Genre: Animatie / Horror
Geregisseerd door: Chris Cunningham
Met onder meer: Chris Cunningham
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Rubber Johnny
Een zestienjarige, rolstoel gebonden mutant woont in een donkere kelder. Zijn ouders schamen zich voor hem en hij heeft enkel zijn chihuahua. Wanneer hij zijn eerste lijntje cocaine snuift op de tonen van Aphex Twin flipt hij compleet.
Dog
Dog(as Elvis)
Johnny's Father
Johnny's Father
Dog
Dog (as Elvis)
Johnny's Father(stemrol)
Johnny

Ok, die 10 pond is best prijzig, maar het filmpje mag er zijn. Hele leuke stijloefening van Cunningham.
Geen idee of Cunningham ooit iets kan maken dat anderhalf uur blijft boeien, maar mijn aandacht heeft-ie.

Linn
te halen van www.ebaumsworld.com voor de mensen die hem nog willen zien..erg gaaf filmpje

orbit
- 12092 berichten
Viel me eigenlijk een beetje tegen... Had wel wat meer van Cunningham verwacht na die krakers die hij eerder had gemaakt.

MJ_DA_MAN
En hoe heeft Cunningham dit gemaakt. Die Johnny lijkt zo fcking echt

Zo te zien toch wel. Blijf het Cunningham's meesterwerk vinden.

Phoenix
Mja, misschien toch wel . Had ooit een soortgelijke link van iemand gekregen (van een vriend die alleen maar houdt van vrouwenfilms als 13 Going On 30 en bij de Amerikaanse The Grudge al niet durft te kijken, ik snapte er werkelijk helemaal niks van), maar die was niet helemaal volledig volgens mij.
Erg cool filmpje uiteraard.

Goto
Ook maar eens een kleine review schrijven.
Cunningham had al wat langer mijn aandacht. het is echter pas na rubber johnny dat ik er echt actief mee bezig ben. Come to daddy en windowlicker waren leuk maar bij lange na geen meesterwerken. Flex was al een erg goede stap in de richting maar was ook niet goed genoeg. Johnny is dat wel, al zo'n 5 keer gezien en hij blijft prachtig. Lekker geflipt, mooie beelden en een leuke score van Aphex twin.
Moet hem ook maar eens op dvd aanschaffen, al blijf ik 10 euro wel erg duur vinden voor 6 min. film.

danuz
Beeldtechnisch een hoogstaand werk. Mooi hoe Cunningham met ritmes in beeld speelt en die perfect op geluid weet aan te passen.
Thematisch vind ik het minder, is het 'cool', maar niet meer dan dat.
Mis toch een duistere diepere ondertoon, daar is het me nu toch te oppervlakkig voor.
Ben best gecharmeerd door Cunningham's werk, maar echt een liefhebber zal ik wel nooit worden.

Inland Rabbit
Dit is echt super. Sinds kort wat meer aan het verdiepen in Richard zn werken als Aphex en de The Tuss en dan krijg je dus ook automatisch meer aandach voor Cunningham. Moet zeggen dat die man echt geflipt is, gelukkig. Hypernerveuze muziek met vage wezentjes en een duistere sfeer. Ja helemaal mijn ding. 4.5 tot 5* daar be ik nog niet helemaal uit.
Kan iemand mij trouwens zeggen of PMen over waar Flex te vinden/laden is? Ik ben er imiddels achter dat op de Cunningham Works DVD maar 3.17 minuten van dat werk opstaat terwiijl het filmpje 17 mins duurt? Kan het voorlopig nog nergens goed vinden.

Chainsaw
Net even het korte filmpje gekeken en ben erg onder de indruk. Een briljant filmpje, visueel ontzettend sterk en het heeft een erg indrukwekkend sfeertje. Uniek en lekker bizar, zo zien we het graag. Zou graag eens wat anders van de regisseur willen zien.

Pastichio Rocker
Zou graag eens wat anders van de regisseur willen zien.
Veel plezier:

MrHorror
ik heb hem toch maar eens bekeken via video google. was het niet oorspronkelijk bedoeld als videoclipje? ik was er trouwens erg van onder de indruk. een beetje een moderne david lynch in een psychedelisch jasje, vond ik.

Tonypulp
Wtf, kwam net dit filmpje tegen en ben echt weggeblazen.. kom op, maak een full length film!! Werkelijk te briljant voor woorden dit

Aphex Twin Says Chris Cunningham Made A Zombie Movie But | The Playlist - blogs.indiewire.com

Met een korreltje zout kom je bij die vent niet toe, zolang Cunningham er niks over zegt zou ik er niet wakker van liggen.

Fisico (moderator films)
Best wel een bevreemdende film in het donker met die nachtcamera erop. Die oplichtende ogen van zowel de hond als die mutant zijn scary. Vreemde geluiden, vreemde bewegingen, de donker en vooral iets mysterieus ... het heeft iets onbevattelijks.
En dan moet de opzwepende soundtrack nog beginnen. Je kan het komisch opvatten, maar ook horror staat op zijn plaats. Eigenlijk is het gewoon één grote videoclip. De hond stond erbij en keek ernaar ...

King030
raar.. en dat trippen na dat lijntje met die muziek verpest wel een beetje de sfeer voor mij, maar wie ik ben.

Vermiste Ierse regisseur Ross McDonnell dood aangetroffen, James Cameron onthult releasedatum derde 'Avatar'-film | MovieMeter Recap

'Charmed'-actrice Shannen Doherty onthult dat haar kanker is uitgezaaid naar haar botten: 'Ik wil nog niet dood'

Ridley Scott waarschuwt voor de gevaren van AI: 'De mensheid is compleet f**ked'

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films
Realtimes | Publishing Network