• 9.381.697 stemmen

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Actie / Avontuur | 122 minuten

Releasedatum: 22 mei 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

"The adventure continues..."

1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.

Indiana Jones

Dean Charles Stanforth

Antonin Dovchenko

Russian Suit

• 2041 berichten

Ik heb de speelduur van 123 minuten gevonden op een site waar ik hieronder een link van zet.

Als 140 minuten echt de speelduur is van Kingdom of the Crystal Skull, vind ik dat een prima speelduur. Ik zie er Indiana Jones wel voor aan om niet te gaan vervelen, ondanks de wat langere speelduur. Nee, de goeie cast en de waarschijnlijk lekkere actie (gemaakt door Steven Spielberg) gaan niet vervelen na 140 minuten.

Bedenk daar dan ook nog eens bij dat de aftiteling ook rond de tien minuten duurt en niet bij de film zelf hoort. Dus de speelduur zonder aftiteling is waarschijnlijk ongeveer 130 a 131 minuten.

Nee, ik vind deze speelduur prima en ik hou wel van een wat langere film. Zolang de film maar leuk is, gaat het bij mij niet vervelen!

Op de link die hierboven staat (de tweede link van de twee links) staat dat de Indy film zonder aftiteling 123 minuten duurt. Dus met aftiteling kom je dan al dichter in de buurt van 140 minuten.

JohnWilliams

123 minuten is een pracht aantal vind ik.

En een aftiteling duurt meestal 7 minuten dus 130 zou ook goed zijn. Ik kijk meestal nooit naar de speelduur, ik laat het gewoon om me afkomen.

• 2041 berichten

Vind ik ook, deze speelduur sluit prima aan op de andere Indiana Jones films.

avatar van The Oceanic Six

Meer Indiana Jones films?

Geplaatst op 18-04-2008 om 10:59 door FilmTotaal

USA Today had recent een interview met Harrison Ford waarin hij niet uitsluit dat er nog een vijfde Indiana Jones film gemaakt zal worden. Dit zou dan het gerucht uitsluiten dat Indy in het komende deel Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull komt te overlijden. Al beweren anderen dat het ook weer een afleidingsmanoeuvre kan zijn voor het feit dat hij wel degelijk het vierde deel niet overleeft.

• 2041 berichten

Ik denk niet dat Indiana dood gaat, hoor. Ik vind dat dat gewoon niet past in de Indiana Jones reeks.

Zo onderhand de typische formule voor de Indy serie is:

- iedereen van de goeie overleven het.

- iedereen van de slechten gaan dood.

Zo gaat het al drie films en die drie films zijn hartstikke goed. Naar mijn gevoel zou het gewoon niet in het verhaal passen als er een van de hoofdpersonages zou sterven.

avatar van christian

christian

Albus Dumbledore schreef:

Zo onderhand de typische formule voor de Indy serie is:

- iedereen van de goeie overleven het.

- iedereen van de slechten gaan dood.

of een schijndood waardoor er weer een deel 5 komt

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Als ik naar de link ga, staat er "The requested document was not found"... Jammer. Het zou wel heel wat wezen als Indy dood ging... Aan de ene kant zou ik het wel jammer vinden, het zou toch raar en ongepast zijn... Toch zou het wel diepgang kunnen brengen, maar Indiana Jones is meer zo'n verhaal waarin de held op het eind met pensioen gaat en nog lang en gelukkig leeft Als het wel waar zou zijn, zou ik daar dubbele gevoelens over hebben, maar ik denk niet dat het gebeurd.

Overigens, op Musicmeter kun je de cd bekijken van de score van deze film, en de namen van de nummers. Als Indiana echt dood ging, had er vast wel een nummer bijgestaan genaamd "Indiana's dead" of zoiets.

Niet alleen daarom, maar sowiezo geloof ik niet dat Indiana dood gaat. Ik schat de kans zéér klein in.

• 2041 berichten

Volgens John Williams, duurt de film inderdaad 140 minuten. Hij zegt dat de film uit "zeven reels" van elk twintig minuten bestaat (7 x 20 = 140).

Producer Frank Marshall heeft echter weer aangegeven dat de film zonder aftiteling nauwelijks 2 uur duurt!

Wat ik al eerder heb gepost lijkt ook wel betrouwbaar... (dat de film zonder aftiteling 123 minuten duurt).

Dus wat moeten we nu toch geloven!!! Ik hoop dat de echte speelduur snel bekend word gemaakt.

(Hieronder staat de link wat John Williams en Frank Marshall hebben gezegd.)

avatar van The Oceanic Six

Er zijn verhalen dat Ford positief tegenover Indy deel 5 staat. Laat maar komen zou ik zeggen.

avatar van finalman

finalman

The Oceanic Six schreef:

Alvast een goeie titel: Indiana Jones And The Home For The Elderly (2010)

Indiana Jones toch niet zo lang

Geplaatst op 19-04-2008 om 11:01 door Hedwig

Jeffrey Wells heeft op zijn blog toegegeven foute informatie te hebben doorgegeven. De componist van de filmmuziek voor de nieuwste film over Indiana Jones, John Williams, heeft gezegd dat de flm bestond uit zeven reels van elke twintig minuten, wat zou betekenen dat de film 140 minuten is. Wells heeft hierover gepost, en veel andere websites, inclusief filmtotaal, hebben het overgenomen. Nu heeft producer Frank Marshall echter laten weten dat Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull amper langer dan twee uur is, inclusief de aftiteling.

