toetrekt dan naar zijn 'echte' moeder.
Het raarste vond ik eigenlijk wel dat die vrouw het nooit vertelde aan de biologische vader dat hij een zoon had. Maar dat zal het wel onnodig gecompliceerd hebben voor de film, in het echte leven kan ik me niet voorstellen dat je met zo'n groot geheim blijft zitten.

Wat ik echt niet snapte was waarom Ada en haar man opeens weer in Nederland woonde? Iemand? Heb ik het gemist?

avatar van Quido

Quido

Wie vond je minder acteren dan?

avatar van Ragna

Ragna

Elisa Schaap en de mannen van de dames Marjorie en Ada. Ada deed het ook niet altijd goed in mijn ogen en zelfs Waldemar... het waren vooral bepaalde scènes waarin het slecht was en gelukkig niet de hele film door. De oudere dames, speelde natuurlijk veel korter erin, maar die vond ik super acteren dan weer. Stond erg in contrast.