Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 3 december 1998
Plot Mulan
"Courage. Family. Honor."
Een Chinees meisje krijgt te horen dat haar verzwakte vader het leger in moet om een oorlog te vechten. Aangezien ze weet dat hij dit nooit zal overleven vermomt ze zich als een jongen om zo zijn plaats in te nemen. Haar voorvaderen hebben haar echter door en sturen een klein draakje (Mushu) om haar te helpen.
Mulan (stemrol)
Chi Fu (stemrol)
The Matchmaker (stemrol)
The Emperor (stemrol)
wall-e
Ik ben hiervoor opgestaan.
Dit was het hoogtepunt van mijn dag en dan komt ketnet met zo'n hula mulan film aan.
Mary_Shaw
Heb hem ook op Ketnet gekeken, en hij viel me wat tegen. Niet dat ik me er niet mee heb vermaakt, maar dit komt niet eens in de buurt van the Lion King. Al leg ik de standaard misschien wel erg hoog door gelijk de beste van allemaal te noemen.
In feite is Mulan niet eens zo typisch Disney. De stijl van tekenen is echt wat Aziatisch en het verhaalt je is niet al te zoet, en bovendien ontbreekt de leuke (meezing)muziek. Aan het begin vond ik de muziek nog best leuk klinken, maar het wordt al heel snel eentonig omdat die muziek continu aanwezig is, en bovendien zit er wel erg weinig variatie in. Ik heb volgens mij maar drie verschillende tracks gehoord.
Ik vond de muziek ook niet altijd even passend voor een (animatie)film. Meer muziek voor een Japanse RPG op de computer of zo. Daar deed de soundtrack me echt een beetje aan denken.
De boel is mooi getekend, maar dat zijn vooral de achtergronden, die uiteindelijk niet zo levendig zijn, terwijl ze wel erg veel in beeld worden gebracht, de natuurbeelden zeg maar. De animaties van bewegende mensen etc. vond ik niet zo heel mooi. Maar het was ook een beetje de Aziatische stijl.
Het verhaal is braafjes en sprookjesachtig, maar niet te zoet gelukkig. Wel vond ik het plot lange tijd opvallend traag, en sowieso al wat rommelig. Hilarisch bijvoorbeeld dat gekke einde, waarbij er nog even aan gebreid is dat die ene jongen tegen Mulan "ik hou van je" zegt. Dat kwam echt een beetje uit de lucht vallen en kwam heel gemaakt en ongepast over. Ik had het niet meer.
Ook lag ik in een deuk toen die schildpad opeens veranderde in een soort van Turtle on steroids, haha.
Maar het allergrootste minpunt aan de film vond ik de nasynchronisatie. Zoals ik al vaker heb aangegeven heb ik daar sowieso al een hekel aan, ik hoopte dat Ketnet gewoon het origineel zou uitzenden. Maar het werd dit keer allemaal nog veel erger doordat de voice-acting in het Nederlands echt dramatisch was. Het klonk soms wel heel amateuristisch en heel storend hoe alle personages extreem aan het overarticuleren waren. Daarmee haal je gelijk ook al het leven en de emotie uit de dialogen.
Hierdoor wil ik niet eens een voldoende voor deze film geven. Had ik gewoon het origineel gezien dan had ik nog een 2.5 gegeven, nu wordt dat een 2.0.
euh jij geeft commentaar op de verkeerde film denk ik :s
dit is de orginele film! je geeft 2,0 aan de orginele film, de film die je zag op ketnet was hua mulan.
je hebt dus op de verkeerde film commentaar gegeven
Thomas83
Ok, dan zal ik mijn stem weer verwijderen. Zag al wat posts in deze topic en dacht al dat er misschien een andere film was uitgezonden, maar ik kon die andere film hier op Moviemeter niet vinden dus dacht dat de opmerkingen dan wel over de nasynchronisatie gingen. Vond het al wat raar dat die poster er heel anders uitzag.;)
J.D
Ja, ik zat dus om 13:30 ook klaar met Popcorn
komtie niet!
