Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Jim Carrey, Matthew Broderick en Jack Black
Releasedatum: 14 november 1996
Plot The Cable Guy
"There's no such thing as free cable."
Nadat Steven Kovak door zijn vriendin uit zijn appartement wordt geschopt, trekt hij een nieuw verblijf in. Hij schuift Chip, een medewerker van de kabelmaatschappij, 50 dollar toe om zo gratis kabel te krijgen. Chip pakt deze gelegenheid aan om koste wat het kost Steven's beste vriend te worden. Als Steven hier niet langer in geïnteresseerd is gaat Chip steeds verder met het ruïneren van Steven's leven.
Cable Guy
Eric Roberts
Medieval Times Waitress
Medieval Times Host
film_kaza
De films die ik tegenwoordig met Jim Carrey zie zijn teleurstellend. Jim Carrey zelf laat zich weer van zijn "gestoorde" kant zien. Dat is goed, dus Jim Carrey is niet een minpunt.
De grapjes waren niet zo goed. Je kan wel een grapje vertellen met een ekke bek en een raar stemmetje, maar als de grap niet goed is, is het ook geen leuk moment.
Hier zaten niet veel lachmomenten in voor mij.
Tot Chip het leven beon te verpesten was het wel ok. Daarna werd het steeds minder. 1 diepganspuntje in de film ookal is dit niet zo'n sirieuze film, en dat puntje noteerd Octo al.
Waar ik wel om kon lachen was et laatste kleine gesprekje.
Piloot: Geen zorgen, het komt goed maatje.
Chip: Noemde je me maatje?
Piloot: Ja tuurlijk.
( Chip begint een duivels lachje te krijgen)
Er kwamen hier een daar ook wat leuke acteurs voorbij flitsen. Benn Stiller, Owen Wilson, Jack Black en Jim Carrey speelt de leuke hoofdrol.
3 sterren voor dat diepgangspuntje, acteurs die voorbij kwamen, Jim Carrey die filmstukjes na deed en goed acteerde en de film wist mijn aandacht vast te houden zelf toen ik moe was en naar bed wou.
Twijfel ook tussen 2,5 dus ben er niet zo erg positief over.
Debje
Ik had wel iets beters verwacht van Jim Carrey. Hij maakt goede films, behalve deze film en Fun With Dick And Jane..
Scarecrow
Donkere komedie met Jim Carrey. Het is geen topfilm, maar wel erg vermakelijk. Visueel is het niet veel bijzonders, en ook het verhaal van de vriendloze, op den duur geobserdeerde cable guy zal weinig lofuitingen krijgen. Maar de grappen in de film zijn op een bepaalde, foute manier erg leuk en ondanks de wat donkere sfeer in de film blijft hij humoristisch. En alhoewel het verhaal niet de vaart van een sneltrein heeft (en misschien ook wel daardoor, natuurlijk) verveelt de film geen seconde en wordt hij nooit langdradig. Een (erg?) leuke film, niets meer en niets minder, met een briljante Carrey en een leuke bijrol van Owen Wilson.
Shagrath X
leuk vermakelijk verhaal.
jammer dat sommige lui deze film met carrey erin slecht vinden. waarschijnlijk omdat dee net niet lachwekkender is dan ace ventura
- 12092 berichten
Dat vind ik nou ook. Ik ben bang doordat Carrey hierin zit en natuurlijk weer veel aan gezichtsmimiek doet, de verkeerde indruk wordt gewekt. De film is veel donkerder dan hij oppervlakkig gezien lijkt.
DragQueen
Een verdraaglijke komedie, met een gestoorde jim carrey, die ik bij vlagen irritant vindt in de fim. dit is natuurlijk de bedoeling. af en toe zijn de grappen wat flauw, en het verhaal is redelijk. broderick acteert degelijk in deze prent, en laat zich in dit verhaal nogal veel gevallen. leuk hoe carrey alles en iedereen naar zijn hand weet te zetten. dit zorgt wel weer voor leuke scenes op zijn tijd. ik geef de film 2,5 sterren.
Usual Suspect
Aardige comedy, met een knotsgekke Carrey die het leven van Broderick tot een hel maakt.
De film vuurt veel grappen af, waar een paar leuke bij zitten, maar ook veel die niet aankomen.
Jack Black heeft overigens een leuke bijrol.
3***
gebruiker_56935
Het lijkt alsof mensen bij films van Jim Carrey alleen commentaar geven op Jim Carrey en niet op de film.. Kijk ook eens naar de film, en je zult zien dat het niet een oppervlakkige komedie is maar dat er een duistere kant zit in de film.
Joyy
zou een film van terry giliam geweest kunnen zijn
leuk en vermakelijk
dorinda
De beste film van Jim Carrey tot nu toe. Let ook vooral op de wijze waarop hij eigenlijk al een deel van zijn rol in Me Myself and Irene als Hank naar voren laat komen. Tragisch doch dolkomisch vooral de improvisatie in het eetkasteel waar Carrey duidelijk laat zien waar hij goed voor is: psychohumoristisch. Duidelijk een verschil met de zoethappige rommel die hij daarna heeft uitgebracht om duidelijk kijkers van de videotheek naar de bioscoop te halen.
5.0 *

