Genre: Avontuur / Drama
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Douglas McGrath
Met onder meer: Charlie Hunnam, Jim Broadbent en Anne Hathaway
IMDb beoordeling: 7,1 (13.861)
- Bekijk via iTunes
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Nicholas Nickleby
De jonge Nicholas leeft een comfortabel leventje. Dit verandert echter wanneer zijn vader overlijdt en z'n familie zonder geld komt te zitten. Nicholas reist met z'n moeder en zuster af naar Londen, om hulp te zoeken bij hun rijke oom Ralph. Ralph heeft echter niet het beste met zijn familie voor. Nicholas wordt naar een school gestuurd die gerund wordt door de wrede Wackford Squeers.
Nicholas Nickleby
Charles Cheeryble
Kate Nickleby
Mr. Nickleby
lorelei
leuke film, Jamie Bell deed het leuk en Jim Broadbent was natuurlijk ook geweldig. Op zich duurt hij best wel lang, maar dat is bij deze film niet erg.
MFEO
Deze film gaat vanaf a.s. donderdag 18-12-2003 draaien in de bios.
yiempie
He, waarom ging deze film niet draaien vanaf 18 dec? Ik verheugde me eral op. Maarre, weet iemand dan wanneer deze film te huur is? Of dat ie alsnog gaat draaien in de bios?THX
Esteban
Ik heb deze film tijdens de vorige zomervakantie gezien, maar de release werd daarna weer verschoven naar November. Ik weet natuurlijk niet hoe het zit met de verdeling in Nederland - die wel degenlijk durven verschillen met België - maar dit zou wel eens rechtstreeks video/DVD kunnen worden.
In ieder geval, deze Charles Dickens-verfilming ligt compleet in de lijn van z'n andere klassiekers en het is een héle verademing zoiets nog eens te mogen zien dezer dagen.
Nicholas Nickleby kreeg van mij dan ook een ****.
X__Liesjj
Mooie film, en de acteerpresentaties waren zeer goed. 4,5 sterren
ViggøJøhnny
Mooie film, en de acteerpresentaties waren zeer goed. 4,5 sterren
helemaal mee eens !
sweetlover100
Zeer goeie film, Vooral Charlie Hunnam en Christopher Plummer waren ergg goed!
Thomas83
Een waardige en vermakelijke Dickens-verfilming. Een ongeloofwaardig en overdreven verhaal dus, maar wel een mooi verhaal, en de film barst van de sfeer. Mooi gefilmd. Mooie locaties, mooie art direction en kostuums en landschappen.
Charlie Hunman speelt wat wissellvallig, maar Jamie Bell doet het vrij aardig en Christopher Plummer, Jim Broadbent en de vrouwelijke rollen worden gewoon goed ingevuld.
Ik heb me de gehele film niet verveeld. Gewoon een leuke en vrij degelijke film. Heb er nog wel net 3.5* voor over.
soom
Leuke film inderdaad, goed voor 4*. Anne Hathaway is wel op het hoogtepunt van lief hier, en het plaatje met Charlie Hunnam toverde na het uitzetten van de televisie een echt brede glimlach op m'n gezicht. Wat heerlijk, wat ontzettend geloofwaardig. Ook de bijrollen zijn natuurlijk hartstikke goed, Jim Broadbent kan voor mij hoe dan ook z'n rol als Zidler natuurlijk nauwelijks evenaren, maar het is duidelijk dat hij acteur is, hij verdwijnt voor mij in de rol van de heerlijk wrede Squeers. Eindscenes deden een heel klein beetje afbreuk aan de film, waarom dat nu ineens zo naar voren moest komen.. Ik begreep het waarom wel, daar niet van, maar vond dat voor de ene bewuste scene aan het einde niet echt nodig. Maar daarvoor ken ik Nicholas Nickleby ook niet echt goed, ik weet dus niet of het einde zoals hier vertoond word, in andere films precies zo gaat omdat het zo beschreven staat in het verhaal van DIckens? Maar goed, afgezien van de scenes waar ik een beetje vraagtekens bij plaatste, dit is gewoon een mooie, heerlijke film. En ik droom weer weg.. Oja, en Romola Garai maakt me erg benieuwd naar Atonement. Toch maar eens het boek gaan lezen, dat laat ik zoals gewoonlijk door het hele huis slingeren..
Leviwosc
Deze film is overduidelijk Dickens... Zij die slecht zijn, krijgen hun lesje nog wel en zij die goed zijn, gaan door een hel maar zullen uiteindelijk betere tijden kennen. Die vuistregel is toepasbaar op alle verhalen van Dickens en het verhaal over Nicholas Nickelby is geen uitzondering!
David Copperfield, Oliver Twist, Great Expectations, A christmas carol... allemaal hebben ze het in zich. En die andere verhalen vast ook, daar ben ik (nog) niet zo bekend mee.
Wel is het duidelijk dat dit geen BBC productie is, de film is opmerkelijk fris en sommige stukken van het verhaal worden vrij kort behandeld in de film. Doorgaans is de BBC wat nauwkeuriger op dit vlak en houden zij meer rekening met het script.
