Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Jim Carrey, Matthew Broderick en Jack Black
Releasedatum: 14 november 1996
Plot The Cable Guy
"There's no such thing as free cable."
Nadat Steven Kovak door zijn vriendin uit zijn appartement wordt geschopt, trekt hij een nieuw verblijf in. Hij schuift Chip, een medewerker van de kabelmaatschappij, 50 dollar toe om zo gratis kabel te krijgen. Chip pakt deze gelegenheid aan om koste wat het kost Steven's beste vriend te worden. Als Steven hier niet langer in geïnteresseerd is gaat Chip steeds verder met het ruïneren van Steven's leven.
Cable Guy
Eric Roberts
Medieval Times Waitress
Medieval Times Host
L0sT_R3B3L
Domme grappen van jim,hij kan veel en veel beter
Phil Leotardo
Heerlijke komedie met echt het soort humor waar ik van hou. Een van Jim Carreys betere films in mijn ogen.
Matthew Broderick wordt helemaal weggespeeld maar dat is ook niet zo heel vreemd want de rol die hij speelt (droogkloot) is hijzelf waarschijnlijk ook
Meerdere keren deze film gezien maar iedere keer lig ik weer dubbel. Ook mooi om te zien is die omslag van vrolijke vriend die een beetje vreemd is tot een psychopaat.
Ook geweldig dat Chip Douglas voor iedere situatie een tv-show of tv-programma als voorbeeld hanteerd om bepaalde situaties op te lossen.
Ik geef de film 4,5 ster.
Montorsi
Een van de films waarin Jim Carrey erg lekker op dreef is. Komt een aardige comedy uit. Sowieso een best interessant personage die van Carrey, eentje die al zijn wijsheid en sociale interacties haalt uit films en tv-programma's. Carrey zelf maakt er helemaal een feestje van. Film begint sterk maar dreigt in het middenstuk wat in te zakken. Met de paranoide omslag op het einde wordt de film heerlijk donker, maar deze had eigenlijk wel een kwartier eerder moeten komen.
Vermakelijk. 3*
jumpstylemovie
Ook hier zal ik mijn mening plaatsen.
Ik ken deze film nu al minstens een jaar en dat was in de tijd dat ik ongelovelijk verzot was op Jim Carrey. Nog steeds wel maar nu ken je al zijn films natuurlijk al. Vooral daardoor kan ik z'n films ontzettend waarderen waaronder deze. Doldwaze komedie met Thriller trekjes en Carrey is lekker bezig. Beste scéne is uiteraard in die Ridder eettent.
Awake78
Vergeet de Karaoke-Jam niet, uitstekend stukje goed geregiseerde cinema. Heb hier wel eens een lachkick van 35 minuten aan overgehouden. Geweldig.
Echt onbegrijpelijk dat deze film zo'n laag gemiddelde heeft.
movie fan
goede komedie , zeker door jim carrey , blijf er echt mee lachen met die vent
. goede grappen die echt zalig worden gebracht door jim carrey . Matthew Broderick vondt ik ook wel goed acteren , net zoals de rest van de cast . maar jim carrey steeld zeker en vast de show . goede film heb me echt kapot gelachen , 1 van de beste van jim carrey.
ohantje1
goeie film ,vooral dat karaoke stukje dat doet ie echt goed !
verder mooie feel good film met leuke grappen *4
aburex
Niet één van de beste van Jim Carrey. Vond hem overdreven spelen en ook het verhaal was niet te best. Zeker geen il om aan te raden.
riefenstahl
Erg goede film, zal niet ieders cup of tea zijn, zeker niet voor de degenen die een op breed publiek gerichte lachfilm a la 'pet detective' verwachten.
Carrey is fenomenaal in deze duistere film; hij wordt steeds creepier naarmate de film vordert; de grens wordt steeds verlegd [en op een gegeven moment overschreden] terwijl Broderick aanvankelijk de enige is die dat doorheeft... eng maar daardoor ook ontzettend humoristisch bijv; porno-passwords, somebody to love [erg goede versie trouwens], basketbal, ridderscene.
De gevoelens die Carrey als cable guy opwekt zijn achtereenvolgens meelijwekkend [hij lijkt het goed te bedoelen], humoristisch , en , uiteindelijk, doodeng .
Een film om meerdere malen te zien en één van Carrey's beste.
Zeny
Hoewel dit een van de minder succesvolle films van Jim Carrey was is dit juist een van mijn favoriete films. Creepy, maar hilarisch.
Zizzo
Een van de beste rollen van Jim Carrey die ik tot nu toe heb gezien. Het verhaal is helemaal niet boeiend, Jim Carrey draagt deze film alleen. Grappig, Mooi en boeiend. Zeker de moeite waard.
Sportingerke
Matige film met een Jim Carrey die me de eerste helft van de film voornamelijk irriteert ipv amuseert.
Het tweede deel van de film is iets beter omdat daarin de poging tot humor wat meer onderdrukt wordt en het psychopatische van Chip meer aan bod komt.
