• 9.378.049 stemmen

Met onder meer: Karina Smulders, Waldemar Torenstra en Anna Drijver

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Bride Flight

"A forbidden love. An impossible choice. A secret past."

In 1953 wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race Londen - Christchurch (Nieuw-Zeeland). Omdat tientallen jonge vrouwen meevliegen die emigreren en op weg zijn naar hun verloofde om met hen te trouwen in Nieuw-Zeeland, wordt deze vlucht omgedoopt in de 'Bruidsvlucht'. Tot de vrouwen behoren Marjorie, Margot (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders). De laatste is drie maanden zwanger. Deze zwangerschap ontstond toen ze een goede bekende wilde troosten en nu is ze op weg naar haar echtgenoot Derk (Micha Hulshof), met wie ze dus inmiddels - met de handschoen - is getrouwd. Ook de 25-jarige Frank (Waldemar Torenstra) vliegt mee. Hij emigreert vanwege het klimaat in Nederland en omdat hij in Indië, waar hij is geboren, niet meer kon leven. Daar is hij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn familie kwijtgeraakt door de Jappenkampen. Hij is dus niet op weg naar een geliefde. Tijdens de reis wordt hij verliefd op Ada, waar hij in het vliegtuig naast zit. Hij zal altijd een rol blijven spelen in het leven van alle drie de vrouwen.

Quido

Het verhaal speelt zich grotendeels af in het Engelstalige Nieuw-Zeeland en aangezien personages daar relaties aangaan met inheemse mensen, lijkt het me logisch dat er in het bijzijn van díe personages Engels gesproken wordt.

avatar van querev

querev

Ik vind Bride Flight één van de betere Nederlandse films van de laatste tijd. Mooi verhaal, mooi uitgewerkt.

Eén aanmerking; voor mijn gevoel vertegenwoordigde de ''oudere'' versies de ''jongere'' versies van de personages niet altijd even goed.

PS: Aan het gebruik van Engels heb ik me totaal niet gestoord. Het was totaal geloofwaardig binnen de verhaallijnen. Ik vind het juist sterk als een film uit een bepaald land, ook een andere taal durft te gebruiken.

Ik heb een hekel aan Amerikaanse films over Egyptische mensen die Engels spreken. Wil je nou een mooi verhaal neerzetten, of laten zien waar de film vandaan komt?

avatar van Moow17

Moow17

Vond het een mooie film, maar had het gevoel dat er iets miste. Het had iets diepgaander mogen zijn. Maar voor een Nederlandse film goed gelukt!

Mr_White schreef:

Ik vond niet dat de kerk hier negatief werd afgebeeld. Het schept juist goed het beeld van een tijd waarin de kerk nog zwaar bij alles betrokken was, zelfs in de persoonlijke kring. In de film wordt die betrokkenheid afgebeeld als verstikkend, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat Ada zich hiervan afzet.

Mr White ik geef je helemaal gelijk, maar de kritiek van ankiepankie is ook zeker terecht.

het was gewoon te simpel hoe bekrompen en onsympathiek die kerel met die sik werd neergezet. erg één dimensionaal.

alsof al die gelovigen mongolen zijn. het zou boeiender zijn als die man ook van een andere kant werd belicht.

iets soortgelijks viel me ook al op in zwartboek. het ligt er gewoon te dik bovenop.

als regisseur maak jeje m.i. dan ook schuldig aan kleingeestigheid.

Quido

Waarom zou dat moeten? Dat soort mensen waren (en zijn) er toch ook?

avatar van Moviestar

Moviestar

Quido schreef:

Zeker, maar ik heb het dan ook over de momenten dat die mensen er niet waren, en er echt alleen nederlanders waren, daarom vond ik het ook raar. Andere keren is dat zeker logisch.

Quido schreef:

Waarom zou dat moeten? Dat soort mensen waren (en zijn) er toch ook?

natuurlijk zullen die mensen er zijn. in WOII waren er ook fascistische duitsers, en nu nog. maar als ik elke duitser neer ga zetten als fascist, dan kan jeje voorstellen dat het op de duur kwetsend is. je doet dan de gemiddelde duitser tekort.

zo ook de gelovige. deze is of hypocriet of bekrompen, meer smaken kent de nederlandse film niet. eentje die karaktereigenschappen heeft van bijv een maj. bosshardt ben ik in de NLfilm nog niet tegengekomen. daarmee doe je ook die groep tekort.

maar okay.

mij stoorde het dus dat men de figurant zo vlak en cliché neerzette.

soom

Welke figurant bedoel je..? Die man met de sik was geen figurant, hoor.

uhm. ja. dat is ook weer zo. haha

fuck it. whatever

avatar van Robi

Robi

Vandaag in de bioscoop gezien. Mooie film. Goed verhaal, goed geacteerd.

avatar van ella19

ella19

Goede sfeerweergaven over hoop en flexibiliteit van emigranten.

