• 9.378.503 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Chris Cunningham

Met onder meer: Chris Cunningham

Plot Rubber Johnny

Een zestienjarige, rolstoel gebonden mutant woont in een donkere kelder. Zijn ouders schamen zich voor hem en hij heeft enkel zijn chihuahua. Wanneer hij zijn eerste lijntje cocaine snuift op de tonen van Aphex Twin flipt hij compleet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

In Film > Overige films > Rubber Johnny (2005):

Rubber Johnny (2005) - IMDb

6 minuten

Eergisteren in het Muziekgebouw Aan 't IJ deze nieuwe clip van Chris Cunningham gezien, die door Warp zelf overigens als kortfilm wordt beschouwd. Op een groot bioscoopscherm en met een perfecte akoestiek is dit een van de meest overdonderende 5 minuten film die ik ooit zag. Op ieder microsampletje van Aphex Twin's AFX237 V7 - een leuk trackje van Drukqs dat hierna voor altijd kippenvel zal bezorgen - anticipeert Cunningham met absurd snelle cuts en het doorgedraaide getrip van Johnny in de moerasgroene setting loopt tot op de milliseconde synchroon met de muziek. Wanneer de track na een komische intro ("Don't breathe like that Johnny..!" wordt ingestart en na een vervormde voicesample losbarst (voor de geinteresseerden met Druqs in hun bezit: op 0.26 seconden ) wilde ik opstaan en heel hard schreeuwen hoe cool dít is.. echt, zien om te geloven

spoilergevoelige recensie hier

Jonkster

Gisteren de dvd met de clip in huis gehaald. Helemaal eens met Goodfella; Chris Cunningham en Apex Twin zijn echt een gruwelijke combinatie, idd echt heel cool

Voor iedereen die de clip van "come to daddy" erg tof vond is dit verplichte kost om te bekijken. Daarnaast kan ik sowieso iedereen aanraden om de clip op welke manier dan ook eens te bekijken.

tovenaar

Inderdaad een gaaf filmpje, maar wat staat er eigenlijk nog meer op de DVD?

Jonkster

Staat verder niks op de dvd. Maar dat wordt goedgemaakt door de verpakking bestaande uit een boekje van 42 paginas met hardcover. Dit boekje bevat fotos van het filmpje, alternatieve afbeeldingen(zoals degene die Goodfella heeft geplaatst) en tekeningen van rubber Jhonny.

Echt een hebbedingetje.

avatar van Menni

Menni

Zojuist ook gezien.. Cool, inderdaad, intimiderend strak, misschien zelfs fascinerend, maar vooralsnog enkel audiovisueel imposant.

tovenaar

Ben blij dat ik hem op het grote scherm heb gezien. De DVD lijkt me een leuk hebbedingetje, maar een €uro of 15 voor die 6 minuten vind ik nét wat te overdreven.

Menni schreef:

maar vooralsnog enkel audiovisueel imposant.

Ah, met een beetje goede wil valt er toch een hoop in te zien qua eenzaamheid, onvermogen tot communicatie en tragiek van het individu. Ik verwacht na herziening op z'n minst een mooi stukje van jou in die trant, Menni

avatar van Menni

Menni

Haha, gelukkig duurt het dingetje kort, dan is herziening nog nét iets eenvoudiger. Nou, vooruit dan maar weer, omdat jij het bent! Nietteminin wél opmerkelijk dat vooralsnog niemand het nog over die thema's heeft, pas als ik me ermee ga bemoeien.. afin

tovenaar schreef:

maar een €uro of 15 voor die 6 minuten vind ik nét wat te overdreven.

Nee hoor, ik wist me weer eens niet in te houden in de winkel. Het pakketje zag er gewoon zó gaaf uit, kon het niet laten liggen. Inderdaad een leuk hebbedingetje .

Jonkster

Haha, grappig om te horen

Erg herkenbaar, rondstruinen in winkels is vaak al dodelijk; voor je het weet kan je je geld gedagzeggen

avatar van mikoz

mikoz

Bizar dit

Wat?

avatar van Hobbes

Hobbes

Ongelofelijk strak filmpje. Was echt even beduusd. Heerlijke 'mindfuck' om het met een modeterm te bedekken.

Ik geloof niet zo in achterliggende verhaal lijnen omdat ik toch van mening ben dat 't hier voornamelijk om de vorm gaat en niet zo zeer om de inhoud. Maar de vorm is mooi. Echt mooi.

En petje af voor de synchronisatie van de choreografie en de muziek.

avatar van Da Jando

Da Jando

Besteld op play.com. Het boekje lijkt me ook heel leuk.

avatar van Hobbes

Hobbes

leuk is volgens mij de enige superlatief die níet op Cunningham van toepassing is

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Geweldig filmpje. Ziek, grappig en goor tegelijk. Het nummer is volgens mij wel wat aangepast, staat zo niet op Druqks volgens mij.

Heb gelezen dat Cunningham zelf Johnny is. De afbeeldingen in het boekje (o.a. die Goodfella toont) zijn bepaalde lichaamsdelen van de regisseur. Mogen jullie raden welke .

Chr.s

Zojuist voor de 8ste keer gezien ofzo Blijft echt een extreem cool filmpje. Zoals boordappel zei; ziek, grappig en goor tegelijk.

Ook maar even melden dat ik dit totaal geweldig vind. Dit weekend gekocht, en hoewel het uiteindelijk weer een glitch/synch clip is, zet Cunningham weer enkele stevige stappen voorwaarts.

Wanneer maakt deze man eens een full-length feature ? Of gaan de reguliere regisseurs eens met hun tijd mee ?

123crap

wa moeten die foto's vanboven voorstellen

Het zijn mijn pasfoto's.

123crap

ik heb het filmpje juist gezien en ik begrijp er niks van.

Chr.s

Het gaat over een gemuteerde man die samen met een hondje opgesloten zit in een kamer van zijn opvoeder.

123crap

en als je de DVD koopt zie je alleen deze stuk film van 5 minuten?

Yups. Best eenvoudig allemaal. Al moet gezegd dat je er ook nog een boekje met artwork bijkrijgt, waar oa die fotos hierboven instaan.

123crap

hoe zeg je pointless in nederlands?

avatar van aldert007

aldert007

zinloos

123crap

ja idd da vind ik van dit

avatar van aldert007

aldert007

Goodfella

Boeiend interview met Chris Cunningham.

"I'm working on two long-form projects: my music and film. They're coming out next year."