Het einde was ook niet echt vetjes, dus vandaar niet meer dan 2.5 sterretjes.
Kilii
Jim carrey
You love him, or you don't.
Ik ben er nog niet uit.
Deze film begon me te vervelen ( zelfs te irriteren) na het eerste uur. Hetgeen volgde, wel. Ik zet niet vaak een film af. Ik zat er heeeel dicht op om de tv af te zetten en een kwade brief stuurde naar de regisseur. Na beraad toch maar niet gedaan
Ja wat kan je nog zeggen ?
1 - 1,5 *
Dead01
- 1977 stemmen
Wou deze al een tijdje zien want ben een Jim Carrey fan maar vond deze toch wat minder.
Verhaal op zich vind ik wat zwak, wat ik dan wel goed vond hoe Chip er in slaagt goeie vrienden te worden.
Voor de rest iets minder film met Jim Carrey in.
ga het voorlopig houden op 2,5 sterren
JigSaw_Doll
Een van die films die nogal wordt gehaat door veel mensen en waar ik persoonlijk van houw
lentheman1981
I love this movie. Zwarte humor met een haast psychopatische Carrey. Lig elke keer weer in een stuip als hij zogenaamd wegloopt bij de deur en dan steeds zachter roept: see ya.......bye.....
Musicer
Een redelijk leuk filmpje met een stevige, onverdunde dosis Jim Carrey.
Hij is echt op dreef en deze, en ondanks dat hij normaal snel op mijn zenuwen begint te werken, viel dat bij The Cable Guy toch goed mee. Hij houdt de film dan ook recht, want naast hem zijn de nietszeggende rollen van Broderick (zoals gewoonlijk) en Mann (God, wat was ze saai hier) niets waard.
Erg standaard film, wel wat 'enger' dan de gewoonlijke komedie van dit type, maar perfect voor op een luie zondagnamiddag.
M.Goodkat
Ik vond deze film zeer geslaagd met een goeie Jim Carrey als de creepy Cable Guy...naarmate de film vordert wordt de film meer en meer duisterder en wordt de humor ook donkerder...vooral de scene met de karaoke was subliem (goede versie neergelegd van somebody to love) of de scene in de 'Mediavel Times' of niet vergeten de basket wedstrijd
...
Je moet er natuurlijk van houden,van die pikzwarte humor die niet voor iedereen weggelegd is maar heb altijd een smile op mijn gezicht gehad tijdens de hele film..
Vond wel Matthew Broderick op Automatische Piloot spelen (vind hem trouwens ook geen goede acteur) daar had Ben Stiller beter op zijn plaatst gezet
(leuke cameo van hem trouwens)
TheThirdMark
Jim Carrey, love him or hate him.
Meestal is hij erg goed te pruimen, maar de mate van extreme, tot het uiterste, overacting in deze film, met het doel om de kijkers tot het uiterste te tergen en te ergeren, kon mij niet bekoren.
Een der slechtste films die ik ooit gezien heb.
SmackItUp
Vind ik heel erg overdreven. Misschien niet de beste film aller tijden, tevens niet de beste film van Jim Carrey, maar om nou te spreken van de slechtste aller tijden vind ik overdreven. Ik heb me best vermaakt om het feit dat Jim Carrey weer eens zichzelf was in deze film. Het verhaal is wel wat mager aangelegd en Broderick vond ik op sommige momenten wat zwak. Kijkt toch lekker weg voor op een eenzame avond.
Number23
Lekker bizarre komedie met een donker, serieus randje. Jim speelt een fantastische rol als lispende kabelmonteur/psycho. Meerdere memorabele scenes, maar degene die het meest bijblijft is toch wel de vecht-scene in de arena. I'm sorry Jim, but if we do not fight to the death, they'll kill us both. Broderick blijft een saaie vent en ook Jack Black in zijn vroege carriere is te zien.
Daan258
redelijke film.
Het was een aardige film ik vond het niet super boeiend maar ik heb me zeker wel vermaakt.
ik heb een paar keer moeten lachen maar ik had verwachte dat die wel wat grappiger zou zijn, ik vond het niet echt een comedy zoals veel andere films van Jim Carrey
de rol die Jim Carrey speeld vond ik wel erg leuk .
Leuk om gezien te hebben maar Jim Carrey heeft zeker betere films.
wendyvortex
Matigjes...echt overtuigen als psychopaat doet Jim Carrey niet...'t is meer irriteren.
Nou ja als comedy weet zo'n 30% van de grappen doel te treffen, merendeel schiet helaas naast.
Geen hoogvlieger maar er valt naar te kijken.
davert89
Vermakelijke film. De zwartgallige ondertoon geeft de film een onderscheidend karakter, en is daardoor de moeite waard.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

The Basketball Diaries
Drama / Misdaad, 1995

Frailty
Horror / Thriller, 2001
gevangenisprostituerenkaraokeobsessiedonkere komediemiddeleeuwscable guyfrenemies