De film is vanaf 22 mei in de bioscoop.

Aan dat bericht verwijst mijn link, Ajax&Litmanen1

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

bullwhip schreef:

Waar kan ik 'm vinden??

Nog nergens....dat lijkt me hoogstwaarschijnlijk nu de film nog steeds in een of andere amerikaanse kluis ligt.

Onmogelijk.

Maar ik zie hier echt naar uit.

130 minuten is een perfecte speelduur, als ie maar niet af en toe inzakt, want dat hoort niet bij een indiana jones film.

Bart Tönjann schreef:

Dat is echt zo'n Williams track.

The Death of a Hero (of zoiets)...

The Oceanic Six schreef:

Indiana Jones toch niet zo lang

Geplaatst op 19-04-2008 om 11:01 door Hedwig

De film is vanaf 22 mei in de bioscoop.

Arme Williams.

Hopelijk heeft hij niet iedereen op zijn dak gehad omdat hij dit had gezegd. De vorige die dit had gezegd kreeg de zak. Maar zo erg is het natuurlijk ook weer niet.

avatar van dualcia

dualcia

Niemand kan John Williams iets kwalijk nemen.

Dan componeert ie wel even een werkelijk prachtig stukje muziek en dan smelt iedereen.

Bij mij hoeft ie alleen maar The Theme Of Jurassic Park te laten horen en ik sterf.

avatar van The Oceanic Six

Je doet soms net alsof John Williams je vader ofzo is...

Het is een componist en een mens, meer niet. En mensen maken wel eens een foutje.

JohnWilliams

Dualicia, jij snapt wat ik bedoel.

Op musicmeter staat Jurassic Park ook al een tijd bij mij op nummero uno! En dat blijft ook zo. Hopelijk zet hij ook hier een mooi straaltje kunstwerk neer. En hij is dan wel niet mijn vader maar ik beschouw hem wel als de vader van de filmmuziek.

Mooi gezegd, John!

Maar is de echte speelduur dan nog steeds niet helemaal officieel bekend?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

John Williams is de vaste componist van Spielberg, die krijgt echt niet zomaar de zak.

Pastichio Rocker schreef:

Dat weet ik.

Tuurlijk krijgt hij niet de zak. Ze werken al vanaf de jaren 70 met elkaar samen dus waarom opeens door zo'n klein dingetje de zak krijgen...En bovendien heeft Williams niet echt iets veraden over de film zelf dus zo erg is het ook weer niet.

avatar van joostie

joostie

Indiana jones zal wel niet dood gaan want in deel 3drinkt hij uit de heielige graal en krijgt eeuwig leven

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

joostie schreef:

Volgens mij gold dat alleen als hij in die grot zou blijven.

avatar van The Oceanic Six

Dat had ik je ook wel kunnen zeggen zonder deel 3 gezien te hebben (heb hem wel gezien overigens). Een held als Indiana zal nooit doodgaan in zijn films. Net als John McClane, James Bond en Jason Vorhees.

• 2041 berichten

Dat gold inderdaad alleen als hij in de grot zou blijven. Je vraag word ook beantwoord bij de F.A.Q.'s van IMDB.

Volgens TheRaider.net is de nieuwste Indiana Jones film, met credits, 123 minuten. Dus de huidige speelduur kan gewoon blijven staan.

(aangezien de frames van de Amerikaanse versie verschillen met de Nederlandse is de Nederlandse speelduur dus: 123 - 4% = 118 minuten).

Lees het bericht op de onderstaande link:

avatar van The Oceanic Six

Ik luister nu even de themesong en ik krijg echt steeds meer zin in deze film. Potentiele kandidaat voor 4-5* denk ik...

JohnWilliams

Ik ga de muziek van Williams aan mijn collectie toevoegen. Ik voel al dat het een knaller word!

avatar van The Oceanic Six

Zucht...plaats jij wel eens een post zonder de naam Williams erin?

• 2041 berichten

Ik heb in ieder geval wel het volste vertrouwen in de muziek, dat wel. En in de rest van de film heb ik ook een groot vertrouwen.

Ik denk dat het gemiddelde van deze film rond de 3,80 word. Net zoals Indy 1 en Indy 3.

avatar van The Oceanic Six

Ik gok dat de film misschien wel rond de 3,90 tot zelfs een 4 komt te liggen. Ik denk dat veel mensen deze film gaan zien en hoge stemmen geven omdat de film top is en omdat Indiana Jones een jeugdheld was.