Maar toch een film waarin goed word gespeeld en een heel aardig verhaal wordt verteld. Soms wens je dat de goedheid van Dickens' creaturen nog eens een voorbeeld mogen zijn voor de rest van de mensheid; maar dan besef je weer ineens dat Dickens juist zo goed verkocht vanwege deze utopische illusie.
Gelukkig bevat deze film ook die typische Dickens' humor. Van die mensen, soms een tikkeltje vreemd (lees: excentriek) maar met een gouden hart, dat op de juiste plaats zit; die de hulpbehoevenden ten dienste zijn. Dat zie ik graag in een verhaal en dus ook in een film.
Om met de woorden van Thomas83 te spreken:
Een waardige en vermakelijke Dickens-verfilming.
Daar ben ik het helemaal mee eens en daarom geef ik 4 sterren aan Nicholas Nickelby.
Yuppie_Scum
4* film pakte me helemaal in!
prachtige sfeer wordt er in de film gecreeerd
Malick
Naar een verhaal van Charles Dickens dan kunnen we een hartverscheurend verhaal verwachten dat naar het einde toe een beetje sentimenteel wordt. Ook hier weer prachtige setting, schitterende sfeer die neergezet werd, kostuums wederom in orde en de art-direction verdiend een pluim. Toch kon de film me niet inpakken dat vooral kwam omdat het niet iets nieuws onder de horizon was. En de acteurs op een paar na naar mijn mening niet overtuigde in hun rol. Jamie Bell en Christopher Plummer verdienen met hun rol alle lof. Oftewel als je van Oliver Twist, Great Expectations en A Christmas Carol houdt dan zit je hier wel goed. Zij die slecht zijn krijgen uiteindelijk de roe/lesje en zij die goed doen kennen uiteindelijk betere tijden. Wat je verwacht krijg je voorgeschoteld niets meer en niets minder.
Movsin
Vond dit verhaal niet zo boeiend. Een beetje voorspelbaar. Dergelijke stories, al dan niet van Dickens, hebben we al zo dikwijls gezien in televisiefeuilletons e.d.
BBarbie
Het lijkt me niet zo ingewikkeld om van de boeken van Charles Dickens een film te maken, want je kunt beschikken over prachtig basismateriaal. Toch is deze verfilming van Nicholas Nickleby naar mijn gevoel niet helemaal geslaagd, omdat hij boeiender en pakkender had moeten zijn.
Perry Meer
mooie film, helemaal Dickens
al is het verhaal niet zo huiveringwekkend zoals Oliver Twist
de boze oom en zijn bediende zijn volgens mij de sterkste karakters in deze film
de avonturen met het toneelgezeldschap het zwakste gedeelte (ook in het boek, ellenlang hoofdstuk pff)
Een goede drama film...
Het is echt Charlens Dickens verhaal..
Het is mooi kostuums...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Christopher Plummer en Edward Fox...
Geen HD aanwezig, geen grote breedbeeld maar nog kleiner...
Mac Hammer Fan
Geen HD aanwezig, geen grote breedbeeld maar nog kleiner...
Het moet nog groeien.
Is de DVD non-anamorphic?
Mac Hammer Fan
Dank U wel Denise. Ik beperk me echter tot die ene film.
Rewind @ www.dvdcompare.net - Nicholas Nickleby (2002): deze zijn anamorphic. Dat betekent dat je geen zwarte band rondom rond het beeld hebt.
Nicholas Nickleby | DVD | 8712626027607 | Cosmox.be
Deze is ook anamorphic breedbeeld, helaas geen blu-ray. Maar voor 6 EUR kan ik niet klagen hé?
Decec
o oke duidelijk, maar ik hoef nog niet kopen, het is maar aanbieding. Daarom wil ik graag alle serie bekijken. Hoeft geen tweede dvd kopen. Nu kijk ik alleen maar 3D (kopen)
knusse stoel
Inderdaad een echt Charles Dickens verhaal. Een norse ouwe man met veel geld en familie rondom hem gegroepeerd door omstandigheden die in de knel zitten. Uiteindelijk.....nee, dat moet je zelf maar zien.
Gewoon een leuke film om te zien en misschien worden mensen hier iets meer empathischer van.
Ook een goed idee zou kunnen zijn om deze film eens rond de kerstdagen uit te zenden i.p.v "A Christmas Carol".
Don Homer
Mooi verhaal weer van Dickens met een leuk plot. Inderdaad staat armoede in Engeland weer centraal, dat was nou eenmaal de tijdsgeest. Het is vooral in het begin weer aardig over de top, het acteren en het verhaal. Dat laatste past waarschijnlijk bij het boek. Het maakt in ieder geval wel duidelijk wat er allemaal mis ging in die tijd.
hkoster16
De film uit 1977 staat niet in de database: Nicholas Nickleby (TV Mini Series 1977) - Full Cast & Crew - IMDb.
Prime-drama 'Nicholas Nickleby' brengt je in een emotionele rollercoaster: 'Deze film pakte mij helemaal in'
Les Misérables
Drama / Avontuur, 1998