's Avonds dus even op dvd gekeken en de film viel me niet tegen.
madonnagirl3
Wat ik zo grappig vind is, dat Mulan eigenlijk een grote boodschap heb. Die kan je als kleine meid van jaar of 4, niet ontdekken nog. Maar nu 10 jaar later, weet ik wel dat er een goede boodschap achter dit sterke animatie film zit. Hij is mooi gemaakt, en het verhaal is sterk en zeker niet zoetjes...
4,0
Mlis
Een leuke Disney film die veel humor heeft en een prachtige locatie: China. Er zit alles in deze film: moraal, humor, drama en liefde. Kortom een leuke film voor kinderen en volwassenen. Daarbij is de muziek prachtig. Overigens was dit mijn eerste Engelse film die ik ooit gekregen of gezien heb.
Reinoir
Deze film is fantastisch, al is het z'n beetje 7 jaar geleden dat ik hem gezien heb. ^^
film_kaza
Mulan zojuist in het engels gezien.
Het begon heel slecht in vergelijking met de NL. Je kon in de NL bvb Mulan's verdriet over haar vader voelen, en Mulans vader was daar beter neergezet. Zelfs My Reflection stelde licht telleur
Maar na een tijdje begon de film een goed niveau aan te nemen. Gewoon evenleuk als de nedelandse stemmen. Vooral Shan-Yu is erg cool ingesproken
en zoals vaak gezecht is Eddie Murphy erg grappig als Mushu.
Horrorfreak12
een goede maar zeker niet de beste disney film!!
en toch mag je hem zoals alle disney films niet missen !!!
HoelapinQuin
Vind hem juist wel één van de beste Disney films!
(Overigens weet niet de beste)
En vooral in vergelijking met de meeste tv-series van nu wordt er van kinderen op het gebied van intelligentie(humor ed) meer verwacht.
Parisa
Ik heb het idee dat dit ook best zou kunnen werken als speelfilm (avontuur met wat fantasie). Vond het verhaaltje best o.k., hoewel soms nog te kinderlijk. Bijvoorbeeld hoe de mannen in het leger in het begin werden neergezet. Het verhaal is voor de kids duidelijk liever neergezet dan het in een speelfilm zou zijn. Maar ach, what's new?
Het krekeltje was lief en het draakje irritant. Verder was China mooi neergezet en waren de liedjes en de thuisbasis van Mulan ook goed voor het hart.
ILDIB
Het begin is niet veel, maar vanaf het moment dat het legen ingaat wordt het leuker. Mushu redt wel grotendeels de film. Het deed me allemaal beetje denken aan asterix en obelix in china. OVerigens op het karakter van mulan en haar vader na had de film de diepgang van john de wolf.
10-StepKill
Het verhaal is mooier dan de uitwerking ervan. Vond de karakters aardig maar niet meer dan dat en ik vond persoonlijk de humor van Mushu (Murphy) toch wel onder de maat. Heb me evengoed wel kunnen vermaken, maar dat is het dan ook wel
eefke123
het grootste pluspunt van deze film zijn waarschijnlijk de liedjes (die zijn echt mooi). het draakje Mushu vind ik nog altijd even grappig als vroeger en het verhaal is gewoon goed.
Matthias99
Heb hem vroeger in de cinema gezien en vond deze héél leuk. Een van de betere disney filmen volgens mij. Deel 2 heb ik niet gezien maar volgens de reacties is hij slecht dus dan hoef ik hem ook niet te zien =P
Isaura*
Dit is echt mijn lievelingsfilm, de emotie van haar gezicht, het zallige karakter van Mushu, dat is gewoon niet te vergelijken. Het idee dat een vrouw niet minderwaardig is en meestal zelfs slimmer ^^
Vrouwen kunnen ook stoer zijn en er prachtig uitzien. Dit was echt mijn film, mijn idool, mijn fantasie...
