Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Jim Carrey, Matthew Broderick en Jack Black
Releasedatum: 14 november 1996
Plot The Cable Guy
"There's no such thing as free cable."
Nadat Steven Kovak door zijn vriendin uit zijn appartement wordt geschopt, trekt hij een nieuw verblijf in. Hij schuift Chip, een medewerker van de kabelmaatschappij, 50 dollar toe om zo gratis kabel te krijgen. Chip pakt deze gelegenheid aan om koste wat het kost Steven's beste vriend te worden. Als Steven hier niet langer in geïnteresseerd is gaat Chip steeds verder met het ruïneren van Steven's leven.
Cable Guy
Eric Roberts
Medieval Times Waitress
Medieval Times Host
PartyMarty
Totaal niet grappige film als je het mij vraagt. Ben geen Carey fan maar dit is wel het slechtste wat ik van hem ken. Misschien is het allemaal minder omdat Ben Stiller aan het roer van deze film stond. Die is namelijk m.i. nog minder leuk dan Carey.
Moviestar
Wel leuk maar toch een van de mindere films van Jim Carrey. 3*
SSeagal
Zeer ondergewaardeerde film. Waarschijnlijk waren de meeste mensen het niet van Carrey gewend dat hij een duisterdere film maakte, maar hij sloeg over het algemeen niet echt aan. Toch barst de film van de geweldig grappige momenten, ik vind het op The Truman Show na de beste Carrey film. 3 en een halve ster.
Helemaal gelijk heb je Jordy. Ik vond deze film juist zeer goed ook, onbegrijpelijk dat ie zo'n laag gemiddelde heeft. Van mij een dikke ****
izzard
behoorlijk briljante film, ondanks dat carrey erin speelt. vooral de karaoke scene en als hij "let the games begin" roept. een vette 4 voor mij.
Ondanks???
izzard
ondanks ja. carrey kan met zijn elastische gezicht af en toe op de zenuwen gaan werken. ik moet zelf best vaak lachen om hem en kijk met plezier naar dumb&dumber, the mask, the truman show en man on the moon, maar in die pet detective serie vind ik m behoorlijk irritant. Wat wel leuk van hem is: Saturday night live sketches. Probeer ze maar te vinden op kazaa ofzo. Anyway, ik denk dat ik Carrey beter verdraag dan menigeen. Het "ondanks" is dus vooral voor diegene bedoelt die in eerste instantie deze film niet gaan kijken omdat hij erin speelt. Laat dat geen remmende factor zijn.
SSeagal
Aha, dat werpt een helder lichtje op het gebeuren.
Thriller
Ik ken het. Over het algemeen kijk ik per defenitie geen Carrey-films omdat ik een hekel aan de acteur heb. Misschien moet ik het dan toch eens doen. (als jij het zegt
izzard
Zeker doen!! En een andere aanrader is The Big Lebowski. Heeft niets met Carrey te maken, maar ik promoot m waar ik kan. Vanavond draait hij eenmalig in Den Haag.
bisse
Superleuke komedie waarbij ik me iedere keer weer in een deuk lig.Ben stiller heeft talent.Dit is toch veel leuker als bijvoorbeeld liar liar.
Diesel
Fantastische komedie met leuke verwijzingen naar onder andere Friday the 13th, Midnight Express, Waterworld, Cape Fear, Ricochet, The Silence of the Lambs, GoldenEye en The Mask.
flowerking
Dit is geen komedie. Een van de redenen waarom deze film indertijd geflopt is, is omdat men dacht dat het een komedie was, want Jim Carrey speelde er immers in.
Jordy
Zeker wel een komedie, de humor is alleen een stuk subtieler dan in de gemiddelde Carrey-film.
malkovich
En daardoor is ie waarschijnlijk geflopt. De film lag niet in het verwachtingspatroon dat de mensen hadden van Jim Carrey....
SSeagal
Dat lag The Truman Show ook niet, maar die flopte niet.
Die film had ook een totaal andere insteek, en d.m.v. mond op mond reclame wisten de meesten al dat Carrey in the truman show wat serieuzer zou zijn.
Take One
Een van de betere Jim Carrey films. Dit ligt ook naar mijn idee in de lijn van films die ik zou verwachten van hem. Ik kan er dan ook echt niet bij waarom mensen deze prent zo tegen vonden vallen. De humor is van hoog niveau (als je beetje ranzigheid en onderbroekenlol kan waarderen...). De scene met het kippenvelletje waar Chip Hannibal Lecter nadoet is onovertroffen.
****
Diesel
Een van mijn favoriete scènes is wanneer Chip op zijn eigen extreem vreemde manier Somebody To Love zingt. Deze film is sowieso a riot of laughs en ook de vage drama vond ik verassend goed.
Esteban
Mensen willen blijkbaar niet snappen dat het een zwarte komedie is met een ietwat serieuzere ondertoon. Bonvendien is het eens een héél pak origineler dan eender welke komedie die dat jaar werd gereleased. De talloze verwijzingen zijn trouwens hilarisch! Dat Carrey hier heerlijk opweg is hoef ik zelfs niet meer te vertellen zeker?
***1/2
Remi
Leuke komedie met mijn favoriete acteur (Jim Carrey)
judepu
****
Ik vind de onderbroekenlol van Dumb and Dumber en van de andere Carrey films een stuk meer in de smaak vallen.
Dit is echt een tegenvaller, het was wel grappig maar ik kon dr niet om lachen; iets te veel een sadistische ondertoon:s beetje jammer. Alle andere Carrey films zijn echt gweldig!!!:)
MAC
Erg leuk! Met een compleet schaamteloze Carrey. Als je van Carrey houd is het zeker weten een aanrader!
Bone*Thugs
Ik heb echt in een deuk gelegen bij deze film!
Die carrey red t iedere x weer
seth gecko
beetje simpele film waarvan het zwarte komedieaspect niet al te goed uit de verf komt,maar carrey red de meubelen.
de man blijft zwaar onderschat als komisch talent en acteur
WB
Eigenlijk is het te lang geleden dat ik deze gezien heb. Toentertijd vond ik dit echt een verschrikkelijke film! Kon nergens lachen om hem, en vond em uitermate irritant!
Nu als een kleine Carrey-fan is er misschien de mogelijkheid dat ik em wèl leuk vind, maar tot dan toe gewoon maar 2 sombere sterretjes...
Remi
Ik vond em erg leuk...
Maar ik vond het een beetje raar dat die Ben Stiller als moordenaar steeds op het nieuws kwam Weet iemand het verband daartussen?
Pieter Montana
Best wel leuke komedie!
Alleen al het schitterende "don't you need somebody to love?"

The Class of 92

The Basketball Diaries
Drama / Misdaad, 1995

Frailty
Horror / Thriller, 2001
gevangenisprostituerenkaraokeobsessiedonkere komediemiddeleeuwscable guyfrenemies