• 8.897.023 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Julianne Moore en Burt Reynolds

Releasedatum: 19 maart 1998

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Boogie Nights

"The life of a dreamer, the days of a business, and the nights in between."

Jaren '70. De naïeve en ongeschoolde Eddie Adams wordt ontdekt door pornoregisseur Jack Horner. Jack en zijn vriendin Amber nemen Eddie onder hun hoede. Onder hun creatieve leiding ontwikkelt Eddie zich binnen de kortste keren tot (letterlijk) de grootste in zijn vakgebied. Eddie wordt pornoster Dirk Diggler en geniet met volle teugen van zijn verworven faam. Maar dan leert hij ook de schaduwkant van het succes kennen.

Eddie Adams / Dirk Diggler

Jack Horner

Reed Rothchild

Buck Swope

The Colonel James

Jordy

De film is geweldig geacteerd, en geeft een erg mooi beeld van de porno-industrie eind jaren '70, begin jaren '80. Aan het eind wordt de film wat tragischer, maar hij blijft boeiend. 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Erg boeiende film en wordt idd erg goed geacteerd, ook orginele film.

avatar van Blindfold

Blindfold

Hele goede film. Toch knap van deze film dat ie zich afspeelt in de porno scene en erg overtuigend is zonder echt veel te laten zien (qua bloot enzo).

Verrassend goede film!
Leuke eind jaren '70 - begin jaren '80 sfeer. Lekker retro. Mooie kostuums e.d.
Geweldige soundtrack trouwens! 99 Luftballons zat er zelfs bij.
Minpuntjes vind ik het niet zo passende happy end en de lange speelduur van de film.

avatar van Wouter

*Verrassend* goed ? Op een eiland gewoond ?

Que ?

Jordy

denkt dat ie bedoelt dat het vreemd is dat je door de kwaliteit van de film verrast bent... terwijl het een bekende en erg positief ontvangen film is

Oh, op die fiets.. Ja ik had wel van meerdere mensen gehoord dat 'ie goed zou zijn. Ik dacht echter dat 't gezien het thema (de pornobusiness) allemaal erg cliché zou worden. Viel dus erg mee.

Jordy

net m'n Collector's Edition regio-1 dvd binnen... errug mooie verpakking, leuke extra's zo te zien... wat is dvd toch een mooi medium

horrorist

die met de getekende voorkant? weet je dat iemand daar laatst 200 dollar voor bood? zeer cool die uitgave, yep.

Jordy

200 dollar? gewoon overal te koop voor een normale prijs toch?

horrorist

je bedoelt de speciale 2-disc-set platinum series met getekende voorkant toch? in new york doen ze daar een moord voor, is compleet uitverkocht.

yep, deze

horrorist

YEP, heel cool die uitgave. Ik zou 'm maar goed bewaren als ik jou was!

avatar van IamBernie

IamBernie

Je kan geld verdienen Jordy

Staat gewoon 'in stock' bij hoor jongens, bij de link van play.com die jordy stuurde..

Jordy

ja echt geweldig weer... viel me toendertijd totaal niet op hoeveel bekende mensen hier in mee spelen

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

- "What are you doing ?"

- "What does it look like ????"

Zalige film.

****' 4,5 op 5 ****'

avatar van Frieky

Frieky

2,5 uur kijken echt wel waard. Heb genoten, vooral van acteur die Reed Rothchild speelde (die ene acteur waarvan je de naam net niet weet, speelt in meer films van PT Anderson, das een echte peer).

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Gisteravond voor het eerst gezien. Toch wel een film die ik eerder had moeten bekijken eigenlijk... Uitstekend tijdsbeeld, ik moest af en toe denken aan Scorsese's 'GoodFellas' en 'Casino' qua camerawerk en verhaal:)

Hoewel ik niet zo'n Mark Wahlberg-fan ben, vond ik hem zeer goed spelen, net als de rest van de cast trouwens. Een aantal hele leuke rollen.

4,5 sterren

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Bij vlagen best lachwekkend, maar voor het grootste gedeelte van zijn weer veel te lange speelduur maar slaapverwekkend. Veel scenes die veel te lang doorgaan, hier en daar wat clichematig drama, dan weer wat (kennelijk) schokkend bedoelde scenes die dat absoluut niet zijn (de hele film is trouwens verbazingwekkend braaf voor z'n onderwerp). Ik ben er trouwens nog niet helemaal uit of het nu een mislukte komedie is, of een mislukt drama (hopeloos incoherent plot trouwens, met zoveel personages die geintroduceerd worden en amper uitgewerkt) dat toevallig af en toe grappig wordt, maar hoe dan ook: ik vond het niet veel. 1,5 *

avatar van Macmanus

Macmanus

Queto Yurlunyur schreef:

Kan natuurlijk ook allebei.

avatar van tovenaar

tovenaar

Queto, kijk zulke films alsjeblieft gewoon niet meer!

avatar van Goodfella

Goodfella

..of gooi alle beoordelingsschemaatjes en -modelletjes weg en ga gewoon 's fílm kijken. Sit back and relax, als je begrijpt wat ik bedoel

avatar van troy31

troy31

Goodfella schreef:

precies!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Queto Yurlunyur schreef:

pfff ... daar gaan we weer, Boogie Nights is een prachtfilm, ik vind dat Queto ...

avatar van Redlop

Redlop

Als komedie zeer geslaagd. M.n de film in de film was erg sterk. Bovendien ken ik geen acteur die zo'n geweldige kop heeft voor (tragi) komedie als William H. Macy.
Ook de 'diepzinnigheden' waren hilarisch.

Als drama vind ik het toch wat minder. Het geeft wel een geromantiseerd (ondanks de drugs) beeld van pornoland. Heather Graham die gewoon weer terug naar de schoolbanken gaat. De pedofiel die bijna nog de status 'arme man' krijgt. De roof op de overvaller...

En Julianne Moore is niet ordinair genoeg voor die rol. Al met al 3,5 *

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Vooral het feit dat Reynolds echte kunst wil maken in pornoland wil maken is leuk én hij lijkt het nog te geloven ook. Komt daar nog bij dat de film volgepropt zit met leuke én tragische momenten tergelijkertijd. Hilarisch toch, hoe die verkoper probeert stereoinstallaties probeert te verkopen via countrymuziek? [Reactie van zijn baas: "I told you before, no country music!"]

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Goodfella schreef:

Doe ik hoor. Ik bepaal het aantal sterren aan de hand van de vraag hoeveel 'indruk' (lastig te algemeniseren even; precieze definitie kan verschillen per genre) de film op mij maakt, en pas achteraf bedenk ik er een argumentatie bij (waar het dan wel aan gelegen zal hebben dat ik de film goed of slecht vond). Nooit andersom.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ok sorry, ik krijg gewoon die indruk als ik jouw stukjes zo lees. Kan d'r niks aan doen