De muziek laat je ook helemaal meeslepen, Lion king is een goede film, maar ik vind deze film er echt wel in de buurt komen!!
movie acteurs
Goede/ leuke en spannende Disney film.
De Chinese levensstijl is erg mooi getekend en gedaan met zeer veel sfeer. Vooral de Chinese natuur/omgeving ziet er erg goed uit.
Vooral de scene met de bestorming van het paleis en de slimme zet met de lawine van Mulan in de grote Chinese strijd tegen Khan in de bergen is spectaculair.
Deze Disneyfilm krijgt een 4.0
Tegenvallende Disney.
Nu is dat meer regel dan uitzondering, maar toch. Als het om animatiefilms gaat zijn we bij deze fabriek beter gewend.
Zoals wel vaker is het grootste zwaktebod het verhaaltje. Clichématig tot in het naadje. Hetzelfde geldt voor de personages. Zoals altijd bij Disney maar hier wel erg overduidelijk. Bij kinderen geeft dat iets minder verdriet, echter de kracht van de vele classics zit hem o.a. in het samen kunnen kijken. Ofwel voor elk wat wils. Iets wat bij deze film nogal ontbreekt.
En daar kan een vuurspuwende Murphy geen zier aan veranderen. Want ook hij is hier allesbehalve bijzonder. Op de krekel na valt er van de sidekicks sowieso weinig te genieten.
Redelijk.
Esteban
Los van de film, dit zijn zowat de slechtst geschreven liedjes uit de hele Disney-geschiedenis. Bedroevend zielloos gezongen, alles behalve morabel en bovenal ontdaan van elke positieve inspiratie.
KKOPPI
deze film is konings samen met keizer kuzco.
je kunt beter niet luisteren naar Zinema, als je het over slechte disney films hebt heb je het eerder over atlantis 2 en mulan 2, maar deze film is een kunstwerk.
TragieStar.*
Lange tijd terug gezien, en het blijft een leuke oude animatie film. Het begint allemaal heel mooi en het word steeds minder interessant, vooral tegen het einde aan begint het me steeds minder te boeien.
Hoop op een herziening.
Tot nu toe geef ik nog een 3,5*
aylilaatje
Review van Ayla,7 jaar (zusje van TheLionKingFan)
Mulan is te gek!
Er zitten goede liedjes en goede beelden in.
Ik vind Mushu grappig
Ik geef het 4,0.
mock turtle
Had deze nog nooit gezien, maar bleek een aangename film om naar te kijken. Niet te ingewikkeld. Mulan is een leuk karakter. En verrassend grappig. Ruim voldoende!
Waackx
Inderdaad 1 van de betere tekenfilms van Disney na de succesvolle jaren van Beauty and the Beast,Aladdin en The Lion King.
De tekeningen zijn na 13 jaar na dato nog steeds prachtig om te zien.
Verder is de humor helemaal top en is Murphy goed op dreef.
Het verhaal is goed maar de gebeurtenissen in de film volgen wel elkaar wel heel snel op, het leek alsof ze in tijdgebrek zaten, waardoor het een heel kort filmpje is geworden.
Maar het leuke van de film is ook dat Mulan een de weinige Disney-vrouwen die niet zo vrouwelijk is en lef toont.
Maar ondanks dat niet zo goed als Aladdin,The Lion King en The Hunchback of Notre Dame maar wel beter als Pocahontas,Hercules en Tarzan.
Een zeer geslaagde tekenfilm.

Mulan II

The Nightmare before Christmas
Animatie / Fantasy, 1993

Zootopia
Animatie / Avontuur, 2016
chinahomelandvillainmusicalsexismopleidingdochtercricketprinsesgebaseerd op een waargebeurd verhaalvrouwelijke hoofdrolspelerdraakeast asian leadancient chinawar herobased on song, poem or rhymeluckgreat wall of chinagender disguisebased on fairy talefemale warriordisney princesshand drawn animationvader dochter relatieaction comedywoman disguised as manbased on poem2d animationmulan character celebratoryjoyful