• 9.375.042 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Donda en Eilidh Rankin

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot L'Illusionniste

"When life loses its wonder, all it takes is one person who still believes in magic"

Het verhaal over een illusionist die rondreist in de jaren '60, het decennium van televisie en rock 'n roll. Hij treedt op in Parijs en Londen en ontmoet een Schot die hem uitnodigt naar een plek in Iona, Schotland. Bij een optreden in een bar ontmoet hij een meisje dat besluit hem te vergezellen op zijn reis, denkend dat hij een geweldige magiër is.

Tatischeff / French Cinema Manager (stemrol)

Alice (stemrol)

Songs (stemrol)

Songs (stemrol)

Monsieur Hulot (archiefmateriaal) (onvermeld)

avatar van stephan73

stephan73

Gebaseerd op een script van Jacques Tati! Lijkt me erg goed!!!

avatar van tsjidde

tsjidde

Ah, dit is dus de film waar we het over hadden bij Les Triplettes de Belleville, de vorige film van deze regisseur. Sylvain Chomet schijnt een fan van Jacques Tati te zijn.

Ik meen ergens gelezen te hebben dat in The Illusionist zelfs een geanimeerde versie van Tati zal voorkomen -- edit: het staat op IMDb, geen idee of die info (nog) juist is.

Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe productie, maar als het iets gaat worden in de stijl van Les Triplettes, dan ben ik al snel tevreden. Laat maar komen!

avatar van Alastor

Alastor

tsjidde schreef:

Aan het plaatje hierboven te zien wel.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik ben benieuwd!

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Jacques Tati ligt me voorlopig niet zo goed, al kan een Chomet dat hopelijk ruimschoots compenseren met zijn inventieve en vaak authentieke (zoals het grijpen van de sfeer bij het wielrennen in 'Les Triplettes de Belleville') tekenstijl. Eindelijk nog eens een animatiefilm om naar uit te kijken...

timburton

Héél erg benieuwd! (Staat niet lang al op de site, klik namelijk bijna elke week op de link van Chemont om te checken of er al een nieuwe film in aantoch is.) Hoop wel dat ook deze film niet (veel) wordt gepraat. Zo wel dan is hij natuurlijk (waarschijnlijk) ook mooi. Kortom: IK BEN BENIEUWD!

stephan73 schreef:

Gebaseerd op een script van Jacques Tati!

O, ja? En is dat script toen ook gebruikt voor een film? Anders lijkt het me een beetje flauw...

avatar van tsjidde

tsjidde

The film will be based on an unproduced script by Jacques Tati, and will be starring an animated version of Tati himself.

bron: IMDb

timburton schreef:

Eigenlijk neem ik dat terug. Waarom niet?

Ik bedoel Charlie and the Chocolate Factory is toch ook weer herfilmd? Maar ja, ik lees inderdaad nu dat het script nooit is verfilmd. Hoe is hij in God's naam op dat script gekomen?

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

een scenario van een stripreeks die er nooit kwam?

timburton

Stripreeks? ik dacht van een film.

Heeft Tati überhaubt iets met strips?

timburton

ik verwacht veel van de nieuwe film: Wall-E.

Geschreven door dezelfde scenario schrijver als die van Les Triplettes de Belleville. (niet die van Illusionist geloof ik) Dames en heren! Deze film is van Disney! Nooit gedacht dat ze na Enchanted nog zo'n gewaagde film zouden maken.

avatar van klute89

avatar van tovenaar

tovenaar

tsjidde schreef:

bron: IMDb

Volgens Chomet was het een novelle van Tati.

avatar van boomkat

boomkat

Een trailer. En hij is fijn .

avatar van Juneau_

Juneau_

Trailer ziet er mooi uit! De verwachtingen voor deze film zijn hoog..

avatar van boomkat

boomkat

Vooral die landschapsbeelden met trein en boot zijn echt prachtig .

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

ben raznd benieuwt een film een nog een tekenfilm ook

moet echt een success worden dit doet me denken aan als je begrijpt wat ik bedoel ga hem zeker zien ps praten ze in deze film

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Dit ziet er echt heeel goed uit. Goede link naar trailer en clip hier.

avatar van Friac

Friac

Charmante film, maar hij wist niet volledig te overtuigen. Het voelt allemaal iets te fragmentarisch en te vrijblijvend aan, slechts via vrij makkelijk sentiment weet de film een reactie los te weken (bv. tijdens het laatste mooie kwartier met veel ruimte voor melancholie). De tekenstijl oogt wel bijzonder verzorgd, de bewegingen van de personages zijn erg realistisch en er zitten enkele mooie poëtische momente in bv. de lege hotelkamer op het einde, met het maanlicht dat de schaduwen op de muren laat dansen. Wel jammer was het moment waarop de computer het overduidelijk overneemt bij een soort "helikoptershot" van Edinburgh net nadat de illusionist zijn konijn de vrijheid geeft: hoe mooi het op zich ook was, wegens de totale stijlbreuk vloekte het wat mij betreft ernstig met het geheel.
L'Illusioniste kwam me iets te vlak over en voelt soms een tikkeltje te leeg aan. De grapjes toveren af en toe een glimlach op je gezicht, maar af en toe werken ze ook helemaal niet; een beetje zoals in de films van Tati zelf overigens zit er in de film een heerlijk moment waarop de illusionist een cinemazaal binnenwandelt en naar beelden van "Mon Oncle" kijkt. Ik heb het gevoel dat hier meer had kunnen inzitten. Standaard 3*

avatar van JJ_D

JJ_D

Eens met Friac eigenlijk. Aangename, mooie en ontroerende film, maar plots breit Chomet er een keihard slot aan, waardoor de film in zijn geheel "on-af" aanvoelt. De plot is inderdaad iets te magertjes en behalve de finale zal er weinig echt blijven hangen.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Beetje oppervlakkig allemaal. Ze weten de geest van Tati niet echt op een leuke manier over te brengen, het blijft een beetje bij wat verwijzingen. Ook vond ik het drama er iets te dik bovenop liggen. Maar goed, het was ook niet vervelend om naar te kijken hoor.

Win kaarten voor gratis voorpremière in Amsterdam:

Voorpremière: The Illusionist - Cinema.nl Voorpremiere

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Schitterende animatie, weer eens wat anders dat al dat 3D-spektakel. Gewoon lekker ouderwets. Heb hier zin in.

Jammer van het lage gemiddelde.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Ietwat vermoeid de cinema ingegaan, het was een moeilijke maar toch heerlijke zit, wel meteen gaan slapen erna, zo ontzettend loom, maar wel authentiek fijn.

avatar van neo

neo

Draait maar in 3 steden. Hopelijk komen er nog meer kopieën bij.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zeker jammer. Maar 'normaal' gesproken had hij ook wel in Rotterdam gedraaid, helaas zit L/V midden in de verhuizing nu.

avatar van neo

neo

Ja, jammer dat Cinerama de film niet wil draaien.

avatar van jherb

jherb