Goede weergave van de concurrentie tussen biologische- en adoptiemoeder om de liefdevan het kleine kind. Hele sterke scene waarin de biologische moeder zonder woorden bekend maakt wie de vader van het kind is.

Teleurstellend spel van Anna Drijver die haar tekst leek op te zeggen.

Helaas wordt de liefde tussen Ada en Frank nergens overtuigend omdat zij zo meegaand en nietszeggend (letterlijk!) is.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een verademing, deze film! Prachtig geschoten en verteld drama met prima acteerwerk, zeker van Pleuni Touw, die met heel weinig woorden precies weet neer te zetten wat ze moet neerzetten. Het verhaal wordt op een rustige manier uitgelegd en werkt naar een climax toe die je wel al een beetje had kunnen inschatten, maar dat mag de pret niet drukken. Waldemar komt overtuigend over als jonge Hauer en alle jonge rollen doen niet onder voor de oude rollen. Van Ammelrooy laat zien waar ze goed in is, evenals Lasseur. De derde oudere rol (de "moeder") vond ik een stuk minder. Al met al een film van Nederlandse bodem waar we trots op kunnen en mogen zijn! 4 *

avatar van Spider1980

Spider1980

Wat een baggerzooi! geen spanning, geen verhaallijn niets!

daarom 0,5......... kon niet lager

avatar van scholtie

scholtie

een geweldige film met gewldig acteerwerk en erg mooi gefilmt. Ik zat nog te twijfelen tussen een 3.5 en een 4, maar omdat het verhaal niet supper spectaculair was heb ik toch maar gekozen voor een 3.5. Maar echt een aanraarder voor wil je in de kerst nog naar de bios gaan.:P

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

... en je moet mee van je vriendin

Pfff, wel een enorme Libelle-film zeg.

avatar van cel

cel

als de film net zo prachtig en mooi is als de soundtrack van Ilse Delange dan is het een kaskraker.:)

avatar van validius

validius

Sorry Michel

avatar van Robi

Robi

DE film is véél mooier dan de soundtrack van Ilse de Lange. Gelukkig hoor je Ilse pas bij de aftiteling en mag je dan de bioscoop uit lopen.

avatar van lianne*

lianne*

moooie film

en die Waldemar is niet verkeerd

avatar van clockwork

clockwork

weet iemand wanneer deze op dvd uit komt?

avatar van Jonkovich

Jonkovich

hoorde dat deze film het hebben moest van zn beproevde flashback recept.. en laat ik dat nou al te vaak gezien hebben bij lost

avatar van Wouter

...?

avatar van stinissen

Heerlijk romantisch drama waar je ruim twee uur op het puntje van je stoel zit, de jonge cast van de personages zijn formidabel.

Karina Smulders is niet een van de aller mooisten maar wat een prachtig lichaam heeft ze.

Bride Flight is voor mezelf een van de beste Nederlandse films ooit en een echte aanrader voor de ware filmliefhebber.

stinissen schreef:

Ik vraag me af, welke Nederlandse films je hebt gezien, om tot die conclusie te komen. Bride Flight is wel mooi geschoten, heeft ook een mooi verhaal, maar er zijn toch Nederlandse films die net een half puntje beter zijn dan Bride Flight..

avatar van stinissen

Ik zeg ook een van de beste Nederlandse films , welke films doel jij op ik heb er wel een paar gezien.

soom

Turks Fruit, Zwartboek. Oorlogswinter. Vraag me af welke jij dan gezien hebt.

Quido

Ik zie het probleem niet, jullie geven de film beide 4,5 sterren, maar geven toe betere Nederlandse films gezien te hebben ... lijkt me dan toch dat er hier sprake is van 'op één lijn zitten'.

soom schreef:

Turks Fruit, Zwartboek. Oorlogswinter. Vraag me af welke jij dan gezien hebt.

Tuurlijk heb ik die gezien.

Vind ik ook.