tommykonijn
Een hele leuke film van Jim Carrey hij trekt weer een heleboel gekke gezichten die je gewend bent (van o.a Ace Ventura, The Mask, Liar Liar) maar ook laat hij een beetje de serieze kant zien (van o.a The Truman Show, Eternal Sunshine, The Majestic) daar ergens tussen in gedraagt hij zich hier maar goed ik wist niet dat Ben Stiller (Along Came Polly, There's Something About Marry, Night At The Museum) ook films regiseerden en ook hij zelf is in een hele kleine bijrol te zien in de film verder was ook het einde zéér verassend dat ........ het toch oveleefde (als ik zeg wie het overleefde bevat ik spoilers
) maar toch verder zei deze film mij niet echt dat hij over de top was, ondanks dat een hele leuke relaxde film van Jim Carrey waar je dood van het lachen om kan liggen maar ook een traantje weg pinken (als je héél gevoelig bent!)
***
*Ps : dit is het langste bericht dat ik tot nu toe op Moviemeter heb geplaatst
!
ewalk
Ja precies een duistere kant waar Carrey super mee over weg kan.
Hier wel, jammer genoeg in The number 23 niet!
Corcicus
Een hele sterke film van Ben Stiller, met een schitterende Jim Carrey. Zeker zien!
niethie
Ontzettend overdreven film met een Carrey die dit keer een nog grotere over de top rol speelt dan hij normaal al doet, ik heb er af en toe nog wel om kunnen lachen juist omdat het zo over de top was allemaal maar toch mist deze film teveel om voor een erg goede komedie door te gaan (al denken sommige mensen hier aan de berichten te lezen toch duidelijk anders over)
2,5 sterren
gebruiker_56935
Hier wel, jammer genoeg in The number 23 niet!
In The Number 23 is hij ook een heel ander personage en niet te vergelijken met dit. Hij is niet duister in The number 23. Het overkomt hem.
Sanne45
Heerlijke Film, Creepy & Funny
te mooi als Carrey schreeuwt: Cable Guy!!!
De enige film waar ik Broderick een beetje kan verdragen
nightbreed
Deze leuke film krijgt hier een veel te laag gemiddelde als je het mij vraagt.
teun25
Ik vind dit persoonlijk de slechste film van Jim Carrey. Ace ventura, Dumb and Dumber, me myself and irene allemaal beter. Ik vind de film zeer matig, snap sommige reacties van mensen hier TOTAALniet,zeer matige en saaie film!
- 12092 berichten
Ik denk dat je hem gewoon niet goed hebt gekeken.. je moet je Mask/Ace Ventura pet even afzetten en hem met een dramatische inslag zien.. dan past deze rol van Carrey perfect en is het veel meer zwarte humor dan een dijenkletser zoals die andere films van Carrey pretenderen te zijn.
Heerlijke zwarte humor film met een schitterende acterende Jim Carrey. Vooral het eerste gedeelte van de film is ijzersterk, op het einde wordt het iets minder.
Pestiis
jim carey is een vervelende klier! en de film zelf, vindt ik ook niet echt superboeiend ofzo.....
ronengel
@ Theunissen en Orbit.
Jim Carrey vind ik een briljante acteur en voor een goede zwarte komedie kun je me ook wel wakker maken maar ergens vind ik de manier van acteren van Carrey in deze film misplaatst. Ik vind deze film in bepaalde opzichten overeenkomen met 'the King of Comedy'. Hierin speelt de Niro ook een misfit die waardering zoekt, maar de personage die hij neerzet vind ik veel beter passen bij een film als deze. That being said; 3 sterren voor een regelmatige lach.
brabusRUS
Ik vind Jim Carrey een leuke acteur alleen Cabel guy vond ik zeer slecht. Slechtste Jim Carrey film die ik ooit heb gezien. Verwachte veel van deze film en viel erg tegen.
Jammer.
Goodfella_90
. Slechts een 2,69 alhier maar ik gooi er gewoon 4 sterren tegenaan. Verrassend goede film namelijk. Jim Carrey, misschien wel het grootste komische talent sinds Charles Chaplin, is werkelijk fenomenaal! Wellicht zelfs zijn beste rol, ik heb verscheidene keren hardop moeten lachen om hem. Dat deze film, met in enkele scènes opvallend goed camerawerk, opeens volledig omkeerde had ik ook niet zien aankomen, maar dit gedeelte was ook geweldig. Hier en daar serieus bijzonder spannend, terwijl ik me even later weer bescheurde.
Het blijft een bijzonder ventje, die Carrey, zijn hele mimiek en houding zijn volslagen uniek.
@ Theunissen en Orbit.
Wat ik nu juist subliem van zijn rol vind is dat hij overthetop is (ook weinig te raden aan verder), maar omdat dit een jochie is dat al zijn hele leven voor de tv heeft gehangen ook werkelijk niet weet hoe hij zich "echt" moet gedragen. Hij heeft nooit normale gedragregels geleerd namelijk. Die larger than life gedragingen komen allemaal van de buis. Ik ken zelfs een ventje (ook een amerikaan toevallig) die gelijkenissen vertoont met dit personage.. erg sneu, maar die kan dus echt niet even "gewoon" met je praten of rustig stilzitten. Moet voortdurend aandacht hebben en met holle frases in het centrum van de aandacht verkeren. En de meeste teksten zijn ook niet van hemzelf, maar heeft ie letterlijk uit films, lyrics of andere media.. heel erg triest eigenlijk.
Dus ja, ondanks dat Carrey hier overthetop is, vind ik wel degelijk dat hier iets zinnigs wordt aangesneden. En dat is niet zonder meer alleen maar vrolijk of vermakelijk. Knap van Stiller.

The Class of 92

The Basketball Diaries
Drama / Misdaad, 1995

Frailty
Horror / Thriller, 2001
gevangenisprostituerenkaraokeobsessiedonkere komediemiddeleeuwscable guyfrenemies