• 9.375.880 stemmen

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Jim Carrey, Matthew Broderick en Jack Black

Releasedatum: 14 november 1996

Plot The Cable Guy

"There's no such thing as free cable."

Nadat Steven Kovak door zijn vriendin uit zijn appartement wordt geschopt, trekt hij een nieuw verblijf in. Hij schuift Chip, een medewerker van de kabelmaatschappij, 50 dollar toe om zo gratis kabel te krijgen. Chip pakt deze gelegenheid aan om koste wat het kost Steven's beste vriend te worden. Als Steven hier niet langer in geïnteresseerd is gaat Chip steeds verder met het ruïneren van Steven's leven.

Cable Guy

Medieval Times Waitress

Medieval Times Host

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Mag best wel wat omhoog dan

avatar van ewalk

ewalk

Ondergewaardeerde film van Carrey. Ik vind hem superkomisch, vooral de scene tijdens het middeleeuwse spektakel deed mij schuddebuiken.

avatar van marcelgg

marcelgg

Precies, ik sluit me aan bij bovestaande spreker...

En het is niet zo'n trek-maar-een-gekke-bek-Carrey-film-dan-komt-het-wel-goed...

avatar van WB

WB

Te lang geleden dat ik deze film heb gezien! Zie dat ik hem op 2 sterren heb staan! Vanavond nog eens herzien, of dat ook echt zo is!

avatar van rupie

rupie

Vond hem wel net drie sterren waard. Zeer grappige stukken in deze film. Het begin is prachtig als hij voor het eerst voor de deur staat.. De toon is dan gelijk gezet.

avatar van mikoz

mikoz

Zo , verassende Carrey film , eens wat andere humor en dat pakte zeker goed uit. Verder lekker sfeertje in de film.

avatar van Thomas83

Thomas83

The Cable Guy is prettig lichtvoetig kijkvoer.
Als Jim Carrey gekke bekken gaat trekken ben ik niet zo'n fan van hem (niet mijn soort humor), maar in The Cable Guy is hij geweldig. Hij maakt de film echt met zijn voor hem kenmerkende overacteren, en als Chip zich door Steven in de steek gelaten voelt, slaat de film licht om naar een soort van thriller, en dan is Carrey nog aardig eng ook. Dat speelt hij toch goed..
Ik wist trouwens niet dat deze film door Ben Stiller was geregiseerd. Dat is wel geinig.
Het verhaal van deze film is best origineel (ook wat ver gezocht natuurlijk), maar ook vrij simpel, en je kunt lekker de film over je heen laten komen. Met zo'n anderhalf uur is hij in mijn ogen ook precies lang genoeg.
The Cable Guy vind ik wel een aanrader. Zeker voor mensen die Jim Carrey alleen kennen van zijn gekke bekken trekken. In deze film laat hij (net als in bijvoorbeeld The Truman Show) zien dat hij duidelijk meer kan.

avatar van miracle2

miracle2

leuke film

carrey op z'n best vind ik persoonlijk

beetje onderschat....en dat is jammer want het acteerwerk van carrey ligt hoog.

• 12092 berichten

Ik vind dit een fantastische film eigenlijk! Dat schijn je niet te mogen zeggen van Carrey's lichtvoetige films, maar fuck it! Deze vond ik ook mooi de balans tussen lichtvoetige humor en een psychothriller bewandelen. En Carrey is gewoon fenomenaal.

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

Ik vind het eigenlijk ook wel een gekkebektrekfilm (wie heeft deze term eigenlijk geïntroduceerd ). Hoewel deze film me meer trekt dan Ace Ventura of Me Myself & Irene.

Volgens mij is het ook een parodie op dat Tv slecht zou zijn voor kinderen, meesterlijk =D.

Wel beter dan de voorafgenoemde films, maar niet beduidend meer.. Ook *2,5

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke Carrey film, Stiller heeft het goed geregisseerd.. vermakelijke film voor 1 of 3 keer

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Of 5x. Een nogal ondergewaardeerde film. Het is kwalitatief natuurlijk niet geweldig, maar sommige grappen zijn ge-wel-dig. Jim Carrey is sowieso fantastisch en Matthew Broderick speelt een leuk sukkeltje. Jack Black speelt ook een geweldige rol. 3.5*

avatar van by_the_way

by_the_way

Heb deze film rond de kerst bij de les Engels gezien. Erg Grappig is Jim Carrey in deze rol.

3.5 ster*

avatar van AGE-411

AGE-411

Wat een fucking zalige film ! ( gisteren was ie op één)

4,5

avatar van hendrik119

hendrik119

rare rare rare film! maar wel leuk

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Begint leuk maar gaat steeds meer vervelen, hoewel dit een schitterende carry-rol is.

avatar van N811

N811

Carrey op zijn best!

avatar van moviegirl

moviegirl

niet bepaal jim carrey's beste film. ik vond hem heel erg raar

avatar van mike2006

mike2006

Aardige komedie, Haalt niet het niveau van Me, Myself and Irene of Liar Liar, maar bevat toch voldoende komische momenten. De karaoke uitvoering van Jefferson Airplane is hilarisch!!!Alleen al doordoor een ster extra. 3 sterren.

avatar van Lukaso

Lukaso

Kvind Jim een erg goed acteur.

Maar ik heb hem nog nooit in zo'n saaie film zien spelen als deze.

• 12092 berichten

Prachtige film, ultieme zwarte satire op de tv-generation!

avatar van ewalk

ewalk

thomzi50 schreef:

Of 5x. .........Het is kwalitatief natuurlijk niet geweldig, ......

Hoezo " kwalitatief natuurlijk niet geweldig"? Verklaar je nader.

avatar van LivingShinigami

LivingShinigami

Ik heb best kunnen lachen met deze film, maar op bepaalde momenten werd hij een beetje eng.

Ach...Het is een leuk filmpje om eens te bekijken, maar niet echt een uitschieter.

Dus krijgt hij een 3.

avatar van Tun-89

Tun-89

ik ben een grote fan van Jim, en van z'n film's maar deze vind ik eigenlijk niet zo grappig. mischien komt het omdat Ben Stiller de regiseur is ik zie carrey liever in een comedy als dan een drama. ik vond The Truman Show, Man on the Moon, en The Majestic ook veel minder goed van Carrey als de écht komedie's. en ik vond deze film's ook een beetje saai. Bij The Cable Guy heb je nog wel eens een grappig moment maar na een bepaalde tijd op weg naar het einde vind ik 'm niets meer aan. Jim Carrey blijft voor mij wel 1 van de beste Komedie acteurs.

deze krijgt een 2.

avatar van DeCol

DeCol

Ik ben dus geen grote fan van Jim Carrey. Liar Liar is wel een topfilm van hem, dan zijn er nog wel een paar maar de meeste vind ik niet zo goed, ook deze vond ik niet zo goed, eigenlijk vond ik heb een beetje vreemd. 2*

avatar van P8rb

P8rb

leuke film, hoe z'n leven ook verpest word door hem is wel grappig

3,0

avatar van metaledje

metaledje

toch als jim carrey fan blijf ik elke film met die knar geweldig vinden, elke rol is hem op het rug geschreven, gewoon zijn manier van doen tilt de film automatisch op een goed niveau, daarom een 3.5*

LivingShinigami schreef:

Da's nu juist het bijzondere aan deze film, hij neemt een heel andere wending dan je aanvankelijk zou denken.. Carrey is ook een trieste sociopaat in deze film ipv. een lolbroek die alleen maar maf doet. Meesterlijke zwarte komedie.

avatar van Octo

Octo

Net nog eens gezien en het is toch een mooi filmpje. Carrey speelt zeer goed, zowel komisch als scary. sommige scenes zijn echt zeer mooi. Bovendien zit er nog een dikke boodschap in: de amerikaanse jeud die meer opgevoed wordt door de tv dan door de ouders. Door het zwaar overdrijven van de boodschap: pak eens een boek, neemt de film zich weer niet serieus, klasse!

avatar van P8rb

P8rb

huh heb ik iets gemist ofzo, wat was er eng dan?